Ahojte žienky som tu nová a potrebujem poradiť 🙂 randím s jedným chalanom a dosť sme si sadli ale dozvedela som sa že jeho babka je môjmu dedkovy sesternica..🫤len by ma zaujímalo či sme niečo aj my a či keď budeme chcieť bábätko tak či to nebude vadiť ... Ďakujem pekne za odpovede
@evka431 uz by to nemal byt problem ale da sa ist aj na genetické testy ako partneri. Jedny znamy to riesili v Ke. Paradoxne nemozu mat deticky ale ked to este nevedeli, tak riesili genetiku vopred.
Dedkova sesternica to je fakt velmi velmi daleko vzdialena rodina...
Oficiálne ste vzdialená rodina.
@januska12323, oficiálne si nie sú vôbec nič, ani super vzdialená rodina. 99% ľudí na zemi nemá ani potuchy, ako sa ich pra-prastarí rodičia volali, nie ze by ešte ovládali celý rodokmeň.
Ahoj, povie sa tomu sesternica a bratranec z 3. kolena, keď babka a dedko boli bratranec a sesternica. Ak by Vám to naďalej klapalo, bolo by vhodné ísť na genetické testy, ohľadne potomstva. My sme z KE a nás sa pýtali na genetike, či nie sme náhodou bratranec a sesternica z 2. alebo z 3. kolena, lebo som ako tehotná mala zlé výsledky ultrazvuku a bol predpoklad, že dieťa bude mať CS, alebo iné genetické vady. Našťastie s manželom rodina nie sme a ani dcéra nemá CS, "iba" PAS. Ináč poznám jednu rodinu, kde sú rodičia bratranec a sesternica z 2. alebo 3. kolena, museli ísť na genetické testy, no dcéry majú zdravé, čo viem.
Ste rodina v zmysle genetiky. Je to síce veľmi vzdialene príbuzenstvo, ale áno, je.Podka mňa to nepredstavuje riziko, ale tak pre vlastny pokoj môžte sa informovať na genetike, či tam je nejaký problém z hľadiska ďalšieho potomstva.
Ste rodina iba ak by ste obaja boli v Kollarovej strane 🙂
Takže mate spoločných pra pra starých rodičov. Z môjho pohľadu to je blízko.
@dismonika presne ako pises,3bratranec a sesternica sa beria ako rodina a nie taka vzdialena ako tu niektore pisu
@evka431 nie ste nič, mozte mať v pohode bábätko
Už z 2.kolena je to ok, z 3.kolena ako vy, úplne ok
Ak som to správne pochopil vaši prastarí rodičia by mali byť súrodenci.
Moj brat a svagrinka su v rovnakom "pribuzenstve" U nich je to ok, maju 2 krasne deti.
A vy ste sa to dozvedeli teraz ,či to viete už dávno, že ste takáto rodina? Pýtam sa preto ,že čo ja mám takto bratrancov z 3 kolena a od mala sa stretávame a vieme o tom že sme z rodiny tak ich mám proste tak zafiskovanych ,,rodina,,. A pravdaže ich neberiem ako potencionálnych partnerov .
Ešte len randite a uz ta trápi genetika....
@evka431 nie ste si nic