Boli by ste sklamane keby ste si uvedomili ze ked sa vam narodilo dieta manzel vam nic nedal, do mesiaca od toho vam nic nedal na narodeniny a ja teraz rozmyslam ci mu nieco kupit na vianoce a ci vobec nieco kupi on mne.. som sklamana. Narodky boli teraz.
A skúsili ste sa s ním o tom narovinu porozprávať? Nechápem, ako ľudia môžu mať dieťa s niekym, s kým sa nevedia rozprávať narovinu o úplne všetkom🤨
Moj muz povie, ze on na darceky neni. Takze ani nrcakam uz, len prve roky sa hecoval😀ale kyticku mi kupi, to som mu jasne povedala(necakam, ze si spomenie sam)
No to by som teda bola
Odignoruje narodky ? Grc
A nezabudol náhodou na narodeniny? Chlapi si často nepamätajú dátumy....no ak to nie je ten prípad, tak by ma to teda riadne zamrzelo. Ja som dosť priama osoba a opytala by som sa ho na to
A na narodeniny ti aspoň gratuloval?
Asi by bolo fajn mu narovinu povedať, čo si myslíš, pretože chlapom nič nedôjde, ak im to nenaservíruješ priamo pod nos. 😀 A čo sa týka toho darčeka po pôrode - ani ja som nedostala nič a som tu. Veď ten darček je evidentne to naše dieťatko vraj. 😂 Na narodeniny nedostať nič, to už je druhá vec.
Môj muž napríklad nevedel, že za pôrod sa zvyknú dávať darčeky. Mija babka ho tým zaskočila, keď sa spýtala čo mi kúpil… a on nič 😁 na malého 1.narodeniny mi doniesol darček.
By som mu normálne povedala, či mu nie je koko.no ! Ja teda nie som vôbec na darčeky, ale aby mi už nevedel kúpiť aspoň kyticu , by mi bolo trápne aj za neho . Ale taký bol určite aj pred manželstvom a narodením dieťaťa ....
Za pôrod ani mne nič nedal, to sa má? Veď to som neporodila jemu ako darček 😀 Skôr keď tak bábatku niečo kúpiť, ale prečo tebe? 😀 Druha vec, to povedz jemu, vy sa doma nerozpravate?
Vy sa doma nerozprávate? Za pôrod nedáva každý, neviem kde vznikla táto tradícia. Na narodeniny si sa opýtala prečo nič nemáš? Na vianoce ste si nepovedali čo si kúpite? Či sa rozprávate len o dieťati?
Za porod som nedostala nic, ale trochu mi luto bolo. Aspoň kvietok mohol byt. Ale nakonec som bola rada, Ked mi druhý den po prichodu z porodnice doniesol odsávačku. Ale na marodeniny vždy daco dá. Ved tiez svoje má hned po mne.
Nebola by som sklamaná, nič nečakám, nič nechcem. Pre mňa sú dôležité iné veci. Aj teraz na vianoce dúfam, že nebude nasilu niečo vymýšľať, ja určite nemienim nič kupovať.
Ale ak to tebe vadí, tak mu to povedz. Určite nemá vestecku guľu a netuší, že si sklamaná. Možno mu to bude ľúto a napraví to.
Predpokladám, že doteraz si každé narodky niečo dostala a bol pozorný😃 teraz tú o červenej čiapočke.
Za pôrod som tiež nič nedostala teda dostala kvety. Ale teda zabudnúť na narodeniny? Doteraz si vždy na každý tvoj sviatok spomenul?
Tak toto som fakt nikdy neriešila. Najväčší dar je predsa to dieťa samé o sebe. Muž sa má o rodinu postarať, nie dávať darčeky po pôrode. 🙃 My ani narodeniny (dospelých) neslavime, tak mám menej "problémov".
Baby, ona nerieši hmotný dar-ona rieši, že ju prehliadol akoby neexistovala.
Ja neviem, zeny... tolko tem tu o darcekoch.. aky problem doma otvorit si usta... moj zabudne na narodeniny, este ten den to ma na tanieri.. a nejde o dar, ale o princip, on sa zo svojihc narodiek ide cely potentovat.. rovnako som okomentovala, aj jeho "starostlivost" po porode.. na co mate usta? vsak nenauci sa, ked to nebude vediet a v sebe to budete dusit. Ked povie, ze zvelicujem, tak ok.. poviem, ze teda sa darcekovat u nas nebude. A skoncil s vianocami, narodeninami a vsetkym. Kupim si sama a sviatky, najma narodky viem oslavit aj inak ako cakanim na chlapa :D Ja garantujem, ze rocik bez darcekov a nezabudne, mam to otestovane... aj krutenie ocami rodinnych prislusnikov aka som hrozna... :D
@enmery ale prečo to rieši? Veď musí vedieť, koho si vzala a s kým si urobila dieťa? Prečo sú ženy prekvapené, že ich muži sú akí sú, ak si takých vybrali? Keď čítam tu na koníku tie argumenty, že "myslela som si, že sa zmení" - veď to aký mozoček musí mať žena, ak si toto myslí?
To vážne niekto očakáva darček za "pôrod" ? 😅😅 Resp má čas a energiu vôbec na také niečo myslieť? Tak akože ak by môj muž na prejavy lásky a náklonnosti ku mne potreboval darčeky, tak je pre mňa niečo "zle". Ja som asi divná, ale žiadne darčeky nepotrebujem od nikoho. A my si od istého času nič nekupujeme, pretože nás oboch obťažuje dedukovať, čo by v tomto prematerializovanom svete ten druhý ešte potreboval. Autorka, ak si doteraz dostavala niečo na narodeniny, tak sa ho normálne opýtaj, či zabudol alebo čo sa stalo, že to tento rok vynechal. Ak si nič nedostávala, tak prečo zrazu niečo očakávas?
vam to uz sibe, asi ste si mnoe porodili mozog ci co ( s prepacenim, chapem, ze zena ma po porode rozhadzane hormony)
baby a vy rodite preto aby vam muz nieco dal?
ake poporodne prosim vas?
mne muz nic nedal, ale bol pri mne a pomahal ,mi s babatkom a to je vec na nezaplatenie
laska sa predsa nema hodnotit darcekmi ale skutkami !!!
prosim vas spamatajte sa.
to ste naozaj tak materialne zalozene?
a pokial Vam to nefunguje, tak sa s nim porozpravaj. my ho nepozname, my s nim nezijeme.
drzim palce, mozno zabudol , porozrpavaj sa snim
@enmery áno, je. A mňa to udivuje. Veď dieťa a svadbu mám s niekým, kto mi vyhovuje. A nie si vybrať muža a potom sa sťažovať, že nie je aký chcem. A detto čo píše @simca06022011 namiesto komunikácie s chlapom to riešia na koni či s kamoškami. A muž má byť jasnovidka a vedieť, čo si žena myslí.
@bublinka1426 lenže jej chlap nedáva ani darčeky ani skutky, to je ten problem :D tak sa chcela aspoň darčekom potešiť :D
@procrastique nuz tak sa s nim musi porozpravat
Ani môj nie je na nakupovanie a darčeky. Za pôrody som nedostala nič… jemu je potrebné väčšinou priamo povedať. Napr včera som mu volala, že ma ísť zobrať veci, čo som si v obchode vybrala a ich hneď aj zaplatiť🙂 predavačka mi to nechala a jemu som iba dala adresu… zafungovalo to 🙂
@procrastique nedáva. Ale veď takého chlapa si vybrala. Prečo si myslela, že keď sa narodí dieťa, tak bude iný? A prečo to rieši s nami a nie s ním?
@melanta nie že by som chcela rýpať, ale kde si vyčítala, že bol taký odvždy? 😀
Možno bol na začiatku cukríček a pretvaroval sa :D potom sa vykydlo na svet dieťa a svet gombička, už je to poistené :D Inak, môj muž tiež prvé roky nezabudol kedy mám narodeniny a už asi tri roky po sebe nepadla žiadna gratulácia :D
@bublinka1426 Ale jej chlap jej to pravdepodobne nedáva najavo ani skutkami, preto dúfala aspoň v darček. Všetky sa tu fixujete na dar-podľa mňa si uctiť ženu, ktorá obetovala svoje telo, aby aj mne vynosila dieťa a má narodky, je úplne normálne. Nemá to nič spoločné s darmi, ide o pozornosť. Pozorný a milujúci človek si všimne, že mu partnerka rodila alebo mala narodky. Nebude ignorovať akoby bol bežný deň. To je pointa.
A doteraz si každý rok dostávala darčeky? Pretože ak doteraz nebol typ, ktorý by ťa bežne obdaroval, tak nemáš byť prečo sklamaná. Máš muža, akého si si vybrala a snáď ma dôležitejšie podstatné pozitíva, kvôli ktorým si si ho vzala a máš s ním dieťa. Ak predtým bol darčekový typ a prišla zmena, tak možno hovor s ním, nie s nami. Opýtaj sa, čo sa stalo, že prestal. Komunikácia je základ vzťahu. Ale tvoja komunikácia s ním, priama komunikácia, nie naznačovanie.