S priatelom sa na ničom nezhodneme

1. jún 2023

Ahojte, s mojim frajerom sa nedá baviť už o ničom, zakaždým musí mať vo všetkom opačný názor ako ja. To mu neberiem, ale niekedy sa mi rozum pozastavuje. Napr. dnes - máme psíka, kúpili sme mu miesto obojka popruhy (jeho nápad). V predajni nám poradili veľkosť ale za 2 mesiace sa mi z popruhov na prechadzke pes uz dvakrat vyvliekol a utiekol, ja som skoro umrela strachom. Ma ich stiahnute najviac ako sa daju a mensie cislo mu bolo male. Dnes som bola v inej predajni a velmi mily pan mi vysvetlil ze tento typ postroja co mame je na velke psy a nie na nasho, pretoze ma uzky krk a sirsie brusko a preto su na bruchu akurat a na krku volne a ukazal mi ine, ktore sa upevnuju osobitne vpredu na dvoch stranach, aj vzadu na dvoch stranach (tie co mame teraz len na jednom mieste). Tak som priatelovi navrhla aby sme sa tam sli dnes/zajtra pozriet a vyskusali. On na mna vybehol, ze to uz prehanam, ze ten pes ma aj obojok aj popruhy, a ze mu dalsie netreba. Na to som mu povedala ze ma popruhy z ktorych sa dvakrat vyvliekol a kludne ho mohlo napr zrazit auto ked vtedy bez rozmyslu bezal cez cestu alebo sa mohlo stat cokolvek ine a ak maju byt popruhy za 10€ zarukou co i len o trosku vacsej bezpecnosti tak ze mi to za to stoji, ze bezne vyhodime 30€ len tak za burger s hranolkami na obed, tak nevidim problem, navyse som od neho nepytala ani €, na to som si uz zvykla ze takmer vsetko okolo psa financujem sama, hoci s napadom zaobstarat si psa prisiel prave on, ale toto uz neriesim. Na to sa voci mne dost neprijemne ohradil ci nerozumiem ze ma iny nazor a ci nemoze mat iny nazor. Tak som sa zmohla uz len na to ze moze ale ze ak dokaze mat iny nazor na takuto vec a bezpecie nasho psa mu nestoji ani za 10€ a jednu cestu do zoohitu, tak potom fakt neviem ci s nim chcem ostat. Som smutna, keby sme sa nezhodli na tom ze sa mu paci ine tricko ako mne alebo keby som prisla s tym ze chcem kupit psovi budu za 400€, tak okej, nech ma vyhrady a ja sa nad sebou zamyslim, ale som sklamana ze dookola omielal ze ma iny nazor, ze ine psy chodia na obycajnej snurke a ja chcem kupit druhe popruhy. Prehanam aj podla vas ?

tanyan
1. jún 2023

Ako dobre, že nemáte žiadne skutočné záväzky (deti, hypotéka...) a môžete to ukončiť...

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gejb
1. jún 2023

1) ostante pri obyčajnom obojku, aj na cvičaku nám to odporučili.
2) s priateľom sa na ničom nezhodnete, prečo ste teda spolu...?

autor
1. jún 2023

@gejb ak má mať obojok tak ten mu treba tiež kúpiť nový, pretože tento dostal ako šteniatko a už má rok a pol a je mu malý. Ale to uplne ako keby som rozpravala ja ani neviem s kym, podla mna aj male dieta by to pochopilo

lujza123
1. jún 2023

Podľa mňa ste hašterive a neprisposobive typy obidvaja.
Mat rozdielne názory je v poriadku, ale dokázať sa pohadat sa na takejto banalnej kravine to je už umenie.
Ty chceš nový obojok a on si myslí že netreba. Fajn debata skončila, vezmem psa a idem mu kúpiť postroj sama.
Nechápem načo priateľa za každú cenu presviedčas o svojej pravde. Čomu to pomôže? To ako nevieš ísť do obchodu sama ci co, alebo pes nesmie mať nič s čím na 100% nesúhlasíte obidvaja?

0silvia0
1. jún 2023

Daj iny priklad, lebo tieto popruhy su strasna banalita. Ja by som isla, kupila popruhy a dala psovi. Bodka, ziadne zbytocne rozoberanie

lujza123
1. jún 2023

Ináč mame tiež psa, 90 % veci som mu kúpila ja. Polovička si myslí že mu toľko netreba (možno ma aj pravdu). Je mi to jedno, kľudne mu kúpim aj 10ty obojok no a čo.

vanilkovazmrzka
1. jún 2023

Ved ten popruh proste kup a pouzivaj ho. Podla mna si ani nevsimne ze je iny, ked sa o toho psa a takou lasku stara…

simca06022011
1. jún 2023

A to obojok psa je taky strasny problme na hadky? to je riadna hlupost. Ved kup mu obojok/popruhy a nevypytuj sa. Inak 1,5rocneho psa siuz mala zobrat na cvicak par krat, a neutekla by ti, mala by si o stres menej. Ja psove veci s chlapom vobec nepreberam.. na co aj. A HLAVNE. Tie obojky, nepozeraj najmensiu velkost, ak sa nastavuju tak aj mensi mu moze byt dobry, na "najvacsnom" nastaveni... ja som takto sa popalila pri kupe obojkov

gejb
1. jún 2023

Chod do hocijakeho obchodu a za 5e mu nejaký kúp. Dones domov a vybavene. Moj muz si vsimol po tyzdni ze pes nosi novy obojok...Ale toto asi nie je jediný problém. Vztah nema byt vojna, ze sa nezhodnete ani len na uplnej prkotine. Mňa by taky vzťah unavoval....

danica2711
1. jún 2023

Tak si mala tie popruhy kúpiť! Či potrebuješ od frajera povolenie aj na to, aby si mohla psovi kúpiť nové popruhy, ak to uznáš za vhodné? A ešte ich chceš aj zaplatiť?! Prepáč, ale šnúrky na topánkach si vieš zaviazať sama?

pralinka25
1. jún 2023

baby ale tu nejde o popruhy ani o psa.
ide o to ze spolu nedokazete komunikovat. podla mna ste nekompatibilny alebo este je tu moznost ze on s tebou nechce byt, nevie ti to povedat tak sa zacal chovat ako debil a chce aby si to urobila ty.
otazka je ci ste sa nezhodli vzdy alebo len teraz.
a kedze spolu len chodite, zavazky nemate tak naco taky vztah. vztah ma byt povznasajuci, prinasat do naseho zivota nieco pozitivne a nie ubijat nas.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
1. jún 2023

Hadat sa kvoli popruhom? Jezisi tak ich kupim a hotovo. Ja sa nedohadujem s muzom na tom,co kupim. ked viem,ze to treba,tak kupim. Som samostatna a vyhneme sa tym kope problemov. A ked sa mu nepaci,nech si somre. A keby pindal,ze prehanam,tak mu poviem,no a? Tak prehanam. Netreba sa za vsetko dohadovat a hadat za svoju pravdu.

dadis
1. jún 2023

Mne by sa nepacilo, ze vsetko okolo psa finacujem ja. Btw obojok stoji 5 eur a je uplne ok. Pes nema co tahat. Radsej sa venujte vycviku, aby ta respektoval. Pes. A vlastne aj priatel 😆😆

jesenzima
1. jún 2023

Choď sama, kúp nový popruh za 10€, a nemusíš sa o každej prkotine radiť s frajerom 🙄

euka210
1. jún 2023

Nezhodnete sa na nicom, ale cely dlhy text len o popruhoch...to by som rovno tam hned kupila a hotovo.
...ked sa hadate na takych hlupostiach, tak ste este nezreli alebo len priatel a teda rozchod