Snaha o dieťa nám ničí vzťah.

20. nov 2019

Ahojte. Asi sa chcem len vypovedať a zistiť či si to zažil aj niekto iný. Sme s manželom spolu vyše sedem rokov. Nikdy sme si nedávali pozor a aj tak sme sa dieťaťa nedočkali. Posledný rok sme sa na to vrhli s väčšou vervou, nakoľko je to už dlhšia doba a samo sa nezadarilo. Zašla som sa poradiť s dr.,ten pri preventívke našiel iný problém a musela som ísť po kudlu. Teraz je už pár mesiacov potom, ale výsledky nie sú ok a časom ma čaká druhý zákrok (nemá vraj vplyv na otehotnenie, ale druhý bude mať vplyv na prípadne donosenie dieťaťa). D toho staviame domček. Máme to síce na klúč, ale sú s tým neustále problémy. S manželom sa vidíme málo robí do večera a potom má ešte nejaké svoje záujmy. Tak pre nás ostáva víkend niekedy len nedeľa. Aby sme toľko nemysleli na dieťa, tak sme si poriadili psíka, ktorý je úžasný, ale dosť nás oberá o ten spoločný čas. Mám pocit, že odkedy chceme dieťa ide to v našom vzťahu dole vodou. Sex síce plánovaný nemáme, ale už nás nebaví, tak ako predtým. Neustále sa hádame. Ja mám pocit, že som sama na celú domácnosť a neostáva mi čas na seba(nestíham si ísť zaxvičiť alebo s kamoškami na kávu, musím ísť domov k psíkovy. A navyše baby už majú deti a tiež nemajú ten čas. A aj sme sa dosť odcudzili. )

autor
20. nov 2019

Ja som veľmi rodinne založená a život bez detí si nedokážem predstaviť. A aj keď sa snažíme s manželom na to nemyslieť nejde to. Vždy sa k tomu vrátime, každý mesiac to je ďalšie obrovské sklamanie. A ja už nejako nevládzem. Strašne nás to od seba oddialilo. Aj keď si povieme, že kašleme na dieťa a budeme si to užívať spolu, tak to je pár dní a potom sme tam, kde sme boli. Je to teda hlavne problém u mňa, manžel ma veľa koníčkov a nie je to extra rodinný typ. Ale ja už z toho bláznim. Neviem ako sa od toho odpútať a prinútiť hlavu sústrediť sa na iné veci.

karmela
20. nov 2019

Ahoj a na vyšetrení Dr zistil čo? Hormonálny profil spravil? Preco je problém v tebe.Volba psíka je dobrá si myslím aspoň ti zamestná myseľ a po práci vieš ísť aspoň na hodku zacvičiť si psík toľko vydrží ak nie je šteniatko.Vies kedy máš plodne dni? No muži tak nemyslía na dieťatko ako my ženy.Len ľahko sa to vraví všetko je o psychike.Prajem Vám skóre a úspešne tehu

jakoma
20. nov 2019

ahoj, my sme este nezazili to intenzivne snazenie, ale mam 10 rocny vztah, zatial bez dietata a tehotenstva .. tiez si rokmi davame stale menej a menej pozor .. musis sa sustredit na ine veci, mozno nejaky sport alebo nieco .. alebo si najst spolocnu zalubu .. aspon ja to citim tak, ze raz chcem mat deti a chcem ich vychovavat so svojim muzom (a on so mnou) a preto je vztah dolezity .. a ak by neboli tie deti biologicky nase, nebude to koniec sveta .. hlavne nech sme rodina

tamvtme
20. nov 2019

Nájdi si aj ty nejaké koníčky, alebo vezmi psíka a chodievajte na dlhú prechádzku, na cvicak, do parku... Nemá zmysel sa hadat, nič tým nevyriešite a z nechuti vám to cele snaženie.. M

nika898
20. nov 2019

Je toho na vás veľa. Poznám to z vlastnej skúsenosti. Mi síce mame dve deti ale manžela veľa razí tiež nevidím. Nie je dobre že on má kopec koníčkov a ty si doma so psikom. Je potrebné aby ste viac času strávili spolu.

autor
20. nov 2019

@karmela @jakoma @tamvtme @nika898

Moj gynekolog nechcel zatial problem s otehotnenim riesit. Nikdy sa k tomu nevyjadril, akurat mi napisal nejake hormony, ale bez vysetrenia. Objednali sme sa teda ako samoplatci do CAR. Ideme tam buduci tyzden.

Psik je este maly nema ani pol roka. Potrebuje vela casu. Z prace chodim domov okolo 5,tak sa ideme vzdy prejst na nejake dve hodky, potom ma caka doma varenia, aby bolo, co dalsi den do prace na obed. A kym sa spamatam je aj 9hod.a uz sa mi nechce nic. Je toho na psychiku strasne vela. Ked mame predlzeny vikend alebo sme doma castejsie spolu, tak ten vztah je pekny. Ale fakt sme cim dalej menej spolu. A je toho uz aj na manzela vela, a tak ho nechcem od tych zalub uplne tahat. Jeho to sameho nenapadne a mne pride blbe mu hovorit, aby radsej ostal so mnou doma a nesiel sa odreagovat medzi kamaratov. Taky blby zacarovany kruh. Kiez by sa to dieta cim skor podaeilo a bolo o starost menej.

natalindaaaaa
20. nov 2019

Predpisovať hormony bez vysetrenia mi príde naozaj zvláštne.. My sme sa snažili 2mes, požiadala som lekára či by mi mohol spraviť hormonalny profil-tak zobral krv, spravil folikulometriu, priatel isiel na spermiogram.. Je dôležite vedieť kde je problem, tak držím palce aby v CAR dopadlo všetko ako má...Ako píšu baby, skús si najsť nejaky koníček, kde trošku odpútas myslienky

limia7
20. nov 2019

Aj ty si musíš nájsť nejaké koníčky a prísť na iné myšlienky. Ja som napríklad chodila do lesa behávať so psíkom. Je to môj najlepší parťák na šport a vybeháme sa obe 🙂 Bolo by dobré, keby ste aj spolu s manželom išli vyvenčiť psíčka, alebo ho spolu vziať na cvičák. Čo sa týka lekára, tak to určite treba riešiť. Treba si dať urobiť hormonálny profil, hemato vyšetrenia, mužovi spermo... Držím palčeky, aby sa vám to čo najskôr podarilo 🍀

autor
20. nov 2019

@natalindaaaaa
Popravde mne to tiez pride divne, ze len tak predpisuje lieky. Mam zacat brat trraz v pond.prve tablety a uplne sa toho bojim. Chcem ist za nim este dnes spytat sa ho prave na ten hormonalny profil. Je pravdepodobnejsie, ze je problem u mna, ja uz som ich par mala,ale spermiogram by nebol na skodu, aby sme mali istotu. Dufam, ze v tom Care nam urobia vysetrenia.

Urcite budem musiet najst nejaky konicek. Ja ich aj par mam, len sa k nim musim nejako prinutit. 🙂

marseillefan
20. nov 2019

No ono je to dosť jednoduché... ak ťa psík oberá o čas a každý deň mu venuješ 2 hodinky (možno aj viac), tak sa nečuduj, že nič nestíhaš... Ak psík nie je obohatením tvojho života, ale trápením navyše, možno by stálo za úvahu psíka sa vzdať. Získaš tak viac času pre seba.

autor
20. nov 2019

@limia7 Pred psikom som vela behavala, ale teraz nam odporuca veterinar, ze az ked bude mat rok, tak mozme zacat. Na to sa velmi tesim. Lebo aj tie kila idu pekne hore. Na cvicak chodime s muzom a to prave v tu volnu nedelu 🙂 Inak on sa o psika stara dost, hlavne kym som v praci, tak ho rano vyvenci a ked treba, tak aj v noci 🙂

janickacrazy
20. nov 2019

Musíte sa s manželom pri psíkovi nejako striedať, nieže ty si s ním každý den a on zatiaľ má svoje koníčky a ty ešte potom varíš, načo? Nemožete sa stravovať v práci alebo nikde v reštike na menu v okolí práce? To by sa mne teda nechcelo každý večer variť a muž zatiaľ má pohodičku, no dakujem pekne. A okrem toho sa mi vobec nepáči, že tvoj gynekolog nechcel riešiť otehotnenie? To čo je za doktor? Ked si neotehotnela za 7 rokov a pozor ste si nedávali, tak to už samo o sebe značí, že asi všetko nebude ok. Dobrý dr. takéto veci rieši, no ale ked už idete do toho CAR, tak hádam tam sa to porieši. Držím palčeky.

natalindaaaaa
20. nov 2019

Mne lekár predpisal lieky, ale pýtal sa ma asi 2x či suhlasim... A ovuláciu mávas? určite si daj spraviť odber, ked mne nemal problem to spraviť po 2mes snaženia, tak nevidim dovod prečo by ti ho nespravil... :/

autor
20. nov 2019

@marseillefan Popravde som uz nad ty premyslala. Ale zas je to len prechodne obdobie, ked bude starsi a bude dom, tak uz nebude treba okolo neho stale lietat. Si tak vravim, ze ani babatka by som sa nevzdala,aj ked budem z neho uz vycerpana 🙂

autor
20. nov 2019

@janickacrazy @natalindaaaaa

Budeme to musiet doma poriesit, ale ked sa o to pokusame, tak to dopadne hadkou. Alebo to je na dva tyzdne dobre a potom sa to zas zvrtne a skonci v starych kolajach. Obedy uz riesim, ja si necham v praci, ale manzel nema v praci moznost stravy a keby siel do najblizsej restiky, tak ma malo casu. Ale to nejako poriesime.

Z dr.som sklamana aj ja. Hladala som v meste ineho lekara a aj v okolitych mestach, ale dobri lekari maju stop stav a volno maju uz len dr.s horsou povestou ako ten moj. Ten moj je vzdy so vsetkym rychlo hotovy a odklada vsetko na dalsiu a dalsiu kontrolu. Dufam, ze v tom Care to bude lepsie.

Dakujem baby z apovzbudive slova, nemam sa o tom s kym porozpravat. A uz si myslim, ze som nejaka vadna, ked neviem zvladat ani psa, domacnost a ani splodit dieta.

natalindaaaaa
20. nov 2019

Ja som tiež hladala noveho lekara, lebo som sa prestahovala a ten prvý mi chcel hned nasadit antiku, tak som sa zvrtla na pate a odisla.. tento moj mi vo všetkom vyhovel.. Je dôležite mať dobreho lekára... Určite si nedavaj vinu na seba

ericaromy
20. nov 2019

Ahoj v prvom rade je naozaj zmeniť lekára, z vlastnej skúsenosti pretože v tom je základ. A za druhé psychika zohráva veľkú úlohu tú je častokrát najťažšie ovládať. A tiež je pravdou, že snaha o dieťatko môže narúšať vzťah. Ako prioritu si daj seba, svoje zdravie, svoju psychiku. Potom všetko ostatné. Uvidíš príde správny čas a bábo príde, keď to najmenej budeš čakať. Veľmi držím palce!!!

karolinakr
20. nov 2019

Uvedomujes si, ze ked manzel nie je rodinny tip a ty porodis, budes mat este menej casu a vsetko bude na tvojich pleciach viac ako doteraz? Potom sa uz rovno rozvediete

modrykoniicek
20. nov 2019

My sme s mojím hodili reč už dávnejšie.Chcela som predísť nejakým problémom v tejto problematike a povedali sme si na rovinu ako to cítime.Zdieľame rovnaký nazor.
Bolo by fajn mať časom dieťa ale žiadne snaženie nepripadá do úvahy.Nemienim sa milovať s mužom za účelom plodenia.Hneď by ma prešla chuť.
Taktiež na umelé oplodnenie v žiadnom prípade nepôjdem.
Nesúhlasí s tým ani moja polovička.
Obaja sme vyrovnaní a nezakladáme si vzťah na deťoch.Príroda vie čo robí a prečo a nemám v pláne do toho zasahovať.
Život sa nám nezmení pokiaľ nebudeme mať deti.
Berieme to ako normálnu vec.Užívame si jeden druhého.Ani jeden z nás nepozná aké je to mať vlastné dieťa takže nám v podstate ani nemá čo chýbať.Berieme to z racionálneho hľadiska.
A ja som s tým vnútorne vysporiadaná.
Náš vzťah nie je o tom aby sme silou mocou splodili potomka a preto sme šťastní.

Nie si neschopná.Vieš koľko žien nemohlo otehotnieť a keď prišiel správny čas tak otehotneli?
Alebo silou mocou chceli dieťa a tak šli na umelé a po roku sa chceli rozvádzať?
Myslím si, že všetko má svoj dôvod.A vôbec by ste sa nemali hádať na tému dieťa.Môže sa vám ten sex riadne sprotiviť.Vytráca sa vám zo vzťahu pointa.Ten vzťah tvoríte vy dvaja nie dieťa.A pokiaľ obaja budete v strese tak sa to ani nepodarí.Veď si užívajte jeden druhého.

To, že sa hádate a vidíš, že muž nie je taký rodinný typ tak by ti mala zasvietiť kontrolka.Netlačíš na to až príliš? Môže mať z teba pocit, že už ťa nič iné nezaujíma len tehotenstvo.
Musíš mať nejaké koníčky aj ty inak sa z teba stane šibnutá ženská.A muž od teba odíde.

Ešte jedna vec.Podľa kynológie a vlastných skúseností je psík na úrovní 3 ročného dieťaťa.Keď už teraz si neviete naplánovať nič.Psík vás obmedzuje tak myslíš, že dieťa bude v niečom iné?
To ti zoberie ešte viac času.Psík je taká dobrá predpríprava na dieťa.Skúška ako viete ako pár spolu fungovať a či ste ochotní sa prispôsobiť tomu 3tiemu.

autor
20. nov 2019

@natalindaaaaa @ericaromy @karolinakr @modrykoniicek

Chcela by som vediet ovladat svoju psychiku, ale velmi mi to nejde. Dari sa mi to ako tak v praci, kde sa musim sustredit na klientov. Doma absolutne vobec.
Uvedomujem si, ze pes je priprava na dieta. Ale ja asi nie som extra typ na zvieratka, mna to nikdy moc nelakalo. To skor muza. S tym, ze pridem o vsetok cas pri dietati, to mi je jasne. S tym som zmierena a myslim, ze mama budem dobra. Mam maleho brasku, s ktorym som travila velmi vela casu a nikdy mi nevadil aj ked som koli nemu musela vela veci odhodit. Samozrejme pri vlastnom dietati, to bude xkrat zlozitejsie.

Muza mam dobreho, urobil by pre mna aj modre z neba, ale tiez vravi, ze momentalne sa toho vela nahromadilo a ma toho vyse hlavy. Ked sa dostavia dom, a bude psik vacsi, zas to bude trochu lahsie. Len aby to uz bolo.

Urcite si planujem zamestnat hlavu niecim inym, ale zatial sa mi to nedari. A je pravda, ze na manzela uz asi s dietatom aj ja tlacim vela. On dieta chce, chcel ho skor ako ja. Ale tym, ze sa bojim, ze mi hrozi druhy zakrok a potom uz len tazko donosim dietatko, tak tlacim velmi na pilu.

Je pravda, ze zmena bude musiet prebehnut najprv v mojom mysleni. 🤔

modrykoniicek
20. nov 2019

Ja som zase opak 😂 obaja zvieratá milujeme a mne dieťa ani tak nechýba.Ja som deti mala a aj mám okolo seba dosť.Ako ani mužovy nie... Ale deti chce viac on než ja.Ale takou prirodzenou cestou.
Bude tak bude... Nebude no nezbláznime sa.
A takých máme aj známych.Nechali to na náhodu 🙂
Na jednej strane je to aj dobré, že nedostaneme všetko hneď.Určite budeš dobrá mama.A budeš sa oveľa viac tešit 🙂.

tehulka2011
20. nov 2019

"Kiez by sa to dieta cim skor podaeilo a bolo o starost menej."
🙂 Prepac tato veta ma fakt pobavila...

Ak ste zdravi, tak sa snaz byt vdacna za to, co mate. Ak ste si poriadili psa, tak sa z toho vytesuj nie?

autor
20. nov 2019

@tehulka2011 Som vdacna za to, co mame, ale mne to dieta proste strasne chyba. Viem sa tesit z malickosti. Ale toto je nieco ine. Je to nejaky zvlastny vnutorny pocit. Ze aj ked som to nikdy nemala, tak bez toho neviem byt. Neviem to inak vysvetlit.

amienne
20. nov 2019

Ak mas taketo pocity tak by som naozaj prudko zvazovala mat deti so sucasnym partnerom. Ak sa uz teraz vidate malo, na vsetko si sama ako pises a nemas cas na seba, tak s dietatom toho casu veru viac nebude. Zaroven v krizovej situacii splodit dieta podla mna nikdy nie je zodpovedne. Ja by som navrhla nejaku dovolenku, vylet na par dni kde budete mimo starosti s domom a pod. a bude priestor sa porozpravat o vasom vztahu a o tom ako to kazdy vidite. A ci chcete deti rovako obaja, ako si predstavujete fungovanie domacnosti a podobne. A pokym nenastane zlepsenie by som ja osobne do plodenia deti nesla. A to ti pise clovek co sa s muzom o vlastne snazil neuspesne 15 rokov, takze viem co je nenaplnena tuzba po dietati.

autor
20. nov 2019

@amienne Urcite mas pravdu. Vsetky mate pravdu, ze sa nad vzahom a dietatom musime zamysliet. Ved keby bolo vsetko ok ani by ma nenapadlo sem pisat. Len som si to asi nechcela priznat.

blondtana
20. nov 2019

Ahoj. My sme sa s mojim snažili intenzívne rok a pol a nedarilo sa. Potom išiel na mesiac na služobku, mal iné starosti a ja tiež, oddýchli sme si od seba, od snaženia, keď sa vrátil, tak sme spolu pobehali po výletoch, po známych a zrazu 2 čiarky na teste, doslova mesiac po návrate. Vôbec sme s tým v tom období nepočítali, nemysleli na to a podarilo sa. Treba zvolniť ten tlak. My sme sa nehádali, keď sa nedarilo, mrzelo nás to oboch (aj keď mňa asi tiež viac), tak načo hádky, stres určite nepomôže ani tebe, ani jemu. A ak má tvoj partner pocit, že je toho na neho veľa, tak by mal trošku zvoľniť a to najmä v tých svojich koníčkoch, záujmoch a aktivitách, keď má aj tak dosť iných povinností, ísť von s kamarátmi treba, ale keď ma toho človek veľa, tak stačí sa ísť odreagovať 1-2x do týždňa, nie každý deň. A neboj, nie si neschopná, keď človek robí do 17.00, tak má čo robiť, aby niečo doma porobil, lebo hneď ho noc zastihne 😉

cawes
20. nov 2019

Ahoj chodim tiez z prace o 17 a tiez mame psika. S pol rocnym stenatom ti netrba chodit dve hodky. Co je to za rasu? On je este maly staci ho pohre vyvnecit a po jedle a prechadzka pol hodky. Ked prides a neskor ked si porobis tak pol hodky

autor
21. nov 2019

@blondtana To je krasne, ked to vyjde takto necakane. Musela to byt obrovska radost 🙂

@cawes My mame borderku, ta ma energie za troch a potrebuje sa poriadne vybehat.