Samota 30 ročnej

30. apr 2022

Ahojte, v prvom rade všetkým želám krásnu sobotu. Prišla som sem trochu si vyliať srdce a možno by som dostala aj nejakú radu, za ktorú by som bola naozaj veľmi vďačná.

Som 30 ročná, slobodná a bezdetná, vždy som sa snažila žiť, vždy som chcela mať zopár kamarátiek, nájsť si muža a mať rodinu. Už takmer 9 rokov žiaľ zisťujem, že aj za takú dobu som si nikdy nevedela nájsť čo i len jednu kamarátku, každú ledva ledva nájdenú známosť som vždy doplatila, bola iniciatíva a snaha len z mojej strany, vždy som sa snažila si nájsť na kamarátku čas, aj keď mám veľmi náročnú prácu, v ktorej sa síce nenarobím rukami, ale sú dni kedy prídem domov ako vyflusnutá. Ďalej do toho aj študujem takže občas mám tých povinností viacej. Moje "exkamarátky" ma vždy poslali kade ľahšie alebo ma začali úplne ignorovať až sa niť pretrhla, čo ma vždy bolí. Cítim sa sama, nemám s kým ísť vybehnúť len tak v teplákoch na kávu, niekoho pozrieť, zavolať, proste nič. Čokoľvek chcem musím ísť sama, preto sa nejakým udalostiam vyhýbam, lebo ísť niekam si sadnúť na víno sama nepôjdem.

Môj život sa krúti len okolo práce a momentálne aj školy, keď mám voľný čas chodím si sem tam zacvičiť, myslela som si márne, že pokiaľ pôjdem cvičiť na nejaké skupinovky, že si tam nájdem aspoň nejakú známu... Nenašla som. Naozaj sa veľmi často zamýšľam, kde robím chybu, som spoločenská aj empatická, nikdy som ľudí nesúdila a vždy sa snažím každého pochopiť. V práci sa mi taktiež nepodarilo za 5 rokov čo som tam nájsť si niekoho.

Som z tohto všetkého veľmi smutná, keď vidím, ako kamarátky spolu sedia na káve smejú sa, porozprávajú sa a užijú si spoločný čas. Veľmi závidím, pravdaže v dobrom. Obzvlášť ma vie naozaj položiť na kolená, keď vidím rozlúčku, oslavu, kde si žena pozve aj 10 kamarátiek a ja si na svoju oslavu nemám okrem rodiny (za ktorú som vďačná) pozvať. Ubíja ma to.

K téme muž sa vyjadrím tiež, nemala som asi ešte šťastie na toho pravého, vždy ma každý len využil alebo tam neboli sympatie. Takže nedarí sa mi nájsť ani tú svoju polovičku. Zároveň viem, že žiaden muž mi nepríde zaklopať na dvere, ale kde mám ísť? Kde ho môžem stretnúť? Kde môžem stretnúť kamarátku? Nežijem život, že by som sedela len doma, vždy keď je možnosť idem von, aj sama. Ak teda nerátam normálne činnosti ako ísť na nákup a pod. Tie sú samozrejmosť..

Už to na mňa veľa dolieha, snažím sa a nedarí sa. Začala som na sebe makať, aby som trochu schudla aby som možno bola viac príťažlivá (ak teda teraz nie som, neviem posúdiť). Nato všetko čo som si v živote prežila som sa nevzdala, ale poviem Vám už sa vzdávam, rezignujem. To nie je normálne, aby som si nedokázala nájsť aspoň jednu osobu či už kamošku alebo partnera, s ktorým by som bola rada a trávila s ním čas. Pocit samoty je úplne na hov.. (prepáčte za výraz). Naozaj neviem čo ďalej, či robím chybu alebo kde to viazne. Nechce, aby to vyzeralo že sa ľutujem (viem, že ľudia majú omnoho väčšie problémy...), ale mňa to neskutočne ubíja. Budem rada za každý Váš názor a vopred Vám ďakujem. Vážim si to.

ummimaryam
30. apr 2022

Ahoj, ja som na tom rovnako. Tiez si nedokazem najst ano jedinu kamaratku, a to myslim doslovne. Zda sa to uplne nemozne a nechapem ako ludia mozu mat tolko kamaratov a znamych. Pre niekoho uplne normalne vec, pre mna je to nieco nedosiahnutelne. S teraz manzelom som sa spoznala online a prestahovala som sa do Norska, myslela som ze zmena prostredia veci zlepsi. Ale je to uplne rovnake, proste s nikym nedokazem naviazat kontakt alebo si sadnut, alebo proste 'kliknut'. Okrem muza nemam nikoho, on ma kopec kamaratov ale s ich manzelkami sme si tiez nesadli a ja som sa taaaak snazila byt mila, zaujimat sa, rozpravat, ale proste to nejde. Rozlucili sme sa po jednej navsteve a koniec, utalo. Tiez uz zacinam byt hrozne frustrovana z toho, nemyslim si ze som zly clovek alebo ze je so mnou nieco v neporiadku. Ono je to zrejme v nasom osude, ze budeme mat tolko a tolko priatelov, a treba sa s tym iba zmierit a prijat to. Na druhej strane, aspon si nemusime prechadzat vsetkou tou dramou a vztahovymi problemami, ktorymi si prechadzaju ludia s X kamaratmi.

ummimaryam
30. apr 2022

Ja som to uz nechala plynut, uz to nesilim. Snazim sa od toho emocionalne odputat a nemysliet na to. A ratat svoje pozehnania. Mam malu dcerku, tak zijem pre nu, a nic ine ma nezaujima. Skus pohladat muza online, kludne aj zo zahranicia, rozsiria sa to obzory. Drzim palce 🌷

3tato
30. apr 2022

Čo ja viem, tak kopa ľudí má ten svoj okruh kamarátov z detstva - netvrdím, že všetci, ale väčšinou to tak je. Nemusí ich byť veľa, stačí pár... Počet nieje rozhodujúci, skôr kvalita.
No a čo sa týka hľadania a výberu partnera - ťažko povedať prečo sa ti nedarí... Možno máš aj ty prílišné nároky, či očakávania. Alebo si zrovna natrafila na niekoho nekompatibilného... To nevieme ... a neber to v zlom.
Každopádne človek potrebu toho, čo vidí u iných a čo zrovna on nemá, vníma silnejšie. Len nerezignuj, nevzdávaj sa. Mysím, že pokiaľ niesi veľký introvert a chodíš medzi ľudí, tak sa časom niekto objaví.
Držím palce a veľa šťastia 🍀

1mika1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janetinka27
30. apr 2022

a v praci alebo v skole si si nenasla kamosku? niekedy staci pokecat v praci, zastavit sa cestou domov na kavu a tak

1mika1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. apr 2022

@janetinka27 žiaľ ani tam

vilma7
30. apr 2022

A čo tvoja kamarátky z mladosti? Ja mám hlavne dlhoročné z obdobia môjho štúdia na strednej a tesne po...to sú už pomaly 30 ročne kamarátstva, a potom z neskoršieho obdobia sú také, že prídu a opäť odídu.
Teraz mám dve malé detí, takže zas sa okruh kamarátke zmenil zo slobodných a bezdetných na zadané a a deťmi, alebo teda s deťmi.
A manžela som stretla online...keby sa na to nedám, asi som dopodnes sama (ako kopec mojich kamarátok, žiaľ už pomaly 50.tničok.

nikoletta1712
30. apr 2022

Rada pôjdem s tebou na kávu hoc aj v teplákoch🙂..,

lenkit
30. apr 2022

Ak si z BA alebo okolia napíš 🙂

owecka
1. máj 2022

Ahoj, mam to podobne. Tiez nemam kamaratov. Mala som z detstva, nevydrzalo to. Z vysky som mala 1 kamaratku, vzdy som len iniciovala nejake stretnutia. Az raz som jej nenapisala na narodeniny a asi sa urazila. Lebo pre mna nie je dolezite si pisat smsky ale realne sa aj stretnut a nie sa vyhovarat. Mna potomprestalo bavit pisat sms na narodeniny, Vianoce a meniny. Potom som mala este jednu "kamosku" dva roky. Stretli sme sa v porodnici. Ako mi zacala pisat, tak po 2 rokoch to utala. Pisali sme si denne na mesenger. Dost tazko som to zvladala, lebo som si myslela, ze to bude konecne ono a nebolo. Este som mala kolegyne v praci, odkedy som porodila a vyhodili ma, sa ani neozvali. Mam dietatko, psa, manzela, kvety, svoje konicky a je mi lepsie ako s kamaratkami. Samozrejme mam rodicov a brata. Ti su super tiez😊

estrella5
1. máj 2022

TN alebo okolie - napíš 👍😊

mariska30
1. máj 2022

Obzvlášť ma vie naozaj položiť na kolená, keď vidím rozlúčku, oslavu, kde si žena pozve aj 10 kamarátiek a ja si na svoju oslavu nemám okrem rodiny (za ktorú som vďačná) pozvať. Ubíja ma to.

V tomto sme spolu na jednej lodi, s tým že keď sa ohlasim pri hľadaní kamošky že som Rómskej národnosti tak tam v momente končím 😄😄😄😄😄😄😄😄

1mika1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
motylik1998
2. máj 2022

Tiež nemám kamarátky...všetko sú to známe co sa len pozdravíme a tam to hasne...zničila som sa volať aj tie známe vonku ale všetko je to len o výhovorkach..môžeš mi napísať správu išla by som von s tebou ak si z východu