Sestra mi vyčíta, že som sebecká

25. mar 2023

Ahojte, mám o rok mladšiu sestru. Dosť veci mi vyčíta a má iné názory na to čo a ako robím, podľa nej robím všetko zle. Môj prvý vzťah nevyšol, ostala som slobodná mamina. Už to sa jej nepáčilo že som si nechala dieťa a vychovávala ho sama. Že som si pokazila celý život. Po rokoch som si našla manžela proste idyla. No po svadbe mi povedal že už sa nemusí snažiť o nič už ma má poistené svadbou a prestal sa zaujímať o mňa aj o moje dieťa. Rozviedla som sa. Podľa sestry som sebecka že myslím len na seba, že som mala ostať s manželom a nie xty krát sťahovať sa s dieťaťom. V robote som spoznala muža sadli sme si vo všetkom. Mal rád aj moje dieťa. Po rokoch bola svadba a máme aj spoločné dieťa. Ľúbi aj moje prvorodené dieťa. Žije sa nám skromne no šťastne. Sestra zas začala mať reči že muž určite robí rozdiely medzi deťmi, že nemôže ľúbiť cudzie dieťa. Verte či nie ľúbi obe deti rovnako. Nikdy nikomu som neublížila, no dosť ma rania reči čo má sestra na mňa, že som sebecka a myslím len na seba. Ona si našla bohatého muža, až potom mala deti keď už bola zabezpečená. Majú nezhody v manželstve, no ostáva s ním. Vraj nechce pokaziť deťom život, že není taká špina ako ostatné čo za blbosti sa hneď rozvádzajú. Má úplne iné názory na všetko úplne opačne čo ja. Už neviem čo s ňou, aj to ma napadlo že ukončiť s ňou kontakt, no neviem.

syslik81
25. mar 2023

zi si svoj zivot a u nej jednym uchom dnu a druhym von .. raz sama zisti ako sa myli ... sama iste je nestastna ale neda to najavo .. nepripustaj si ju a bud stastna

pribinak
25. mar 2023

Sestra je nešťastná a tak rýpe do teba. Nevie si rady dať sama sebe a tak rieši teba.

Asi by som na čas prerušila kontakt, sle aj jej to vysvetlila, že jej telefonáty a rozhovory s ňou tá vyčerpávajú, zahlcujú a neprinášajú nič pozitívne a preto na čas prerušujes kontakt

deti95060810
25. mar 2023

so sestrou bývaš? lebo inak stačí nezdvihnúť mobil, odmietnúť návštevu a pod. snáď nebudeš počúvať jej výčitky...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarinka89
25. mar 2023

Nemôžme mať všetci vsetko- tam kde sú peniaze chyba väčšinou láska a porozumenie a tam kde je láska žiaľ niesu prachy. Bud rada ze hoci nemáš materiálno-technické, máš šťastie a lásku a to je viac.to sa nedá nikde kúpiť.

komplikovana
25. mar 2023

to, ze ste sestry, neznamena, ze musite mat aj rovnaky nazor na zivot. Ty si ho riadis podla seba, tvoja sestra zase podla nej. A tam to aj konci. Preco ta zranuju jej slova? Ocividne ta sestra dost dobre nepozna a mozno ani ty ju. To, ze nemate rovnake nazory, este neznamena, ze sa musite nenavidiet. Staci sa iba respektovat.

reanda
25. mar 2023

preco su pre teba tak dolezite sestrine nazory? ze sa kvoli tomu trapis? este keby bola starsia, ze ju povazujes akoze za mudrejsiu a skusenejsiu (ale aj to by som pochopila, len kym ste obe este mlade a nie po tretom tvojom vztahu uz, snad uz mas nejake svoje zivotne skusenosti)
a preco ukoncovat kontakt? mate spolu dake intenzivne kontakty? preco, ked sa v podstate nemate rady? ved si zite kazda svoj zivot, stretajte sa na navstevach u rodiny, bavte sa o pocasi a nemusite sa navzajom hodnotit

1gramofon
25. mar 2023

To sa ľahko povie, že čo ti záleží na jej názore, ale je to súrodenec.
Deti trpia viac keď musia znášať otrasné správanie medzi rodičmi, než ako keď nemusia byť súčasťou zlého vzťahu. Sebecká je teda skôr ona. Ja by som povedala, že je s ním pre finančnú istotu. Nemusí to tak samozrejme byt. Ak ma opäť potrebu ti znepríjemniť život, asi sama trpí a takto si chce uľaviť

kristinapetronela
25. mar 2023

Neviem ale ja ľúbim aj kamaratkine deti 😍😉proste mám city normálne čiže aj normálni empatický chlapi sa nájdu

autor
25. mar 2023

Bývame blízko seba. Ona v meste a ja vedľa 5km v dedine. Často sa navštevujeme a v kontakte sme aj každý deň cez messager si píšeme. Bohužiaľ ja som taký človek čo nevie to vpustiť jedným uchom dnu a druhým von tak ma jej slová trápia. Mali sme vždy dobrý vzťah, no asi je pravda že časom každá sa meníme a taktiež si meníme aj názory na svet.

reanda
25. mar 2023

ako ste mohli mat vzdy dobry vztah, ked ta stale kritizuje? tak ty asi nemas ponatia, co je dobry vztah.. preco sa s niekym navstevujes a pises si, ked podla tvojich slov mate uplne opacne nazory a ty podla nej vsetko robis zle? co je na tom vztahu dobre?

januska12323
25. mar 2023

A to ju nevieš schladiť nech sa stará o svoj vzťah a teba nechá na pokoji?

pribinak
25. mar 2023

Vypni messenger a daj si pauzu od návštev. Prospeje Vám to obom

zorkahorka
25. mar 2023

Akonáhle zacne taketo veci hovorit, stopni ju, ze na to nie si zvedava a nech si to necha pre seba.

7miriam77
25. mar 2023

Sestry nemusia byť vzdy aj najlepšie kamaratky. Kazda ste ina a teba sestra robi smutnou a vycuciava z teba energiu. Jednoducho by som prerusila kontakt...s vysvetlenim, ze sa po rozhovoroch s nou necitis dobre

mamelka
25. mar 2023

Je nešťastná zo svojho života a snaží sa to vniesť do tvojho života. Nenechaj sa pokaziť. Mne sa potvrdilo, že s kým sa stretávam takú náladu mam. Nechaj sestru žiť svoj život, povedz,ze sa máš fajn a nechceš počúvať aký na prd život v jej očiach mas a ze žiješ svoj zivot a nie jej.

svetlonos
25. mar 2023

Co s nou? Ty sama nic. Pokaslali to vasi rodicia a kapitalne, ze ju od mala nechali dirigovat ta a premoct.
Posli ju kade lahsie, zrus kontakt, nic pekne ti vztah s nou neprinasa.
Ona nie ze nie je spina aby nerozbila rodinu koli detom.
Skor si myslim, je jej jasne, ze pri rozvode by odchadzala s holym zadkom a bolo by po benefitoch zo zivota s bohatym muzom 😁.
Pokojne ma oprav ak sa mylim.
Kazdopadne ju posli do het a tebe prajem v zivote uz len stastie lasku zdravie a dlllhocizny zivot 😀

miadi
26. mar 2023

@katarinka89 prepac to je uplna hlupost co tvrdis. Vztahy nestoja na $ . Su rodiny co maju vela $ aj kopec lasky a su rodiny co nemaju $ ani moc lasky ci spokojnosti. Mozno autorky sestra zostava v nestastnom vztahu koli materialnym vyhodam. Aj take existuje je toho vela .. ale povedat ze tam kde su $ nie je laska a naopak kde nie su$ je laska je uplny blud.

miadi
26. mar 2023

Z toho co o tebe sestra hovori nemam pocit ze ta mà extra rada. Keby o tebe mala take kecy kamoska uz by si ju davno poslala niekam. Tak otvorene jej povedz co si o tom myslis . Ze ta uz nebavi ako ta vecne odsudzuje ze ta jej negativny nazor na teba a tvoj zivot zranuje. A ze ta to boli ale ked stym neprestane Tak si budes od nej drzat odstup. Ja som za uprimnost. Daj jej este sancu zmenit svoj pristup. Ak bude pokracovat ponesie nasledky.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
26. mar 2023

@zoro9836 . Jej sestru je prd do toho preco sa rozviedla. Nema pravo ju volat sebeckou. Ona v tom vztahu nezila . A rovnako nema pravo ju teraz huckat proti jej druhemu muzovi kecami ako nemoze mat rad obe jej deti lebo len jedno je jeho. Ked ti poviem ze tvoja zena je svata ze s tebou vydrzi tak to chap ze ta mam rada 😘😆 jej sestra ju len zbytocne zranuje kritizuje za veci ktore sa jej netykaju a ktorym rozumie ako ty.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
26. mar 2023

@svetlonos Pri rozvode by mala nárok na polovicu z bytu nie?
@zoro9836 Prečo by nemohol mať manžel rád aj moje staršie dieťa? Ako som písala nerobí rozdiely medzi deťmi, keď sme sa spoznali vedel že jedno dieťa už mám takisto vedel že musí si získať aj dieťa ak chce aby sme boli rodina. Mám v okolí kamošky čo im nevyšiel prvý vzťah, tiež majú deti a nového partnera, či veríš alebo nie takisto nový partner ľúbi aj svoje nevlastné deti.

katarinka89
26. mar 2023

@miadi tak isto môže byť blud aj to co tvrdíš ty. Ja to vo svojom okolí ponimam takto, bohužiaľ.

miadi
26. mar 2023

@katarinka89 to uz je tvoj problem ked dovoliš ludom co s tebou nežiju negativne hodnotit tvoj život. Autorka je spokojna vo vztahu s manzelom aj jeho vztahu k detom. Jej sestra taku spokojnost nema tak jej ju nedopraje . Autorka nelutuje svoje volby svoj život. Tak jej sestra nema pravo robit to za nu. Mà sa starat o svoju vlastnu spokojnost .

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
26. mar 2023

@zoro9836 presne aby si pochopil co robi autorke sestra - zachadza do sukromnej roviny. Ja tvoju zenu ani teba nepoznam aj Keby som vas poznala . To je uz len na vas dvoch posudit ci ste spolu stastni. Autorka sa nestazuje na muza jeho vztah k detom je spokojna. Jej sestra riesi veci ktore tam nie su. Vytvara problem kde nie je. Len zbytocne trapi autorku. To je laska?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
26. mar 2023

@zoro9836 ona nepotrebuje vypočut nič. Matka Snad vie lepsie posudit chovanie manzela ako jej sestra. Rovnako moze autorka tvarit ze svagor vobec nema rad svoje bio deti. Alebo ze ich mà malo rad. Lebo taky je jej “objektivny” nazor, Naco je toto dobre ? Ty sa len rad hadas. Neda sa kazdemu vysvetlit ani netreba ver si comu chces. Ja sa snazim poradit autorke ako by som to riesila ja. Ked sa ti nepaci tvoj problem ona sa uz zariadi ako ona chce.