Sme spolu 5 rokov a na ničom sa nezhodneme. Má to zmysel?

15. apr 2022

S priateľom sme spolu 5rokov, máme dve malé deti. Problém je v tom, že sa absolútne na ničom nezhodneme. Dnes sme sa pohádali až na rozchod kvôli tomu, že jeden chcel mať vyvýšené záhony na inom mieste ako druhý. "Vyhralo" moje miesto a pán to nemôže prežiť. Úplne to na neho večer doľahlo a začal po mne ziapať, že si nemôže doma nič urobiť podľa seba. Minule sa skoro zbalil a odišiel lebo som mu povedala nech nakrája mrkvu na tenšie pásiky lebo sa dobre neupečie a kto bude jesť surovú mrkvu. My sa hádame "do krvi" kvôli úplným kravinám. Ja už ale vážne rozmýšľam, že sa s ním rozídem. Nemáme spoločné záujmy, rovnaké názory. Napríklad sme sa pohádali aj kvôli vojne na Ukrajine, lebo má také argumenty, že je tam vojna už 8rokov, že sa na to treba pozrieť aj z druhej strany atď... Ako keby to podporoval. Najhoršie je, že my sa hádame dosť nahlas, ziapeme po sebe a počujú to deti. Inak nás vie dobre zabezpečiť, klape nám to (jedine) v sexe a jediné na čom sa zhodneme je, že sa nám páči rovnaké oblečenie 🤦 už sme boli aj v manželskej poradni, ale iba raz a mali sme vtedy jedno dieťa. Teraz máme dve. Ja som už naozaj zúfalá, nechcem žiť stále v hádkach, mám toho dosť aj s deťmi doma. On toho má tiež dosť áno, lebo má vlastnú firmu... Normálne sa nedokážeme porozprávať. Neviem či sme tak tupý, tvrdohlavý, alebo proste máme ísť od seba 🤦🤦🤦

h2
15. apr 2022

Prestaňte riešiť nepodstatné blbosti. Vyvýšené záhony? Ja ich mám. Chcela som ich? Nie. Môj muž si vzal do hlavy, že ja ich chcem, hoci som mu hovorila, že nechcem. Urobil ich, pochválila som ho a zasadila som si tam kvetinky. A k tej mrkve: ak niečo zduše neznášam, tak to, keď mi niekto hovorí do varenia. Akože ja varím, ten druhý sa len pozerá a ide mudrovať.
O vojne sa nemá zmysel hádať, nedokážete to ovplyvniť. Tak nabudúce povedz: "ja mám na to iný názor" a zmeň tému.

dzulli1980
15. apr 2022

Nuž partnerstvo je o kompromisoch, nie o egu jedného alebo druhého ... je vidieť, že nemáte skutočné problémy ... mne takéto "hádky" prídu tak detinské, zbytočné, nahlodáva to vzťah neskutočne.

heidy222
15. apr 2022

Nuz v partnerstve musis nieco aj prehliadat. Najprv musis poznat Sama Seba: co je dolezite, na com budem trvat a co Su veci, ktore Budem ignorovat. Napr dnes sme boli na ture a manzel zabalil Len 0,5l vody. Nuz tak som vodou setrila a Len som povedala nabuduce zoberieme viacej. A mrkvu tiez kraja nahrubo,Ale radsej zjem chrumkavu mrkvu v polievke Ako sa hadat 🤷 on Ma takych veci co toleruje mne tiez habadej.

poopsie
15. apr 2022

Musíš byť menej egoistickejsia😉nemôže byť všetko po tvojom.. Treba vedieť spraviť konpromis.. No bože tak by sa mrkva dlhšie piekla alrbo varila 🤷‍♀️

autor
15. apr 2022

@dzulli1980 áno, nemáme skutočné vážne problémy a preto sa bojím čo by bolo keby také niečo prišlo

autor
15. apr 2022

@poopsie ja som ale práveže chcela dobre lebo viem, že mu chutí, ale ja ju krájam úplne na tenko. On to robil prvý krát. Samozrejme, že bola tvrdá a ani on ju nejedol, ale potom keď som mu to "vyčitla" tak mi tvrdil, že ju jedol a bola dobrá 🤦

autor
15. apr 2022

@heidy222 ja mu už asi nejdem nič hovoriť lebo jeho ego to strašne zle znáša. A pritom chcem len dobre... Napríklad tie záhony chcel dať jeden ku plotu a druhý vedľa, ale 40cm od plotu... Ja som už potom nevedela či mi to robí naschvál, alebo sa mu to vážne páči. Takýchto vecí je veľa...v podstate každodenné maličkosti

sense
15. apr 2022

Co sa mrkvy týka keby mi zacne chlap dávať kazaen ako krájať mrkvu, tak sa s prepáčením na to vys.rem a nech si ju kraja podľa seba, pre mňa za mňa aj presne pomocou pravítka. A keď bola hrubšia stačí dlhšie povariť alebo piecť ona zmäkne.
Co sa vojny týka to doma ne rozoberáme nič nie je len čierne a biele a áno nepokoje si tam už pár rokov, nie teraz jeden mesiac....

54tinka54
15. apr 2022

Moc súperíte medzi sebou.. a aj keď niekto z vás spravi chybu, pred tým druhým si ju ani za nič neprizná.. partneri majú kopať spolu, nie proti sebe a toto pokial obaja nepochopíte a nezačnete sa podľa toho správať, bude to ťažké.. čiže to chce poriadnu debatu a ak obaja o ten vzťah stojíte tak sa ozaj začať snažiť a asi si aj viackrát radšej zahryznúť do jazyka a napočítať do 10 a až potom niečo povedať.
(Inak, vo veľa veciach čo píšeš ako by som čítala o svojom manželovi 🙈)

marca12
15. apr 2022

Mozno sa hadate,lebo sa neviete pekne rozpravat. Ak nanho vysteknes,aby krajal mrkvu na tensie,lebo kto bude jest surovu mrkvu,no asi by som ti aj ja hodila i zem tu mrkvu a isla kade lahsie. Da sa to povedat aj slusne. Prosim ta,na mensie krajaj a hlavne zmen intonaciu hlasu a pojde to bez hadok. To iste zahonu. Aj my sa posekame,ale tak slusne si vydiskutujeme,preco dat tu vec tam a nie tam. Nestekame po sebe ako psy. Obaja si musite vstupit do svedomia,lebo rozist sa kvoli takej blbosti,je na hlavu padnute.

oli2782
15. apr 2022

Podľa mňa podstata nie je aká tenká nakoniec mrkva bola ale to, že ak ju má nakrájať na tenko tak mu to vadí no keď to nieje tenké a musí to tak zjesť tak aj to mu vadí. Teda podľa toho čo som si prečítala a ako som si to ja vysvetlila

karhu
15. apr 2022

a preco sa s nim hadas? ked nema rozum on, maj ho ty.. na vasu hlupost doplacaju deti

beata_k
15. apr 2022

@karhu Veru jedine deti na to doplacaju. Mrkve a zahonu to je u prdele...

janickacrazy
15. apr 2022

Ste ako dve malé deti na ihrisku, ktoré sa hádajú o úplne blbosti. Skús si prečítať knihu Muži sú z Marsu, ženy z Venuše. Buď rada, že nemáte vážne problémy. Skús si predstaviť, žeby si sa rozviedla a na všetko by si bola sama s dvomi malými deťmi. My s mužom tiež máme na veľa vecí rozdielne názory, ale ja ho nechám rozhodovať, čo sa týka stavania domu, auta a pod. záležitosti a on mňa čo sa týka detí, nakupovania oblečenia a doplnkov, atď. Proste každý máme svoje oblasti, kde máme hlavné slovo, funguje to výborne.

autor
15. apr 2022

@karhu rada by som nejaké veci prekusla, ale napríklad ja by som sa nedokázala každý deň pozerať na záhon, ktorý je 40cm od plota. On ho chcel dať ako je ten červený obdĺžnik. Poslala som mu ešte na mesenger, že nech si to teda posunie podľa seba a môžme tam zasadiť palmu.... Mama mi hovorí to isté, že čo sa na neho nevy*erem a načo sa s ním hádam. A ďalšiu vec, že nech sa teda rozídeme keď nevieme fungovať

ckocka
15. apr 2022

Nehádať sa o blbosti je iste dobrá rada, ale - ja chcem vedla seba partnera ktorý má rovnaké nastavenie ako ja. Nie sa aj doma neustále kontrolovať čo vypustím z huby a opatrne okolo neho našlapovať aby som sa nejakou nevhodnou poznámkou nedotkla jeho citov. Cenzurujem svoje správanie a reči vo verejnom priestore, doma chcem mať možnosť prejaviť aj svoje neučesané ego. To neznamená že na muža neberiem ohlad, znamená to že som si vybrala muža ktorý so mnou súznie v zásadných postojoch. A
v ostatných prípadoch sa potom kludne zhodneme na tom, že sa nezhodneme, to už nie je doležité.

karhu
15. apr 2022

..presne toto s tym zahonom je uplna malichernost, nedolezita somarina, koli ktorej nicite svoj vzah a detom zivot..nedochadza vam to?????🙈

dzulli1980
15. apr 2022

Nehnevaj sa na mňa, no strašné ch.u.j.o.v.i.n.y riešiš ... a mama má pravdu, keď neviete fungovať v takýchto banálnych veciach, lepšie, keď pôjdete od seba ... v živote prídu skutočné problémy, a to by ste zrejme neustáli, keď ZÁHONY sú mega problém ... normálne nechápem.

autor
15. apr 2022

@janickacrazy to bola tiež hádka lebo on chcel kúpiť druhé auto, že pre mňa, ale ja všade chodím peši a ani ho nechcem. Zbytočne tu bude hrdzavieť a ja sa dokážem dostať všade aj autobusom. Tak pán je tiež strašne urazený, že si nemôže kúpiť auto. Potom som mu povedala nech si ho teda kúpi, ale už nie, už si ho nekúpi a bude chodiť urazený 🤦🤦🤦

autor
15. apr 2022

@ckocka no, pokiaľ s ním budem chcieť fungovať asi mi neostáva nič iné ako si dávať pozor aby som sa nedotkla jeho krehkého ega

autor
15. apr 2022

@dzulli1980 áno sú to kraviny a tiež nechápem prečo nám to ničí vzťah

ckocka
15. apr 2022

Aký vzťah? Na čom teda ten váš vzťah stojí?

beata_k
15. apr 2022

To nemyslis vazne zena. Pre 40 cm krik a hadka pred detmi. Sa prudko zamysli ako sa im dnes zaspavalo.

danulicek
15. apr 2022

Vy spolu nežijete, vy spolu bojujete. A deti sú toho bezprostrednou súčasťou. Kvôli záhonom? Kvôli mrkve? No tak by ten zahon bol “na hovno”, ale prišiel by na to sám. A možno by si ty uznala, že to je super. Každý mame ego, niekto väčšie, niekto mensie. Nie je umenie sa dosekat, len aby sme dosiahli svoje, ale rozprávať sa tak, že dokazeme najst kompromis. A to je sakra ťažké, ak robí kompromis stále len jeden a druhý si mysli, že ma stále pravdu a že “vyhral” 🙂

autor
15. apr 2022

@beata_k ale ja nemôžem za to, že ho to tak zasiahlo, veď on začal ziapať. Keby som vedela ako to dopadne tak seriem na to fakt, nech ho dá aj na stred dvora.. A podľa mňa to deti ešte tak nevnímajú lebo majú 1r a 2r . Fotku s palmou som mu poslala až keď deti dávno spali a obaja sme "rozmýšľali" v inej izbe

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
abbey1
15. apr 2022

Mať rozdielne názory ok, ale prečo tie boje a krik okolo toho? Dvaja dospelí ľudia takto riešia úplné bežné denné veci?

abbey1
15. apr 2022

A deti to vnímajú omnoho viac než si ty myslíš. Práve v tomto veku preberaju vzorce správania od ľudí, ktorí sa o nich starajú. Do 3 rokov sú ako nepopísaný list papiera a všetko všetko sa v nich ukladá.

andrejka1974
15. apr 2022

Prosím ťa máte asi malo starosti hádať sa o blbostisch však sa nejako dohodnite kvetináče ste mohli dať 20 CM od plotu by bol kompromis treba hľadať kompromisy a chlapovi nešahať na ego radšej ustúpiť

whatever1
15. apr 2022

" začal po mne ziapať, že si nemôže doma nič urobiť podľa seba." Jasne ti dal najavo co presne mu vadi. A mozes tvrdit ze to tak nie je, dolezite je to ze on to ta citi, realne to preziva. Rozhodla si o zahonoch aj o tom ako ma nakrajat mrkvu este aj so sarkastickou poznamkou ze kto bude jest surovu. Kedy si ho naposledy pochvalila , uznala jeho napad, dala mu v niecom za pravdu? Mozno to od teba potrebuje, lebo ak dostava len kritiku, tak nemoze byt s tebou stastny. Skus najprv zacat od seba.