S priateľom som 2 roky a neklape nám to

katka_karla
23. mar 2016

S priateľom sme dva roky a vidím, že to neklape .. ale on tvrdí, že ma miluje najviac ako sa len dá, že ma zbožňuje a že bezo mňa nemôže existovať .. ak čo len spomeniem rozchod, vkuse hovorí o smrti, že on bezo mňa na tomto svete nechce byť .. že vie, že ublíži mne, aj všetkým blízkym, ale že on to urobí ... že nemá na výber .. buď s ním zostanem alebo sa zabije .. opakuje to stále dookola .. raz sa už o to pokúsil, predávkoval sa liekmi, ale nebolo to nič vážne a raz vbehol autu do cesty .. poraďte, čo s tým? :( ..

anjelicek26
23. mar 2016

@katka_karla takeho psychopata, co ta bude vydierat a tahat v zivote dolu nepotrebujes. Odporuc mu psychologa, zavolaj jeho rodicom, ze sa vyhraza zabitim, nech to riesia s nim. Ty nie si za neho zodpovedna a urcite netrav zivot s niekym, koho ty nemilujes.

elise
23. mar 2016

@katka_karla odyt a odporucmu psychologa, toto je vydieranie. Snazi sa ta manipulovat a vlastnit. Cim skor od neho prec lebo budes nestastna, hema to buducnost.

hors
23. mar 2016

No podla na je psych.chori toto normalni clovek urcite nepravym. Budes to mat velmi taske sa odneho odlucit lebo sa ti bude stale vyhrazat a nevies co spravy ked odides prenasledovanie a podobne.Ja by som to asi povedala jeho rodicom aby snim isli psychiatrovy i ked asi to riesit nebudu fuuu dievca nieje ti co zavidiet

elise
23. mar 2016

@katka_karla ko sa chce zabit a pokusa sa tak to raz skonci smrtou, bez zachrany, presne ako radi
@anjelicek26

prevenar
23. mar 2016

..no neviem, toto ma byt potencionalny otec vasich buducich deti ? ci celozivotny partner do dobreho, ale aj zleho ? asi nie ,ze. osobne vidim len jedno riesenie. ..co najdalej.

macamac
23. mar 2016

@katka_karla 😕
treba ho nasmerovať - smer psychiater
to ti ešte nedošlo?
on nebol hospitalizovaný? po pokuse o samovraždu?
no...nepíšeš, prečo to neklape, ale z napísaného cítim, že teda nechceš byť s ním a on sa nevie s tým vyrovnať, tak ťa citovo vydiera samovraždou
psychopat, manipulátor

skús ho teda citlivo nasmerovať za odborníkom a ak nepôjde, tak mu kludne vecne povedz, že samovraždou ťa vydierať nebude a ak sa rozhodne ukončiť svoj život, je to JEHO voľba a rozhodnutie, za ktoré ty nenesieš zodpovednosť
je dospelý, zatiaľ svojprávny jedinec, tak nech sa tak chová a hlavne, nech sa chová ako chlap a nie ufňukaná ženská

je to slaboch a nechápem, načo teda si ešte pri ňom
to je teda opora do života....upišťaný, umrnčaný "chlap"

majusik236
23. mar 2016

Hnusne vydieranie a manipulacia z jeho strany... Kazdy nesieme zodpovednost za svoj zivot sam, a rovnako nikoho nemozeme donutit aby s nami zostaval...suhlasim s anjelik, povedz o tom co stvara jeho rodine a ak si rozhodnuta vztah ukoncit a jedine co ta brzdi je strach o neho, tak nazbieraj odvahu a nenechaj sa viac ovladat jeho vydieranum, ktore s laskou nema nic spolocne

tinushka13
23. mar 2016

ej toto poznám.. pol roka som takto žila vydieraním.. potom som sa kopla do riti a povedala si že i to je jedno.. a poviem ti.. zrazu som sa nadýchla.. po pol roku psycha som voľne dýchala. Neskutočný pocit. ak keď samozrejme je tak to "čo keď" ... ale celý život je o tom čo keď raz.. nuž.. nech ho opatrujú rodičia alebo psychiatrická liečebňa 😉 naber odvahu, kopni sa do zadku a utekaj.. dýchaj

arabellka
23. mar 2016

tazko radit, nevieme ci je pritomna psychicka porucha, alebo ci "blazni"z toho rozchodu. Jedine co ti tu viem poradit je, ze ked sa s nim o tom zhovaras,bud navonok pokojna,aj ked vo vnutri nie si. Daj mu najavo pochopenie,ze vies,ze ho to trapi, neznamena to ze musis suhlasit s tym co od teba chce /neznamena to ze ho nemas opustit ho,alebo cokolvek co nechces ty.../ a ak sa to bude opakovat poziadaj niekoho o pomoc, mozno potrebuje skutocnu liecbu.

2veronka7
23. mar 2016

@katka_karla ako nevidim do vasho vztahu a asi sa to lahko takto nadialku vravi... ale toto nie je v poriadku zmyslanie (samovrazda). S takym clovekom by som sa rozisla aj s riskom ze... a ak to aj urobi, nebude to tvoja vina... to je len jeho rozhodnutie. Nema najmensie pravo ta tym vydierat a ty nie si povinna kvoli tomu zotrvavat vo vztahu, o ktorom nie si presvedcena. A hlavne kym ste bez zavazku voci spolocnemu dietatu. Nemyslim si, ze toto chces pri kazdej hadke kazdom probleme dalsich niekolko rokov pocuvat a riesit. Toto je v prvom rade o nom, nie o tebe.

diridiridin
23. mar 2016

Myslím, že prvý príspevok to zrhnul presne. Treba upovedomiť rodičov a prchnuť čo najdalej. Lebo sama určite vieš, že nemôžeš byť s niekým pre to, lebo ak to tak nebude, tak sa zabije.... Pardon za vyjadrenie, ale takéto vydieračské reči ma vedia naštartovať 😖 , takže - ak sa zrovna zabije, tak to je jeho blbosť.

sissy27
23. mar 2016

@katka_karla a presne pre to by som od neho utekala čo najďalej... lebo nepotrebujem guľu na nohe, ktorá ma bude vždy a za všetko vydierať a vynucovať si svoje, nebrať ohľady na mňa ani na nikoho iného, nepotrebujem vedľa seba labilného cvoka, ktorému zo strachu budem podriaďovať aj rotáciu Zeme, nepotrebujem žiť so sebestredným blbcom...
keď sa chce zabiť, nech sa páči, jeho rozhodnutie, je dospelý, svojprávny, zodpovedný sám za seba... ale neurobí to, bude len hľadať ďalšiu obeť, ktorá ho bude ľutovať a obetuje sa pre jeho spokojnosť...

ivankaalenka
23. mar 2016

Neurobi to. Najde si ozaj niekoho, koho bude znova vydierat. Odporuc mu lekara. A odid.

gladys_07
23. mar 2016

Tough shit. On je uz velky chlapec, a aj ked sa Ti to snazi vsugerovat, Ty nie si zanho zodpovedna. "Chces sa zabit? Rob, co musis...." Aj tak to nespravi. Milujem tieto drama queens.
Alebo preto, ze sa on vyhraza zabitim, sa Ty pochovas zaziva?

bobulazelena
23. mar 2016

Ja som mala toto 3 roky a povedala som ze nikdy viac...vztah z lutosti nie je vztah...a predstav si rozisli sme sa nakoniec,asi milionty krat a uz natrvalo a nespravil si noc...akurat ma ohovoril po celom meate ze aka som ku..a a podobne...a teraz mi s pravidelnostou monzunovych dazdov cxa raz za 4 roky napise ze ma miluje... 😀
Je to psychicky manipulator,odid od neho...porozpravaj sa klidne s jeho rodicmi o tom ze hovori ze sa zabije a pod. a chod svojou cestou

lubkavargova1
23. mar 2016

toto ma byt chlap tvojich snov a buduci pan manzel???? Skoda ze tu neni bluvajuci smajlik...gratulujem k takemu vyberu. Sama citis ze to neni to prave orechove a aj tak sa nechavas vydierat. Ta bodajby ta nevydieral, ked vie ako na teba...este si od takeho daj spravit dieta a poslem 1000 ruzi do nemocnice v den porodu. To sa proste musi oslavit ze o debila menej a potom poprosim sa ho drzat zubami-nechtami lebo ked ho ja stretnem nedajboze tak takeho vlastnorucne prizabijem!

opica_skorica
23. mar 2016

Nemusíš mu odporučiť liečbu, pretože i tak nepochodíš, možno ešte on pošle na liečenie teba za "necitlivosť" a podobné somariny. Zažila som to. Nakoniec sa nezabil a zbalil inú, ktorú má pod palcom. Jednoducho sa pobaľ a iď inou cestou, slobodnou, bez manipulácií.

lorela
23. mar 2016

@katka_karla Veľmi veľká pravdepodobnosť, že to neurobí. Keby chcel, vyjde mu už prvý pokus.
Nenechaj sa vydierať, rozumne, stručne a jasne mu vysvetli, čo chceš urobiť a prečo sa s ním rozchádzaš. Kvôli prípadnej scéne a afektom by som tak urobila niekde v kaviarni, medzi ľuďmi.
Buď šťastná...

natuska87
23. mar 2016

@hors Dalo by sa suhlasit, keby ten Vas pravopis ...Alebo uz vypisuju "recesisti", nakolko sviatky ???

lubkavargova1
23. mar 2016

@bobulazelena takeho mam aj ja a je zaujimave ze ten moj vzdy skonci mail "a uz ti nenapisem lebo tu nebudem"...a nejako furt sa objavi a furt je tu....uz niekedy si pripadam, ze pri takych ludoch pomaha jedine taky pristup ako v smrtonosnej zbrani v scene ked Mel Gibson vylezie na strechu k tomu co chce skocit, daju si puta a skoci s nim...a nakoniec mu ten samovrah povie "je to blaaaazon on ma chcel zabit!" .....

lorela
23. mar 2016

@lubkavargova1 Asi tak 😀

natuska87
23. mar 2016

@lubkavargova1 Na to by som nespoliehala...Aj vo fi " 33 " Banderas "skace so smovrahom"...Ktovie, ci by sa , tu zmieneny samovrah,, ze ma "partiu"... nepotesil

lubkavargova1
23. mar 2016

@natuska87 to nepoznam...a ako dopadol ten skok????

celasapremenim
23. mar 2016

@katka_karla neboj sa, rozid sa s nim cim prv, nic neurobi, iba trepe
ak nahodou, bude to len pokus planovany tak, aby ho nasli, nemaj strach
je to psychopat, treba sa oslobodit

bobulazelena
23. mar 2016

@lubkavargova1 joooj to ja som si myslela raz ten ,,moj" sa uz unormalnil,lebo raz na FB mi napisal spravu v zmysle co nove ako sa mam a tak...cca uz 7 rokov po rozchode...tak som mu tak normalka napisala co robota a tak a potom zas ako ma miluje...tak rychlo som si eate nikoho neodfiendovala 😀 haha...no cvok uplny...utekat od takych

lubkavargova1
23. mar 2016

fakt povedat rodicom a priatelom...a zist sa...ine nepohama...sice trosku sa pripravit na srdcervuce maily, sms alebo soravy na FB...mozno aj nejaka sledovacka...ale jedine vytrvat. Inak sa neda. Lebo takyto chlap ked ta dostane do ruk, je ti amen-cma..doslova a dopismena...

natuska87
23. mar 2016

@lubkavargova1 Banderas zachranil potencialneho samovraha...

bonaqa2013
23. mar 2016

ak podľa teba vzťah nemá budúcnosť tak radšej od neho preč. ak sa za neho vydáš , môže sa stať že ty budeš nešťastná popr. ťa bude takto vydierať pre každú hlúposť.... odporučaj mu psychiatra a povedz mu, že ty nie si MATKA TEREZA....

wanda52
24. mar 2016

Tiež by som kontaktovala jeho rodičov, otvorene by som im povedala, o čo ide... že chceš z toho vzťahu odísť, ale on ťa psychicky vydiera samovraždou. Navrhla by som mu, aby vyhľadal psychologickú pomoc. Ak nie, nech to s ním riešia rodičia. Myslím, že oni už nejako zakročia. Máš to ťažké, ale musíš byť silná. Nenechaj zo seba spraviť nešťastnú trosku, lebo to bude tvoja "samovražda" - myslím to ako metaforu, nie doslovne.. Ak vzťah ukončíš, zablokuj si jeho číslo, pretože to citové vydieranie bude realizovať ďalej, bude písať smsky, zaujímavé budú možno aj jeho statusy na fc... Keď chceš slobodu, treba zakročiť rázne, pretože každá tvoja odpoveď na jeho srdcervúce smsky bude pre neho znamenať nádej... a bude skúšať ďalej.

zanet63
24. mar 2016
Používateľ zanet63 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zanet63.

juuuj tak to je urcite na psychologa, nech ide lebo on je chory.. hentak aby ta vydieral to nie je zdrave.. kontaktuj urcite aj jeho rodicov ako ti tu baby radia