sla som z nemocnice o 8.30 a predo mnou matka s kocikom, obe sme zasli do cukrarne, ja som kupovala spice pre manzela ona dva deci vina, mala dieta v kociku, bola velmi peken oblecena, stihla, tvaricku krasne upravenu, napichane pery, kvalitne vlasky...xla do seba ten pohar az my brucho zabolelo, bola velmi nervozna lebo najskor dala pani mne zakusky tak zazerala lebo cakala.
Potom sme sli chvilu rovnakym smerom, zasla do jednej vyvarovne nechala dieta s kocikom vonku a dieta kricalo "mamaaa" este kym som presla za roh. Neviem sa sustredit a stale na to myslim, chcela by som jej pomoct, pomoct jej dietatu, rozmyslam aky mozu mat zivot, ako ta matka mozno veri, ze nema problem, ci to dieta zanedbava....Lutujem, ze som sa nevratila k tomu dietatu....Boze ten alkoholizmus, nepriznany, skryty....je mi z toho smutno.
POmohla som kamaratke co mala problemy z alkoholizmom, tiez ennapadne, slusna ucitelka ale kazdy vecer poharik vina niekedy flasku...na stretnutie ked prisla citila som z nej chlast...pomohla som jej...nevedela ze bola alkoholicka..alebo vedela??
to ze do seba supla takto poharik preboha nemusi vobec znamenat, ze bola alkoholicka. netusis co ju cakalo alebo co sa jej tak mohlo stat
to, ze si ju videla exnut jeden pohar vina moze pokojne znamenat, ze aj ona sla z tej nemocnice a mozno jej tam manzel lezi, mozno iny rodinny prislusnik, ak by sa podla dietata kricajuceho mamaaaa identifikovalo zanedbavanie dietata, tak to by nam vsetkym hlavne pocas obdobia zuby alebo este lepsie zuby + separacka odobrali dieta vsetkym, mozno tu vyvarovnu pozna, vie, ze s kocikom sa tam nedostane alebo neviem, cudne ale neviem 🤷♀️ vcera by si na mna volala socialku, ked lezal na ihrisku na zemi a rycal, lebo som mu nedovolila jest kriedu
chapem, co prispevkom myslis, ano niektore veci by sme nemali ignorovat ani ticho akceptovat, na druhej strane si myslim, ze podla jednej situacie sa nedaju robit taketo zavery
@petamich kiez by to tak bolo
verim, ze ano ale samozrejme mozem sa mylit
napis roman.. zarobis a mozes sponzorovat protialkoholicku liecebnu
@reanda 👏
Toto alkoholizmus 😅 by ti Talian povedal 🤣🤣🤣🤣
Mila autorka, aj tu to na tych komentaroch vidis ako je alkohol ospravedlnovany. Este ty si tu za kravu, ze jej nedoprajes nebodaj jej zavidis. Moj nazor: je uplne jedno co sa stalo, co sa dozvedela, ci jej prepina na MD, mater by nikdy ale nikdy nemala pri dietati pit ked je s nim sama v meste, doma atd. Totalne nezodpovedne a hovorte si co chcete. Pre mna su taketo matere zumpy.
😃 tiež si občas ráno zájdem na pohár vína, alebo ak je teplé dopoludnie, aperolspritzu, a dúfam, že žiadna žena v kaviarni, si o mne netvorí takéto predstavy 🤷 a moje deti občas na ulici kričia "pomoc", a vrieskaju, ako by ich z kože drali a nie sú vôbec zanedbávané ....
@nataly420 co by mi povedal? zila som tam 7 rokov tak daj co by mi povedal!!!!Lebo moj byvaly bol zhrozeny ked tu bol!!!!!
@jesenzima nuz moj nazor asi poznas...
Ja som minule isla s detmi sama na veceru a dala som si 2 deci vina a rozhodne sa ako zumpa necitim 😂🙈 ani ako alkoholicka… ach jaj, keby sa niekedy ludia starali viac o seba… ale ano, kazdy lepsie vzdy ovlada ako by mami zit ini ✌️
@0kristina0 Ano aj pre mna, pri dietati sa nema pit, rano vecer nikdy, tam treba mat "hlavu cistu" ale uprimne cakala som ze sa alkoholicky ozvu
Autorka esteze ty si dokonala matka tereza 😂🙏🙈 hrdinka na internete. Preco si to nepovedala dotycnej do oci? 🤷♀️
@0kristina0 a autorka, založte si skupinu, kde sa budete navzájom podporovať v odsudzovaní iných žien 😉 a hovoriť na iné ženy,že sú žumpy, lebo si dajú pohár vína, to ste teda fakt "dámy" 👍👍👍 😂😂😂 nazdravie 🥂
@0kristina0 a pre mna je zumpa skor zena, ktora dokaze takto sudit, odsudzovat a vyjadrovat sa o inej zene, na zdravie!
autorka: mrzi ma, len, ze som sa v tebe mylila, znela si ako rozumna zena, ktora mala starost a nie je jej okolie lahostajne ale po tom ako sme asi vsetky v skupine alkoholicky, lebo nevidime nic zle na obcasnom poziti alkoholu (a teraz nemyslim zrovna v tej situacii, ktoru si popisala v prispevku), tak to je smutne
alkoholikom pomáhajú na tejto stránke .... https://www.alkoholici-anonymni.sk/
sú to odborníci takže stačí im sa zveriť...
v cukrárni predávajú víno????.zvláštne.
@0kristina0 mas moj absolutny suhlas a som za to, ze to je alkoholizmus. Bez ohladu na to co sa tej zene deje, ak si potrebuje supnut aby sa mohla uvolnit, je to alkoholicka. A rano? S dietatom? U nas sa alkohol az prilis podporuje. Pochopim vecer pri veceri, vonku, na vylete. Ale rano si da len alkoholik. Musela by to byt velka vynimka, keby to tak nebolo.
Na Slovensku je alkohol naozaj veľmi tolerovaný. Ale to, čo ty popisuješ, podľa mňa tolerované nie je. 10 z 10 okoloidúcich si o tej mamičke pomysleli asi to isté, čo ty. Preto veľa žien a mužov pije radšej potichúčky doma. Čo s tým? Neviem. V prvom rade sa naučme, že keď niekomu ponúknem prípitok a on povie, že nie, hoci aj na svadbe, tak sa nebudem urážať a čudovať, že to je aký exot. Lebo u nás sa pije pri hocijakej príležitosti a nikto nám to neprikazuje, všakže... Takže v prvom rade sme to my - Slováci, ktorí z alkoholu spravili "neškodnú" tradíciu.
@deti95060810 môžu predávať, poznám cukráreň kde majú aj pivo a tvrdý alkohol 🙂
No a inak v spicoch originál, by mal byť tiež vaječný likér...myslím,že má viac % ako víno,čo si len o tebe mohla pomyslieť, možno si dala zo sucitu k tebe. A inak existuje aj nealko víno,možno mala také
Haha sa ukľudní ty hysterka 🤣 aj ja som tam
Žila pat rokov neboj sa :D a pije sa všade nie len na Slovensku
@0kristina0 si trápna
Ak si jej chcela pomoct, mala si to spravit na mieste. Ale vacsina ludi nestoji o pomoc anonymnych ludi z ulice, ktori robia zavery na zaklade 5 minut ich zivota.
Ak mas problematicke kamosky a zname, pomahaj tym, tak ako spominas.
Ak budes tu mamku vidat pravidelne, najprv ju spoznaj, az potom navrhuj liecenie.
A este by si mohla navrhnut v tej cukrarni, aby nenalievali doobeda, ze je to pohorsuuuce. Ale asi ta poslu vieskam.
V cukrárni nalievajú víno?pre ženy je vraj najrizikovejšie to obdobie RD sama, unavená...jeden na uvoľnenie.A potom, keď nastúpia do dôchodku.Je to smutne, ale dieťa nemusí byť zanedbané