Ahojte idem sa trochu vykecat. Nemozem ani spat co tak nad tym dumam. Mam priatela nieco vyse roka. Je to kratko na spoznanie lepsie ale asi mam pocit ze nie je taky ako sa zdal byt. Predo mnou sa vzdy javil ako slusny no co som videla posledne ma dost znepokojilo. Boli sme na navsteve jeho mamky a prisla aj jeho sestra. Su to podla mna zlate zeny dobroprajne nemam pocit zeby sa aj mojmu do niecoho starali alebo tak. Vzdy co som videla ked ich o nieco poziadal boli ochotne pomoct atd..no ale k veci. Bavili sa o nejakej teme neviem presne uz co to bolo ale vyjadrili mu iny nazor ako ma on a tak to cele zacalo. On uplne z nicoho nic zacal byt nervozny zvysovat hlas nadavat mamke povedal ze je sibnuta a sestre par nepeknych urazok. Len preto ze snim nesuhlasili. Mne bolo trapne sla som von ale potom som mu povedala ze sa mi to nepaci ako sa sprava a ze co robom vedu ze nic take nepovedal. No podla slov jeho sestry to nebolo takto prvy raz
mi* pardon za chybu
utekaj o neho
To mas ukazku ako sa raz bude chovat k tebe...
Odisla by som tiez. Je vysoka pravdepodobnost, ze takto sa bude raz chovat k tebe. A aj na tvoj nazor na jeho chovanie k mame a sestre reagoval v podstate pasivno-agresivne.
Presne takto sa bude správať aj k tebe. Daj na svoje pocity a choďte od seba
Naozaj nevieš o com bola reč? Samoška ze je jedno o čo išlo, nič nedá právo urážať drzheho,ale conhotnak dokázalo vytočiť? Ze sa prestal ovládať? Tak tak spadla z neho opona,ktoru ta balil,na jeho povahu. Teraz ukazal co je naozaj za ňou.
Kolkokrat nemam rovnaky nazor s rodicmi alebo sestrou ale nikdy sme si nevynadali alebo som nezacala "vojnu" ani so svokrom (svokra mi uz nezije) prosto nevie prijat iny nazor, presadzuje si svoje....urcite, ak s nim ostanes, sa toto dostane do Vasho vztahu a budes to zazivat Ty...ak Ta jeho sestra upozornila,ze to nebolo prvy raz tak je to tak u nich bezne...je taky typ cloveka...a este by ma neprekvapilo kebyze je agresivnejsi ak by mal vypite...moj ujo bol taky.kazdy sa mu vyhybal...uz nezije, ale tak extra dobre spomienky na neho nemam...
Buď rada, že odhalil svoj charakter ešte relatívne skoro. Na tvojom mieste by som neváhala a odišla od neho.
Čakaj, že takto sa raz bude aj ku tebe správať a možno aj horšie... Toto chceš? Veď nie je jediný chlap na svete, ja by som s takým neostala
No som znechutena poviem vam na rovinu. Aby sa takto syn spraval najma k mame ktora ho porodila vychovala a dala mu vsetko cp mohla. Asi sa naozaj len prejavil v pravom svetle jeho sestra nema dovod klamat mi vychadzame od zaciaktu bez problemov. Mozno keby som to nevidela a nepocula tak pochybujem ci naozaj je taky. Ale je. Bola som akurat von telefonovat a rozmyslam ze si asi ani neuvedomil ze ja som este tam a pridem medzi nich tak sa nemusel uz pretvarovat. Akl inak to mam nazvat. Este ostal oduty ze som mu vyjadrila znechutenie nad jeho spravanim. Mam z toho velmi zly pocit este som sa im ja ospravedlnila za neho lebo pre mna je to nepochopitelne takto sa spravat k rodine a nemal na to ziadny vazny dovod. Asi bude naozaj lepsie pre mna zobrat to z kratsej cesty
Wau, tak to je super zrelý názor. Ja som bola tiež tak. Mňa vtedy uchlacholil: .."vieš, ty si iná, ty si super. K tebe by som si nikdy nedovolil. Veď tá ľúbim najviac na svete"...no jasné! Za 5 rokov som bola tam kde ony.
@hipuska zalubeny clovek casto nevidi alebo si nahovara ze to musi byt inak. Ja som asi z toho uz vyrastla pref tymto som mala partnera ktory ma sklamal takze som uz aj opatrna. Ja viem ze kazdy mame svoje chyby ale toto je pre mna nieco co nechcem tolerovat. Ja by som si to k rodicom v zivote nedovolila ani len zvysit hlas aj keby mi neviem co povedali pre mna su oni autorita jednoducho
On si najskor myslel, ze to nepocujes, ked vonku telefonujes.
A ked zistil, ze si to pocula, ostal zaskoceny. S tym nepocital. Asi keby tusil, ze to pocujes, dal by si pozor.
Tvoje stastie.
Tak to byva. Ked chces vediet, aky ma skutocny charakter, vsimaj si, ako sa zachova vtedy, ked si mysli, ze to nevidis/nepocujes.
V obchode k predavackam, v restauracii k obsluhe, k ludom, ktorych vnima ako tych “pod sebou”, k rodine, alebo ked je pripity, … kolko ma priatelov a aki su oni ludia.
To su take indikatory, aky je to clovek. Darmo ustne vysvetluje, obhajuje, ze inak je uplne iny, dobry. Alebo, ze s tebou je to nieco celkom ine, ty si vynimka. Ciny hovoria za vsetko.
Kamoskin priatel sa tiez nechoval milo k rodine. Vzdy bolo z neho zlahka citit, ze sa vseobecne povazuje za lepsieho, mudrejsieho nez zvysok sveta. Ale presviedcal ju, ze ludia ho nechapu, nevazia si ho, ze rodicia zvyhodnuju radsej jeho surodencov, ze on v rodine trpi. Tak bola este na jeho strane. Hnevala sa na jeho rodinu. Pred nami na nich frflala, aki k nemu su. A citila sa dolezita v spolocnom “boji” proti jeho rodine, ze ona je jeho najvacsia (a.k.a. jedina) opora.
Styri roky po sobasi jej vsak prave jeho rodina bola najvacsou oporou, ked s dvomi detmi zistila, ze ju vlastne uz po prvom roku manzelstva zacal podvadzat kade-tade a ani sa neciti za to vinny. Lebo ona je neschopna manzelka a matka, sebecka, naivno-hlupa, tvrdohlava (rozumej: chce veci aj po svojom, nie sa mu vo vsetkom podriadit), nerozumie mu a on pri nej trpi (ale neodide pre deticky).
Aj pochopila, preco jej povedali, ze ona pre neho nie je ta prava a preco boli taki vlazni, ked im oznamili zasnubenie. Vtedy si myslela, ze im nie je dost dobra a urazila sa. Oni jej len nemali ako vysvetlit, ze to nebude stastne manzelstvo, kedze vidia, ona voci nemu nema kriticke myslenie, len zbozne. Pretoze bola velmi zalubena a presvedcena, ze iba on jej hovori tu pravu pravdu. Neuverila by im.
No ja pojdem ciastocne proti prudu. Nevies, co v nom vyvolalo tie emocie. Nevies ako sa medzi sebou rozpravaju ked riesia dolezite veci. Ty si odisla a ani nevies ako to doriesili. Sestra ti dava jej nazor na brata a surodenci sa casto skriepia.
Ako sa sprava k tebe? Vy ste este nejaku dilemu, spolocne rozhodovanie neriesili, ci sa vzdy prisposobujes? Zamysli sa a bud obozretna a ak budes mat uplnu iszotu nemas preco stracat viac casu..
Ja sa tiež pripájam troška k @kitycat pretože takto niekedy vyletel aj moj manžel pri sestre, mne sa to na začiatku zdalo byť tiež prehnané necitila som sa dobre, nechapala som prečo ho tak dokáže vytočiť veď každý z nas má niekedy náladu 0 bodov. On mi iba odpovedal že počkaj uvidíš spoznáš ju, ja som mu neverila ku mne bola zlatá vôbec by som to na ňu nepovedala. No chodila som k nim častejšie a častejšie aj na noc a tam som si začala všímať že ona zabrda do každého každý deň, do otca, do neho, do mami a každý deň to isté, no nečudujem sa že každého vždy vyprovokovala keďže to nie je raz za čas ale bolo to už kazducky deň, a ked ich proste rozostvala, už mala naladu, usmievala sa bola ku mne zlatá... Proste dospelá žena s vysokoškolským vzdelaním, teda ešte s doktoratom a takto sa doma spravala ked ju cudzí nevideli. A taktiež sem tam zvýšil hlas aj na mamu, tiež sa mi to nepáčilo že na to nie som zvyknutá, lenže u nas keď bol problém alebo nejaké rozhodnutie tak sme to v klude prebrali pozitíva a negatíva a rozhodlo sa. U nich boli zvyknutý len kázať, bol dospelý a nemohol si povedať svoj názor v ničom, nútili ho do školy presne ako chce mama, nemohol si proste zariadiť buducnost podla seba lebo mali pravidlo že sa držia ako rodina pokope. Lenže to rozvracalo ostatne vzťahy aj surodencov lebo nepreberali svoje problémy s manzelkami ale podla rodicov lebo tak su zvyknutý žiť ako spolcena rodina a ta je na 1 mieste. A môj muž ked 3x neslo slušne vyjadriť svoj nazor ze je dospely a spraví si ako on chce tak musel fakt vyskočiť aj na mamu, ja som to časom pochopila že to takto robí, ona to tiež pochopila iba pri tom zvýšenom hlase a tak sa jej ospravedlnil a bol problém vyriešený. Teraz som ho už "zmenila" proste doma sme prebrali ako by sa mohol správať a sestru už ignoruje ak ma tie jej ustipacne stavy, usmeje sa jej do tvare a ta uz pretane a proste pred rodicmi vždy slusne povie svoj nazor ale na rovinu že on už žije svoj život s manželkou a oni už mu nemôžu kázať. Zvykli si a zije sa teraz oovela lepsie. Skus si aj ty prelusknut ci to u nich takto nefunguje. Hned to nevzdavaj, chod tam co častejšie
@sasha10 chodime tqm casto a ver mi ze toto nie je vas pripad. Jeho mama sa mu do zivota vobec nestara to mi on sam na zaciatku povedal. Ze vzdy si robil po svojom..
Toto su tie momenty kedy sa ludia ukazuju v pravom svetle. A ver tomu ze sa este krotil. Je to varovny prst, takto sa bude chovat aj k tebe ked spolu budete dlhsie a budes mu nieco vytykat.
Mas velmi dobre pocity dievca. Mas to stastie, ze si ho prekukla teraz. Ked ho dokaze vytocit iny nazor, tak ako chce riesit s kludnou hlavou ozajstne kazdodenne problemy? Rozisla by som sa s nim, aj ked ho lubis, pocuvaj rozum.
tomuto sa vraví "boli tam náznaky".
Ver svojej intuícii ta ta neklame.
Okrem rodiny si vsimaj čo a ako hovorí aj o svojich ex...lebo to isté bude ak o Tebe..
Len prosim ta utekááááááááj od neho. ja mam presne takeho, ako je tvoj.Tiez som si myslela ,ze ja som jeho laska mne to nepovie neurobi,a veru ano .Hovori sa, vsimaj si dievca, ako sa chova k matke,tak sa bude chovat aj k tebe,a veru je to tak,Hulvat, agresor manipulator ,ciastocny alkoholik a aj nevernik..Este mi aj jedna pani odkazala,ked som s nim chodila, ze je to zly clovek, aby som sa za neho nevydavala. A ja sibnuta som sa predsa za neho vydala,ale len preto, ze som s nim zostala tehotna. Vobec som s nim za cely zivot nabola stastnaProsim ta len utec .Si mlada ,este si najdes.A ked by ste mali deti,uz by si bola viazana k nemu kvoli detom,tak ako ja., A ty chces aby tvoje deti vyrastali s takymto tyranom? A to este nevies, ci by ta aj nebil.On taketo hovädo aj ostane.Esta som mala to stasie,ze ma nebil.lebo to uz by som sa s nim asi rozviedla
Mne sa take spravanie vobec nepaci my sme doma boli slusne vychovani najma s uctou k rodicom a starsim a toto by si nikdy k mame nikto z nas nedovolil. Nechapem to. Asi mam pocit ze sa ukazuje v pravom svetle alebo my prave padli ruzove okuliare. Takeho som ho nevidela mal strasne nervy a akoby sa nevedel vobec ovladat. Premyslam ci je on vobec ten s kym chcem do buducna nieco planovat. Lebo ked sa dokaze spravat k mame aj sestre takto. Tak neviem