Sebecký brat

14. júl 2021

Pekny den prajem vsetkym chcela by som vediet nazor inych ludi a tak trochu sa aj vyzalovat lebo ma to trapi. jedna sa o mojho brata. Vopred chcem napisat ze si nemyslim ze je vyslovene zly clovek teda aspon v to dufam je mi to brat. Ale pride mi ze je moc sebecky a trapi ma to aj skrz mamu. Pokusim sa priblizit take hlavne veci co mi vadia ze co si o tom vy myslite. Prvou vecou urazu je to ze mama zije s bratom uz teraz v jeho dome v ktorom sme zili cely zivot. Dostal cast po otcovych rodicoch a cast odkupil. Vtedy som nebola zamestnana nemala som ako pomoct. Mama ma dlhodobe problemy skrz ktore sa tiez velmi nema ako osamostatnit to nechcem ale riesit. Ja byvam rok s priatelom v podnajme v jednoizbaku takze k nam mama nema velmi kam ist zatial kym nebude nieco ine..Noa mam pocit ze ako ma brat dom dost spysnel a aj ked mame sluboval hory doly dost to zneuziva ze zije unho aj ked len dalo by sa povedat v malej garzonke ktora je sucastou pristavby domu. Ona mu do nicoho nezasahuje v podstate od neho nic nevyzaduje. Plati vsetko ako treba chccela aj za najom ale brat odmietol. Noa teraz k veci. Co ma hneva a uz aj mamu kedze mi to povedala ale ona sa citi podradena ze byva unho a nechce sa hadat. Brat si nedavno nasiel priatelku mama sa tesila ze konecne lebo doteraz mal u nej mamahotel navarene a vsetko okolo. Ma 30r. Tak ze snad uz bued samostatny. No opak je pravdou. Chodi k frajerke po robote a nasledne aj tak stale pride k mame sa najest takmer denne. Cez vikend pride aj s frajerkou a vyzaduje aby im dala jest. Mama sa uz aj ohradila a on sa zdul chvilu dal pokoj a potom znova. Ona nemala naozaj lahky zivot a doteraz to nema lahke a brat chce napr ked ma prist ta jeho aby upiekla kolac a taketo veci chodi za nou ze co ide varit a ze mohla by to a to apod. Samozrejme mama to nerobi ale je to otravne pre nu. Ona rada da aj pomoze hej ale toto mi uz pride cez ciaru. Nehovoriac o tom ze ta jeho frajerka je strasne leniva cele dni spi a nic nechce robit. Ale co si nasiel to ma. Dalsia vec ze brat strka nos do maminych financii a to iste robil aj mne ked som este zila s nimi. Dostal od mamy nejake peniaze co ona mala po rodicoch a cast si nechala. Ona sa nestarie kam dava a on ze obcas pride a hovori jej ze dufa ze nemina tie peniaze a pod. Po smrti jej rodica kratko mimochodom si zacal narokovat na majetok po nom aj ked tvrdil ze nic nechce. Je toho viac ale nebudem to tu vsetko pisat aj to ako sa sprava no je mi to luto a neviem ako to poriesit. Co si o tom myslite? Viem ze musi si to hlavne mama dat do poriadku asi

0silvia0
14. júl 2021

nevieme, či mama pracuje, koľko má rokov. Kde je jej manžel a váš otec?
Samozrejme, že mama si to musí poriešiť sama. Ak nemá dostatok financií, akýkoľvek podnájom bude 100x lepší ako fungovanie s manipulatívnym a otravným synom. Nech odtiaľ z jeho domu odíde čo najskôr.

autor
14. júl 2021

@0silvia0 nepracuje uz par rokov je na invalidnom a nemoze pracovat. Otec odisiel ten uz pre nas otcom nie je..dal prednost pijatike. No a ja momentalne z mojho platu jej byvanie velmi nezaplatim totiz tu uz garzonky zacinaju na sume 300eur cize to by jej nevydalo spolu so stravou. Myslim ze brat to dost vyuziva lebo vie ze moze

0silvia0
14. júl 2021

aký má príjem? nezaplatila by ani nejakú ubytovňu s tým, že by si jej aspoň na stravu prispievala? Ak mama vládza synáčikovi vyvárať a vypekať, možno by zvládla nejakú prácu, vrátničku, informátorku, kde sa veľmi nenarobí a zvýši príjem. Koľko má vlastne rokov? Koľko jej chýba do starobného dôchodku?

ukulela
14. júl 2021

Mama nemala nárok na dom, kde bývajú? A po otcových rodičoch vyplatil aj teba? Z tých peňazí, čo mama má, by jej nevyšla garsónka? Či by nevedela ísť z domu do bytu?

autor
14. júl 2021

@ukulela nevysla zial skusali sme hladat ale aj ked daco za menej bolo uprednostnili inycb zaujemcov. Narok nemala na nic a ja tiez nie. Brat sluboval ze jej tam da pravo dozitia ale potom povedal ze to neni dobry napad

autor
14. júl 2021

@0silvia0 no este ma dost do dpchodku a pracu si hladala uz niekolko krat ale zial neuspesne. Lebo ked aj nieco napr co by mohla rpbit tak bolo vela uchadzacov alebo neviem preco ju nikde nevzali zatial

h2
14. júl 2021

Ty a brat máte toho istého otca? Prečo brat dostal podiel na dome a Ty nie? Od koho odkúpil zvyšok domu?

ukulela
14. júl 2021

Pozrite, či by jej nevyšla na sociálny byť.

0silvia0
14. júl 2021

toto je málo informácií. Z akého dôvodu bol v dedičstve uprednostnený brat?

autor
14. júl 2021

@h2 nuz lebo otec dal jemu podiel asi myslel ze bude byvat s nim ale potom aj tak odisiel. Odkupil podiel od jeho surodencov

autor
14. júl 2021

@ukulela tp neviem podla cpho sa posudzuje ci by jej to uznali. Ale skusim pozistovat ak by bola takato moznost teda

autor
14. júl 2021

@0silvia0 vtedy to riesil s otcom nieco ze ak neprepise na neho svoju cast nedaju mu v banke uver. Ale podla mna ho oklamal neviem vazne lebo som sa do toho nemiesala. Nemala som este ani 18 vtedy..

0silvia0
14. júl 2021

tak to ťa brat pekne obabral, môžeš sa mu poďakovať. Nech sa mama ide spýtať na mestský úrad na oddelenie sociálnych vecí, či by nevedeli niečo poradiť.

autor
14. júl 2021

@0silvia0 ako myslis ze ma obabral? vtedy to riesil s rodicmi ja som mala nieco po 16ke. Im chcel najprv dat pravo uzivania dozivotneho a potom z toho zislo. To ze sa stari rodicia a otec rozhodli na neho nieco prepisat ja neovplyvnim bolo to ich rozhodnutie ktore respektujem

autor
14. júl 2021

@0silvia0 a dakujem skusim jej poradit nech sa teda ide popytat este teda ak bude chciet. ak odmietne tak potom je to jej volba uz

karolinakr
14. júl 2021

Neni su tam na prenajom domy, žeby ste sli s frajerom a tvoja mama by tam byvala v 1izbe alebo sa nechystate si kupiť na uver niečo, žeby išla s vami? Mne osobne by nevadilo, mať mamu v baraku, viem, že niekto to striktne zamieta, ale ked je situacia aka je, žeby ste vy 3 to dali nejak dokopy?

0silvia0
14. júl 2021

veď ťa obral o diel po starých rodičoch svojimi manipuláciami. Nasľuboval hory doly a ty z dedičstva nemáš nič. Ale ok, berieš to športovo a nič s tým už neurobíš.

autor
14. júl 2021

@0silvia0 tak veru neurobim nic bola to vola starych rodicov mam sa preto teraz trapit? riesim to co je aktualne a mozne este poriesit vies nema zmysel trapit sa co sa stalo v minulosti ved uz je to jeho tak nech si ma ale mama tam nemoze ostat

autor
14. júl 2021

@karolinakr domy na prenajom to su strasne palky a urcite planujeme casom nieco svoje ale najprv este nieco chceme dosporit na dom

emka530
14. júl 2021

Chcelo by to radu od právnika, myslím ze tu ide o úmyselne obohatenie sa. Brat nebrat, ak je mama ci ty v práve, nech to poriesi súd. Ešte možno je šanca ako to vrátiť späť.. A tiež nechápem prečo mama netrvala na dozivotnom práve, takto sa z nej klidne môže stať bezdomovec...

negymama
14. júl 2021

ak dobre rozumiem, tak dom patril starym rodicom, tvoj otec vyplatil surodencov a prepisal podiel neskor na brata. alebo cast podielu. teba uplne obisli, to ze si nemala este 18 rokov s tym nema nic. Tvoj brat je vychcany potkan, co hrabe len k sebe.

h2
14. júl 2021

@negymama Ja som to pochopila tak, že otcových súrodencov vyplatil autorkin brat. To ale nič nemení na tom, že ju obišli. Taktiež úplne súhlasím s Tvojou poslednou vetou.

negymama
14. júl 2021

moja kamoska tak dopadla... jej mama zdedila po smrti muza dom , teda jednu tretinu a po jednej tretinu jej dcera a syn. Lenze mama dala prepisat svoju tretinu na preferovaneho synacka, takze ten ma 2/3 a dcera 1/3. ale to este nema koniec...nie syn sa stara o mamku, ktora ho zvyhodnila ale dcera. Kamoska si kupila za svoju 1/3 byt, vzala pozicku prerobila ho... v nom byva jej mama s pravom dozitia a kamoska byva v zahranici. "Bracek" sa uz tesi a planuje, ako po smrti mamy v tom sestrinom byte bude byvat jedna z jeho dcer...

negymama
14. júl 2021

@h2 ano tak to bude, v prvom pispevku, ze brat nejake ciastky odkupil.

0silvia0
14. júl 2021

@negymama no fuj, pekný braček, ale plánovať môže čo chce, sestra určite nebude tak blbá, aby sa dala obabrať druhý krát.

karolinakr
14. júl 2021

@negymama to vždycky je tak, Moj otec tak dopadol, moja znama tak dopadla, aj na mňa už skúšajú finty, že mam rodičov doopatrovať, ale dediť nebudem, sesternica tak dopadla. Vždy tí dobrí, ktorí doopatruju sú vydedení

autor
14. júl 2021

@negymama cast prepisali u stary rodicia lebo bol asi oblubeny u nich a cast zdedil otec a surodenci ktorych potom vyplatil

autor
14. júl 2021

@emka530 nuz mama je taka povaha. prilis makka a doprosrdecna...

autor
14. júl 2021

@negymama preboha co su toto za ludia planovat co bude po smrti mamy toto ja nedokazem pochopit naozaj

autor
14. júl 2021

@karolinakr presne aj mne to tak pripada hmm ze za dobrotu na zobrotu