Smrť psa a žiaľ dieťaťa

18. aug 2022

Baby mám takú špecifickú situáciu , a neviem ako to riešiť alebo teda čo si o tom myslieť a možno mi pomôžete pochopiť ..
Mali sme psíka, moje dieťa malo 3,5roka keď sme ju museli dať kvôli rakovine uspať ..odvtedy prešlo už vyše 2rokov a ju stále chytí za ňou ľútosť , alebo keď ma situáciu že nevie ako zareagovat ,čo robiť tak začne plakať , že jej chýba, že chce ísť do nebicka za ňou atď..už niekedy som z toho na nervy , lebo je to aj niekoľko krát do mesiaca..
Odvtedy máme dalších 3psov za tie 2roky(súčasne, nestriedame ich) ,tak ma sa na koho naviazať ..na druhej strane mala 3,5roka keď zomrela neviem ..nie je to vek 10rokov za majú odzite neviem koľko spolu..ten pes ju miloval pravda , bojové plemeno až neprirodzene ju chránila, nikto ani dotknúť okrem nás ale tak ja tak ...
Neviem či jej tak utkvelo v pamäti že sme s ňou lietali každý deň k zverolekárovi, že sa vtedy u nás veľa plakalo , a potom zrazu bez nej ...ja neviem čo si o Tom myslieť naozaj ..
Ona hocikde proste , neviem začne plakať ako jej veľmi chýba jej psík a prečo musela zomrieť , veľa sa rozprávame vtedy že je v nebicku a má aj svoj hrobcek a ako sa na ňu pozerá atď...

zuzinka888
18. aug 2022

Je to tazke pre také malé dieta. Su to smutne emocie a dieta to nevie spracovat. Je to aj pre dospeleho vela. Mozno povedat ze psik by bol smutny keby ju videl plakat. Spomynat na jeho sibalstva s usmevom co vsetko vyparatil a vyviedol. Aj ja mam strach mam 14 rocnu a psika 10 rokov. Uz je to dedusko normalne vidim ako starne ciraz menej energie a u dcery je to opacne. Ta ho chce trenovat- preliezky prekazky....a on uz nevladze. Normalne mam strach co bude ako sa s nim rozlucit ked pride jeho cas...😥 jemu "trapenie" skonci a nam zacne 😥

jumama
18. aug 2022

Nech nakresli obrazok jej a psika. Nech skusi podakovat psikovi za vsetko, vymyslite spolu nejaku basnicku... Taku pozitivnu, o veselosti, spomienkach, nech v nej nie je smutok. A ked si ten obrazok co ja viem tyzden date na chladnicku, po tom tyzdni nech nakresli obrazok kde bude ona a novi psikovia. Zase mozete aj o nich basnicku vymysliet... Smutenie ma rozne fazy, ona teraz preziva to zmierovanie so skutocnostou a potom pride prijatie ...

suptdi
18. aug 2022

Daj dcérke fotku toho psíka, nech ju nosí stále pri sebe, trebárs vo vrecku, bude cítiť, akoby bol psík stále s ňou, a nebude ju tak často prepadávať clivota za ním, aj keď chýbať jej bude viac menej rovnako.

autor
18. aug 2022

@suptdi
@jumama
@zuzinka888 baby ale dcéra mala 3,5roka keď zomrela sucinka...a už je 2,5roka mŕtva..neviem či je to normálne .. samozrejme ma aj fotku , aj hrobcek máme, aj psov máme ..

suptdi
18. aug 2022

Na veku nezáleží, je tomu okolo 10 rokov čo mi pošiel kocúr, jeho fotku mám v mobile, čiže vlastne stále pri sebe, keď mi príde clivo pozriem si fotku, prstom si kocúrika pohladkám, zaspomínam a je. Nové kocúra som nechcel, nové zvieratko nevyrieši smútok za starým, môže ho, naopak znásobiť.
A to nehovorím o ľuďoch čo mi zomreli, fotky starých rodičov nosím v osobných dokladoch, a to starký zomrel, keď som mal osem rokov, starká pred piatimi rokmi a teraz mám skoro 32.
Smútiť je úplne normálne v každom veku, to je ľudské a určite normálnejšie ako byť bezcitný a nesmútiť.

pipistrel13
18. aug 2022

po takom case ten smutok uz nie je v poriadku,treba to zacat riesit,mozno len takto prehadzuje nieco co ju naozaj trapi a mozno vobec nespracovala celubtu situaciu,pisala si,ze sa vela plakalo a pod.,podla mna to moze byt ten spustac,ani nie samotny pes,ale to trauma,ktoru sposobilo to prezivanie
hoc dieta sa nema pred takymi vecami prilis ochranovat ani prilisne pustanie takych emocii nie je pre dieta uplne dobre

nika11103
18. aug 2022

Mne napadlo , píšeš že to je občas do mesiaca , či nemáš doma malu vymyselnicku ( prosím neber to vôbec v zlom , bolo by to úplne normálne ) že ten smútok a “odchod do nebicka” vytiahne trebárs v nejakej situácii , keď niečo vyviedla alebo musí urobiť , alebo chápeš , že sa v nej zakorenilo to , že pri psíkovi sa plakalo možno išli nejaké veci bokom, tak by to možno chcela “využiť” lebo ja tá chápem čo sa tou otázkou pýtaš , 3rocna ešte určite nemôže až tak silno vnímať to puto , najmä ak ste jej dopriali aj dalších psikov … držím palce nech je všetko v poriadku

hennyinnsbruck
18. aug 2022

A ty ako reagujes?
Mozno to nema spracovane.

Moja mala tiez 3,5r ked som musela dat psa uspat ,bolo to v maji…😔ostal nam Este mladsi psik.

Kamoska psychologicka radila ,aby som ja zacala o psikovi rozpravat ,vysvetlila jej emocie. Nakolko v skolke o nom casto vravela nemala to este spracovane.doma ona mna lutovala co nebolo spravne.
Tak som jej ukazovala fotky a vysvetlovala moja si smutna.aj mama je smutna.smutok je v poriadku,Rockyho sme lubili aj lubime ,je v nebicku a je mu tam fajn.chyba nam , a tak dalej..

Odvtedy ho takmer nespomina len ked zahliadne jeho fotku pri urnicke povie Rocky je na fotke,alebo ked kupujeme mladsiemu zradlo ze aj Rockymu do nebicka ❤️

Poradila by som sa so psychol ako by sa jej dalo pomoct🤗

lennytka84
19. aug 2022

Je to normálne
. Moja má 6r a tiež plače za Ginou čo mali u môjho bývalého a sú tomu 3a pol roka. Hlavne keď vidí podobného psíka ako bola GINA TAK začne plakať.
Treba jej vysvetľovať , ukázať fotku a poľuľkat keď bude plakať.