Ahojte dlho som sa odhodlavala ze ci sem napisat alebo nie na mk som uz dlhsie ale pod inym nickom takze zacnem mam 3 rocnu dcerku byvam s rodicmi + priatelom priatel vystriedal od narodenia malej viacero robot mojim vacsinou to bola praca na cierno stalo sa ze peniaze viac krat nedoniesol isiel si vypit alebo hrat automaty a tu sa zacina ten kolotoc slubov dala som mu poslednu sancu vydrzal 3 mesiac sekat dobrotu a uz je to opat v starych kolajach odide z domu pride v noci opity a na druhy den len sluby ospravedlnenia ked donesie peniaze tak malo vsetko vlastne tahaju moji rodicia toleruju ho len kvoli mne.. co mam robit? Ako sa zachovat? Vyhodit ho? Lubim ho ale uz ma nebavi davat stale sance dookola niekomu kto si absolutne nic nevazi... som z toho velmi smutna a sklamana
Mas dve moznosti,bud ho lubit a tolerovat to a drzat ho aspon v nejakej hranici,aby sa to dalo vydrzat,alebo sa s nim rozist a vydrzat ten smutok,co pride s rozchodom s tym,ze proste tak zit nechces.
aaaach 😒 ty fakt nevieš čo robiť s chlapom ktorý ti je nanič? Keby som bola tvoj rodič nepustím ho k sebe do bytu. Bože tolko neschopných chlapov behá po svete a furt im to niekto trpí.
@reneska_23 lubim, nelubim, pratala by som ho, uz len kvoli tomu, aky priklad dava vasej dcerke? Toto si dieta ponesie do dospelosti. Otec pije, flaka sa, prej....a peniaze na automatoch a mama mu to toleruje. Viem, ze je to tazke, ale skus mysliet aj za dcerku? Mozno, ked ho vyhodis, sa konecne spamata, zamysli sa nad sebou a uvedomi si, ze mu na vas zalezi. Ale pokial stale dookola davas sance, aky to ma zmysel? TAkze vyhodit a uvidis, co sa bude diat.
Taky chlap by teda u mna nepresiel...zodpovednost za rodinu nulova, snaha o vytvorenie Vasho rodinneho zazemia nulova, cudujem sa Tvojim rodicom , ze ho toleruju, aj ked si myslia, ze Ti pomahaju v konecnom dosledku, robia situaciu este horsiu, pretoze chlapec vie , ze vasi Vas podrzia, takze preco by sa mal snazit?! Na Tvojom mieste laska, nelaska vyhodim ho, nech sa uvedomi a bud sa spamata , alebo nemas za cim banovat
@reneska_23 donekonecna sa neda len tolerovat, ja byt tebou mozno jednu este poslednu ale s riadnym vykricnikom a ak to nedodrzi tak by som ho uz poslala prec
Žiaľ v kolotoči alkoholu, vzostupov a pádov, sľubov a podobne nikto nie je víťaz. Možno ti srdce pukne ale táto cesta nikam nevedie. Tvoj priateľ sa do toho zamotal už príliš a môže padnúť veľmi hlboko. Nedajte sa stiahnuť s ním. Skús s ním prebrať Vašu budúcnosť, navrhnúť radikálne riešenie, nie sľuby ale možno liečenie a podobne. Skúste si dať pauzu, či jeho cit k Vám je silnejší ako ten k alkoholu. Možno v alkohole utápa svoje sklamanie z neúspechu v práci ale to žiaľ nie je ospravedlnenie. Má rodinu a tá musí byť jeho prioritou. Držím Vám palce.
@reneska_23 ak by lubil on teba a vasu dcerku, tak by sa snazil, aby ste sa mali co najlepsie... a nie vsetky peniaze, ku ktorym sa dostane, tie prehyri....na co ti je taky chlap?? Este si naberie pozicky a budes splacat jeho sprostost. 😒
@reneska_23
nie je ti luto tvojich rodicov? lebo Ty lubis? si sebecka takisto ako on, on ublizuje tebe a ty svojim rodicom.
posli ho do kelu, nezmeni sa.
@reneska_23 presla som si tym, co pises a este ovela viac... kebyze mozem vratit cas, usla by som hned na zaciatku. gamblerom sa verit nedá a ty si znicis zivot a nie len sebe a nie len rodicom a detom. a taku prechadzku peklom by som nepriala ani najhorsiemu nepriatelovi. nie je to o tom, ze raz dobre a raz zle...stiahne vas dole, len raz rychlejsie a raz pomalsie. ale smer je jasny...
@reneska_23 Rozchod. Bez debaty.
Moj manzel je alkoholik pje uz styri roky,peniaze domov nenosi vacsinou.ich prepije...do toho.ma.zacal fyzicky a psychicky tyrat.byvam u jeho rodicov,odisla by som aj s detmi prec,ale nemam kam...
Mala som taketo. Praca na cierno, nechodil sa ani len hlasit, neplatil zdravotne, socialne nic.... Neviem ci niekedy v zivote bude mat narok na dochodok ja na sirotske pre deti asi nie. Ked som s nim otehotnela druhykrat chcela som ist na potrat a on nesuhlasil. Ze ved sa postarame. Dieta som si nechala a nezmenilo sa nic. Dala som mu ultimatum, ze ked najstarsia dcera pojde do skoly bud sa zamestna normne aj s tym rizikom, ze by zo zaciatku exekutor strhol z platu skoro vsetko. Ved nemozem ucitelke povedat, teraz nemam na zosity alebo obed. Rozisla som sa s nim a s dvomi detmi som bola na tom lepsie ako s nim. Matersku som mala na ne a nie na jeho cigarety.
@reneska23 daj mu ultimátum, buď liečenie na alkohol a automaty, alebo rozchod. Ešte buď rada, že nie ste manželia, lebo by si dlhy splácala za neho. Ako si ty predstavuješ lásku? Že na teba niekto kašle, nestará sa o vás s dieťaťom, nedáva vám peniaze, pije. To je podľa teba ten správny človek? Láska musí byť vzájomná. Ak máte dieťa, mali by ste sa rovnako podielať na jeho starostlivosti a nie nechať všetko na teba a ešte aj využívať tvojich rodičov.
@reneska_23 ja odpoviem novým názvom tejto témy - sľuby, klamstvá, alkohola rozchod. Nekompromisne, lebo sa s ním dostaneš do ešte väčších problémov. Keby si bola mojou dcérou, tak ho vyrazím sama. A ty si prestaň nahovárať, že ho ľúbiš? Čo na ňom ľúbiš? To, že chlasce? Že míňa peniaze? Že klame? Že ťa má na háku, ak nie je schopný sľub dodržať? To, že je takým primitívom, že býva u tvojich rodičov a príde nadratý? Môžeš mi napísať, čo sa dá na takomto úbožiakovi ľúbiť?!
Dobre vies co mss urobit a co je najlepšie pre vas všetkých len to nechces vidiet zstvsrss oči predtým.ale neksz život tomu dieťaťu mss za dieťatko zodpovednosť.to by si chcela aby tvoje dieťa takto zilo.netrhslo by ti to srdce.lebo vzdy to býva tak ze si hľadajú deti presne takých partnerov ako mali rodičov.
@katuska268 prepáč,ale pije štyri roky a ty si s ním napriek tomu mala ďalšie dieťa...tak toto nepochopím, s jedným si už mohla byť v ťahu, mať prenajatý malý bytík a mať pokoj. Čo tvoji rodičia? Babky, tety? Neprichýlila by ťa ani na chvíľu, kým mladší odrastie? Pri fyzických útokoch by som volila radšej azylový dom, aj keď to ej len dočasné riešenie, ale stále lepšie, ako keď to, čo sa u vás deje vnímajú dve deti. Alebo sa skús spojiť so ženou podobného osudu, dve by ste malý byt utiahli, ak by jedna pracovala, viem, že tu na MK také prípady boli.
@reneska_23 žila som s niekým podobným, tiež som najskôr tolerovala, dávala x šancí v nádeji, že sa zmení, chvíľu bolo dobre no potom zase to isté a stále dokola. Takže z vlastnej skúsenosti Ti radím rozchod...
@reneska_23 veď si povedala, že si mu dala POSLEDNÚ šancu...tak sa toho drž... to bude najlepšie pre teba, pre dieťa, pre tvojich rodičov...
ako matka by som takéhoto chlapa vedľa svojej dcéry a vnúčaťa netolerovala ani omylom, rozhodne nie v mojom byte...
@timea7 ano mam s nim druhe dieta ale to je tak ze on nepil predtym ako sme splodili mojho.druheho syna a ajpocas tehotenstva nepil az ku koncu...a odvtedy stale...a ja som neni vestica a nevedela som ze s tym zasa zacne....
@reneska_23 Co mas vlastne z neho? Ani peniaze, ani starostlivost, len nervy..... Nech sa priatel zamysli nad prioritami a ak nepomôže tak papa....
bleskovo ho zbaľ a vyhoď..Chvíľu si poplačeš a potom náješ niekoho, kto bude stáť za to..Urob to hneď, lebo takto Ťa stiahne na dno so sebou!
@katuska268 keď už klameš sama seba, tak neklam aspoň nás, veď už v roku 2011 si tu riešila tento istý problém, že tvoj manžel pije a psychicky ťa týra. Tak tu prosím nepíš, že začal piť počas druhého tehotenstva. A ak už raz pil, je raritou, ak človek prestane piť len tak z ničoho nič a už sa k tomu nikdy nevráti. Vedela si, že nemáš kam ísť, že ti nemá kto pomôcť, bolo veľmi nezodpovedné, priviezť na svet druhé dieťa. Keby si našiel frajerku a teba poslal do čerta, bola by si v takejto istej situácii. Ale to, čo už bolo, nezmeníš, ja to spomínam len preto, že tieto riadky budú možno čítať iné ženy, ktoré sú v podobnej situácii, v akej si bola ty, aby neurobili rovnakú chybu, akú si urobila ty. Ak sa tvoj manžel dobrovoľne nerozhodne pre protialkoholické liečenie a doživotnú abstinenciu, tak sa to u vás bude len zhoršovať. Aj tak by si ešte nemala vyhraté, ale šanca na iný lepší život by tam bola. Ale to zrejme nehrozí....ak by ťa naozaj neprichýlil nikto z rodiny, čo by bolo najlepšie, pomohla by si aj ty im, aj oni tebe, tak by som skúsila ten azylák. Skús si tu založiť tému, že hľadáš ženu s podobným osudom, ak by ste sa spojili dve, jedna by pracovala, ty by si si našla nejakú brigádu k RP, nejako by ste prežili, kým ty nastúpiš do práce. Iné riešenie nevidím, možno iné baby poradia lepšie.
@reneska_23 pred tymi 3 mesiacmi - povedala si mu, ze to je posledna sanca ? Ak ano, tak sa toho drz...ak nie (ak si si to povedala napriklad len sama pre seba), tak neviem, mozno este jedna sanca, ale fakt posledna a jasne mu to povedat, ze toto je naposledy...
@reneska_23 daj sem jeho foto, to musí byť strašný krásavec, keď si ochotná žiť a fungovať s takýmto nezodpovedným človekom. Kvôli čomu? Čo sa dá milovať na takomto človeku okrem fyzickej krásy? 😅
@katuska268
a uvedomujes si, ze tym ze zostavas vo vztahu s alkoholikom a tyranom, ze tym najviac trpia tie deti?
Nemas rodicov? surodencov? priatelov? tety/ujov?
Ak to takto trva 4 roky, tak nevidim sancu na zmenu, odputaj sa od neho, rozved sa. Urob to minimalne kvôli svojim detom, oni si zasluzia zit normalne v kludnom prostredi.
Spytam sa ta takto co na nom lubis? Lebo nech rozmyslam akokolvek neviem co sa da na opitom muzovi lubit
@reneska_23
jasne, vyraz frajera.
co ta pri nom drzi?
preco mu dovolis byvat u vas?
on ta nelubi, iba ta vyuziva... si pre neho handra.. nic viac.
@0silvia0
@sense
dievcata, myslim si, ze z jej strany nejde o lasku, ale o psychicku a nezdravu zavislost bez ohladu, ci jej struhne jednu alebo desat. Emocne zdravy clovek vie sa na veci pozerat triezvo a nedovoli aby mu niekto ublizoval.... laska nie je slepota, laska pozna zdrave hranice, a tie ona nema.
kebyze som tvoj priatel, tak leti nielen ten parazit, ale aj ty. dieta by ostalo u mna, to nemoze za to,m ze ma tak nezodpovedneho otca a blbu matku.
No ja by som ani nerozmyslala a letel by..