Slovne som ublížil manželke. Ako z toho von?

anton1986
26. nov 2024

Dobrý deň, idem si asi po radu, alebo ani sám neviem...
S manželkou sme spolu 8 rokov a máme spolu dieťa. Vzťah by som opísal asi taký standart, spoznali sme sa, odsťahovali sa spolu do iného mesta, zobrali sme sa, začali riešiť spoločný život, prácu, bývanie...
Manželku veľmi milujem, aj keď samozrejme že to už po tých rokoch, jemne zovsednelo. Ale nesťažujem sa, v domácnosti nám to klape, vieme sa porozprávať a dohodnúť, občas výlet, dovolenka, asi taká klasika.
Nehadame sa nejako často, ale včera sme mali hádku kvôli úplnej hlúposti samozrejme, chcel som ju viac krát ukončiť ale žena nie a nie a stále do mňa isla. Zacala má prirovnávať k mojím rodičom.
To čo som jej povedal som povedal vo veľkej zlosti a hneve, neuvedomujúc si ako ju to môže ranit.
Je mi to ťažko aj napísať ale stalo sa to. Keď bola malá jej nevlastný otec pravdepodobne spáchal samovraždu a mama sa z toho nikdy úplne nedostala.
Povedal som jej niečo v zmysle že sa mu nečudujem keď sa jej mama v hádkach správala ako ona že spravil čo spravil.
Veľmi to ľutujem, chcel by som vrátiť čas, aby sa to nestalo, bola to chyba, viem že som to prestrelil.
Asi som veľmi hlboko klesol v jej očiach, je veľmi citlivá a povedal som niečo tak zle. Zatiaľ to vyzerá tak že sa chce rozviesť. Neviem čo mám robiť. Som z toho zúfalý, nechcem takýmto spôsobom rozbiť našu rodinu. Neviem ako jej vysvetliť že som to povedal v absolútnom hneve a chcem to napraviť, je jej to úplne jedno. Prosím máte niekto podobnú skúsenosť, či z jednej alebo druhej strany konfliktu? Za každú radu ďakujem, viem že som chuj a že som to pokazil, dúfam dokážem to ešte zvrátiť.

majkabajka321
26. nov 2024

@anton1986 no bohužiaľ ak v hneve sa treba ovládať

doriiis
26. nov 2024

Svoj podiel viny na tom nesie aj manželka.Mali by ste sa obaja ospravedlniť a ísť dalej

la_dolce_vita
26. nov 2024

V hneve clovek nieco povie, hoci to tak nemysli, stalo sa asi kazdemu. Ocividne ta vyprovokovala. Pockaj, kym trochu vychladne a uprimne sa ospravedln. Sme predsa ludia. Mne by ospravedlnenie stacilo, ak mi na tom druhom zalezi. Navyse nie kazdy to vie.. drzim palce.

slavka1988
26. nov 2024

@anton1986 to čo si jej povedal ,je teda nemilé ale rozviesť sa preto? Zas nech neni hysterka dones kvety večeru ,povedz že sa to viac nestane a nič viac urobiť nemôžeš

oktoberka
26. nov 2024

V hneve sa povie kadečo,hoci sa to nemá,zjavne aj ona teba randila. Treba si to vyrozprávať.
Ale toto nie je dôvod na rozvod.

vikimed
26. nov 2024

@anton1986 tak ak prvá začala s útočením na rodinu, musela s tým rátať. Ak to máte v povahe, treba toto stupňovanie v hádke ukončiť už v začiatku.

ik70
26. nov 2024

Veď ona prvá ta začala prirovnávať k tvojim rodičom a ty si ju až potom prirovnal k jej matke, takže ona ti nemá čo vyčítať. Ste si 1 - 1. Najhoršie je že takýto ludia si to vôbec neuvedomujú a ešte sa oni urazia a vinia toho kto sa v podstate len bránil. Asi bola v detstve rozmaznávaná.

buba183
26. nov 2024

@anton1986 Kúp kvietok povec jej čo si napísal. Držím palce .Máš ponaučenie do budúcna

anton1986
autor
26. nov 2024

@vikimed tak to si vravím aj ja, viac krát som jej povedal nech už je ticho. Ale cítim to aj ja tak že som šiel cez čiaru, a nemal som to povedať.

vilma7
26. nov 2024

Tiež som toho.nazoru ze za tvoj neprimeraný výrok môžeš z veľkej časti aj ona...
Porovnáva ta s tvojimi rodičmi...
Snažíš sa.konflikt ukončiť a ona stále pokračuje ďalej...
A teraz ešte cirkus ze sa kvôli tomu rozvedie?
Asi by sa mala aj manželka nad sebou zamyslieť, ty sa môžeš jedine ospravedlniť keď vychladne, viacej žiaľ spraviť nemôžeš.

really8
26. nov 2024

To sa pre jednu vetu ide rozvadzat? Trochu drama queen. Sekaj dobrotu, nic ine robit nemozes.

juliet86
26. nov 2024

ponukla by som poradnu vam dvom spolocne aj kazdy individualne

sissy27
26. nov 2024

@majkabajka321 ježiši, toto je taká rada... v prvom rade čas nevráti, takže si mu pomohla ako nebožtíkovi kabát a druhá vec - ty keď si vytočená a niekto ti povie, aby si sa ukľudnila, tak sa ukľudníš? Pochybujem...

@anton1986 žiadna kaša sa neje taká horúca, ako sa navarí. Tak ako si ty pod návalom negatívnych emócií povedal niečo, čo si tak asi ani nemyslel a mrzí ťa to, tak aj ona sa teraz pod návalom emócií "chce rozviesť". Áno, ublížil si jej a žiaľ slová sa nedajú vziať späť. Ospravedlň sa, úprimne, bez výhovoriek. Nie štýlom "mrzí ma to, ale aj ty..." žiadne ale. Proste sa len ospravedlň, povedz jej, že ju stále ľúbiš a nechceš ju stratiť. Daj jej pár dní na vyfučanie. A úprimne - ak sa s tebou fakt rozvedie, tak si buď istý, že nie kvôli tejto jednej vete, ale bude za tým niečo viac.
Držím palce, nech sa to vyrieši k spokojnosti oboch.

anton1986
autor
26. nov 2024

Ešte som zabudol podotknúť že jej maminka uz tiež nežije, čiže som vlastne urazil už zosnulú maminu a nevlastného otca.
Som si vedomý že som fakt prestrelil. Len teda ako ste aj viacerí spomenuli, sú to veci kde má ona môže prirovnať k rodičom lebo žijú a ja vlastne nie lebo už sú po smrti. Mňa tie prirovnania tiez svojim spôsobom bolia, lebo tak je to ako by ti niekto hovoril že si zlý ako tvoji rodičia. Len som to včera fakt asi prestrelil, chápem že sa jej to muselo dotknúť oveľa hlbšie keďže tých rodičov už nemá.

angeli121212
26. nov 2024

@anton1986 akože no prehnali ste to obaja a ten výrok od teba nebol pekný ale riešiť to rozvodom mi príde ešte horšie... Ja osobne by som viac uvítala na mieste manželky mať možnosť sa v kľude o tej sprostosti porozprávať a nejak to uzavrieť

nikaeli
26. nov 2024

Povedz jej to tak, ako si to opísal nám. Prejdite si tú situáciu ešte raz spolu, ospravedlň sa a idete ďalej.

fairyy
26. nov 2024

@anton1986 urcite si to prestrelil...ale teda toto nie je na rozvod, jedine ak hlada zamienku na rozvod kvoli niecomu inemu co sa jej nepaci(neverim ze hlada, skor je iba ofucana a caka, ze sa jej budes ospravedlnovat viackrat).... ak by povedal nieco podobne moj muz, ako obranu voci mojim hlupym kecom, ktore su rovnako povedane v hneve, urcite by som odpustila muzovi, ved ho lubim, sama sa tiez ospravedlnila a urcite pri kazdej hadke v nasom zivote vytiahla, ze co bolo povedane 😀 a povazovala by som to ako dostatocny bic za povedane ...inak neviem ako stare je dieta, ale ak je male este ...nie ste len unaveni? pretoze z unavy sa u nas hadame najviac a vzdy len na hovadinach

anton1986
autor
26. nov 2024

@fairyy dcérka má 2 roky a áno sme obaja asi veľmi unavení, ja chodím pracovne na viac dní preč potom som zase dlhšie doma. Takže žena je na malú niekedy viac dní pokope sama. Ale keď som doma koľko vladzem sa snažím pomôcť.

karolinakr
26. nov 2024

kup jej niečo, po čom dlho tuži a ospravedlň sa, ked už ani toto nezaberie, tiež si myslim, že hlada zamienku na rozvod.. a neurazil si ju aj predtym viac krat, že to teraz vyeskalovalo?

dadanu5
26. nov 2024

@anton1986 mna by este zaujimalo ze co ti vyčítala zo spravania tvojich rodicov, zrejme tam je niečo co jej vadi,vies s tým niečo robiť? Zrejme to nebude len o tejto jednej vete....

anton1986
autor
26. nov 2024

@karolinakr ako som písal občas máme nejakú nezhodu, ale takéto niečo som jej nikdy nepovedal. Máme kludnu domácnosť, nehadame sa často, nikdy si vulgárne nenadavame, nikdy k žiadnemu násiliu neprišlo ani z jednej strany.

karolinakr
26. nov 2024

@anton1986 po čom tak roky túži a srdce jej piští?

anton1986
autor
26. nov 2024

@dadanu5 no konkrétne moja mama nás 2 deti vychovávala sama, tak bolo toho na ňu dosť tak je celkovo prudsia, zrýchlenia a priamočiara. Čiže som niečo povedal v hádke hlasnejšie a hneď ma k nej prirovnala, že som ako ona.
Ale ja v tom nevidím súvis, som úplná iná povaha ako mama, a v hádke je asi každý raznejsi a zvýši hlas, čiže preto mi tie prirovnania neprídu adekvátne.

alenka58
26. nov 2024

kúp kvety a povedz jej že Ťa to trápi čo si povedal a taktiež Ťa trápi čo Ti ona vyčíta a uvidíš

karolinakr
26. nov 2024

ked je to na rozvod, tak len ospravedlnenie nepomôže..nebuď hlúpy a posluchni ma...možno sa ti prieči niečo jej kupovať, lebo i ona ťa zranila..a možno vyfuči a nebude treba nič kupovat, len sa mi zda, že to berieš na ĺahkú váhu

majlo1234
26. nov 2024

Zranuje ta, oebo podvedome nechces byt ako mama, i ked mozni zcasti si, geny neoklameme. Treba sa naucit ovladat, v hneve povieme obcas aj co nechceme, preto je fajn v hadke od seba odist. Ale nemyslim tichu domacnost, iba povedat nieco v zmysle:nechcem ti ublizit, citim, ze je toho na mna teraz vela a preto teraz odidem do kuchyne, budeme polracovat v debate, ked sa ukludnime obaja.
My s muzom si davame taketo pauzy, inak b sme sa rzviedli uz davno🫣

0silvia0
26. nov 2024

@anton1986 povedz jej, že teba tiež urazilo, že ťa prirovnala k tvojej prudkej mame. Tak si jej to chcel detinsky vrátiť a prehnal si to. Toto prirovnávanie k rodičom v hádkach je veľmi nebezpečné, väčšinou to ľudí uráža.
Povedz jej, že táto rodičovská téma už bude u vás tabu a nebudete si na seba hádzať viny vašich rodičov, a hlavne nebudete na seba hystericky hučať. Asi potrebuje čas...

anketkarka
26. nov 2024

Pre jednu hádku sa nerozvádza. Ked bude na tom trvať, tak choďte do poradne, lebo potom to nebolo len tou hádkou, ale máte aj iné problémy.
Obaja ste hádku nezvládli. Sám píšeš, že za hádkou bola hlúposť a tá vám stála za to vytahovať výčitky na svojich rodičov? Každého rodičia poznačia. Či v dobrom aj zlom. Sú to gény a každodenný život s nimi v čase keď je človek tak tvárny. Ale nikto za to nemôže. Keď by ste si to obaja pred sebou priznali, tak by ste si to nemuseli vyťahovať ako zbrane na ublíženie.
Z Teba cítiť, že to ľutuješ aj cez príspevky. Ak to ona necíti z Teba aj osobne, tak mi je to ľúto, lebo potom nevie prekúsnuť vlastné ego. Že jej odkazujem, že život rozvedenej ženy nie je prechádzka ružovou záhradou a nech si váži čo má.

ahhola
26. nov 2024

Neboj sa, dobre bude. Uvedomil si sa, sypes si popol na hlavu a komunikujes, zee si prestrelil. Tiez ma ona podiel viny, ze rajtuje okolo blbiny ako zaseknuta platna. Pre buducnost je lepsie z hadky vyklznut, predtym, ako si isiel vypustit z ust vety o jej otcovi, mal si navliect boty, bundu a adijos amigos...vypadnut von.🎄

0kristina0
26. nov 2024

@anton1986 urcite sa s tebou nerozvedie, tak ako ty si to povedal v hneve tak aj ona. Pre taketo nieco sa nerozvadza. Je iba riadne na teba nastvana, musi vychladnut.