Sadol do auta opitý

21. feb 2024

Priateľ sadol do auta opitý. Neviem koľko toho vypil, ani koľko hodín pred jazdou, bál sa však, že možno ešte trochu nafúkať môže. Nebolo na ňom nič vidieť a kebyže sa mi sám neprizná, tak nezistím, že pil. Stalo sa to prvýkrát (aspoň dúfam), ale bojím sa, že sa to bude opakovať. Nebol opitý tak, že by nás ohrozil, predsa ma ale zamrzelo, že tým “riskoval” môj aj jeho život. Prišlo mi to nezodpovedné.
Myslíte, že sa to stalo raz a už sa to nebude opakovať, alebo sa báť, že keď mu to raz prešlo (nezastavili ho policajti, ani nič), tak teraz bude riskovať a skúšať to znova?

melanta
21. feb 2024

A prečo si mu sadla do auta? Ja by som nesadla. Ako vieš, že nebol opitý tak, žeby vás ohrozil? Vieš aké presne promile mal a si psychiater alebo iný odborník, ktorý vie ohodnotiť, ako sa toto promile môže v jeho prípade prejaviť? Ak mal v sebe ešte alkohol, vôbec nie je podstatné, že to na ňom nebolo vidno. Podstatné je, že v krvi alkohol mal a ak si mu sadla do auta, tak si vlastne podporila, že je to v poriadku. Hlavne nemajte s týmto nezodpovedným prístupom deti.

elenajezova
21. feb 2024

To je taká otázka na vesteckú guľu... Slovenský povedané... Ťažko povedať.

unicornlady
21. feb 2024

Ja mám chuť vynadať mu aj za teba.

melanta
21. feb 2024

A či to bude skúšať teraz? No neviem. Normálny človek hlavne cez pracovný týždeň nepije toľko, aby ráno ešte nafúkal. A ak pravidelne takto chlasce, tak skôr by si sa mala zaujímať o to, k čomu ti je do života chlastajúci partner.

kiki68
21. feb 2024

Tak asi chce byt bez vodicaku..

h2
21. feb 2024

@melanta Autorka to nevedela, zistila to až po, lebo sa jej s tým priznal.

autor
21. feb 2024

@melanta lebo sa mi s tým nepriznal predtým? Až keď sme niekam zašli, tak možno po pol hodine mi to povedal. Snáď toľko rozumu má, že kebyže je na mol, tak by nešiel. Opitého som ho už zažila, takže kebyže je veľmi, tak to vidím hneď. Tu som si ale nič nevšimla, čiže to bol len nejaký zostatkový.

mimimoje
21. feb 2024

kúp mu ten alkohol tester a budeš si istá, pred každou jazdou nech fukne

melanta
21. feb 2024

Aj zostatkový alkohol môže výrazne ovplyvniť reakcie. Ak mu to ospravedlňuješ, čo evidentne áno, tak zbytočne to riešiš. Chlastajte cez týždeň aj ďalej, len si nerobte deti kým nezmeníte postoj.

sima234
21. feb 2024

Na najbližší sviatok mu kúp dreger. Neospravedlňuje to jeho konanie, ale zase si iba nebol istý, takže nebolo to, že vypil a sadol do auta.

autor
21. feb 2024

@unicornlady sme si vynadali aj za iné veci, tak už som mu nepridávala. Skôr ma to tak spätne zamrzelo, že tým ohrozoval aj mňa a to mu zjavne nedošlo

melanta
21. feb 2024

@h2 ale to nič nemení na fakte, že aj autorka nie je príliš zodpovedná, keď tvrdí, že veď to bol len zostatkový alkohol.

autor
21. feb 2024

@mimimoje má ho doma, akurát neviem, prečo mu nenapadlo ho aj použiť, ale mňa sa potom pýtať, že či by ešte niečo nafúkal. Akoby som to ja mohla odniekiaľ vedieť 🤦🏻‍♀️

autor
21. feb 2024

@melanta zostatkový alkohol to bol určite. Podľa udalostí pil okolo obeda a do auta sadol o 23 až. Ja síce nie som žiaden odborník, ale určite dovtedy už väčšina vyprchala

autor
21. feb 2024

@melanta a neviem, čo s tým má spoločné, aký deň v týždni dnes je 😅 Kebyže diskusiu založím v sobotu, tak napíšeš, že je dobré, že nepil vo štvrtok? Ja som ani nenapísala, kedy sa to stalo, ale pohoda

h2
21. feb 2024

@melanta 🤦🏻‍♀️ A čo má tvrdiť, aby pre teba nebola nie príliš zodpovedná? Veď píše, že ho nevidela pred jazdou piť, ani na ňom nevidela známky opitosti. Čiže zrejme to naozaj bol zostatkový alkohol. Tak, a teraz si budeš myslieť aj o mne, že som nezodpovedná?

autor
21. feb 2024

@h2 ďakujem za zastatie 🫶 Ona si zjavne myslí, že prišiel za mnou na mol, nepovedal súvislú vetu a ja som napriek tomu sadla do auta 🤦🏻‍♀️ Kebyže ku mne nie je úprimný, tak sa to nikdy nedozviem, lebo som nemala podľa čoho ani.

anjelicek26
21. feb 2024

Kedze by si si vobec nevsimla, ze pil, tak to bol nejaky zostatkovy alkohol... v poriadku to aj tak absolutne nie je, porozpravajte sa v klude, ze pit a soferovat je no go a nielen, ked vezie teba, ale vseobecne, ze ho mas prilis rada na to, aby sa ti zabil (alebo siel do basy, lebo zabil niekoho ineho)

marseillefan
21. feb 2024

autorka: Vieš koľko krát som sadol do auta po vypití alkoholu ja? nula krát... dá sa to. Ak nešlo o záchranu ľudského života, tak alkohol za volantom netreba tolerovať,

jennky13
21. feb 2024

@marseillefan dobre a co ma autorka s tym urobit? Sadnut si do auta len s tebou ?
Neviem, co by som robila na jej mieste, lebo mi pride trapny napad, ze dat mu fukat - co je male dieta ? Podla mna by na to velmi muzi nepristupili, aby museli zakazdym dychat do testera ak si ich priatelka s nimi sadne do auta.
On sa s tym priznal, ale nabuduce sa uz mozno neprizna.
Asi len rozhovor v klude , po par dnoch, ci si to uvedomuje ake je to nebezpecne.

autor
21. feb 2024

@marseillefan o ľudský život nešlo. Ale o zachránu vzťahu. Povedal, že kebyže sa nebojí, že ho opustím, tak by takto nešoféroval. Čiže nakoniec som na vine ešte aj ja…

autor
21. feb 2024

@jennky13 uvedomil si to podľa mňa už vtedy. Inak by sa nepriznal a nepýtal sa ma, či si myslím, že či by ešte nafúkal. Každopádne dúfam, že ak mu to teraz prešlo, že to nezačne robiť pravidelne, lebo to mu tolerovať nebudem.

h2
21. feb 2024

Autorka, ty máš vodičák? Ak áno, tak sa ho nabudúce opýtaj, či pil a či nemáš šoférovať radšej ty. Teda, ak to nie je jeden z tých expertov, čo budú radšej šoférovať od vplyvom, než by dali auto žene do rúk. 🙄

marseillefan
21. feb 2024

@jennky13 ja ale autorke nič nevyčítam...veď ona za volant opitá nesadla a ani ho nežiadala, aby šoféroval opitý... len jej nepriamo naznačujem, že jej frajer je pravdepodobne idiot.

petulda333
21. feb 2024

@mimimoje tie testery stoja za prd. Mame doma,vypijes pivo,poldeco ci vino,fuknes a nic 😁

darina77
21. feb 2024

Mal požiadať teba nech šoférujes

marseillefan
21. feb 2024

hmm... keby len existovalo riešenie, keď sa chce človek niekam dostať, ale nemôže šoférovať auto.. hmm.....

autor
21. feb 2024

@h2 nemám vodičák, ani neplánujem. To by som sa potom obávala toho, že by pil “stále”, lebo by vedel, že ho predsa ja odveziem

petulda333
21. feb 2024

Pozri,ak na ten obed nevypil pol flase minimalne,tak by nefukol nic. Ved preslo cca 10-11h? No nabuduce,nech nesoferuje

januska12323
21. feb 2024

Bola nejaká nutnosť šoférovať? Vedel o tom dopredu? Ak sa to stalo raz tak ako píšeš nemusí sa opakovať. Ale ak vedel, že bude večer šoférovať bolo od neho minimálne nezodpovedné cez deň piť.