Samí narcisti

3. aug 2024

Mám ten pocit iba ja, alebo naozaj je tolko veľa manipulátorov a narcistov všade? Neustále vidím ako ľudia obhajujú výchovu, ktorú sme ako my, terajší mileniali mali, ale osobne mám pocit že z nej vzišla kopa narcistov, manipulátorov a na druhej strane empatov a prehnane precitlivelych ľudí, ktorí sa snažia za každú cenu vyhovieť.
Či je ten "potenciál" v ľuďoch dopredu daný? Poznám až príliš veľa žien, ktoré sú pre svojich manželov len neschopné egoisticke a namyslene kravy, čo zanedbávajú deti a rodinu a pritom sú to ženy čo sa starajú o deti, domácnosť, zarábajú, ak náhodou idú von, tak to patrične dostanú "vyzrat"... jasné aj ženy poznám také "bitch" ale oveeeeeeeeeela menej.

lindous
3. aug 2024

Ja mám zase pocit, že sa tieto nálepky rozdávajú úplne bez rozmyslu, každému kto sa nespráva presne tak, akoby sme si predstavovali 😅

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. aug 2024

@lindous nevravím o Tom že názve niekto niekoho narcistom alebo manipulátorom za to že mu nevyhovel...ale o osobách čo sa chovajú týmto spôsobom dlhodobo

autor
3. aug 2024

@taynee mileniali majú malem 40 ...tak to nepotrvá dlho ;)

lindous
3. aug 2024

No ja to spomínam preto, že tu stále čítam o nejakom narcistovi a manipulátorovi, ktorý dostane toto označenie na základe jedného príbehu, vytrhnutého z kontextu a pritom sa možno len blbo zachoval v danej situácii alebo to je proste zlý partner a potom to naozaj vyzerá, že ich je šialene veľa - ale takýchto ľudí bolo vždy veľa, len sa o všetkom nepísalo na nete, možno sa nehovorilo toľko o tom, čo sa deje doma za zatvorenými dvetami a tieto dve slovíčka neboli také populárne .. ale v reálnom živote poznám iba jedného muža, o ktorom som presvedčená, že narcistickú poruchu má (a dovolím si to povedať, aj keď nie som odborník) a zrovna ten je o generáciu starší 😅

autor
3. aug 2024

@lindous no áno, podľa týchto fór to tak asi bude, ale ja to vidím reálne u svojich kolegýň, kamosiek, susediek, spolužiačok.... A bohužiaľ nie len z ich rozpravania

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. aug 2024

@taynee akože áno...
Ale tieto osoby dobrovoľne na diagnostiku predpokladám nepôjdu 😂😂😂. Asi len na súdom nariadenú

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lindous
3. aug 2024

Si obklopená rovesníčkami, poznáš najviac a najlepšie ich príbehy, ale rozprávala si sa niekedy o týchto veciach aj s ľuďmi z inej generácie? Lebo ja by som si to vôbec netrúfla takto porovnávať a myslím, že vždy boli ľudia takí aj takí...

betulinka1
3. aug 2024

Uprimne nepoznam takych chlapov nad 45+. To, ze sa nechaju viac obsluhovať asi ano ale to podla toho ako si to zena naucila. Ale nepoznam chlapa v okruhu svojich znamych, co by si o svojej zene myslel, ze sa nestara o deti alebo je egoistická alebo ze by nemohli mat svoje koníčky, ist von s kamoskami. Vsetko su to ludia nad 45+.

autor
3. aug 2024

@lindous to máš pravdu všetko sú to ženy 30 - 40 a muži okolo tohto veku ...

marianarem
3. aug 2024

@betulinka1 Ja veru poznam. Medzi kamaratmi takych nemam, resp. kamoska mala nieco take, ale rozviedla sa. Ale v rodine sme mali, uz davno zomrel. V okruhu znamych, napr. otcovia spoluziakov, tam sa naslo tiez vselico.
@lindous Presne ja mam pocit, ze sa z toho stali modne slova a pouziva sa to na chlapov, na ktorych by stacilo slovo "blbec" 🙂 A navyse sa to pouziva vacsinou spolu, cize chlap je vacsinou oznaceny za obidve tieto veci.
Autorka, nemam pocit, ze je teraz nejako viac manipulatorov. Skor by som povedala, ze ak nieco pozorujem, tak mladi ludia menej znesu, maju mensiu frustracnu toleranciu. Na druhej strane su kadecomu otvorenejsi, mozno viac prijimaju, ze kazdy je iny a ma na to pravo. Manipulatora podla mna nevyprodukuje konkretny vychovny trend, ale patologicky rodic, ktory ma problemy sam so sebou. Taki boli v kazdej dobe.

lujza123
4. aug 2024

Všetci tak trochu manipulujeme, je to prirodzená ľudská vlastnosť. Ked chceš niečo dosiahnuť a potrebuješ presvedčiť druhých tak to väčšinou skúšaš po dobrom, nejako ich ukecat a ak to nejde človek často skĺzne aj k menej príjemným formám, výčitkám, plaču, pasívnej agresii (trestanie tichom)
Ta hranica kedy sa manipulácia stáva patologickou a príliš častou je veľmi tenká. Veľa ľudí odmieta pracovať na sebe, na svojom duševnom zdraví. Ziju so svojimi traumami, nespokojnosťou a to potom prenášajú na svoje okolie. Je smutne koľko ľudí existuje vo vzťahoch len preto aby bolo, aby niekoho mali. Z pohodlnosti, zo strachu zo samoty, neschopnosti sa sam o seba postarať. Ked takéto nevyrovnané osoby v ziju v nefunkčných vzťahoch a vychovávajú deti tak to potom zanechá nasledky.

redlet
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindous
4. aug 2024

@redlet Veď nikto netvrdí, že to je mýtus, ktorý neexistuje alebo že ľudia, ktorí majú v blízkom okolí takéhoto človeka netrpia... len že si nemyslíme (alebo teda aspoň ja), že zrovna medzi mileniálmi by ich bolo nejak výrazne viac, len sa o tom viac hovorí a s tým súvisí aj to, že to ľudia si myslia, že môžu hocikoho diagnostikovať... ale v konečnom dôsledku je asi jedno akú poruchu tú človek má a či vôbec nejakú má, keď pri ňom okolie trpí, tak pri ňom okolie trpí, bez ohľadu na nálepky

redlet
4. aug 2024

A ďalšia vec. V spoločnosti sa otvára mnoho tém a na túto by sa teda zásadne malo zamerať. Teda,, čo sa deje za zatvorenými dverami. " Môžme niekoho označiť blbcom, kto klame, kradne, výbuchuje. Ale malo by sa aj takéto správanie v spoločnosti tolerovať? Napríklad klamem zámerne, lebo chcem pre seba niečo získať - manipulácia. Som len blbec, alebo je to už patológia?

ckocka
4. aug 2024

@lindous Onedlho to prejde, až sa zas naučia nejaké nové slová.