Sklamanie z manžela

21. jún 2021

Ahojte. Máme veľké problémy s dieťaťom. Zdravotne je na tom nie najlepšie. Dnes to všetko na mňa doľahlo a plakala som. Nezvyknem plakať, naposledy som plakala pred rokmi keď mi zomrela mama - ale že ozaj tak veľmi. A dnes na mňa tieto problémy s dieťaťom doľahli. Z tejto situácie ani nevidím východisko, som zúfala. Najviac ma dostalo to, že manžel sa ani nesnažil ma ukĺudniť. Bez slovka jedol a pozeral telku. Zaskočilo ma to. sme manželia, vychádzame spolu dobre, máme deti.
Teraz som zaskočená čo si o tom myslieť - to manželovi nestojím ani za to aby ma ukľudnil? Ja viem že mi nikto nepomôže, to je len taký môj výlev .....

ckocka
21. jún 2021

Muži tieto situácie nevedia spracovať, bez zábran sa rozplakať a utešovať. Dusia to v sebe a navonok vyzerajú chladne.
Ver tomu že aj on sa cíti mizerne a zúfalo.

momi1_1
21. jún 2021

chlapi nevedia dať svoje pocity, tak najavo ako my ženy :( no utešiť by ťa mal :( aspoň ukludniť, nie je to ľahké ani pre neho

kkovacovak
21. jún 2021

Tiež si myslím že to sám nevie spracovať. Určite ho vaša situácia tiež trápi a toto je jeho forma ako sa s tým snaží vysporiadať. Snaží sa tváriť že nič ale vnútri ho to žerie. Podľa mňa sa bál sa s tebou "spustiť" a snaží sa byť taký aby ti ešte viac nepridával. Skus sa ho na to spýtať a otvorene mu povedz že potrebuješ objať alebo skrátka nejakú reakciu. Chlapi často nevedia sami čo robiť.

ckocka
21. jún 2021

@kkovacovak Súhlas.
Muž potrebuje situácie reálne riešiť, ak to žiadne riešenie nemá má pocit že sklamal. Skús mu povedať "chápem, že nemožeš nič urobiť, ale ja teraz potrebujem od teba len útechu a aj to mi pomože". Ak máte dobrý vzťah mal by to pochopiť.

magdalenal
21. jún 2021

Uprimne, tu odpoved nenajdes. My tvojho muza nepozname, nevieme ako reaguje v situaciach, aka je pobaha, vas vztah, ani to ako spolu komunikujete, ako riesite spory, a pod. Kym sa neopytas jeho, budes nestastna, viac zdeptana alebo nasr... z nasich 'rad'. Su jednoducho odpovede, ktore na modrej 'kobyle' nenajdes. Chod za muzom a zisti, to je jedina odpoved. Drz sa 🙂

anonym0001
21. jún 2021

Chlapi na zensky plac nevedia reagovat. Ak mu sama nepovies, v com je problem, on to riesit nebude. Ako sa hovori, nememu decku ani vlastna mater nerozumie.

autor
21. jún 2021

@magdalenal ak nemáš čo poradiť, tak nemusíš ani písať...😉

autor
21. jún 2021

@anonym0001 skús prečítať ešte raz... zdravotné problémy s dieťaťom

thoughtfulweirdo
21. jún 2021

Môj manžel je taký, že čím viac sa trápi, tým ľahostajnejšie vyzerá- obranný mechanizmus. Ty vieš, či je taký aj tvoj. Sú aj muži, čo vedia ľahko priznať a prejaviť emócie.

janickacrazy
21. jún 2021

Keď neplaces často, tak muž asi nevedel ako zareagovať. Ja keď som v tehu mala také stavy, že som sa potrebovala vyplakať, tak prvý raz muž nechápal vôbec, čo sa deje, nevedel reagovať. Tak som mu to vysvetlila, že hormóny a že potrebujem len objať, nič iné. Potom to už zvládal v pohode.

aandrea9
21. jún 2021

Sama píšeš, že tu ti nikto nepomôže 🤷‍♀️ @magdalenal ti dobre napísala a ty ju odpalkuješ, že nemusí vôbec písať. Čo chceš počuť? Zdravotné problémy typu neriešiteľné? Chlapi sú pragmatickí, zmier sa s tým.