Skúsenosti s manželskou poradňou

11. máj 2023

Dobrý deň, zvažujeme manželskú poradňu (problémy v komunikácii, cyklenie sa stále v tých istých problémoch, vidíme to ako poslednú možnosť záchrany) a rada by som si prečítala skúsenosti ako to prebieha, prípadne či vám to pomohlo. Samozrejme nejde mi o žiadne detajly vašich problémov (viem, že je to citlivá téma), len by som rada vedela ako to reálne prebieha. Každý si povie svoju verziu ako to vidí a psychoterapeut sa k tomu nejak vyjadrí? Navedie?

nique
11. máj 2023

My sme si prešli poradňou a jednoznačne nám pomohla. Striedali sme sedenia spolu a každý zvlášt. Postupne sme prebrali všetko, čo sa nám za roky manželstva nazbieralo. A máme pocit, ze keď bude najhoršie, ma nám kto pomôcť.
A áno, terapeutka bola skôr moderátorka. Manžel mal dlho pocit, ze je na mojej strane. Časom ale pochopil, ze to tak nie je a sústredil sa na riesenia. Chce to milión malých krokov.

autor
11. máj 2023

@nique veľmi ďakujem za odpoveď ❤ a môžem sa prosím ešte spýtať, ako dlho a často ste chodili na sedenia? Lebo za tie roky sa toho fakt extrémne nazbieralo, neviem či sme to nenechali zájsť až priďaleko 😔 Vlastne ani neviem ako tie roky hromadenia vecí opísať niekomu kto o nás vlastne nevie vôbec nič. Veď to by bolo aj za dve knihy 😔

koniarova
11. máj 2023

@nique platili ste za sedenia?

nique
12. máj 2023

@koniarova samozrejme. My sme isli rovno k súkromnej. 70€/h, keď sme boli obaja, 40€/h keď sme boli samostatne.

nique
12. máj 2023

Chodili sme na začiatku 1x/ 2 týždne, neskôr už iba 1x/mesiac. Chodili sme asi 1/2r. Ja som s ňou potom ešte pokračovala vlastnú terapiu kvôli práci, manžel kvôli svojim vlastným témam. Inak, myslím, ze aj vďaka tomu manžel prestal po 24r fajčiť. Bol veľmi silný fajčiar. Neprišlo to hneď, možno až rok po terapii. Všetka ta pomoc musí v človeku ešte dozrieť, aby z nej čerpal.