Priateľ sa pred Vianocami pytal čo si želám pod stromček, povedala som mu, ako to robievam aj na narodeniny (on totiž sám nikdy nevie čo), no dostala som niečo úplne iné so slovami “to čo si chcela vyberieme inokedy”. Čo by ste si o tom mysleli? Finančne je na tom dobre, v tom problém nie je, možno lakomstvo? Som normálne sklamaná.
Mne sa to naopak paci ako di to popisala.
1) kupil niečo čo sam vybral, venoval tomu cas a premýšľal o tom.
2) to čo chces a potrebujes a čo si navrhla ti kúpi spolu s tebou aby si dostala presne podľa teba..
Dostaneš teda Vianoce 2x to čo si si sama vybrala a prekvapenie.
To nemusi byt lakomstvo proste neni ochotny tolko za tu tu vec zaplatit zda sa mu to vela...ked mas na to kup si to sama..
A keby si dostala iba gatky ako ja tak by si sa podľa mňa s nim aj rozišla 😂 vienoce niesu o darčekoch.
A to ja by dom bola rada ze sam zapojil mozog a vybral nieco podla seba. Ak ti na tej veci tak zalezi, kup si ju sama.
ak si mu exaktne poslala co chces a on kupil nieco vyrazne lacnejsie a od veci tak by som sa nahnevala aj ja
napis co to bolo a ako to ma on co dostal a ci to chcel
mna by nestvala hodnota ale to ze ti nechcel urobit radost najma ak to kludne mohol kupit
A čo si chcela? Čo si dostala? Však žiadne info aby sme vedeli posúdiť kde je chyba, navyše čo máš 12 rokov, ak si dospelá, tak snáď čo chces si vieš kúpit aj sama, pekne od neho, že si vôbec dačo dostala
Čo si chcela a čo si dostala? Nemusí to byť hneď lakomstvo.
Málo informácií na objektívne posúdenie,ak si chcela Prada kabelku a dostala si kozmetický balíček Dove, tak áno prúser 😃
asi tu dostaneš veľa poučení, že Vianoce niesu o darčekoch a chudák chlap hrdina, že aspoň niečo Ti vybral … ale ja Ťa chápem. Ak ste sa “dohodli” a Ty si s tým nejak rátala a tešila sa z toho mňa by to tiež sklamalo … už len preto, že teda mohol povedať, že to nekúpi a ma pre Teba niečo iné. Napr mne sa stáva, že niečo chcem/potrebujem a kľudne si to kupim sama, ale samozrejme pred Vianocami veď dostaneš … a potom nič. Áno vtedy som naštvaná, že mala som si to kúpiť a na nič sa nespoliehať …
Ak ťa to poteší, tak môj mi večne hovadiny kúpi. Už to ani neriešim, akoby ma ani trošku neodsledoval, čo ma baví. Aj po rokoch cítim sklamanie, ale nekomentujem už.
Mňa by to asi tiež prekvapilo, lebo ak ste sa jednoznačne dohodli, ze tu vec(alebo zážitok, neviem co to malo byt) dostaneš pod stromček, tak je to zvláštne. Normálne by som sa opýtala, prečo to tak urobil, aký mal na to dôvod.
ja neviem ja som si nikdy priateľovi nedovolila diktovať čo mi má kúpiť. A to tvoje šplechnutie "finančne je na tom dobre", tiež o niečom svedčí. Manželovi už vravím, to hej. Lebo už fakt nevie a koľkokrát ani ja neviem, čo by som chcela. Ale priateľovi? A keď niečo veľmi chceš a si strašne sklamaná, že si to nedostala, prečo si to nekúpiš sama
@sasa1310 ale keď sa vyslovene opýtal, čo by chcela, tak prečo by mu nepovedala? Aj mňa sa na to manžel pýtal, ešte keď sme teda neboli manželia, aj som mu povedala, aj mi to kúpil. Bola to u mňa síce "len" kniha za 5 eur, ale nevidím nič zlé na tom, ze rovno povedala, co chce, keď teda sa jej pýtal
Co si si zelala?Lebo podla mna aj frajer/frajerka su hodny nejakej sumy a nieco moze byt cez obzvlast ak ma aj ine vydavky na sviatky.
Tazko povedat, ked nevieme co si si vypytala a co ti kupil 🤷🏼♀️ to ze kupil nieco ine moze mat vela dovodov, mozbo nezohnal co si chcela, mozno sa mu zdala suma za to premrstena a dalsich xy mozno…
Tak to čo si chcela vyberiete inokedy. Si už veľká. 🙂
asi chcel ušetriť na tebe
Záleží čo to bolo, lebo napr ja osobne by som bola veľmi sklamaná, ak by som mu povedala čo si prajem a on by mi kúpil niečo co nepotrebujem. Ja som s nim ale už dlho komunikovala to, že nemám rada darčeky a obzvlášť zbytočne darčeky, tak ak kúpi niečo co reálne nemôžem využiť, nejakú hlúpu sošku, ktorá bude len stat na polici a naberať prach, alebo niečo, co budem mat zbytočne dvojmo, tak by ma to fakt naštvalo. Najmä ak som mu o tom predtým povedala..
alebo ti mal dopredu oznámit, že na to nemá a čakáš zbytočne
Píšeš, že finančne je na tom dobre, čiže to čo si chcela je niečo výrazne drahšie ako si dostala? Povedala si mu úplne konkrétne čo chceš - značku, model, farbu (neviem čo to je tak hádam), podľa toho že hovorí, že to vyberiete nabudúce, mi napadá, že si to netrúfol konkrétne vybrať sám, obzvlášť ak to niečo drahšie… alebo zabudol, odkladal to, neobjednal včas, aby to stihlo prísť, tak improvizoval… to čo si dostala namiesto toho, bolo také hrozne, aby z toho trebalo robiť drámu? Alebo ti ide o princíp?
Už nenapise
@sasa1310 to chápem, ja len myslím skôr na to, ze nie je podľa mňa divne, keď "diktuje" priateľovi, ze co konkrétne chce, keď sa on na to zjavne konkrétne spýtal,a tváril sa, ze teda v pohode si vybrala a nemá s tým problém.
Tiež neviem, o co šlo, za akú sumu, ak teda to bolo niečo prehnané, tak normálne jej to mal povedať, že Katka, prepáč, ale je to príliš drahé, vyber si dačo iné.
Pre mna prilis malo informacii, netusime co si chcela a co ti kupil - chcela si diamantovy nahrdelnik a kupil to Fa sprchac a deodorant, tak ano asi by som bola sklamana. Potvrdil ti nejako aspon naznakom, ze ti kupi co si chcela alebo si si domyslela, ze chape a pobral to? Pytal sa ta on co tu ma kuput alebo si mu to ty proaktivne hovorila?
Odkedy sú Vianoce o darcekoch?