Ospravedlnujem sa za duplicitu, omylom som zalozil iba otazku.
Prajem pekny den, pred nejakym casom som sa zoznamil s dievcatom /28/ ktorym si neskutocne rozumieme, je nam spolu maximalne dobre, mame spolocne zaujmy, nonstop sa smeje a spontanne nas napadaju tie iste veci. Je o 4 roky starsia. Katolicky zalozena a uz ak, tak ocakava partnera pre cely zivot. Naopak, ja, buducnost velmi neriesim, a zijem pre pritomnost, a najblizsich par rokov by som sa nerad zenil, taktiez o zakladani rodiny tazko hovorit. Ked som tieto veci s nou zacal preberat tak sa urazila a vztah sme vzajomne ukoncili vzhladom na odlisne predstavy o buducnosti. Aj napriek tomu, ze nas vztah nenabral na obratkach, boli sme spolu cca tyzden…neviem a nechcem si predstavit odlucene a uz teraz ma to boli, nemam uz ani chut zit a robit veci ktore som mal kedysi rad...
Zazil niekto nieco podobne, pripadne vie mi niekto poradit co robit? (riesenie asi ani nie je :(( ) ciste zufalstvo toto z mojej strany . Stale premyslam nad tym ako to zachranit...a pomyslenie na stratu tejto osoby ma ubija.. ://
Dakujem
@martinkk no 28 ročná žena je zrelá na manželstvo a partnerstvo a deti a 24 ročný muž je zrelý na ...užívanie si iného života....ona nechce stratit roky času kým ty dozreješ a ty nechceš obetovat roky času na užívanie si....
No takže asi vám to nieje súdené lebo ak by bolo tak jeden z vás "ustúpi" 🙂 🙂
@martinkk zostan v priatelskom kontakte. Moj muz ked sa do mna zalubil, tak "vedel" ze je to to prave, ta laska na ktoru niekto caka cely zivot, ale ja mam celkom iny vek, nez on dokazal na zaciatku akceptovat pre vztah, a v tom case som bola zadana, aj ked uz len formalne ale to nevedel ze sa rozvadzam. A on sa rozhodol ze kedze ma nasiel ale nemoze byt so mnou ako so zenou, tak bude mojim priatelom aby mohol byt v mojej blizkosti. Takze sme sa spriatelili ale vztah sa extremne rychlo posuval dalej a dnes sme manzelia. To ze ti je s tou holkou dobre je super. Mas 24, mozu to byt hormony, nevies preco prave ona, toto... laska to je vtedy ked prejde zalubenie a zostane ucta a rozhodnutie pre toho cloveka. Mozno to co citis je uz predzvest ze moze ist o lasku, aj ked popravde, to co popisujes je ze ako ti je s nou, ako sa ty pri nej citis, to nie je laska. Ale ak tam je take carovne zalubenie s puncom vynimocnosti, tak fakt radim ak neviete byt teraz partnermi, neprist o vzacneho cloveka len preto, a teda priatelit sa, stretavat sa dalej. Mozno sa vase cesty na cas rozidu ale mozno sa casom spoja a budete moct stavat na tom priatelstve.
@martinkk Uprimne? Po tyzdni znamosti nemozes hovorit o vaznom vztahu. Je len dobre, ze ste svoje absolutne odlisne predstavy o zivote zistili hned a netrapili sa neskor.
Odporucam zabudnut. Ty mas cas na rodinu pokojne aj 10 rokov. Ona tolko casu nema. Ano, da sa zit aj za takych podmienok, ale to musia chciet obaja. Kedze ani tato pre teba "prava" nedokazala zmenit tvoj postoj k buducnosti (zatial), je podla mna jasna znamka toho, ze to ta prava nie je.
Samozrejme, mozte sa porozpravat, kazdy z vas moze trochu ustupit, ale nemyslim si, ze pre vas je to cesta. Ak je k tomu katolicky zalozena a ty nie, bude jeden z vas vo vztahu pravdepodobne robit vacsie ustupky voci druhemu. A to tiez nie je prave ideal.
Najdes si inu, neboj. Drzim palce.
absolútne súhlasím s tým, čo napísala
@bosoriak
neznásilňovala by som to, ak máte byť spolu, tak budete. ak nie, tak nie. inak my sme sa s mm brali v tvojom veku a niektorí sa ma pýtali, ako som donútila 24-ročného chalana oženiť sa 😀 nedonútila 😉 on ma požiadal. asi preto, že vo svojom veku bol čo sa týka zrelosti omnoho ďalej ako väčšina jeho rovesníkov 🙂
@martinkk ja neviem, či som dobre pochopila, ale ona už po týždňovej známosti vážne hovorila o svadbe a založení rodiny? ja chápem, že to má v pláne do budúcnosti, ale myslím si, že riešiť otázky o budúcnosti po tak krátkej dobe, keď ani o tom druhom nevieš základné veci, nesvedčí veľmi o triezvom uvažovaní... naopak, ja by som skôr ocenila tvoju úprimnosť, že si jej na rovinu povedal,ako to cítiš ty teraz, veď to neznamená, že sa to nemôže zmeniť o pol roka či o rok... ale ak nie je ochotná budovať vzťah a nechať ho rozvinúť, aby sama zistila, či to s tebou má význam alebo nie, ale len hľadá niekoho, kto jej po týždni sľúbi svadbu a rodinu, nech je to ktokoľvek, tak teda veľa šťastia... zrejme to pramení z jej silnej viery, ale ak ty nie si na tej istej vlne, tak veľa dobrého by to asi do budúcna neprinieslo...
@martinkk pozri, z môjho pohľadu si ty neurobil nič zlé... ale ak ona to zobrala takto, tak mi z toho vychádza, že nie je pre teba ideálnou partnerkou a očividne nie je ona ani schopná kompromisov... ona chce rodinu hneď teraz a tu, nepotrebuje dotyčného ani poriadne poznať, klapky na očiach a ide... chápem, že stratila 4 roky s predchádzajúcim partnerom, ďalšie 3roky sama, ale nemôže z toho viniť teba... ak by to cítila rovnako ako ty, tak tomu vzťahu dá šancu, a pol roka či o rok by ste prišli k nejakej zhode - či už by ste založili rodinu alebo išli od seba...
Rozhodne suhlasim, ze si povedal ako to citis. Nic nie je horsie ako "klamstvo" vo vztahu. Ak ste pravy pre seba tak ta cesticka naspat sa najde...ak nie, tak kazdy pojdete inym smerom v zivote. Kazdy rozchod boli svojim sposobom...ale radsej rozchod ako potom trapenie a nejake vycitky.
@martinkk Ja len tolko.....zober si jej zivot, ked sa zajtra s niekym zoznami, rok s nim bude chodit, dalsi rok naplanuju svadbu, byvanie a budu si chciet zalozit rodinu....To dieta (ako katolicka, ktora ide tym spravnym sledom- byvanie, svadba, dieta) bude mat najskor vo veku 31 rokov. A to pisem ako idealny pripad......co v zivote nikdy tak idealne nemusi vyjst...
Jej uz fakt utekaju biologicke hodiny a ty mas uplne iny zivot.
Musis si najst ine dievca na zabavu, ona to uz mysli vazne. (Ja som sa zoznamila s manzelom ako 24 rocna a mne uz vtedy tikali biologicke hodiny...tiez som katolicka, tiez som chcela mat najskor dobreho muza, zazemie, svadbu, spolocny cas a az potom dieta....nakoniec sme to odlozili az po 5-tich rokoch po svadbe, co je podla mna dost dlha doba).
Obaja z vas ste v inom stadiu zivota.
Ahoj, podľa mňa to nemyslela tak že si ju máš hneď vziať a mať s ňou deti, založiť si rodinu..Myslím že sa len chcela uistiť že to s ňou myslíš vážne a že s ňou počítaš vo svojej budúcnosti....Keďže má 28 rokov, tak je prirodzené že myslí aj na materstvo... Asi potrebuje cítiť vo vzťahu istotu a potrebuje vedieť že ten váš vzťah niekam smeruje. Že máte nejaký spoločný cieľ. A čo sa týka tej zrelosti - nevravím že sa máš v 24 rokoch hneď oženiť, veď každý človek je iný, niekto sa na to cíti a niekto nie...ale myslím si že máš už dosť rokov na to aby si už aj riešil budúcnosť 🙂 Vidím že ti je z toho nanič a že sa trápiš...myslím si že to chce ešte jeden rozhovor a všetko si poriadne vysvetliť. Možno ste sa len zle pochopili, myslím že sa to dá vydiskutovať a nájsť nejaký kompromis 🙂
@lwhiterose suhlasim s TEbou
@martinkk ked sme sa s manzelom zacali stretavat, najpv u kamosov a potom aj u neho, samozrejme sme preberali aj to, ako si predstavujeme buducnost, a pamatam si, ze som mu vtedy povedala, ze si nehladam znamost na jednu noc. A co som tym chcela povedat? Ze si nehladam chalana na blaznenie, ale ak s niekym chodim, je to monogamne, vazne. SAmozrejme, ak by to nevyslo, tak rozchod, ale brali sme to od zaciatku ako vazny vztah. Mozno to chcela pocut ta dotycna.
@martinkk Zakladny rozdiel medzi muzmi a zenami je v tom, ze ked zena stretne toho praveho, tak nepozera na drobne detaily, ale ide do lasky naplno. Ked muz stretne tu pravu, pokojne ju obetuje, lebo nema vybudovanu karieru.. nema zazemie.. neuzil si.
Stretnut toho praveho, tu pravu, je obrovsky zazrak, ktory sa casto neopakuje. Treba si to vazit a opatrovat.. Ale to je len moj zensky pohlad..
P.S.: Uvaha o rozdiele muzov a zien je z hlavy mojho kamarata.
Jej neprítomnosť ťa ubíja,zabíja tak čo riešiš? Aby sa nestalo to,že si to budeš po zvyšok života zazlievať 😒 každú,,novú,, budeš porovnávať s ňou.Ale každá sme originál,takže takú už nestretneš 😉
@martinkk ja nechápem celkom tomu, prečo po týždni už debatíte na tak vážne témy 😕
koľkokrát ste sa za ten týždeň stretli?
lebo toto mi príde fakt s prepáčením trochu ujeté
či jej krachol vzťah, či jej tikajú biologické hodiny,... ak v prvý týždeň vysype takéto vážne debaty na niekoho, sa nečudujem, že zdrhne 😅 hádam je dosť zrelá na to, aby aj ona potrebovala nejaký čas na spoznanie niekoho, kým sa začne s ním baviť o budúcnosti
to,že to razantne ukončila, mi príde z jej strany ako naháňanie biologického materiálu a postoj "šak časom sa to utrasie, zvykneme si, láska príde časom". lebo tak to bolo kedysi.
aj ja som veriaca, ale toto s vierou nemá nič spoločné. azda si tým chcel naznačiť to, že so sexom počká po svadbe - je to jej rozhodnutie a jej vec, ak by to tak bolo. len či aj ty by si chcel platonický vzťah, resp. vzťah bez sexu, si musíš utriediť sám.
a k tomu, že máš svoj vek, aby si rozmýšľal nad svojou budúcnosťou - len toľko, podľa mňa, ak to ešte necítiš na rodinu, je to tvoja vec a ja osobne si myslím, že si ešte mladý chalanisko a v dnešnej dobe zvlášť
neviem, či máš stály príjem, svoje bývanie, či si typ, čo sa potrebuje nejak vybúriť,....to vieš len ty
ale 24 rokov nie je žiadna katastrofa a určite nie si za zenitom 😀 😀 😀
dnes si aj 40-tničky ešte len začínajú zakladať rodiny
ja hovorím - chlapi majú čas vždy 😉
@martinkk no mne keby muž povedal na začiatku možného vzťahu , že sa chce len pobaviť a na rodinu nemyslí ešte niekolko rokov, tak tiež by som mu asi povedala slušne dovidenia .Podľa môjho názoru nehľadala niekoho že hneď a teraz sa vydať ale niekoho s kým môže eventuálne do tej budúcnosti počítat , pre koho nebude dievča na pár nocí ....
Trocha si to podla mna posral 😒
teraz ja ,ja som mala dve deti a 29 nehladala som a ani neverila,ze niekoho najdem ,ze ma niekto bude chciet a s dvoma detmi,ale stretla som ho, terajsieho partnera ,sme spolu 11 rokov,on mal 25 vtedy, vratit sa z Ameriky,mohol mat akekolvek slobodne dievca a bez zavaskou,on mal do vtedy len ako take znamosti ziadny vztah,mne sa to stalo ,zbadala som ho a ako sa hovori zamilovala som sa na prvy pohlad,aj tie motyle som mala,videla som aj on,strasne sme si sadli ako naozaj vo vsetkom,moje deti ho rok nepoznali, lebo som to nechcela,vedela som ze je mlady,stale mi daval na javo,ze nie sme par,tak som to zacala aj brat ,bolo mi s nim super,ziadne tlaky ,ziadne naroky a to sa mu pacilo trvalo to jeden rok,ani raz mi nepovedal ze ma ma rad nic,prestalo ma to bavit a po roku som sa s nim rozisla ,aj ked ma neskutocne pritahoval ,vymazala som si jeho cislo a poslala som ho do certa,necakala som ale po troch dnoch sa mi ozval ,tak sme sa stretli,po hodine mlcania ma to prestalo bavit povedala som, hod ma domov,na tento okamich nezabudnem,vtedy mi prvy a posledny krat povedal,ani sa na mna nepozeral,pot mu tiekol po cele,milujem ta chcem byt s tebou aj zit aj s tvojimi detmi,tri dni som nespal a nejedol,doteraz sme spolu a strasne nam to klape vo vsetkom,este povedal,ze on to vedel od prvej chvile ,len sa toho bal,mne nemusi chlap vyznavat lasku ,ja to proste viem,ze je to tak
chlapov odradi len na tema,buducnost,nebran sa tomu,ak citis k nej to co pises tak ju milujes ,ak je to tvoja spriazdnena dusa,ty to musisi citit,v zivote moze tento pocit prist len raz ,aby si potom nebanoval
@maminuska praveze ja by som usla, keby mi prvy tyzden vztahu niekto zacal rozpravat o detoch a zalozeni rodiny, lebo take veci sa maju planovat postupne a spolocne a nie, ze ten jeden to ma naplanovane a ten druhy je tam do poctu.
@ martinkk ona pre Teba asi nebola ta prava, to len teraz sa Ti tak zda, lebo si zostal sam a je Ti smutno, ze si mohol mat vztah a nemas. To prejde, ako sa hovori, v mori plava vela ryb 🙂 a ze nenajdes takého cloveka, tym si preslo mnoho ludi, takymi náladami. Najdes a este lepsieho 🙂 Hlavne sa nenechaj dotlacit do niecoho, co nechces.
@valy ale ja nevravím o tom že teraz a hned svadba a hned uvažovať o deťoch, ale ked už mám s niekým vôbec chodit , venovať svoj čas, nech to nie je len tak pre zábavu a na jeho vybláznenie sa . Mnoho mladých ľudí chodí dnes spolu len tak nezáväzne, len tak nezáväzne spolu sexuju , vlastne vedia že ten partner nie je to čo by chceli možno do buducna , ale však hlavne že sa bavia.
A toto by mňa hned odradilo ak by mi muž ktorý by eventuálne mal o mna záujem povedal že on sa nechce ešte ženit a času má dosť a chce si zatial užívať. OK, užívaj si ale nie so mnou , na to seba vážim príliš..
@martinkk keby som chytala za slovicka,povedala o partnerovi na cely zivot....nehovorila o svadbe, ale stabilite...ak hovorila o svdbe, jej jedinym cielom sa jej vydat a mat co najskor deti, nie je to od katolikov ( to by bolo intimne zblizenie po svadbe), ale biologicke hodiny,,,,ak nevies ako dalej, skus byt jej partnerom na cely zivot, aj ked nikto to tebe ani jej nezaruci....ma este vselico zidealizovane, este nepresla poriadne zivotom....mala som kamosku, co sa chcela len vydat, a skoncila v naruci 60 rocneho dedka,ktory ju poziadal o ruku po pol rocnej znamosti, a ona bola stastna,uz planovala dieta..mala 36...myslim, ze ako kazda sniva o opore, kamaratstve, laske....a podla mna mna s byvalym planovala uz buducnost, a dost ju to vsetko nastvalo, ked sa rozisli, a zila v principe radsej sama, ako sa zas sklamat....no po troch rokoch by mala byt z toho vonku, myslim psychicky...a jej city k tebe? okrem kamaratstva a kvalitne stravenych chvil? aj ty to mas zidealizovane, ked po tyzdni hovoris, ze ste sa rozisli, tyzden je kratka doba na chodenie....ak mate aj spolocne zaujmy, super, chodte von spolu, telefonujte si, kamaratte sa, a spoznajte sa este blizsie.....mozno bude raz z toho nieco viac, ale bo budes mat nak kamosku mozno do konca zivota, alebo aspon na dobrych 10 rokov.....ak ona ta bude uz iba odmietat, to by bolo znamenie, ze ona safakt chce iba vydat, a ty si bohuzial nebol ten spravny typ.....no, byt este raz mlada... 😅
@martinkk tyzdnova znamost? To ste vzali nejak hopom, tie temy o buducnosti a smerovani vasho vztahu, nie? Jedna vec je, ze 28 rocna baba nemusi mat uz naladu na nejake vztahove pokusy a hlada uz cosi perspektivnejsie, bez ohladu na vieru. A druha vec je, ze toto sa neriesi po tyzdni znamosti. Po tyzdni je dost od veci vobec hovorit o vztahu. Pokial Ty si chces este co to uzivat , hladaj inde. V nizsich rocnikoch. Tvoja 28 rocna znamost by mala tiez zalovit v inych vodach. Ak zostanete v kontakte, ak nadalej v tebe pretrva pocit, ze je to ta prava, fajn. Mozno sa casom zhodnete aj na spolocnej buducnosti. Dovtedy asi kazdy inym smerom...
Rad by som par veci dodal k Vasim reakciam...
Asi som sa nepresne vyjadril, ona ma 28, ja 24 rokov.
Co sa tyka vyuzitia z jej strany, urcite nie...to nepripada do uvahy, ona to myslela o dost vazne, cely vývin nasho vztahu ako ja. Co ma mrzi, kedze to co sme mali v hlavach vyjadrili az ked prislo k najhorsiemu...v podstate ma nieco skoncit co sa ani nezacalo. Co sa tyka toho, ona uz v podstate pocula dost, kedze som jej napisal ze si momentalne neviem predstavit zalozenie rodiny /manzelstvo/ (neviem ci nezmenim nazor po pol roku, povedzme, a potom bude neskoro/ okamzite akekolvek nadeje zrusila...taktiet ma serie fakt, ze niekoho ako ona uz nenajdem..