Sesternicina reakcia

21. jún 2022

Pozvala som aj s budúcim manželom svoju sesternicu s jej mužom a dieťaťom na našu svadbu a jej reakcia bola taká, že keď nebudú mať nič lepšie na práci, tak možno prídu, ale že nevedia. Mama moja mi potom povedala, že je to preto aby nemuseli dať svadobný dar, lebo sú strašne lakomí. Ale pokiaľ je dôvod len dar, tak ako jej dať nejak slušne najavo, že dar nosiť nemusí, nech kľudne prídu, že sa poteším keď tam budú.
Mám to ešte riešiť alebo to nechať tak?

chiarinka
21. jún 2022

ja by som to osobne nechala už tak, vyjadrila sa a je to jej vizitka, že sa takto správa, ty si ich slušne pozvala

pribinak
21. jún 2022

Ty si ju slušne pozvala, to že ona takto primitívne zareagovala je jej problém

Vôbec by som jej nič nenaznačovala. Nikto od nej neočakáva dar v hodnote nového autá, ale take primitívne vyjadrenie som dlho nepočula

beata110
21. jún 2022

Povedal by som jej ze nech da vediet ako sa rozhola aby ste sa mohli podla toho zariadit. Urci jej datum dokedy sa ma rozhodnut a hotovo.

ejmylia
21. jún 2022

Akože reakcia taká, že by som jej rovno povedala, že tak nemusia ani chodiť, ty si ich pozvala a tam by to pre mňa končilo. Nechápem ako si môže dovoliť niekto takto reagovať, príde mi to maximálne neúctivé.

cacianka
21. jún 2022

Nech sa teda zariadia ako chcú, ja sa zariadim bez nich. Nič lepšie na práci - tak nech si zostanú doma, keď by moje pozvanie takto okomentovali.
Viem že nemusia skákať od radosti do neba že máš svadbu, ale takto zhodiť pozvanie....
Cez ciaru.

autor
21. jún 2022

Tá jej reakcia ma tiež zarazila, ale nechcela som to riešiť.

timing
21. jún 2022

Omg. To uz sa naozaj nevedia ludia slusne spravať? Myslim si co chcem, ale odpovedam na takyto druh pozvania slusne.
" Nebudem mat nic lepsie na praci" je drze, neuctive a mna by nasrala uz len ta sprostorekosť.

melanta
21. jún 2022

Úprimne? Ja by som jej po tejto reakcii pozvanie zrušila. Normálne by som jej dala vedieť, že pozvanie sťahujem, aby mohli mať lepší program. Na debilov iný meter nefunguje. Rodina nerodina. Takéhoto človeka by som na svojej svadbe mať nechcela.

autor
21. jún 2022

Mama chce že pre dobro rodiny to nejak vyriešiť, ale povedala som jej zhruba to, čo píšete Vy všetky. Lebo bude tam jej otec a že ako by to vypadalo, bude tam celá naša rodina. Tak ale ja už ju pozývať nebudem.

matullienka
21. jún 2022

By som jej povedala, že do vtedy a vtedy chcem vedieť či prídu alebo nie aby som vedela objednať jedlo a viac by som ich neprehovarala

matullienka
21. jún 2022

A pre dobro rodiny by sa mala aj sesternica vedieť chovať

sidicek
21. jún 2022

Úprimne? Ja by som jej žiadnu pozvánku neposlala, pozvala by som len jej rodičov a odkázala, že bohužiaľ máte naplnený počet hostí. Ty ju tam skutočne chceš? Mňa by ani nenapadlo volať takúto s prepáčením kravu.

melanta
21. jún 2022

Co toto sú za móresy, že pozývať na svadbu, lebo mama povedala, že pre dobro rodiny treba aj dotyčnú pozvať? Prečo si to vôbec akceptovala? Veď je to tvoja svadba. Ja čakám, že dcéra sa bude čoskoro vydávať, ani ma nenapadne jej hovoriť do toho, koho by mala pozvať a to jej plánujeme s ex tú svadbu zaplatiť.

mikadooo
21. jún 2022

Nechala by som tak.

nttnnt
21. jún 2022

nepozyvaj ju viac... este posli oznamenie s pozvankou k stolu ako sa to robieva a bud pridu alebo nie...sak to je ich vizitka :D :D

lusanko
21. jún 2022

@melanta aj mňa to zarazilo, čo sa má čo mama do toho montovať, to je predsa na neveste a zenichovi. A tie reči "pre dobro rodiny, čo by ľudia povedali a pod. " to už je úplne mimo môjho chápania. 🤷‍♀️

pracujucazienka
21. jún 2022

Pozvi iných troch ľudí namiesto nej a keď sa uracia prísť len sucho oznam že si mala lepších ľudí na práci a nemáš pre nich miesto

katie253
21. jún 2022

Nám museli minimálne týždeň pred svadbou oznámiť či prídu alebo nie, kvôli zasadaciemu poriadku a počtu osôb, ktoré sme museli hlásiť v sále kde bola hostina. Tým, ktorí sa pozabudli sme volali, aby sa vyjadrili.
Tie jej poznámky by som neriešila.... Proste nech povedia, či prídu, či nie. Ak neprídu, ich problém. Zabavíte sa aj bez nich.

ankare
21. jún 2022

Neries to a nechaj tak. Vy ste ich pozvali a je to už len na nich, ako sa zachovaju.

cacianka
21. jún 2022

No bude tam jej otec, tak to je prvý okruh, ona je až v tom ďalšom a to už môžete pozvať koňa susedovho brata, ten by sa slušnejšie zachoval

gabika0825
22. jún 2022

Neriesila by som to už Kaslala na nich… neviem aké máte vztahy, možno že oni vás tak neriešia a ak sa stretávate Iba občasne tak možno aj tá reakcia je primerana. Aj keď mohli sa vyjadriť troska inak. Ak ste s nimi v blízkom vzťahu a stretávate sa často, tak by som sa ich asi opýtala aký majú problém svami.

oldcountryroses
22. jún 2022

Sa mi "paci" ze mama chce pre dobro rodiny, lebo bude tam jej otec a že ako by to vyzeralo keby tam nebola aj sesterka. Skoda ze tvoja mama nevidí, alebo nechce vidieť ze dobro rodiny celkom kvalitne sesterka zakopala svojou odpoveďou. Ved ona ta drzo a na plnú hubu urazila, ze ked nebude nič lepšie...

cacianka
22. jún 2022

@oldcountryroses presne 👍

h2
22. jún 2022

Vo chvíli, ako by mi povedala, že keď nebude mať nič lepšie na práci, tak možno aj príde, by som jej povedala: "Vieš čo? Neobťažuj sa. Určite budeš mať kopu lepších vecí na práci. A ja budem tiež radšej, keď budú na mojej svadbe ľudia, ktorí tam chcú byť a prídu radi."

hope87
22. jún 2022

Ja by som si nedokazala zahryznúť do jazyka...po takej hnusnej odpovedi, by som jej ale v momente povedala, ze prosíím? To myslis vazne? Povedala by som, ze ma neskutocne zarazila a sklamala jej odpoved. Ze sme rodina a pozvala som ju preto, lebo je to rodina, mam ju rada a bola by som rada, keby tam bola. Ak vsak caka, ci jej do toho nepride nieco lepsie, nemusi teda chodit, ze nebudem cakat na to, kedy sa vyjadri.

kamatopo
22. jún 2022

To je trápna odpoveď.🤦🤦🤦nechápem takýchto ľudí či si vôbec uvedomujú že pozvanie na svadbu je v dnešnej dobe česť a vypustia tak sprostu odpoveď. Čo už len lepšie môže byť na robote 🙈🙈🙈.

simca06022011
22. jún 2022

nie je povinnost ist na svadbu, preto nebude to "nijak divne" vyzerat ak tam b ude jej otec a ona nie... cize vobec to nemusis riesit. Mozno je ona taka "prostoreka" a chcela len byt zaujimava, dala neurcitu odpoved, lebo mozno maju doma nejake ine starosti, mozno nechcela suhlaist kym sa doma nedohodne s muzom.. nemusi ist vobec o dar. Niektori ludia proste taketo akcie nemaju radi, ja chodim na svadby&spol. iba ak musim. je okolo toho pre mna prilis vela stresu...

maulena
4. júl 2022

Sak hostom vysvetlis, ze madam mala nieco lepsie na praci...no.