Sklamanie

17. feb 2023

Ahojte. S manzelom sme spolu uz 10 rokov, z toho 5r sme manzelia (ja mam 26r, manzel 30r). Najprv sme riesili skolu, potom pracu a teraz by sme chceli babatko. Manzel ma skvely job, ja nie. Viem, ze by som sa mohla posunut, aj tu moznost mam, no myslim, ze ta moznost bude aj po pripadnej MD, ak nie tam, tak v inej firme. Aj tak sa viacmenej po vs este hladam. Najhorsie je, ze to nie je ani otazka prijmu, pretoze vsetky ponuky, ktore mam, maju rovnake fin. ohodnotenie. Preto mozno nemam potrebu sa nejako tlacit za tym lepsim. Ani neviem, ci to je ozaj lepsie, alebo je to len nazor mojej rodiny.
Po babatku obaja velmi tuzime, no problem je v rodine. Myslela som si, ze budu radi, ked sa nam babatko podari, no zo strany mojich rodicov citim sklamanie. Vraj mam na dieta este cas, nech si riesim poriadnu pracu. Problem je v tom, ze kebyze nastupim do tej novej pozicie na md by som mohla ist az o 3r, pretoze az potom by som dostala zmluvu na tp a to nechcem. Teraz mam zmluvu riadnu, len vraj to nie je pre mna a mam naviac.
Dost ma depta, ako kazdy den pocuvam, ze na dieta mam cas, Le ze ako chceme.. ja som si myslela, ze to budu zdielat so mnou. Citim sa z toho sklamane.

autor
17. feb 2023

Mam pocit, ze ma do toho nepriamo tlacia, lebo nechcem byt pre nich sklamanim, no na druhej strane je to nieco, co je proti mojej voli. Neviem, co robit. Vzdy som chcela, aby boli na mna hrdi, cele studium, preto som koncila aj s cervenym diplomom. Vzdy som sa snazila prisposobit a teraz chcem raz nieco podla seba, no asi to nejde. Mrzi ma ich reakcia. Neviem sa od toho odosobnit.

h2
17. feb 2023

Sú len dvaja ľudia, ktorí majú rozhodovať, kedy budete mať dieťa. Ty a tvoj manžel. Nikto iný.

autor
17. feb 2023

@h2 viem. Preto sa o to babatko pokusame. No ked spomeniem pred nasimi nieco na temu dietata, tak rychlo menia temu. A potom mi zavolaji a zacnu hovorit o tom, aka uspesna by som mohla byt, atd.

deti95060810
17. feb 2023

najvyšší čas prestať poslúchať rodičov a riadiť sa svojim rozumom....
kto druhého rozum počúva - do svojho si môže na**ať...

joesvk
17. feb 2023

Postoj tvojich rodičov nie je veľmi šťastný.
Je mi smutno z rodičov, ktorí by aj dospelé deti chceli usmerňovať...
Dokedy sa budeš snažiť, aby boli spokojní a hrdí na to ako žiješ?Podľa mňa, aj keď budeš mať 50 rokov,vždy bude niečo, čo by robili "lepšie" ako ty.

timing
17. feb 2023

Mozno len chcu, aby si bola financne sebestacna a vedela sa zabezpecit aj s dietatom v pripade rozvodu ktory moze nastat o x rokov. S lepsim prijmom mas lepsie moznosti.

autor
17. feb 2023

@deti95060810 vždy sme mali uzasny vztah, vsetko sme si hovorili..ale toto ma sklamalo. Konie koncov aj tak sa riadime tym svojim, ved o babo sa pokusame, no trapi ma to. Asi som sa potrebovala len vyrozpravat. Manzelovi o tom nehovorim, aby som nenastrbila vztahy medzi nim a mojimi rodicmi.

anjelicek26
17. feb 2023

Rodicia vzdy budu mat v zaujme hlavne tvoje dobro a nie potencialne "mozno" vnuca...ono sa to zmeni, ale chce to cas...robte ako to citite, mlada na dieta nie si, je to idealny vek...

autor
17. feb 2023

@timing finančne je to o tom istom. Navyse mame vlastny byt, na ktorom uz mame len minimalnu hypo, nejakych 10tisic, co je nic. Praca nie je zla, len tam nie som za taku hviezdu, akou by ma asi oni chceli mat, aby sa so mnou mohli chvalit.

autor
17. feb 2023

@joesvk to je to, ze ja sa vzdy snazim vsetkym vyhoviet. Je to na nic mat taku povahu. Vzdy sa snazim len o to, aby boli vsetci spokojni, nech nikomu neublizim. Ach.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
joesvk
17. feb 2023

Máš dobrú povahu. Si super, aj kvôli tomu,že na nich myslíš.
Ale oni by sa už mali stiahnuť.
Chápem ich,ale neschvaľujem to.
Človek by mal v určitom veku prebrať zodpovednosť za svoj život aj s rizikom,že niektoré veci možno bude potom cítiť ako chybný krok.

kate211
17. feb 2023

Aku pracu a aku poziciu robis teraz? Na akej praci a pozicii ta vidia tvoji rodicia?

zuzuliatko18
17. feb 2023

Iste, rodičov je fajn vypočuť, mať aj iný pohľad na vec. Ale riadiť sa nimi len kvôli nejakým výčitkám.svedomia ? To nie je dobrý nápad. A nikde nie je napísané, že otehotnieť hneď.
Poviem z iného súdka, ja som menila prácu mesiac po svadbe, tak to vyšlo. S mužom sme si dali pol roka na dosiahnutie finančných veci tak, aby sme.mohli uvažovať nad tehotenstvom. No ale trvalo viac ako 5 rokov, kým tie vytúžené dve čiarky na teste boli. Súrodenci zatiaľ stihli po dve deti, aj keď sa brali neskôr ako my.
Rozhodnutie je na vas dvoch.nie na rodičoch. Nie na okolí. Na vás. Držím palce.

sejbipi
17. feb 2023

Rozumiem.. to su rodičia. Ja som mala inú situáciu. Po sš na krku prvá práca v ktorej som bola mesiac a bum tehotná v 19tich. (Dieťa sme chceli)… plakali keď som im to oznámila, nebavili sa so mnou asi 4m. Teda bavili ale len z povinnosti, princípu a z toho že sa to patrí. Keď mi začalo rásť bruško a prišli kopance tak matka odmäkla. Po pôrode plakala viac než ja spolu s otcom. A teraz si nevedia predstaviť nemať vnuka. Je to o vás. Ty chceš, vy chcete- tak nerieš NIČ/NIKOHO iného. Aj keď sa jedná o rodinu. Ide o teba, o vás, o vašu rodinu. Nie o tvojich rodičov. Držím palce

kacenocka2
17. feb 2023

Úspešná môžeš byť aj potom po MD.. ste na to len vy dvaja kto ma rozhodnúť,nie rodina..

nerya
17. feb 2023

Mňa by zaujímalo, koľko mali oni rokov keď mali prvé dieťa 🤷

andreatytler
18. feb 2023

@nerya Ale to bolo ine... bola ina doba... stavim sa ze by autorka pocula nieco taketo od rodicov.

andreatytler
18. feb 2023

Autorka a skusala si im vstko povedat presne ako si povedala sem?
To o tom sklamani a ze potrebujes ich podporu.

panelacikova
18. feb 2023

to bývate u nich, či čo?

kp7333
18. feb 2023

Tu plati:kolko ludi, tolko nazorov. Ja ti poviem svoju skusenost: po VS som 10 rokov pracovala, vdaka tomu sme boli financne zabezpeceni,splatili sme hypo, no hlavne ziskala som dostatocnu prax a zaroven sme si stihli uzit zivot - cestovanie atd. Do 40-ky som v pohode stihla 2 deti, vratila som sa na povodnu poziciu na skrateny uvazok (ktoru mi ponukli len vdaka mojej odbornosti a sefovej spokojnosti s mojou pracou). Tym chcem povedat, ze nikam sa neponahlaj, popracuj este aspon 4-5 rokov, pocestujte si. Lebo s detmi to uz nebude take jednoduche. A navrat do prace po MD nie je taky idealny, ako si predstavujes. 1)vacsina zamestnavatelov sa netrha o matky s malymi detmi (uz vobec nie bez dostatocnej praxe), 2) ako matka budes potrebovat vypadnut z prace najneskor o 15-16.00, aby si stihla deti vyzdvihnut zo skolky, zo skoly. A to ti malokde umoznia.

autor
18. feb 2023

@andreatytler poznaju ma, vedia, ze sa necham rychlo ovplyvnit ich nazorom. Vedia, ako velmi mi zalezi na tom, aby boli na mna hrdi. Velakrat som im to uz hovorila, aj ked v tejto suvislosti asi len ra,. A toto je prvykrat, ked som sa rozhodla robit to, co chcem ja. Som si ista svojim rozhodnutim, len ma mrzi, ze sa z toho rozhodnutia nedokazem tesit a uzivat si to. Lebo stale mam pred ocami ich nazor. Vzdy som si predstavovala, ako im to poviem, ako sa budu tesit. Ako romanticky im to oznamim. A teraz, ked sa to podari, tak nebudem mat asi ani chut im to oznamit.

@panelacikova nie, mame vlastne byvanie.

78787878
18. feb 2023

Tazko sa k tomu vyjadrit jednoznacnejsie, informacii si poskytla malo. Rodicia nikdy nechcu dietatu zle a velakrat vidia aj veci, ktore ich dieta same nevidi. Napada mi napriklad, ze Ta vnimaju ako typ nesamostatnej osoby, ci uz predtym zavisla na rodicoch alebo teraz zavisla na manzelovi. Mozu napr Tvojho manzela objektivnejsie vidiet s chybami, ktore Ty nevnimas a pocitaju aj s tym, ze Tvoje manzestvo dlho nevydrzi, lebo... Chcu preto aby si najskor popracovala na kariere a neskoncila o par rokov sama s dietatom na krku a slabou moznostou svoj zivot sama financovat. Na druhej strane, mozno si cez Teba chcu splnit karieru, aku sami chceli, ale nepodarilo sa im. Mozno su rodicia malomestiaci, ktori sa potrebuju len chvalit kade chodia... Alebo su obaja karierne uspesni a tazko sa zmieruju s tym, ze ich dieta je ine ako oni a kariera pren podstatna nie je...

janinah
18. feb 2023

Prepáč,ale divní rodičia.Ja som sa nemohla vnúčikov dočkať,určite sú pre mňa dôležitejší ako kdejaká pracovná kariera.Máš svoju hlavu,tak sa ňou riaď.Ty v prvom rade máš nesklamať samu seba,ostatní nech si žiju svoj život.

zmrzlinka2021
18. feb 2023

Tvoj problem je, ze nevies stat za sebou a velmi riesis, do hovoria a myslia si ti druhi...

Je uplne v poriadku, ked chces dietatko, aj kebyze ich chces aj pat, a rovnako by bolo v poriadku nechciet ziadne dieta a chciet mat brutal karieru...

... Zite s manzelom tak, ako vy dvaja chcete a nevesajte vsetko na nos inym ludom

modrykonik1237
18. feb 2023

Ak sa rozhodnete, že dieťatko budete mať neskôr, treba brať do úvahy, že môžu nastať problémy s otehotnením (kiež by nie!) A materstvo sa oddiali. Avšak kariéru môžeš budovať aj neskôr. Si šikovná a keď ti pri dieťatku pomôžu aj tvoji rodičia😜 . "Prehodia" poradie - najskôr budú hrdí na vnúča a potom na tvoju kariéru 😃

panelacikova
18. feb 2023

autorka, tak potom čo preboha riešiš? chcete dieťa? majte dieťa. je to váš život, nie ste od rodičov závislí, máte vyštudované, ste zobratí, ja nevidím problém... a kto ho chce, ten si ho robí sám (tvoji rodičia)....

andreatytler
18. feb 2023

Doteraz si pamatam ten rozpacity umely usmev na tvari mojej svokry ked som jej ukazala snubak a ja som bola presvedcena ze bude so mnou skakat radostou, lebo sme mali skvely vztah a tak presne viem ako sa citis. Ta radost co citis sa zdvojnasobi ak ju mozes s niekym zdielat a naopak zmensi sa ak ju tvoji blizky nezdielaju s tebou.
Mat dieta sa nedeje kazdy den, cize tu moznost im s radostou oznamit ze si teotna si nebudes moct vyskusat zase za par mesiacov ak to teraz nevyjde.
Skus im to este raz velmi dorazne vysvetlit a povedz im ze o co prichdzas a hlavne im povedz velmi sebaisto ze dieta mat ides bez ohadu na to co oni poedia alebo urobi. Mozno ak uvidia ze nemaju sancu zmenit tvoj nazor, prestanu s tym.
A ak nic nezaberie, bude toto tvoja strata a bude ta to mrziet ale ver tomu ze budes mat napriek tomu krasne tehotenstvo a materstvo. Sustred sa na ludi co sa s tebou tesia a povzbudzuju ta. Zial zivot hadze pod nohy rozne polena. Dolezite je ze cez ne budes preskakovat a nie podkynat a padat. Prave teraz mas pod nohami jedno take.

jesenzima
18. feb 2023

Určite by som takéto veci nekonzultovala s rodičmi, ani vlastne s nikým, okrem muža... Každého do toho akurát tak 💩 .. je to vaša vec ..

nerya
18. feb 2023

@andreatytler mne to skôr príslo ako snaha vykompenzovat si možno to ze oni mali dieťa skoro...