Škôlka, peniaze, práca. Riešili by ste to takto?

4. mar 2022

Chcem sa poradit. Na zaciatok trpim depresiou materska je pre mna narocna nebavi ma to ubija ma to. Momentalne poberam 331 eur plus manzelova vyplata. Starsi syn chodi do skolky platime 250 eur. Plus cestovne. Zacinam pracovat z domu vedenie účtovníctva a administrativy. Na zaciatok budem mat v cistom 525 eur potom viac . Chcem dat mladsieho syna tiez do skolky to by stalo 350 eur. Riesili by ste to takto ? Cela vyplata pojde sice na skolku ale budem pracovat a budem mat pokoj. Na pracu sa neskutocne tesim bol to moj sen robit z domu a účtovníctvo. Ale k otazke dali by ste mladsieho do skolky alebo by ste si ho nechali doma ?

anjelicek26
4. mar 2022

A nejaka lacnejsia skolka neexistuje? Na Slovenske pomery mi to prijde vela... a nie, ked pracujes, on doma byt nemoze, musia obaja v skolke, proste sa nebudes vediet sustredit...

mamina0078
4. mar 2022

Pokiaľ by vám to finančne sedelo tak by som dala ale nie na úkor celej rodiny

mariaveronikag
4. mar 2022

osobne by som dala oboch do škôlky. Budeš mať prácu, ktorá Ťa napĺňa, pri ktorej si svojím spôsobom oddýchneš a keď deti vyzdvihneš zo škôlky, budeš mať dosť času, aj energie sa im venovať. 🙂 Držím palce

mariaveronikag
4. mar 2022

výplatu budeš mať Ty aj manžel...uvidíš, ako to utiahnete, aj to, ako si malý zvykne v škôlke...

sissy27
4. mar 2022

nie, nedala by som 600€ mesačne za škôlku. v podstate je to len o tom, že sa zbavíš detí a získaš nejaké pracovné skúsenosti, ale príjem reálne nulový. v podstate budete oproti dnešku ešte v mínuse, kedy dostávaš 330€ a za škôlku platíš 250€.
takže uskromnila by som sa s tými škôlkami aby tá práca znamenala aj nejaký finančný bonus do rodinného rozpočtu, nie len to, že si sa zbavila detí a zabávaš sa.

dominci
4. mar 2022

nie je všetko len o peniazoch.... môj manžel zarába primerane na to aby som mohla byť kľudne doma s 2 ročnou a nestrádali by sme ani keby som nemala rodičák... otázka je niekde úplne inde... ak chceš pracovať z domu hlavne kvôli tvojmu mentálnemu zdraviu tak investícia do škôlky nie je taká vysoká. Môj prípad mám 10 rokov prácu ktorá ma fakt baví a zaplatená je primerane chceli sme druhé dieťa aj sa podarilo a pracovať som neprestala, po pôrode tak ad hoc keď bolo treba tak hoďku dve do týždňa, po pol roku to boli 2x2 hoďky v kancli od roka som si zariadila opatrovateľku najskôr na 2x 4 hodky do týždňa a neskôr už na 4 hodky každý deň od 1r.a 8m je dcérka v jasličkách čo nás vychádza do 400€ mesačne so stravou mám RD mám výplatu a tento môj príjem ide celý na jasle a všetky povinné poplatky (hypo energie poistky a podobné) z manželovho žijeme a šetríme. Dieťa je spokojné neskutočne napreduje a ja som v práci a mám čistú hlavu a pocit potrebnosti a sebarealizácie. Ak ťa práca baví a napĺňa tak isto choď do toho ... čo do toho investuješ teraz ako náklady na škôlku a podobné sa ti neskôr vráti v príjme z práce a budeš spokojnejšia sama so sebou že si užitočná a môžeš sa realizovať .... žiadne ušetrené peniaze na svete nestoja za to aby si bola deprimovaná frustrovaná matka v domácnosti, tvoje deti ťa potrebuj spokojnú a šťastnú ..... držím ti prsty a isto choď do toho

andrejka1974
4. mar 2022

Však daj do štátnej a ušetris veľa peňazí načo do súkromnej a budeš mať kľud aj financie

zuzanaete
4. mar 2022

Rodicovsky ti ostane, aj ked budes pracovat. Zvazte si + a - a podla toho sa rozhodni.

autor
4. mar 2022

Dakujem vsetkym za rady 🙂

autor
4. mar 2022

@andrejka1974 bude mat 2 roky takze do statnej nemoze ist

bodkolienka81
4. mar 2022

Riesila som to aj ja tak. Ale na ciastocny uvazok a financne "efektivnejsie" miesto. Dalo sa to dobre zvladat, uzivala som si aj robotu aj deti, v pohode som zvladala domacnost, varenie.. Muz aktivne zapojeny, ci uz vozenie deti do/zo skolky, pobyt vonku, hranie, kupanie.. A to ma casovo aj psychicky narocnejsiu pracu ako ja, vedel si to zariadit..

eeffka
5. mar 2022

Za 500e si najdi opatrovatelku odpqdne ti stres do skolky, zo skolky a chod robit kvoli psychike ak to tak citis, o pol roka mozu ist do statnych.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz