Sme oklamaní o peniaze

3. feb 2022

Dobrý deň,

Skoro pred rokom sme investovali niečo do rodičovského domu môjho manžela no na to zomrela moja stará mama a ostal po nej veľký dom.
Tam sme sa dohodli s mamou, keďže ja už mám rodinu jedno dieťa a druhé je na ceste o tri týždne že jej pomôžem s investovaním a to za to že mi dá polovicu domu na moju ochranu, keďže som už raz bola vyhodená tak jej neverím.
Začali sme prerábať dali sme tam vyše 6000 eur bez akéhokoľvek papiera bola iba ústna dohoda.
Teraz už keď sme jej dali peniaze na potrebe opravy nám nechce dom prepísať teda tu polovicu mne nejde o dom len o to aby som bola chránená a hlavne moje deti.
Teraz nevieme čo s manželom robiť či sa tam sťahovať alebo nie dali sme tam kopec peňazí a ona stále špekuluje a ťahá len 💰 a ja. S manželom nie som zlatá baňa. Treba to ešte dokončiť ale nevieme či je to dobrý nápad preto prosím pomôžte oklamali vás rodičia príbuzní brat či sestra ? Ako ste to vyriešili ?

matqa411211
3. feb 2022

Mozes mi vysvetlit preco ked uz si raz bola "vyhodená", si sa teraz nejako nepoistila a nespisala aspon nejaku zmluvu s clovekom ktoremu neveris? Kto za to moze?

danulicek
3. feb 2022

ustne dohody ohladom majetkov s kymkolvek, najma s rodinou su certove spolky. ja len ze ti drzim palce

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
benit
3. feb 2022

Je mi to velmi luto, ze ste takto dopadli. Investujete do domu svokrovcov, potom maminho a nic nie je vase. Ja tomu asi moc nerozmiem. Preco ste radsej neinvestovali do vlastneho byvania? Tolko prispevkov o spolocnom byvani a zlych vztahoch co je tu poslednen dobe. Toto by si mal kszfy asi doprdfj dobre rozmysliet. Bez prepisaneho domu, by nedostala sni cent , ved uz si nola poucena predtym.

solange7
3. feb 2022

Co ti na to povedat. Si blba, nemala si davat peniaze do domu, ktory nieje tvoj. A zvlast, ked pises ze tam boli uz nejake problemy pred tym.

zmrzlinka2021
3. feb 2022

Nie som si ista, ale pokial pri tej ustnej dohode bol niekto ako svedok, peniaze skutocne sli na dom - je mozne tuto sumu vymahat, ale treba si najst na to pravnika.
Tvoja mama je nedoveryhodna osoba, nesla by som tam

liljana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kitycat
3. feb 2022

Najskor mala prepisat, az potom si mala investovat. Tvoja hlupost

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. feb 2022

@matqa411211 ja som chcela aby podpísala aj som ju vytlačila len mi povedala že mi ju podpíše keď dostane doživotné právo. A nejako som to potom nechala tak a som hlúpa ale aj ústna dohoda je dohoda

irusa
3. feb 2022

Za 6000 e polovicu domu prepísať ???? Inak si v poriadku ????

domireb
3. feb 2022

Nič, čo je ústne, nikdy neexistuje, ale nikdy. Rodina - nerodina, všetko všetko na papier a opečiatkovať. Nechcem vyznieť nafúkane, ano 6000€ sú peniaze, ale pri dome, to je taká drobná suma, za to dnes toho veľa nenarobíš, tak aj tvoja mama má nejaké požiadavky na mieste. S mamou a mužom sadnúť nad papier, spísať koľko čo ako a komu za to čo. Inej cesty niet.
My sme s bratom dvaja, o otcov byt nestojí ani jeden z nás, peniaze sme si medzi sebou podelili, nikdy sme sa nehádali. Ale v rodine mám príklady, panebože, tie hádky o peniaze, brat so sestrou sa nerozpráva, jeden druhému nevie prísť na meno..babka sa pre tie peniaze dostala až do hrobu

autor
4. feb 2022

@domireb prosila som o radu nie o kritiku ak ste nikto nemali problém prosím nevyjadruje sa ...6000 nie je veľa ale sme ani nie v polícii prerábky a bábätko bude o 3 týždne na svete a bývame v jednej izbe tak som jej verila že dohodu dodrží ...neverím jej žeby má nevyhodila s deťmi nikto nepoznáte moju mamu ...keď nie je po jej vás objem od kosti

lienka.7
4. feb 2022

Oklamanych bolo uz mnoho ľudí... okrem teba su este nejaki súrodenci resp.ine osoby co by pripadne som dedili???

domireb
4. feb 2022

Prosím ťa,kde ťa akože kritizujem? len vravím, že čo je ústne ako keby nikdy nebolo, neviem, kde vidíš kritiku. Chcela si radu, tak ti tu všetci radia, že dať na papier, chceš počuť niečo iné? Rodina nerodina, ja osobne by som bez papiera nedala nič, ale ani by som sa nikdy netrhala hádať s rodinou o peniaze, mne ju dosť zničili, tak nech sa s tými peniazmi ostatní aj zadusia.

euka210
4. feb 2022

Uff, tak my sme rekonstruovali dom ktory este patril svokrovcom, kedze sme tam byvali. Potom sa dom prepisal na manzela a svokrovci mali to dozivotne pravo...ze ich nemozeme vyhodit. Tak robime na nom dalej co treba.
Ked je Tvoja mama taka, tak bud hned podpise zmluvu, aby vas nemohla vyhodit...alebo chodte prec. Ani € do toho domu nedajte, nech si opravuje sama a vy zacnite zit bez nej.

autor
5. feb 2022

@lienka.7 je tu ešte sestra ktorá nie je plnoletá