Ahojte baby.
Neviem úplne čo tu od toho očakávam a bude to dlhšie, ale asi sa potrebujem trochu vysťažovať lebo rodine sa nemôžem a možno mi aj poradíte.
Som vydatá a čakáme vytúžené bábo a mám mladšiu sestru. V nedeľu sme boli na obede u mojich rodičov a sestra sa bude o 2 týždne vydávať, je celkom nervózna a začína jej to prerastať cez hlavu a vybuchuje lebo chce mať všetko dokonalé, to je k situácii.
Po obede som umývala riady v kuchyni, manžel s ocinom išli do záhrady pozerať novú kosačku a mamina sedela s kávou v altánku a sestra zostala sedieť v kuchyni a videla som na nej, že mi chce niečo povedať.
Nakoniec z nej vyšlo že ona sa strašne bojí, že jej porodím na svadbe. Ono ja mám totiž termín v piatok pred svadbou tak jej hovorím, že proste môžem porodiť kľudne aj dnes, málokedy sa to podarí presne na termín a my sme si to nevypočítali naschvál aby som jej rodila na svadbe ale proste stalo sa že to takto vychádza a v takto vysokom tt jej nemôžem nič zaručiť.
Ako poviem rovno, že sa ma to dotklo lenže ona nepochopila a ešte pokračovala, že aj keby nie, tak sa ma všetci budú len vypytovať a brucho mi chytať a keby áno, tak rodičia jej odídu zo svadby so mnou do nemocky a vlastne si ani nezatancujem ani nevypijem ani družičkovské šaty nebudem mať ako ostatné, lebo by som v nich vyzerala ako vandel a že ona si to tak nepredstavovala.
Proste naštvala ma aj hormóny spravili svoje a už som sa neovládla a vynadala som jej, že sa celý svet netočí len okolo jej svadby a dieťa sa nebude pýtať na svet podľa jej harmonogramu a že je rozmaznaný fracek. Ona sa rozplakala a vykričala mi že nemám na tú svadbu ani chodiť a bude to pre všetkých lepšie a ruší mi pozvanie.
Ja som nahnevaná odišla domov (čo som asi nemala robiť ale tak nerozmýšľala som, lebo mi prišlo že žiarli a nemá rada naše bábo a ozvali sa medvedie pudy a prášila som domov).
Povedala som to doma manželovi a že on na tú svadbu pôjde lebo jemu pozvanie nezrušila a že predsa by asi bolo lepšie aby som zostala doma a mala pekne tašku do pôrodnice nachystanú ako sa natriasať na svadbe.
Volala mi aj mama ktorej sestra všetko vyslepičila a že vraj mám chápať že je v predsvadobnom strese a ona to tak nemyslela a nemám byť na ňu taká prísna lebo ona sa len bojí že jej pokazím jej veľký deň a že možno budem mať už aj po pôrode a budem v nemocke alebo oddychovať doma a nemám to dopredu ani riešiť a urážať sa.
Ako ja neviem čo mám teraz robiť, lebo som vlastne ja vyšla z toho ako tá zlá a nechápavá sestra (inak sestra nekomunikuje, neopsravedlnila sa a stojí si za tým čo povedala) a všetci to berú že len mnou mlátia hormóny a že je normálne povedať tehotnej žene, že pôrodom pokazí niekomu svadbu.
Ja teda neviem kedy porodím (bodaj by som vedela) ale ak to do svadby nebude, tak ja neviem či tam teda mám ísť alebo nie keď mi zrušila pozvanie, lebo zase pred ostatnou rodinou ktorá o konflikte nevie budem za debila čo sestre neprišiel na svadbu.
Tak podla mňa sestra bola ta, ktorá reagovala prehnane a hlúpo.
Veď logicky, aj keby začneš rodiť, tak to nie je, že zreves na celú sálu, ľudia, rodim. Normálne povieš mužovi, odvezie ta a pohoda. Prečo by mali rodičia utekať za tebou? Veď na sále s tebou nebudú.
A prečo by ti mali ľudia chytať brucho? Bola som týždeň pred termínom na svadbe a veru nikto mi nechytal, maximálne sa ľudia pri stole spýtali, ako sa cítim a kedy mam termín. Hotovo, nic viac.Tasku sme mali v aute, čisto keby náhodou, lebo to bolo 25 km od domu, a porodnica priamo v meste, tak keby niečo, normálne by ma hneď tam odviezol.
No a mužovu reakciu tiež nechápem. To akože máš ostať doma s taškou, keby to prišlo na teba a potom sa sama odfurikovat, lebo on sa bude"natriasat"na svadbe?
A vlastne vôbec porodiť vtedy nemusíš, lebo ako presne vravíš, bud už budeš mať po pôrode, alebo budeš aj prenášať.
Mne to príde z oboch strán (myslím sestru a manžela) také detinské, strelene až dopredu riesut niečo, čo sa nedá nijako ovplyvniť.
Mne by ako sestre bolo prave luto, ze si moju svadbu uzit nemozes.
No egoistickejsiu sestru,ktorej "vadi" prichadzajuce babatko, uz asi nemozes mat....rozum sa zastavuje dost, ze sa na to niekto takto pozera.....pockala by som, ci sa ozve, ale ospravedlnit by sa mala, ide o dieta, nie o nejaky tvoj rozmar....inak by som tam nesla....
podla mna sa zvlastne zachoval aj tvoj muz, ze on pojde a ty si sama doma cakaj, ci nezacnes rodit? wtf? ale tvojej sestre z tej svadby uz riadne prepina....
Pekne by som isla k vasim a porozpravala sa. Opytala by som sa, co je viac - ci narodenie dietata, ci svadba.
Povedala by som, ze som tiez v strese, ze ved idem rodit, obava, ci bude vsetko v poriadku, ty, dieta..., ci nemas pravo byt tiez v strese? Ako je mozne, ze neberu na zenu kratko pred porodom ohlad? Mama aj sestra svadbu postavili nad porod, co nie je spravne.
Aj muzovi by som povedala svoje. On ma stat pri tebe nielen v case porodu. Ak nepojdes ty, nejde ani on. Ci si je vedomy, ze sa ma narodit dieta. To nie je ako vytiahnut nakup z igelitky.
Veď aj keby si začala rodiť na svadbe tak čo. Rýchlo sadnete do auta ty a manžel a ona nech si svadbuje ďalej. Aký je rozdiel odísť do pôrodnice zo svadby a z domu? A šaty ? Nech sa venuje svojej svadbe a pozvaní nech si užívajú oni sú svojprávni.
Podľa mňa ste reagovali prehnane obe (a u oboch sa mi to zdá aj pochopiteľné - každá myslí hlavne na tú svoju životnú udalosť, ktorá sa blíži 🙂). Ja by som šla určite aspoň na sobáš, ten by som si ujsť nenechala a na to pozvanie nepotrebuješ. Pozdravila by som sa so širšou rodinou, poblahoželala by som mladým a asi by som šla domov (ja som sa pred pôrodom už ledva gúľala, určite by sa mi nechcelo sedieť niekde na hlučnej svadbe, radšej doma s vyloženými nohami 😅). Muž je ale somár, že ty máš čakať doma na pôrod so zbalenou taškou a on sa pôjde zabávať na svadbu…aspoň je to blízko a nebude piť, aby utekal domov, ak by si začala rodiť? Jemu by som to poriadne ofrflala tento nápad..
To je krava tá tvoja sestra, prepáč, až mi bolo aj do smiechu keď som to čítala, i keď v tvojom prípade skor taky smiech cez slzy.. keď jej vadí tvoje ešte nenarodené bábätko.. no aby sa neposrala zo svadby.. By som bola na tvojom mieste tiež dotknutá tým čo povedala.. A vieš čo, určite, pokiaľ by som sa zdravotne cítila ok, by som sa pekne krásne doteperila na svadbu, raz si predsa pozvana bola, tak chod. Ak by to zrovna tam na teba prišlo, muž ta vezme do porodnice a hotovo, ostatní sa predsa normálne neprerusene bavia ďalej, a rodiča isto do nemocky s tebou nemusia ísť, čo by tam robili. Uži si vrámci možností svadbu, aj keď by si len za stolom mala sedieť, s vyloženými nohami a debatovať s rodinou a známymi.
Len otváram ústa, keď toto čítam... Tvoja sestra je jedno egoistické rozmaznané decko... Ty vole... 😮
Ja by som išla aj tak ak teda nebudeš mať už po alebo nebudeš cítiť ze to ide. Obe ste svystresovane a proste sa to vyhrotilo. Ak by si nešla a mohla ísť podľa mňa by si si to časom vyčítala.... Hlavne ak je to pre ňu očividne dôležité, hoci ja tomu predsvadobnemu zhonu úplne nerozumieme 😅
Kedysi by som sa v takejto situacii ospravedlňovala, že to je moja chyba a prispôsobila sa, len aby bol pokoj v rodine. Teraz by som sa na to vykašľala, sestru nechala vychladnúť, potom jej vysvetlila svoj postoj a išla by som už iba do kostola. zablahoželala by som jej a išla domov. veľmi by som vsak prehodnotila nielen seba, ako ti okolie hovorí, ale aj postoj rodičov aj muža. Ako pardon, ak by si sa ty necítila na to, aby si šla na svadbu, chápem. Ale aby ta odstavila sestra preto, lebo ona ma nejaku schizu.. ešte ty máš chápať ju? A teba kto pochopi? 🙂 veď porodiť mozes o týždeň skôr aj neskor - a keď to príde, neurobíš divadelné predstavenie. Hostia ani nemusia vediet 🤷🏻♀️
Sestra je egoista. Ja by som uz len z principu nesla. Ale manzel by ma trapil viac. On ta chce nechat doma samu a on sa tam bude opijat na svadbe? Je normalny? Ako ho mohlo toto napadnut. Tak bud ste alebo nie ste par a ma drzat s tebou! Toto by som brala ako podraz od manzela.
To tvoja sestra má predstavu že budeš rodiť priamo na jej svadbe? Že dvihnes šaty, ľahneš na stôl a ľudia pozerajte?
Či čo?
Wow. Tvoja sestra je kapitola sama o sebe, ale reakcii tvojej mamy a tvojho muža tiež nerozumiem. Inak sa k tebe správajú normálne? Lebo toto je scifi.
no na svadbu by som išla naozaj len v prípade že by mi povedala že to tak nemyslela a ospravedlňuje sa....na druhej strane ak ideš tesne pred pôrodom na svadbu, tak je pravda že tebe bude veľa ľudí venovať pozornosť a tú by chcela mať nevesta....na druhej strane aj sestra vedela kedy máš termín, takže svadbu mohla presunúť a nie nechať na deň kedy máš mať pôrod....a čo sa týka tvojho muža, tiež je to dobrýý somár ak by išiel na svadbu a teba nechal takto doma, hlavne ak môžeš každú chvíľu porodiť....ale netráp sa tým, všetko bude tak ako byť má, takže kludne môžeš porodiť aj pred svadbou a na svadbu nepôjdeš aj tak....a očakávala by som , že muž bude vtedy so mnou a nie sám na svadbe švagrinej....
Pokazit svadbu porodom? Nechapem. Ja by som sa o to viac tesila keby sa babo narodi v rovnaky datum. Mmam kamosku ktora vera utekala zo svadby svojej sestry do porodnice. Do teraz na to spominaju.
Mala by pochopit ze proste toto nenaplanujes. Nebudes azda rodit na parkete aby si jej to pokazila 🙈
To ci ti budu alebo nebudcu chytat brusko nie je tvoj problem ale reakcia ostatnych ludi. Tak nech to kazdemu do pozvanky napise-nechytat sestre brusko. Nezelam si to.
Rodicia su dohodnuti ze pojdu s tebou rodit?
Kazdopadne uplne detinska reakcia zo strany tvojej sestry.
Tvoja sestra asi pozera vela americkych filmov. A ak by si aj dostala kontrakcie na svadbe tak prvorodicky kolkokrat porodia aj za 12h.
Inak už len keď sa zamyslím, že teba pred pôrodom nechajú umyvat po všetkých riady, kukaju kosacky, pijú kávu a sestra na teba čumí ako makáš a ešte ma aj blbé poznámky? No ja by som sa asi hlboko zamyslela nad tým aké máš vlastne postavenie v rodine, lebo toto bude len špička ľadovca.
ja by som na svadbu po tomto nesla a NIKTO nemoze byt urazeny "ved si to tak vsetci zelaju" a aj tak sa na teba budu vypytovat takze sestru rozdrapi 😀 samozrejme ani muz by nesiel, toto by ma trapilo viac, to som vobec nepochopila
Ona je daka narcisticka povaha? Podľa mňa žiarli, že bude tvoje brucho pútať pozornosť a nebude všetka pozornosť na nej 😅 mám dosť.
Ja by som nemala za potrebu tam ísť... Kvôli svadbe kaziť rodinné vzťahy, to je aký paradox 🙈
@slovenka753 taketo zmyslanie sa,ani stresom neda ospravedlnit...
Mňa skôr zaráža správanie manžela, ktorý by pri vás v tomto období mal stáť a podporovať. Vaša sestra je dosť egocentrická, málo empatická a zrejme aj žiarlivá a nič hrozného sa nestane kebyže porodíte v deň svadby, dve pekné udalosti v jeden deň. Vyriešte si to s manželom a ostatné spravíte tak, ako to vám bude dobré. Hlavu hore, ste dôležitá vy a vaše dieťa ;)
No, mne sa tak zdá, že si obklopená blbcami, ale poznáme len tvoju verziu. :D
A nebola by som ani na sestru taká prísna, lebo tiež je pravda že svadba je jej deň a chcela by ho mať aby bol jej, teda nie aby sa rodina venovala viac tehotnej sestre ako jej....ono to tak na svadbách chodí, stretne sa široká rodina čo sa nevideli roky a teraz tam budeš aj ty s veľkým bruškom, takže automaticky sa budú venovať aj tebe a pýtať sa aj na bábo a ona by chcela mať pozornosť len na seba, skrátka aby to bol jej deň, nie tvoj....je to ešte decko, nie dospelá vyzretá žena.....ale zase ak to takto nechcela, mala si zmeniť termín a nie nechať ho na deň tvojho pôrodu....lebo pravdu povediac ty keďže môžeš kedykoľvek porodiť, tak tam asi nebudeš a to by som ja ako sestra nechcela....
No tiez si myslim, ze je zasadna otazka ci si s rodicmi dohodnuta, ze pojdu do nemocnice s vami?
Ak ano tak chapem, ze je v strese z toho, ze tam mozno nebude mat rodicov. No tiez si mohla dat svadbu na inokedy (pokial to nie je super exkluzivne miesto, kde cakala v poradovniku 2roky a v case zabookovania nemohla vediet, ze ty vtedy budes rodit)...
Ak tam rodicia s tebou nejdu tak potom je chyba urcite v sestre a mysli len na seba.
A uplne suhlasim s @domak2 Vsetci tam oddychuju a ty po nich umyvas vo vysokom stadiu tehotenstva riady? 🙊 sila!
@jaskolka no presne ja neznášam pútať pozornosť a sama sa bojím a neviem čo mám čakať, ako pôvodný plán bol že taška bude v aute a muž ma naloží a v tichosti odvezie, lenže potom sa zamontovali do toho rodičia, že chcú byť aspoň na chodbe keď sa im prvé vnúča narodí a to asi bol spúštač, že sestra začala robiť hystériu a povedala mi všetko čo jej vadilo.
tvoja sestra je riadna tava..to som este nepocula,zeby mal niekto problem s tehotnou na svadbe...to by aj mna nahnevalo...ak chces ist na svadbu,tak si to,len doma vydiskutovat...ale ja by som skor nesla...