Smerujeme k rozvodu?

1. mar 2021

Ahojte
Píšem anonymne, lebo nechcem, aby ma niekto spoznal.
S manželom máme dosť veľkú krízu a ja som začala zvažovať rozvod. Sme spolu 7 rokov a máme 1.5r syna. S mužom si nerozumiem, hádame sa, nemáme skoro vôbec sex. On sa za všetko vie do krvi uraziť a potom je hnusný, kričí na mňa aj pred synom. Vo všetkom musí mať pravdu, neexistuje, aby som mu oponovala. Takže témou hádky môže byť všetko, na čo mám iný názor.
Ďalší problém je to, že on doma nerobí nič, čo vyslovene nemusí. Najradšej by celé dni prespal. Do všetkého ho musím nútiť a vždy je z toho hádka. Nemá absolútne zmysel pre poriadok, o domácnosť sa starám sama.
Ďalší problém je to, že je lakomy, nechce pustiť peniaze na nič a ak doma potrebujeme niečo, čo nie je vyslovene životná nutnosť, tak si to musím vydupať a samozrejme sa potom hádame. Aj vďaka jeho povahe máme úplne hrozne vzťahy so susedmi a všeobecne s ľuďmi. Takýto vzťah má veľmi ubíja a často myslím na rozvod. Je mi veľmi ľúto, kam sme to az dospeli a hlavne mi to je ľúto kvôli synovi, lebo môj muž napriek tomu aký je ku mne, tak k synovi je skvelý.
Samozrejme ja tiež nie som dokonalá, no oproti nemu som nekonfliktna a kľudná, neznášam hádky.
Neviem, čo mám robiť, či sa tomu oplatí dať šancu, alebo si mám radšej zariadiť vlastný život. Ako ste to mali vy, keď ste prežívali krízu a rozvod? Ja neviem aj, čo so synom, on mi ho určite nenechá, raz pri jednej hádke povedal, nech idem kam chcem, ale malý ostane s ním. Ja mám kam ísť, nie je to neriešiteľné, pred materskou som mala dobrú prácu. Ale neviem si predstaviť ťahanice o dieťa. Prosím, napíšte mi vaše skúsenosti s takouto situáciou.
Pred svadbou takýto inak nebol, zmenil sa, keď sme si založili rodinu.

liiiiii
1. mar 2021

Veľmi ma mrzí tvoja situácia. Od úplného začiatku, čo som to čítala, som sa chcela spýtať, či bol taký od začiatku. No, pravdupovediac si neviem predstaviť, ako sa takto mohol zmeniť, keď ste si založili rodinu a prečo sa zmenil. Ja osobne nemám žiadnu takúto skúsenosť, no poviem len toľko, ak vidíš, že sa k tebe zle správa, kričí, je hnusný, trucovitý, odíď. Moja mamka tiež vravela, že otec na začiatku nebol zlý a potom sa zmenil. Ku mne bol od mala tiež skvelý a potom sa to zmenilo. Čím som bola staršia, tým to bolo horšie. Nečakaj, kým sa také čosi udeje. Ak reálne vidíš, že je to zlé, nemenné, vezmi sa aj so synčekom a odíďte. Nestojí to za možné tvoje a synčekove psychické problémy. Držím ti palce.

deti95060810
1. mar 2021

veľa mužov pri rozvode sa bije o deti zubami nechtami a potom po nájdení novej známosti sa o deti ani neobzrie - jednoducho na deti rýchlo zabudne....
tiež som sa s tým stretla... 😉

marysa21
1. mar 2021

Dieťa do 3.rokov dajú skoro vždy matke a pokiaľ si nerozumiete riešila by som to na začiatok odsťahovaním na nejaký čas a potom by ste uvideli , či ostať spolu , alebo rozvod.

leuchtturm
1. mar 2021

mozno by na zaciatok nebolo na skodu skusit manzelsku poradnu a az potom sa rozhodovat. Ako dlho sa uz takto ku tebe sprava?

elizabet173
1. mar 2021

Skoda, ze si nevidela alebo nechcela vidiet, aky je, kym ste mali dieta. A nebol urcite nabity toleranciou ani pred svadbou, tiez drzgros nezacal byt minuly rok, neklam sama seba, ludia sa menia, ale nie radikalne. Mozno by som este skusila rozhovor s nim, bez akehokolvek obvinovania, iba mu povedat svoje pocity. Ze byvas smutna, ze by si chcela kludne, radostne prostredie pre vase dieta a si ochotna pre to urobit maximum. Navrhni parovu terapiu, ze by ste to mohli skusit, ked to sami nedavate. Pripomen mu, ze vase hadky ublizuju aj jemu aj tebe, ale najma vasmu synovi. Ak si ale pevne rozhodnuta pre rozvod, tak mu to povedz, nie ale v hadke. Ze ta to mrzi, ze uz takto dalej nechces zit. Ak vybehne na teba s tym, ze ti maleho neda, tak mu povedz, ze mu ho predsa neberies. Ze dieta potrebuje oboch rodicov. Viac to nerozvadzaj, na 99,9% by nesuhlasil ani so striedavou, ked je lenivy cokolvek robit. Vyhraza sa ti, aby ti ublizil. Dieta a zvlast taketo male byva v drvivej vacsine prisudene matke

78787878
2. mar 2021

Vobec s nim uz nestracaj cas. Cim skor sa rozidete, tym lahsie to bude znasat dieta. Moja vlastna skusenost. Ak je muz lenivy a lakomy, je nerealne, ze sa bude chciet sam starat o syna, ma len silne reci. Neboj sa ziadnych tahanic o dieta 🙂

janickacrazy
2. mar 2021

Tak pred svadbou bol určite usilovný, pracovitý a štedrý, nie? No nie, nebol. Len si to nevidela alebo nechcela vidieť. Lebo si aj ty chodila do práce a nebola si na ňom závislá. Teraz sa to ukázalo, aký naozaj je v plnom svetle. Poviem ti úprimne, s lakomcom a lenivcom sa žije ťažko. A ešte k tomu sa aj hádate a ani sex nemáte. Ja by som to nezachranovala. A to, že ti dieťa zoberie to sú len vyhrážky, toho sa neboj.

januarova
2. mar 2021

A nemá milenku?

alexk12
2. mar 2021

Nemá žiadne právo zobrať ti syna pokiaľ sa riadne staráš o neho takže tie "rečnícky" typu zoberiem ti syna sú absolútne irelevantné a už vidím jak sa oň bude "starať" o 1,5r syna dá ho max matke a celú výchovu bude mať v... Išla by som smer rozvod pripadne skúsiť ešte nejakú poradňu no ale úprimne neviem zgrlosi sú najhorší....

lija22
2. mar 2021

fuj nenavidim lakomych ludi a ked nedopraje ani rodine to by bol koniec pre mna. cosi natahovat sa s blbcom o gros, no urcite nie? este povedz,ze kazdy mate svoje peniaze a hotovo. nelubis ho. kazdy ste inde. ukoncit a dat priestor novemu zivotu

autor
2. mar 2021

@januarova nemá milenku, celé dni je doma, nikam nechodí.

Je pravda, že asi aj pred svadbou bol taký, ale vtedy som to prehliadla, lebo som chodila do práce, dobre som zarábala, žili sme v mojom malom byte kde nič nebolo treba robiť. Teraz bývame v dome, ktorý je náročný na údržbu a máme malé dieťa, ja som bez prijmu. A aj pandémia prispela asi k tomu, že máme ponorku. Ja neviem, čo s tým, dnes ráno sme sa opäť do krvi pohádali.

blunka
2. mar 2021

Načo sa zase dnes do krvi hádaš, keď píšeš že nemáš rada hádky. Tak toto manželstvo dopadlo zle. Je mi to ĺúto ale ak cítiš, že ty máš svedomie čisté tak vykroč do nového života. Do kĺudu.
Aj pre svojho syna to urob. A hlavne keď píšeš, že máš kam ísť. Koĺké baby ti tu budú závidieť, lebo nemajú KAM odísť.
Načo ti je ten chlap čo pozitívne prináša do tvojho života ? Napadá ta niečo ?
A syna mu kĺudne ponúkni 50:50, že veru treba aby mal syn aj otca, že si aspoň konečne oddýchneš, že to potrebuješ keďže stále všetko robíš len ty.
Sklapne určite. Budes rada ak ho sem tam vezme na prechádzku.

ibajaanikiny
2. mar 2021

Pozri sa na to naozaj realne a triezvymi ocami. Moja mamka toto trpela 22 rokov,aj ked tam bolo o mnoho viac...a ver ci nie,nezmeni sa,musel by veeeeelmi chciet a najma,musel by to chciet sam od seba a vopred pisem,ze je to beh na dlhu trat...ale nemyslim si,ze sa zmeni. A ako dieta rozvedenych rodicov (aj ked daaavno uz dospela),ti pisem,ze niekedy je lepsie riesenie odist skor,ako neskor,lebo cim je dieta starsie,tym viac nasava z rodinnych vztahov a z chovania otca. A ze sa bude o maleho bit?no taky kulovy,iba ta chce drzat v sachu. Pokial male nezanedbavas a mas aj kam ist a mala a teda aj mat pracu budes,tak sud mu dieta nezveri a to ti zas pisem ako pravnicka. Je to len citove vydieranie z jeho strany...mysli aj na seba,zivot mas len jeden a treba s nim nalozit zodpovedne,treba zit a nie trpiet a prezivat,lebo ako sa vravi,pre “jedno kviti slunce nesviti”. V dnesnej dobe nebudes ani prva a ani posledna,co bude rozvedena,ale prave tymto odchodom ti moze zivot zacat...a aby bolo jasne,som zastanca uplnej rodiny,ale vsetko v normalnych medziach,ak sa uz niekto trapi prilis a zmena je takmer nerealne,treba ist svojou cestou a zacat byt zase stastna...drzim ti palce