Schizoidná porucha osobnosti a vzťah?

achatko05
3. jún 2019

Ahojte, prosím vás chcela by som sa opýtať či máte reálne skúsenosť s takouto poruchou osobnosti.
Mám na mysli či ste s niekym takým žili napríklad s partnerom.
Ako sa naozaj správa takýto človek ?
Má takýto človek nechuť k predohre a k bozkávaniu?

Ďakujem

janulka257
4. jún 2019

Ahoj. Môj bývalý priateľ sa liečil u psychiatra. Neviem presne akú diagnózu mal (videl a počul veci, ktoré neexistovali, maval aj manicke fázy..). Bolo to s ním psycho, neskutočne ťažké. Rozchod bol pre mňa vykúpenie.

maria1989
4. jún 2019

@janulka257 schizoid a schizofrenik sú 2 rôzne diagnózy.

janulka257
5. jún 2019

@maria1989 ja netvrdím, že je to to isté. Píšem len svoju skúsenosť. ☮️

jarnajar
5. jún 2019

@janulka257 ale autorka sa pýta na skúsenosť s konkrétnou poruchou osobnosti, nie na akúkoľvek poruchu alebo psychickú chorobu.

prevenar
12. jún 2019

@achatko05 myslim ,ze predohry a sex maju byt to posledne co ta pri tejto diagnoze ma zaujimat, kedze su tam daleko vaznejsie problemy .

- totalna nevypocitatelnost co sa stane do buducnosti.
- jeho stav sa bude vekom zhorsovat ...az kam ? ani boh nevie
- tieto ochorenie su dedicne ..mozes mat choreho a nevypocitatelneho manzela aj dieta / deti

odporucanie ..najdi si zdraveho muza. zivot je narocny aj vo dvojici kde vsetko klape , toto bude extra bremeno navyse k vsetkym beznym problemom .

otazka je , ci toto chces za otca svojich deti ? :

"Schizoidná porucha osobnosti sa prejavuje výraznou a dlhodobou uzavretosťou voči okoliu. Človek so schizoidnou poruchou osobnosti máva veľmi málo bližších vzťahov. Javí sa ako chladný s málo výraznými emóciami. "

https://www.zdravie.sk/choroba/39714/schizoidna...

ak hej ..tak super ! mozes zacat riesit tie predohry . ^^

magda195
13. jún 2019

@achatko05 zdravím. áno, mám reálnu skúsenosť s touto poruchou osobnosti - ja sama ju mám totiž diagnostikovanú 🙂 nemám a nikdy som nemala partnera. čo sa týka charakteristických znakov, článok na zdravie.sk, zdieľaný vyššie, ich vcelku dobre popisuje. k tvojej poslednej otázke - opýtaj sa ho. nežartujem. oceňujeme priamočiary prístup, žiadne inotaje a náznaky (ktoré vo väčšine prípadov aj tak prehliadneme). proste, keď chceš niečo vedieť, alebo niečo potrebuješ, vyjadri to stručne a jasne.

achatko05
autor
27. jún 2019

@prevenar haha vďaka za odpoved napísali ste to stručne a jasne 🙏 článok vystihuje môjho už bývalého partnera úplne a hádam aj všetky články čo som čítala .

achatko05
autor
27. jún 2019

@magda195 ďakujem za odpoved napisala som Vám správu

prevenar
27. jún 2019

@achatko05 super ...v podstate si si zachranila zivot . ..toho cloveka mi je luto, lebo za to nemoze a je hrozne zit s takou poruchou ..na druhej strane by si mu nedokazala nikdy nijako pomoct a znicila by si zivot aj sebe a svojim detom.

urcite najdes vhodneho partnera a budete spolu dlho stastni s peknou rodinkou 🙂

vsetko dobre

iva812
16. dec 2019

@prevenar nie je to ochorenie, ale porucha osobnosti, nie je nevypocitatelny, pri tejto poruche je zachovaná inteligencia v plnej miere, problémy mu robia sociálne vzťahy. Miera je individuálna, každopádne spoluzitie s takýmto človekom je náročné, inak emotívne nastavený ako "bežný" clovek. A ak sa autorka pýta na milovanie môže sa v posteli snažiť, môže sa bozkávať aj môže byť predohra, ale nie je to z presvedčenia, ale povedzme, že stojí o svoju partnerku.

mirka_8
26. sep 2021

@magda195 dobrý deň mne diagnostikovali poruchu ako sa na to liecite