Sme v začarovanom kruhu. Ako by ste to riešili?

20. feb 2022

Ahojte potrebujeme názor niekoho iného ako by riešil našu situáciu lebo nám sa každá možnosť zdá nesprávna a riskantná...s priateľom sme sa spoznala a žijeme v prenájme v mojom rodnom meste on tu aj pracuje ja momentálne nie pred mesiacom mi skončila zmluva predtým som pracovala tiež tu.... ibaže riešime a páči sa nám predstava žiť v priateľovom rodnom meste ibaže to je cca 200 km od toho kde žijeme teraz... priateľ má celkom fajn prácu dobre platenú ale zas žiadny extra nad priemer ibaže vie že ak odídeme nebudeme asi nikde na tom istom ale ak by sme pracovali obaja tak sme na tom celkom fajn...chceme kúpiť niečo vlastné ale ako to urobiť ako odísť odtiaľto?? Nemáme žiadne záväzky ani úvery nič len je to aj tak komplikované... či najskôr niečo kúpiť a ešte nachvíľu pracovať tam kde je teraz alebo mám odísť ja nájsť si tam prácu a potom príde a niečo kúpime alebo ako?? Lebo my sme už zamotaní z toho úplne a nevieme čo je správne a stále máme obavy že čo ak vezmeme hypo a nebude práca atď atď...Prosím vás poraďte nejako ako by ste to zorganizovali na našom mieste taký presun 😄😄 ďakujem 💗💗

madeline1
20. feb 2022

Najdite si financneho poradcu, on vam povie, ake mate moznosti na kupu. A kludne zmente bydlisko, ak to chcete obaja. 200 km aj tak nie je az tak daleko a ak by ste mali aj lepsie moznosti sa zamestnat, je to jedna z moznosti.

katkaseiner
20. feb 2022

Najskôr by som riešila ja prácu tam...a keď nájdeš, tak on môže tiež začať hľadať - prípadne hľadať môže už teraz...možno budete medzi 2 stoličkami chvíľu (2 podnájmu, resp. jeden bude dlho dochádzať...ale všetko sa dá chvíľu. Až potom by som riešila vlastne byvanie

sszuzu8
20. feb 2022

Dopraj si čas možno o týždeň dva zistíš že toto vlastne vôbec nechceš

autor
20. feb 2022

@sszuzu8 chceme... toto je už dlhodobý plán

marci77
20. feb 2022

Mali by ste sa vy dvaja definitivne rozhodnut v ktorom meste chcete zit cely zivot ....nevieme o ake mesta ide, takze radit v tomto nevieme ..... ci napr. Nitra a Zilina

hypoteku potom budete moct riesit, az po skusobnej dobe .....takze tiez by som si najskor nasla pracu, zistite, ci vas praca bude bavit a naplnat, ci aj po skusobnej dobe si vas nechaju, resp. sa sami rozhodnete, ze tam chcete byt
nevieme ani v akej sfere pracujete ....takze neviem tu nic blizsie poradit

byvanie by som tiez riesila cez financneho poradcu, ale az ked budete mat obidvaja po skusobnej dobe v tom inom meste, skor asi ani nema zmysel ziadat o hypoteku
alebo je aj moznost najst si pracu z domu, tam by lokalita vobec nebola podstatna

ninusa221
20. feb 2022

Odisla by som sa opytat na robotu keby ma zoberu zoženiem si podnájom kym mi nedajú na dobu neurčitú zobrala hypo prerobila a podnájom zrusila. Kamoska sa pozna s priatelom mesiac a pol a uz robí v inom meste a aj spolu byvaju😃

veltraud
20. feb 2022

Bez prace vam hypo nedaju...skuste si pozriet moznosti prace v novom, absolvovat par pohovorov. Potom zatial do prenajmu v novom posobisku, najst tam pracu, o hypo mozete ziadat az po skusobnej. Ak vam to vyjde financne, utiahnut naraz aj najom v povodnom meste, aj hypo na byt v novom, aj to mozete skusit - za mna to je neefektivne.

marca12
20. feb 2022

Najskor by som nasla pracu pre obidvoch,medzitym hladala vhodne byvanie a docasne podnajom,kym nekupite svoje vlastne. Prvy krok musi byt praca

tykat
20. feb 2022

Tych 200km ...je tam lepsia prilezitost pracovat? Vyssie prijmy? Ak nie ostala by som tam kde ste, ty si najdi pracu a zoberte hypo na nieco mensie co zvladnete, nejaky dvojizbak... a casom uvidite. Hlavne by som nepchala peniaze do prenajmu ak nemusite, lebo z toho nic nemate. Este chvilu par rokov sa budete tocit po prenajmoch a peniaze vam budu utekat. Hypo aj ked splatite len cast tak vzdy je z toho nieco vase co vam vratia.