Ahojte baby... nemôžem si už pomôcť akú zlosť mám v sebe a či vôbec viem v tejto situácii niečo zmôcť. Mám sestru, sme len dve. Má 23 rokov, a tento rok sekla s vysokou školou. Nikdy nikde nepracovala, ani teraz sa nechystá, vraj keď môže spať a jesť u rodičov, tak ostáva tam. Ja už mám po 30tke, od 15tich rokov aj popri škole som vkuse pracovala, po škole do práce, snažila som sa, šetrila, budovala, v jej veku som si sama kúpila byt, rok na to auto... strašne som nahnevaná, že toto jej rodičia tolerujú, že nemá žiadne ambície... či čaká kym sa otec uderie na smrť? Keďže ani mama nikdy nepracovala... ťažko sa mi na toto pozerá...snažím sa jej dohovárať odkedy mala 16, že mohla brigádovať, snažila sa motivovať, teraz som jej už škaredo vynadala. Ja som na vysokú školu nešla, našťastie som sa pekne uplatnila aj bez VŠ, ale mať možnosť sponzoringu od rodičov a len študovať? Strašne so. Nasratá, aká je nevďačná a lenivá!
Tak ono mať sponzoring a študovať na VŠ ma pomerne veľa študentov. A je to celkom bežné pokiaľ to rodičia vedia utiahnuť. Sú aj také školy kde ta brigáda je naozaj ťažka popri štúdiu ale zas nebudeme si klamať je veľmi veľa šikovných študentov, ktori študuje najtahsie skoly maju Ačka a ešte aj brigadu. Ale to nie je pointa, pointa je, že sa vykašľala aj na tu školu. Napísala by som vám, že prečo to riešite je to jej život ale na druhu stranu zase chápem, že vám ide aj o zdravie rodičov resp oca aby sa nenarobil. Ale ako vyriešitm problem? Vy ho asi nevyriešite to musia rodičia resp otec..
Jedine, co by mohlo pomoct, by bolo hodit o tom rec s rodicmi a ti nech si to s nou riesia. Ty ako sestra nezmozes nic. Oni musia zakrocit.
Ani mama nepracuje? Tak sestra má v nej vzor ….aka matka taka Katka
@aeruginosa s otcom som ešte nehovorila, ale mama mi povedala "nemôže byť každý taký šikovný ako ty, o niekoho sa musia starať druhí" toto ma dalo do totálnej vývrtky. Ja som chcela pracovať sama od seba, nepovažujem sa za "šikovnú" len za obyčajného človeka.... mama s týmyto kecami si asi myslí, že ma uchlácholí alebo čo.. nechápem
@pribinak hej má v nej vzor... nebudem robiť a niekto sa o mňa postará, presne. Mesačne minie z peňazí rodičov aj 300euro... ja sa nemôžem na to pozerať... hovoríš, že aká matka, taká Katka... ale prečo som toto neurobila ja? Prečo som sa snažila ju ťahať? Aj som jej v 17 brigádu vybavila, porobila dva ani a skončila... no nahnevaná som...
Pozri, buď hrdá na seba a užívaj si život
To fakt je s tym tvoja matka ok?!🙈 Tak potom jedine s otcom nieco vymysliet, ale ktovie, ci bude mat silu to riesit - mozno roky dozadu riesil toto iste aj s tvojou matkou, aby netahal financie sam a nic si nepomohol, tak je mozne, ze zaujme rezignovany postoj.
Kazdopadne bud rada, ze nie si hnila mentalita ako ony dve a zi si svoj zivot… lebo tu je dost vysoka sanca, ze nic nevyriesis.
má 23 r. a sekla s vš? to skončila v poslednom ročníku? to už mohla dokončiť... mali ste ju prehovoriť na skončenie - lebo takto vyšlo jej úsilie zbytočne - aj financie rodičov...
Ak je tvoj otec OK s tým, že živí dve dospelé osoby, tak ty s tým nič nespravíš. Jedine nájsť sestre bohatého frajera, nech môže sedieť doma ako tvoja mama.
Pozri, ak tvojmu otcovi nevadi zivit dve dospele zdrave osoby tak nic nezmozes.. a co bude ked sa otec pominie? To si sa ich opytala?
Kasli na nich, to su take prizivnicke povahy ktore budu furt na niekom parazitovat. Pre normalnych ludi nepochopitelne
Ty nie si jej rodič aby si ju vychovávala. Akokoľvek sa ti to nepáči je to starosť len rodičov a jej samej. Keď im to vyhovuje môžeš si akurát pískať a zmieriť sa s tým.
nezavid 😀
@monikkatt hej toto sa matky dlhe roky pytam.. co bude robit ked sa otec pominie... ze nech si najde robotu niekde aspon na 4 hodiny.. ona ma ID polovicny, to som zabudla zmienit v prispevku.. ja som aj matke nasla robotu na 4hod, najprv v obchode, potom na minifarme so zvieratkami.. nikde nesla 🙈
@reanda to fakt?😀 strasne by som chcela zit v detskej izbe a nie vo vlastnom dome s rodinou ako teraz... to fakt tento komentar?
mam 2 sesternice podobne tvojej sestre...az na to ze ani jedna na vysku nešla...mladsia (38rocna) sedi doma, pije kavu a pozera serialy - nezartujem. Staršej (minuly tyzden mala 40) kupili dom a pomahali s detmi inalk by ani teple topanky na zimu nemali...teraz je bez domova lebo este aj ten stary darovany dom zadlžila a exekútor vsetko vzal ....
Zial u tvojej mamy ma vzor...a ver mi, ani otec, ani mama nic nepovedia ...
Kasli na nich, bud hrda co si ty dosiahla.
Casom zdedi a bude byvat dalej s malymi nakladmi. Aj tak sa.
a mamka prečo nepracuje? inak s tým nič neurobíš, kým otec raz niekde neodpadne a nebude sa treba starať aj oňho im dvom nedopne
Myslim, ze ak sa tvojmu otcovi nieco stane, viem za kym pridu a budu ziadat pomoc a peniaze.😉
Načo to ty vôbec riešiš? Je to ich a jej život. Nie tvoj. Možno sa o pár rokov vydá za muža, ktorý ju bude živiť.. nie každý žije tak ako väčšina Európy dnes. Dokonca takmer v tretine sveta je úplne normálne a žiadúce aby ženy nepracovali ale starali sa o domácnosť a deti. Nie každá chce robiť kariéru. Ty keď si sa vybrala tou cestou, buď spokojná. Ona možno pôjde inou.
@lenkakravcova z Tvojej profilovky mi je jasné, čo myslíš svojím komentárom 🙂. Ja teda vôbec niesom kariéristka ale vždy som sa snažila nebyť darmožráč.. aby som vedela všetko, aj zarobiť, aj byť mamou. Nech ide inou ale nie na úkor otca, ktorý drie 12 hodín denne na stavbe v takmer 60rokoch. Ty by si bola takto spokojna?
@stanulienkat a ver, že ani jednej nekvapne ani cent.. lebo roky im toto hovorím
@lenkakravcova ty si sa s posvatnou kravou zrazila? Jej tatko uz zivi mamku, z polovicneho ID vela nenavyskakuje, este ma krmit skrachovanu VS? Vsak asi uz je BC, niekde v skolstve dokbedie ju nezabije. V moslimarnach nech sa cely zivot valaju doma a drankaju od chlapa na kazdu drobnost, tu sme zvyknute na svoje, nevysiet na snure od chlapovych gati.
@ahhola a čo s tým chces ty urobiť ak oni dve a ten muž na to majú iný názor? 😃 Môžeš byť zvyknutá na čo chces, urobia si aj tak po svojom. Je to ich život.
@lenkakravcova a autorka sa ma na to prizerat, hej? Zacne lumpacit s mamkou, vyzerie sa na metrak, zmanipuluje ich na preois bytu... Vsak dajme jej to, ona nic nema a henta, ta sa vi svete nestrati, ta sa vie postarat. Pozname👿
ty si neskutocne drza.. nazyvat vlastnu matku darmozrackou a hladat jej robotu.. ze ta hanba nefackuje.. hadam ona od teba nieco chce? alebo tvoja sestra? staraj sa o seba!
@ahhola nestracaj svoj drahocenny cas a nervy, toto nema zmysel pri takomto postoji🙂
@reanda milá 46 ročná pani s mačičkou na profilke, keby som Vám teraz napísala, že odo mňa niečo chcú? To je úplne jedno, ja som sa snažila o to, aby mi tu príčetné ženy dali normálnu radu 🙂 vy asi budete tiež jedna z takejto sorty, čo takto žijú a preto Vás môj príspevok tak rozčùlil
Tak chapem Tvoje rozhorcenie, tiez ma vytaca ked vidim ako niektori mladi mrhaju casom a zneuzivaju rodicov ci system.
Pravda ale je, ze to "nie je Tvoja starost", takze viac ako dohovorit a motivovat nemozes spravit. A ked to nepada na urodnu podu, tak zial neriesit. Jej (sestrin) a ich (rodicov) zivot.