Sesternica ma nekontaktuje, lebo mi závidí

7. nov 2022

Včera som sa od rodiny dozvedela,že ma sesternica nekontaktuje lebo mi až moc závidí.
Medzi nami je iba trojtýždňový vekový rozdiel, v boli sme ako dvojičky , v škôlke sme spali vedľa seba, v škole sme sedeli v jednej lavici. Všetko sme robili spolu, o všetkom sme si povedali. Potom sa jej rodičia rozviedli, o rok sa s sťahovali k novému partnerovi jej mamy. Ona šla na gympel ja na OA a potom sme šli každá vlastnou cestou, aj tak sme boli v kontakte. Ja som si rýchlo našla robotu ona nie. Po rozchode s priateľom sa dala na ďalšie štúdium. Žila a študovala ďaleko, málo kedy chodila domov. Časom sa rozdelili medzi nami prejavili ešte viac. Ona striedala často prácu, keď si našla niečo lepšie, hneď menila nevyčkala ani len výpovednú dobu, hoc zamestnávateľ s tým nesúhlasil, to isté robila aj s chlapmi. S VŠ zarobila viac ako ja ale nikdy nešetrila, chodila viac krát ročne na dovolenku k moru, do Álp na lyžovačku. Bývala v nájme, mala luxusne zariadené. Mala vždy nové auto a šaty podľa najnovšej módy nadštandardne zarábajúceho chlapa ale ja som jej nič s toho nezávidela. Potom keď sa dozvedela že som tehotná zrazu chcela aj ona, žial potratila. Rozišla sa s partnerom a pokračovala vo svojim divokým životom. Po štyridsiatke si znova našla stabilného partnera. Zrazu chcela všetko a to hneď veľkú svadbu, dieťa aj vlastné bývanie. Prisťahovali sa bližšie k nám. Pokúšali sa o bábo, vraj robila neskutočné scény partnerovi každý mesiac, keď dostala ms, že stále nie je tehu. Minula kopu peňazí na výživové doplnky, kúpele atď.a nič. Ďalšiu kopu peňazí minuli na umelé oplodnenie, žial ani to neprinieslo vytúžené bábätko. Podľa toho čo som počula jej hysterické scény už ťažko toleruje už aj jej priateľ. Podľa rodiny je tým akoby posadnutá.
Ja som si každú korunu odložila čo som mohla, s mužom sme kúpili starší domček, bola nutná rekonštrukcia, máme hypo. Roky budeme splácať. Sme spolu 15 rokov. Máme dve deti, s toho jedno s vážnou diagnózou, čo vyžaduje časté návštevy lekára, hospitalizácie, mimo okresu cca 250km. Kvôli jej chorobe ma vyhodili pred časom z práce, do dnes môžem robiť iba na čiastočný úväzok. Všetky na úspory šli na jej liečbu. Prvé auto čo sme si kúpili bola staručká Škodovka za 500 € aby sme s chorým dieťaťom bez imunity nemuseli chodiť busom. Aj naše terajšieho auto má už cez 17 rokov. Moje deti nikdy nesedeli v lietadle, nikdy nevideli more, ale veľmi po tom túžia. Pred časom mužovi dlžil zamestnávateľ tri mesacnú výplatu, peniaze za nevyčerpanú dovolenku aj odstupné, nikdy tie peniaze neuvidíme. Navyše splácanie aj svokryne hypo, lebo bola schopná klamať do očí vlastnému synovi.
Tak čo mi to vlastne sesternica závidí? Prebdené noci na tvrdej stoličke v nemocnici, mesiace beznádeje keď ani lekáry nevedeli naisto povedať či sa dcéra uzdraví, či mesiace keď som okrem základných potravín nemohla dovoliť nič kúpiť. Neviem na to prísť.
Telefón mi nedvíha, na spravi neodpovedá.

ckocka
7. nov 2022

Prečo ťa to trápi, je to jej problém, nie tvoj.

anjelicek26
7. nov 2022

Hlavne to, ze ty mas dve zdrave deti a oni sa snazia a nic... nie kazdy je s tym v hlave vysporiadany, ze sa na to dokaze pozerat... a je to uplne pochopitelne... ked sa im zadari, vztahy sa pravdepodobne zlepsia. Dovtedy to nechaj tak, zijete proste uplne odlisne zivoty.

lindous
7. nov 2022

Ona nevidí čo je u vás doma za dverami, ty nevidíš čo je u nich doma.. Nemáte to ľahké ani jedna, ale ona z toho zrejme vidí len to čo chce, človek si tie veci, ktoré si popísala asi až tak neuvedomí, kým to nezažije.. Pokiaľ sa rozhodla, že ťa v živote mať nechce, stačí to rešpektovať, nie všetkému musíme/dokážeme rozumieť.. Hovoríš o nej zvláštnym tónom, takým odsudzujúcim, možno je za tým skôr toto ako závisť... Ale ťažko povedať, keďže je to celé "ževraj" a nevyjadrila sa ti ku tomu ona sama..

minutka
7. nov 2022

@anjelicek26 zial pise ze ma chore dieta

Tu naozaj nie je co zavidiet. Drzim ti palce. Nech sa mate v buducnosti lepsie

nnnuuunnn
7. nov 2022

Možno práve naopak. Nezávidí, ale nie si pre ňu dosť dobrá partia.

simik411
7. nov 2022

@anjelicek26 dve zdravé deti? Prečítaj to ešte raz . Práveže nemá ☹️ @autorka po prečítaní príspevku sa len čudujem že pri tom všetkom ako to doma máte a ľahké to teda určite nie je ,hlavne dcéra a financie ťa trápi zrovna čo si myslí a ako žije sesternica 🤔 nechápem. Na tvojom mieste by bola posledný človek ktorému by som venovala štipku mojej energie ktorú treba dávať inde , doma. Vykašli sa na ňu úplne.

33rudolfko3
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
7. nov 2022

@minutka ja citam, ze sesternica dieta nema... preto je pochopitelne, ze jej sesternica s dvoma detmi prijde mozno bolestivy pohlad.

tykat
7. nov 2022

Neries, svoj zivot prezijes aj bez nej.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
7. nov 2022

@simik411 ma dve deti, to som tym chcela povedat, rodinny zivot, mozno prave to, po com sesternica tuzi... zbytocne sa v tom bude vrtat a vymyslat milion argumentov, preco sa s nou sesternica nebavi...co bolo bolo, treba pozerat dopredu, niektore veci nezmeni len preto, ze chce ona a ze ju to trapi...

simik411
7. nov 2022

@anjelicek26 pohode neriešim sestrnicu, chápem aj ju že keď túži po dieťati a nemá plus jej vek je to ťažké tiež , len tebe som napísala že teda autorka nemá zdravé deti naopak napísala že jedno je vážne choré

simona20201309
7. nov 2022

Prepáč, ale z tvojho písania neviem kto komu závidí.
Netušíš, aké je to pre ženu ťažké, keď nemôže mať vlastné dieťa. Nevieš, čo dlhoročná snaha o dieťa dokáže narobiť s psychikou...
Skôr to, ako sa tie jej scény každý mesiac rozoberajú po rodine, tak to mi príde nemorálne a hnusne.

33rudolfko3
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
7. nov 2022

@simik411 ano uz som to precitala este raz, je to strasne dokopi popisane.

autor
7. nov 2022

@bilberryday viem to od druhej sesternice, že mi závidí deti, muža ktorý aj napriek problémom neopustil rodinu. Jej sa akurát rúca vzťah.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
savoya
7. nov 2022

Myslim ,ze ona ma lahsi zivot nez ty.Co by ti akoze mala zavidiet?

simona20201309
7. nov 2022

Tak je nešťastná. Zrejme nemá chuť sa s nikým kontaktovať. Sú ľudia, ktorí sa v ťažkých chvíľach uzavrú. Možno ťa nechce zaťažovať svojimi problémami, keď vie, že sama máš toho dosť.
Napísala si jej, zavolala?
Možno sa vyjadrila v tom zmysle, že dala by čokoľvek za to, aby mala svoje dieťa, ale to neznamená, že ti hneď závidí. Možno závidí v dobrom, lebo túži po rodine.

A tiež si myslím, že ti nie je čo závidieť.

melany4
7. nov 2022

Je veľmi ťažké nemôct mat deti.To pochopí len ten kto to zažije..

autor
7. nov 2022

@simik411 veď mi bola ako sestra ktorú som nikdy nemala

savoya
7. nov 2022

To skor ty jej zavidis.

abbey1
7. nov 2022

Tebe máme zatlieskať a ju opluť? Nie je rodina, kde by neboli dobre i zlé dni. Nikto nevidí do rodiny iného a nevie, aký je reálny stav. Tieto povedačky po rodine sú maximálne trápne a smutné zároveň.

autor
7. nov 2022

@simona20201309 to netuším.
Viem iba to aké je bezmocne sedieť pri dcerkynej posteli. Ako chudne a chudne a bojím sa aby som ju nestratila. Ako nezaberajú štvrté, piaté , šieste lieky tento týždeň. Lebo je už na ne rezistetná, že niekedy sú aj lekáry bezradný. O mesiac bude mať 4, a väčšinu bola v nemocnici.

nikaeli
7. nov 2022

takže naposledy ste boli spolu pred tým, ako sa vaše cesty rozišli na stredné školy? a teraz máš 40 a nebavíte sa spolu (dobrých 25 rokov?) kto povedal, že ti závidí? ako si prišla na to, ze chcela byť tehotná len preto, že sa dozvedela, že ty si? podľa tvojich slov sa jej rúca vzťah a ty sa všetkému čuduješ.. na čo ju vôbec riešiš? že ste boli ako sestry, kým ste spolu chodili do škôlky?

...... možno to ani nie je pravda 🤷🏻‍♀️ iba tvoje dohady a kecy okolia

simona20201309
7. nov 2022

Ešte mi nedá... od strednej školy sa vaše cesty rozišli, ty máš 2 deti... zrejme už prešlo dosť času, aby si pochopila, že vaše cesty sa rozsili. To sa stáva. Obe ste išli svojou cestou. Možno sa raz si opäť k sebe nájdete cestu, ale to by ste museli obe chcieť. Občas jej napíš, zavolaj, nech vie, že si na ňu nezabudla a ak ste boli také skvelé kamošky a bola ti ako sestra, tak tie klebety o nej nešír, zastan sa jej a radšej sa snaž zistiť, ako to skutočne je

simona20201309
7. nov 2022

Och to ma strašne mrzí 😪
Sesternica to vôbec vie? Vie ako sa trapis? Naozaj som teraz ešte viac presvedčená, že ak to vie, tak ti nezávidí.
Dcérke držím prsty a prajem, nech sa jej stav zlepší 🤍

autor
7. nov 2022

@nikaeli cca. 6 rokov dozadu, po babkynom pohrebe.
Osobe od ktorej to viem verím.

autor
7. nov 2022

@simona20201309 Vie, keď to viem moja teta(jej mama) tak to vie celá rodina.

kiwi3
7. nov 2022

ja neviem, preco ludia zvyknutu takto zjednodusovat veci a zvalovat vsetko na zavist... osobne som nikdy nezavidela a ani ziadnu inu zavistlivu osobu nepoznam. a teda vobec neviem, preco toto cele autorka riesi. o co tu vlastne ide. ci jej ta sesternica chyba alebo jej chyba len nejaky konflikt, ktory tymto chcela vyvolat...