Ahojte… prosim vas, ako by ste toto spravanie vnimali vy? Ide o to, ze sestre sa pred 1,5r narodilo babatko, jej muz je pracovne vacsinu casu v zahranici.. no a ona sa uz dlhsiu dobu stazuje, ze jej s malym nikto neprideme pomoct, ze vziat ho na hodinku-dve pokocikovat, nech si ona uprace, oddychne, nakupi, vybavi dr. Ja by som problem nemala, ale byvam hodinu od nej, pracujem a mam vlastne deti a povinnosti, takze si nemozem len tak hocikedy odskocit a ist jej napr. kocikovat maleho na tie 2 hodinky.. Zvykne sa dost stazovat, ake je narocne dieta, ze cely den sa toci len okolo neho a ze podla nej si nasi rodicia vsimali moje deti, ked boli male, ovela viac ako jej syna.. co je total blud.. v tomto mame rodicov, ktori nerobili nikdy rozdiely.. Myslite si, ze su take poznamky od dospelej osoby na mieste?
Podla mna je osamela.
Je nespokojná so situáciou, muz preč, ona sama s dieťaťom a tak rýpe aby si ju niekto všimol
Sestra vyzerá byť z celej materskej dosť vyhorená a snaží sa z toho nejak dostať a získať pre seba nejaký voľný čas. Ak to nestíhaš, tak jednoducho nestíhaš, nech si vyčíta koľko chce 🤷. Ak máš viac ako jedno dieťa a ona len jedno, tak môže mať pocit, že s tvojimi deťmi bolo starí rodičia viac, lebo tvoje deti sú jednoducho dlhšie na svete. To tiež nie je tvoja chyba a ani starých rodičov... Takže by som vypočula,pokyvkala hlavou, poľutovala a povedala, že sa mi proste nedá, lebo musím stíhať vlastnú prácu/rodinu. Hádam si sestra nerobila dieťa preto, aby jej mohli starkí a sestra chodiť kočíkovať...
Treba jej povedat, ze nic jej nebrani prist na navstevu s dietatom k starym rodicom nech sa mu povenuju tak ako tvojim detom. Ved je sama, ma cas, moze dieta vozit k starym rodicom.
Neviem si predstavit ako realne mozes pomoct pri vlastnej rodine, detoch, praci a 1h vzdialenosti 🤦♀️ Mna by nieco take ani nenapadlo ziadat. Ked, tak mi pomahala svokra ci mama ked uz boli na dochodku.
Rodicia jej nemozu pomoct?
Povedala by som jej v sobotu ti postrazim babo kludne aj pol dna a dalsi vikend zas Ja odložim moje deti u teba. Ci ona akoze caka ze ty nechas svoje deti muzovi aby si mohla ist kocikovat to jej nech si ona moze ist ku kadernicke kozmeticke na masaz a kavu s kamoskou? Ved ked dojde jej muz s ktorym si to dieta urobili zo zahranicia ,nech mu zavesi ich dieta na krk a ide si uzit cas len pre seba. Lebo je to len jeho povinnost jej pomahat nikoho ineho.
Samota + vyhorenie = podrazdena zena na materskej. Musi si najst system ako to zvladnut sama.
Nie nie je to na mieste. Je to,, výkrik do tmy,,. Je sama a to na ňu dolieha. Tuto situáciu by mala riešiť s manželom nie výčitkami na vás. Od toho sa vydávala a mala dieťa aby boli rodina a riešili takéto situácie. Vedela koho si berie tak ?
Skus jej povedat, ze ju chapes, ze aj Ty si mala take pocity, ale ze sa nema bat, je to len obdobie, a prejde.
Som asi z inej planety,ale pomohla by som jej. Nie kazdy tyzden,to sa neda pri tej vzdialenosti,ale aspon raz,dva krat do mesiaca.
Povedz sestre, nech je rada, ze jej muz zije.
Moj manzel zomrel, mala by si citit samotu v mojim srdci. Nemusim ani hovorit, ako je vsetko na mojich pleciach a ako sa to vsetko na mna vali.
A tiez Tu nemam niekoho. Nikomu sa nestazujem, nejak to musim zvladnut.
Ja ked som mala syna vo veku tvojho dcerinho dietata, tak som uz davno tahal 12 tky sichty.
Mozno teraz moj moment vyznel neempaticky, ale tak sestra si moze upratat, ked dieta v noci zaspi. Ja tak robim kazdy den.
Možno len potrebuje vypočuť a pochopiť a nie priamo strážiť deti. Možno sa snaží "nahodiť tému" a nevie ako a s kým sa o tom porozprávať. Evidentne je na všetko sama. Si jej sestra, porozprávajte sa.
A pomôže jej vôbec niekto? Ty, keď píšeš, že nestíhaš. Rodičia aspoň niekedy idú? Naozaj je blbý pocit, ak je na všetko sama a necíti oporu v rodine. A áno, môže byť vyhorena, mať z doho depresie...
Nie je hanba požiadať o pomoc.. ale takto sa to nerobí, do psej matere.
@gladys_07 áno,aj ja si to myslím
Okrem iného,nie všetky ženy zvládajú ľavou zadnou materstvo.
Ja by som to riešila asi tak,že sa s ňou dohodnem a dôjdem ja za ňou,aj s deťmi,bude mať spoločnosť,kľudne môžeš zobrať deti von a ona si uprace.
Napr.aj na víkend
Ja som bola doslovne rovnako sama,nemám ani sestru a moja rodina je vzdialená takmer 2000km
A dokázala som všetko bez pomoci ,aj keď nie vždy mi bolo ľahko.
Hlavne sa s ňou rozprávaj, neutoc, že ty si to zvládala lepšie. Jedna moja známa bola rovnaká, stále sa sťažovala, žiarlila, že mne chodí mama pomáhať pravidelne, jej mama nemá čas. Nakoniec jej diagnostikovali popôrodnú depresiu. Proste, nie každé dieťa položíte a spi v postieľke (moja dcéra spala len na prsníku - ja som tiež padala z nôh, lebo vy vôbec nemáte čas na seba...). A nie každá mama sa pre materstvo narodila a zvláda to ľavou zadnou. Možno sa naozaj cíti sama...uisti ju, že si tu pre ňu. A aké veľké máš deti? Urobte si niekedy výlet, možno ani nepotrebuje pokocikovat, možno potrebuje len objať.
a ona ti s detmi niekedy pomohla? ak ano nech ti male na dosku dv donesie cez vikend .. a ci je to na mieste? kazdy mame potrebu sa postazovat .. aj sestra .. vnima to tak ako vnima .. hold kazda pravda ma niekolko podob ...