Sklamanie sa v partnerovi

3. nov 2023

Dievcata potrebujem sa len nejako vyžalovať. Žijem s partnerom 5 rokov aj s mojim synom. Ale sme spolu od jeho 3 rokov. Nie je jeho biologicky otec. Dnes ako sme nieco pozerali a na konci riesili stratu blizkeho. Tak som sa ho spytala, co by sa stalo s malym, ak zomriem. Povedal mi, ze isiel by asi maleho Krstnej. Ze jeho praca mu neumožňuje sa o neho postarat. Cestuje do prace asi hodinu autom. Chodi okolo piatej siestej. Baby som sa rozplakala. Mne to prislo tak luto. Nie len, ze som nedokázala porodiť mojho maleho do normalej rodiny ale vidim, ze som mu ju ani nevytvorilia. Búria sa vo mne emocie, smútok a sklamanie. Potom to ten somár este otočil na mna, ze co riesim blbosti. Mam prestať fajcit ak sa chcem dožiť jeho 18 rokov. Myslela som, ze malemu davam rodinu a s tou súvisiacu stabilitu. Ale teraz neviem co mu vlastne davam.

zoja1234
3. nov 2023

Bohužiaľ zlý výber partnera pre rodinu 😐

pribinak
3. nov 2023

Rodina sú aj dvaja, ty a tvoj syn.

Pozri na druhej strane aspoň vieš na com si.

koniarova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vanilkovazmrzka
3. nov 2023

Tak to aby si prestala fajcit.

silvike
3. nov 2023

Ooch to ma mrzi :/ Ukazal ako "veeelmi" mu zalezi na tebe a tvojom dietati. Ze ho zjavne ako svoje neprijal. Ale tak, maly ma asi aj bio otca nie ? Tak mozno mu nechce tym padom skakat do kapusty a do biootcovskych prav/povinnosti keby doslo k najhorsiemu. Sice odovodnil to svojou zaneprazdnenostou. Nuz ale, keby fakt miloval tvojho syna, asi by sa bil za to aby s nim mohol ostat, ho vychovavat a starat sa o neho, byt mu bezpecnym pristavom. Zjavne sa na take daco neciti, no. Bol aspon uprimny, nesluboval hory doly. Ale zas, to povedal teraz. Keby sa ti nedajboze o ktoviekolko rokov nieco stalo uz moze byt medzi nimi taky silny vztah, ze sa ho nebude chciet len tak lahko vzdat. Si neviem predstavit ktory normalny milujuci otec, ked rodina pride o mamku, posle dieta krstnej 🙄 Asi sa fakt k synovi este tak nepriputal.

h2
3. nov 2023

No to snáď nemyslíš vážne. Nie ste ani manželia, nie je jeho biologický otec. Veľmi pochybujem, že by si ho mohol nechať, aj keby chcel. Navyše, načo sú dobré takéto hypotetické otázky?! Umieraš? Máš nejakú vážnu chorobu? Tak načo toto riešiť zbytočne? A ešte sa tu pol koňa doňho pustí, že aký hrozný debil to je.

trdelnik234
3. nov 2023

Ahoj, to mi je luto...Ja neviem,aky je tvoj partner inak,to vies najlepsie len ty.
Aky maju vztah medzi sebou?
Velmi ta zranil,je taky asi nie velmi citlivy..
Nechaj to tak chvilu a ked bude prilezitost,seriozne sa o tom porozpravajte... O tom,ze ta zranil..
On si mozno mysli,ze s nim neratas,ze je tu syncekova biologicka rodina,ze by mozno ani nemal sancu mat tvojho syna v opatere.Lebo nie ste zobrati,syna si neosvojil predpkladam,tak asi aj to zohrava svoje.
Mozno si mysli,ze Ty by si to takto chcela..
Tazko na zaklade jedneho prispevku hodnotit
Ale casto sa n'a zaklade takychto situacii ukaze ako to t'en druhy s nami mysli.

lindous
3. nov 2023

Možno som z iného sveta, nič hrozné na tom nevidím... z opačnej strany, s maminým priateľom mám fajn vzťah, ale keby sa jej niečo stalo, kým som bola dieťa, neviem si predsatviť, že by som zostala s ním, určite by som mala bližšie proste k bio rodine... áno, bola som o niečo staršia, keď sa dali dokopy, možno aj preto som ho neprijala úplne ako otca, aj keď s ním nemám žiadny problém, nikdy žiadny konflikt, mám ho rada, aj on mňa, ale proste toto nie... navyše, ako sa píše vyššie, rozhodoval by súd a on by momentálne, v situácii akej ste, nepripadal moc do úvahy...

kkovacovak
3. nov 2023

Muži priam milujú otázky ,,čo ak,,. Na hlúpu otázku hlúpa odpoveď. Čo by si chcela nech ti povie? Že dá výpoveď v práci aby sa staral o syna ktorý nie je jeho? Evidentne vyhodnotil že krstná by bola lepšia voľba. Možno vzhľadom na financie,čas, zázemie to už my nevieme. Ženy nebuďte takéto precitlivene na kraviny ktoré sa ani nestali. A úprimne...ak si teda sama na syna a nemáš nikoho tak by si asi mala mať premyslené čo s ním bude ak by sa ti niečo stalo. Lenže to musíš mať odkomunikované a daný človek s tým musí súhlasiť. Dieťa nie je pes aby si ho odložila prvému čo príde. Ak sa na to necíti tak je to jeho vec a hlavne je to hypoteticka otázka a on možno sám nevie ako by sa zachoval. On nemôže platiť za tvoje rozhodnutia (mať dieťa)

lalenka33
3. nov 2023

Je to tvoj partner, nie manžel. Nieje jeho biologický otec. Myslíš, že by tvoje dieťa po tvojej smrti dali len tak cudziemu chlapovi?

zmrzlinka2021
3. nov 2023

Nie je jeho otec, teba si nevzal za ženu, iba ty žiješ v ilúzií rodiny s ním.

romi2706
3. nov 2023

@vanilkovazmrzka no ja na jej mieste by som si išla rovno od jedu zapáliť 😃

miadi
3. nov 2023

Podla mna je uplne normalne sa zamysliet co by bolo s dietatom / detmi keby sa nam rodicom nieco stalo. O to viac ked si single mama ak nemas rodicov atd. Ak nema bio otec zaujem.. aspon vies na com si. Ste 5rokov len partneri. Ak by si zmizla z jeho zivota zmizol by aj tvoj syn. Cize partner nie je nevlastny otec pre tvoje dieta je to len tvoj partner. Emocionalne si do toho vztahu zainteresovana viac ako on. Ak chces nieco viac musis to hladat inde.

autor
4. nov 2023

Odpisem naraz vsetkym. Bio otca maly nema. Mamu nemam a mozno preto sa ma to tak dotklo ako som sa citila ja, ked zomrela. Chce si ma zobrat, Cize to nie je len partnerský vztah. Svadbu oddialujem ja, lebo si chcem byt na 100% ista ale toto mu nepridalo na bodoch. Partner je super, pomaha, porobi, nemam na neho nic zle iba jeho empatia je 0 bodov. Inak niektorym Dakujem, ze ste sa tak k tomu postavili, ze naco to riesim. Akoby som ho pocula ale proste tym, ze ma maly len mna ako bio matku, je to pre mna podstatne mat pre neho aj záložný plan. Aj financne som maleho tak zabezpečila, ked sa mi nieco stane moze ist studovat kam len bude chciet. To je proste moje zmýšľanie, ze musim mat pocit istoty. Len ma to proste šokovalo a sklamalo, ze takto sa vyjadrí partner, pri ktorom vyrastá moj syn. Asi naozaj to bola blbá otazka ale úprimná odpoved.

miadi
4. nov 2023

Nebola to vobec blba otazka. Len si cakala inu odpoved. A ta jeho ta zranila. Ved mohol povedat ze by si ho chcel osvojit . Aj take sa da. Ved partner by mu mal byt blizsi ako krstna. . S nim zije.

autor
4. nov 2023

@miadi uprimne, cakala som, ze povie, ze by ho nedal prec, Ved zijeme spolu od mala. Ale tak asi je to u chlapa prekážka. Nemusi si ho osvojiť. Sud by podla mna nedal 11 rocne dieta prec z domacnosti kde zije, ak by sme boli napr. manzelia. Teda verim tomu, ze sa na to prihliada. Ani krstná nie je pokrvna príbuzná a viem, ze ona s muzom by sa postarali na milion percent, keby sa mi nieco stalo. Jedine, ze maly by musel odist za nimi co je 300km, Cize uplne prec z prostredia, kde zil.

andreatytler
4. nov 2023

Trochu tomu nerozumiem. Na jednej strane oddialujes svadbu lebo si si nie 100% ista ci si ho chces zobrat a na druhej strane si si 100% ista ze chces aby tvoje dieta ostalo s nim. To nedava zmysel. Ja by som nikdy nezverila dieta cloveku o ktorom pochybujem ako o partnerovi.
Ja byt tebou tak si to pozistujem ze co by sa vlastne s dietatom stalo lebo su to len tvoje domnienky ze by sud dieta nechal doma.

miadi
4. nov 2023

Dieta musi mat zakonneho zastupcu ak nema rodica je jedno aka je domacnost neviaze sa k miestu ale k človeku. Sud nebude pozerat na to ze je tam dieta zvyknute ale na to ci ho tvoj partner/manžel chce mat vo svojej starostlivosti. Ak ho nechce tak ho niekde daju..je to živy tvor nie kus nabytku,co v dome ostane ked sa ty pominies a tvoj chlap ho tam automaticky bude dalej mat.

deti95060810
4. nov 2023

čo bude po tvojej smrti...no čo - chlap si nájde inú ženu...niekto rýchlejšie, niekto už menej rýchlo. hádam nechceš aby bol sám -to nemôžeš od neho žiadať.
dieťa pôjde k bio otcovi, alebo k tvojej rodine...

ariannazara
4. nov 2023

Nemáme problem-tak si ho vyrobme. Asi toľko k tomu 🤷‍♀️

heleninamama
4. nov 2023

Každý deň podobné "sklamanie." Ženy, už konečne pochopte, že Vaše nemanželské dieťa nie je pre chlapa žiadna životná výhra ani šťastie. Dokonca ani filter na hlupákov ako sa tu často prezentuje. Len ho akceptuje kvôli Vám, lebo musí. Niektorí nezvládnu ani to. Chlap, ktorý je rodinné založený, si urobí a vychová deti vlastné - a viaceré. Krv totiž nie je voda a vzťah k vlastnému potomstvu je silný pud ako u ženy, tak aj u normálneho muža. Bežný, plodný chlap nepotrebuje cudzie deti a hru na rodinu. Rovnako ako žena. Preto treba vyberať dieťaťu biologického otca s rozumom a uvážením. Treba riešiť najprv muža a potom dieťa. Nie urobiť sú decko s hocikým a potom mu hľadať otca a vyplakávať, že sa nedarí.

zoja1234
4. nov 2023

@heleninamama súhlas 100%

oslo1
4. nov 2023

Prezila som smrt manzela, zostala som Sama s 3 rocnym synom. Som na neho Sama, ale ze uplne Sama
Je velmi rozumne, zijem v UK a Tu aj uplne normalne, ze treba mat vyriesenu starostlivost o syna, AK by si v jeho detskym veku zomrela.
Ja mam napisany Testament, kde mam presne napisany, kto sa Bude o mojho syna v pripade mojej smrti starat. Takisto su tam aj majetkove zalezitosti.
V mojom okoli to ma kazdy pravne doriesene. Sud v UK na to prihliada.
Robila som paliativnu kurz a tam to Bola hned prva otazka, ci mame vysporiadanu buducnost.
Velmi nestastne si sa to priatela opytala. Toto nie su zalezitosti po preplakanom filme.
Mne trvalo spisala zavet vyse mesiaca, cez pravnu firmu, aby to nebolo napadnutelne. Osoba, ktora sa Bude v pripade mojej smrti o syna starat, s tym ale hned suhlasila. A nice je to rodina.

zanka777
4. nov 2023

Po takej vete by som ho kopla do riti a bolo by mi jedno ako veľmi ho ľúbim..... dovidenia

stanulienkat
4. nov 2023

Co si cakala od cudzieho cloveka??????? Hadam mas nejakych pokrvnych pribuznych, resp aj ta krstna mama je lepsia volba. Mne by ani nenapadlo po par rokoch spoluzitia chciet od cudzieho chlapa, ze sa bude starat o cudzie dieta.
Ani ja by som sa nestarala o dieta mojho partnera (ak by mal), keby sa mu nieco stalo. Ani pravne sa to neda.
Zeny su asi velmi romanticky zalozene.

h2
4. nov 2023

@zanka777 Lebo keby si si ty našla priateľa s dieťaťom, bola s ním pár rokov, on by potom zomrel, tak by si sa určite išla pretrhnúť, aby si veľmi zložito (keďže ste neboli manželia) vybavovala, aby si mohla mať jeho dieťa, ktoré má s inou ženou, vo svojej starostlivosti, však?

domkakvet
4. nov 2023

Nedal ti kto vie aku odpoved, ale da sa to pochopit.

mondolina
4. nov 2023

povedal pravdu.

zanka777
4. nov 2023

@h2 asi idem do vzťahu s tým že jednoducho ten partner má dieťa keď ho neakceptujem a nemám rada nebudem v Tom vzťahu ostávať keď som pre to dieťa po smrti rodiča jediná istota v živote predstav si že nie nemala by som problém osvojiť si ho!

h2
4. nov 2023

@zanka777 A uvedomuješ si, že by sa ti to aj nemuselo podariť? Pre to dieťa je to "cudzí" človek. V právnom zmysle určite. Uprednostnení sú pokrvní príbuzní. A kompletná rodina, nie slobodný jednotlivec.