Sestra a jej problém s alkoholom

30. apr 2024

Ahojte, mám staršiu sestru, o dosť staršiu. Je to pani podnikateľka, vždy dokonale upravená, výborná postava, veľmi pekná žena. A ja neviem, či má problém s alkoholom alebo nie. Keď som ju s tým konfrontovala, tak ja som bola najhoršia a vynadala mi pod čienu zem, že ona nemá žiadny problém, jediný problém mám ja, a som debil, krava sprostá a narkoman v jednej osobe. Myslím si, že keby nepila alkohol, bola by super sestra a aj dobrý človek. Ale keď je opitá, vypisuje hrozné správy a e-maily. Všimla som si, že sa jej trasie hlava, keď sa pozeráte z blízka a aj ruky. Ale neviem, či je to z nervozity alebo z alkoholu. Minimálne 3x skončila v CPZ kvôli jazde pod vplyvom alkoholu, to sú prípady, o ktorých viem ja. Ale nechce si nechať pomôcť a je voči mne hrozná. Neviem čo mám robiť. Môžem jej krivdiť? A že nemá problém iba ja robím z komára somára?

januska12323
30. apr 2024

Kým si neprizná, že má problém nepomôžeš jej nijako.

alickapusinka
30. apr 2024

alkoholici si nikdy nepriznajú že majú problém.

felycity
30. apr 2024

Alkoholik si nikdy neprizna ze ma problem a pokial sama nebude chciet riesit tak vy jej nemate ako pomoct( maily by som si odlozila a konfrontovala ju, ale aj tak to nepomoze pokial ona neurobi prvy krok)

luccija
30. apr 2024

Keď si dovolila šoférovať opita, tak určite má problém a nepomozes si nič, lebo to riešiť nechce

colsami
30. apr 2024

No ak bola uz 3x v CPZ kvoli alkoholu za volantom, evidentne problem ma, nie je nad cim polemizovat.

A nespravis s tym u dospeleho samostatneho cloveka nic, kym ona sama nebude chciet s tym nieco spravit...

h2
30. apr 2024

Akože, nech sa aj uchlastá, keď chce. Ale že šoféruje pod vplyvom?! Prečo jej nezoberú vodičák? Čakajú, kým niekoho zabije?!

autor
30. apr 2024

@h2 už jej zobrali, myslím na rok. Po 9 mesiacoch mohla požiadať o znovu vydanie.

h2
30. apr 2024

Dúfam, že ju nestretnem na ceste. 😒

autor
30. apr 2024

@h2 no bolo by aj dosť možné, že by ste boli jej kamoška. Má kopec priateľov, známych, je veľm obľúbená... len toto... ale nikto nevie, že má problém.

h2
30. apr 2024

Nemám žiadnu kamošku alkoholičku, našťastie.

ahhola
30. apr 2024

A mozno uz je na drogach, alkohol jej nestaci. Ked ju ty konfrontujes, je zahanbena, zahnana do kuta a ide do utoku. Nema svoju rodinu?

gelifil
30. apr 2024

dnes to bola tema v Damskom klube

macatt
30. apr 2024

Tvrdo do nej, nedaj sa, musí si to uvedomiť, že je to cez.. že sa trasie, že to na nej vidno… a keď jej aspoň trochu záleží na sebe tak sa nad tým zamyslí…
bol to aj moj prípad, sama som nepila, ale takmer každý deň sa našla príležitosť… a keď som okoliu začala rozprávať, že veľa pijem, tak každý len prikyvoval a súhlasil🙄 nebola som nejaká závisláčka, ale už to začínalo patriť k životu..
najhoršie bolo zostať večer doma, ale som vedela, že len čo sa pohnem budem piť..boli hrozné aj telefonáty, že ma čakajú, kde som a kedy prídem.. musela som sa vyhovárať.. bola som rada, že som z toho vyšla ako som vyšla, ako vyzerajú tí ľudia dnes, ktorí s tým neprestali je veľmi smutné🥹

sevrin
30. apr 2024

Už len jej reakcia je jasným dôkazom toho, že to nezvláda. Ak sa nič nezmení v nastolenom trende, už to pôjde len dole vodou.

klotildabazarik
30. apr 2024

Tak keď sama nechce, tak ty jej nepomozes

autor
30. apr 2024

@sevrin veľmi dlho si ide takto. Toto nie je rok, ani dva. Nič sa nedeje, roky rokúce. Cez deň funguje ako mašina, v noci pije.