S nervami na pokraji

matta308
1. júl 2012

Och,maminy...potrebujem sa vykecat...neviem,ci len ja sa takto debilne citim...ale uz mam pocit,ze nic nezvladam...nic ma nebavi...mala je teraz v takom uzasnom obdobi,ze za vsetko sa hadze o zem a robi cirkus...doma zase stale vyvadza,nedokaze usediet pol hodinky...s drahym v posteli to tiez uz nie je ako byvalo...a stale rozmyslat nad peniazmi....a vsetko ma to straaaaasne stve...stale nad tym musim rozmyslat a je mi hrozne nanic...mam ist k psychologicke,ci co?? ☹ dufam,ze je to bezny jav..😀 ze v tom nie som sama a s niekym si tu o tom mozem pokecat...🙂

halienka
1. júl 2012

@matta308 Ahoj, ja keď mám takéto čierne myšlienky, tak si vždy pomyslím na ženy niekde v afrike, ako hrozne žijú, antikoncepcia neexistuje, takže musia odrodiť aj 6-8 detí, v nedostatku vody a stravy ich musia nejako odkojiť a uživiť, podchvíľou im podaktoré umrie aj na banálnu infekciu alebo od hladu, o peniazoch takmer ani nesnívajú, sú radi že dopestujú kukuricu, zdravotná starostlivosť biedna, najskôr musia k lekárovi šlapať 2 dni a zaplatiť zaň, na čo nemajú ani peniaze, takže...o nejakej rozkoši pri sexe si môže žena len nechať snívať, keďže sú ešte v detstve dievčatá obrezávané aby nepociťovali rozkoš. Takže...buďme radi, že sme na tom ako sme 😉 🙂 😀 ale chápem to, aj mňa prepadajú niekedy také myšlienky, tie každodenné nerváky pri dieťati človeku lezú niekedy poriadne na nervy 😉

matta308
autor
1. júl 2012

@halienka tak to si mi pomohla..😀 ja viem,su na tom zeny vo svete aj horsie ako my....ale clovek vzdy vidi tie svoje problemy ako najvacsie na svete..🙂 ved toto,ze uz ma to ani nebavi na malu kricat,ked vidim,ze ma ma totalne u prdele s prepacenim..😀 a ja som strasny nervak v tomto,potom si to zacnem brat moc na seba a rozmyslat nad vsetkymi moznymi problemami co mam...a takto aj kazdy druhy den fungujem... 😒

halienka
1. júl 2012

@matta308 nepomohlo? 😀 😀 No jo, to je údel žien, trpezlivosť musíme mať nekonečnú, ale bohužiaľ ju takú tiež nemáme, takže každému nervy občas povolia, podľa mňa aj tej najtrpezlivejšej žene na svete. Vôbec si preto nerob výčitky. Inak ani mne malá nereaguje na krik, len s kľudom na mňa pozerá a v pohode si robí po svojom 😀 Som zistila, že viac na ňu zaberá, keď sa otočím a odídem preč akože ja sa s tebou nehrám keď si takáto 😀 poprípade keď už som potrebovala nejako vyventilovať momentálnu zlosť, tak som schytila napríklad papuču a šlahla ju celou silou o zem 😀 to si mala vidieť, malá vytreštila oči a ihneď robila všetko čo som chcela 😀 zabralo to lepšie ako capnutie po zadku 😀
A keby si si urobila od malej nejaké volno? Niekomu ju na poobedie zverila a zašla s kámoškou na kafe alebo také dačo, nepomohlo by ti to trošku vypnúť?

matta308
autor
1. júl 2012

@halienka ja uz nekricim...ja trieskam rukou po stole..😀
jaa neviem...to by chcelo aspon na 2 dni klud...uplne vypnut a nic neriesit...🙂 takto ked mala ide s niekym von,tak zase riesim neumyte riady,neoprate pradlo a podobne... 😒 ale drahy bude mat o 2 tyzdne dovolenku,tak ho asi poslem s malou prec a pojdem niekde na disko...😀

janinah
1. júl 2012

@matta308 päťadvadsať by som ti 😉 máš zdravé dieťa /čo by iné za to dali/, máš manžela,možno aj celkom dobrého /čo by niektoré za to dali/ máš čo jesť,kde bývať,čo si obliecť /čo nemá každý/...a správaš sa ako rozmaznanec 😒 nie si z cukru,si dospelá žena a matka,tak toto snáď zvládneš 😉 alebo je to z tej horúčavy? 😉 tak to odporúčam chladený Radler 😉

mpg
1. júl 2012

Tiež si myslím, že to potrebuje trochu zmeny, trochu si oddýchnuť od dieťaťa a každodenných povinnosti. Ľudia vlastne vždy chcú to čo nemajú a nie sú spokojní s tým, čo majú aj keď to má veľkú hodnotu. Ale niekedy sa je dobre nad tým zamyslieť / ono to ani nie je také zlé, ako sa zdá a trpezlivejším prístupom sa to zlepšuje a netrpezlivosťou zhoršuje/, vedieť si vážiť aj trochu driny, čo výchova dieťaťa prináša a nehľadieť len na seba.
Možno by bolo dobre aj nájsť si takú podobnú mamu a porozprávať sa s ňou niekde na ihrisku alebo ísť aj s dieťaťom na návštevu napr. k rodičom.

matta308
autor
1. júl 2012

@janinah ako mozes vediet,ako sa spravam??? nemyslim si,ze sa spravam ako rozmaznanec...so mnou sa zivot takisto nemaznal...ano,mam svoje male velke stastie v dcere a muzovi...ale to neznamena,ze nemam svoje problemy a pocity...a to ze som dospela zena neznamena,ze sa nepotrebujem o svojich problemoch s niekym porozpravat...
P.S.: pivo neznasam!!!

janinah
1. júl 2012

@matta308 ja som to písala na odľahčenie,ty si sa urazila 😒 každopádne, každý kto tu hodí problém,má rátať aj s reakciami,ktoré sa mu nebudú páčiť...maj sa 😉

matta308
autor
1. júl 2012

@janinah no,neurazam...len ma nahnevalo,ze si ma nazvala rozmaznancom...lebo od toho mam veelmi daleko...😉

maruska24
12. júl 2012

matta si úplne normálna baba, ver tomu že si len v stereotype a to je to čo ti vlastne prekáža. Si tzv "každodenná mamina" ktorá potrebuje vypnúť / ono aj tak budeš stále myslieť čo je treba doma urobiť, ako s malou, či mužovi niečo nechýba/. Vieš nie si sama, čo si tak hovorí, že vlastne ani nemá žiaden koníček, a niečo pri čom by sa vlastne odreagovala. Keby si si aj nejaký našla, tak na to treba aj peniažky a aj čas. A to všetko je teraz fakt vzácne. A ak náhodou sa kamošky necítia rovnako ako ty, tak to tiež nie je nejaká pomoc. Skôr by som povedala že pravý opak.
Ja ešte nie som síce maminka, ale tiež mám momentálne obdobie /ťažké životné problémy/ kedy prichádzam na to, že v podstate žiaden koníček nemám a mám pocit že nič ma nebaví a že ten deň je každý deň rovnaký. Ale že úplne rovnaký. Stretnutie s priateľmi je akurát tak depresívne, lebo zrovna všetkým sa mimoriadne darí a ak majú aj nejaké problémy, tak o nich nehovoria.

adelaine
12. júl 2012

@matta308 ahoj 🙂
ked som si precitala tvoj uvodny prispevok, ako keby som ho janiekedy davnejsie pisala...mna tiez sem tam prepadlo nejake take cudno-depkovite obdobie, kedy som sa na nic netesila, nic ma nebavilo, to moje dieta bolo ako na just trucovite...a vies preco to je? lebo nie si v pohode, dieta nie je v pohode a je z toho pekny zacarovany kruh...
nie som odbornik na psychologiu a neviem poradit ako treba pozitivne zmyslat a ako si treba vazit toto a ono a bla bla...poviem ti, co pomohlo mne...aj ked je rodicak smiesna suma, kup si raz za mesiac nieco pekne, alebo chod na kozmetiku, vypni prosto...daj malu manzelovi a ty vypani z domu, chod na kavu s kamoskami, a prosto vypust paru....
mne to strasne pomaha resetovat hlavu a v neposlednom rade, tesim sa, ze idem do prace, medzi dospelych ludi...uz nebudem stihat depkovat 🙂 🙂 🙂

matta308
autor
12. júl 2012

@maruska24 ahoj...🙂 no,konickov ja mam vela,ale to s tym casom a peniazmi je svata pravda...ved toto, ze kazdy den navarit, poupratovat, pohrat sa s malou, ulozit ju spat.....proste stale dokola a hlavne ja uz nemam energiu...:-/ ale tak, teraz sa pojdeme na vikend odreagovat bez dcerky...tak snad mi to aspon na chvilku pomoze..🙂

matta308
autor
12. júl 2012

@adelaine hej, ta praca uz bude snad fajn...ale prides domov a zase do toho kolobehu...😀 no toto je nanic, ze ja som v podstate nonstop s malou...priatel robi cez tyzden aj cez vikendy,takze pride domov prinajlepsom o 6... a to unaveny padne na gauc...ale uz sa snazim vyuzivat vsetky babky,mala ich ma dost..😀 dnes som bola napriklad nakupovat vo vypredajoch, strasne ma to bavi...😀 a aspon do zajtra do rana budem mat dobru naladu ze mam nieco nove..🙂

anda2
23. júl 2012

tak to poznám, dieťa, chlap prec, ešte otec na krku, a veľky dom a záhrada, a ja len behám, stresujem a nahánam, a nakoniec depka a plač, a chuť zmiznúť na koniec sveta, tiež ked idem do mesta, tak sa odreagujem aj ked to neni dlhy efekt, lebo zase prísť domov a o 2 dni som v stereotype, a chlap nechápe, ked to len a len to isté

lujza123
27. júl 2012

@matta308 myslim ze mas uplne normalne stavy co prepadnu raz za cas skoro kazdu zenu na materskej. Neboj je to len take blbe obdobie, tiez si pametam ked bola moja dcerka stara ako tvoja tiez som tym prechadzala. Mala bola protivna, cele dni budto liezla na schody alebo rozsypala hlinu s kvetinaca alebo roztahovala CD cka. Nic na nu neplatilo, nikoho nepocuvala. Neboj, cim bude starsia tym bude lepsie. A kolotoca po navrate zo skolky sa neboj. Ono ked clovek (a hlavne teda dieta) nieje cez den doma neni co upratovat.
Chce to klud, ked pises ze ti ju ma kto postrazit tak strazenie vyuzivaj, ci uz na pojdes na kafe, nakupy, nejaky kurz to je jedno. My tiez chodievame (len ja a mala) na navstevy ku kamoskam a rodine co byvaju trosku dalej. Na den dva, vecer dame deti spat otvorime flasu vinka pokecame, cez den nejaky program nove mesto nove zazitky. Mne to vzdy strasne pomaha takato zmena a aj mala je potom par dni kludnejsia.
Inac mne pomohlo ked som si povedala dost a prestala sa hrat na dokonalu matku. Upratujem zasadne len vtedy ked sme doma vsetci (aby som to nemusela robit sama) , varim na dva dni lebo kazdy den vymyslat a vyvarat sa mi nechce. Nezehlim. Bez vycitiek dam malu k babke a chodievam cvicit. Spravila som tu nehoraznost ze niesom celu matersku doma s malou ale od jej 2 pracujem na polovicny uvazok. Kazdy druhy vikend ju strazi jej tatino a ja idem vecer von. A hlavne uz ma vobec nevytacaju reci typu si matka tak uz musis sediet doma a venovat sa len a len dietatu. Viem ze pre mna je praca a konicky relax a ked si oddychnem mam ovela viac energie a chuti sa venovat malej...proste ja som nikdy nevidela zmysel zivota v tom ze sa budem venovat len a len rodine a domacnosti. Pre mna je to zabijak.

matta308
autor
27. júl 2012

@lujza123 no,teraz uz mi je chvalabohu fajn..🙂 blbe stavy presli behom 3 dni...ale ratam s tym ze ma to este niekedy prepadne...no,ja som si tiez povedala ze kaslem uz na poriadok kolko krat...lahnem si s malou a spim,aj ked mame trosku bordel doma...a ked pride drahy,nadava ze nie je poriadok..😀 ale beriem to asi tak,ze jednym uchom donutra druhym von..🙂 tiez som uvazovala,ze pojdem robit, teraz by som mala super prilezitost na pracu,taku po materskej asi nenajdem...ale neviem,je mi luto tu matersku tak odseknut a pravdupovediac som aj trosku leniva a chcem si to este trosku uzit doma..🙂 a ani neviem,ci by mi malu zobrali do jasiel,ked ma este plienky.. a ten pocit poznam,ja rada uzivam zivota...a i ked rodina pre mna znamena vela, je to najdolezitejsia vec pre mna, tak potrebujem trosku vypnut a niekam vypadnut...

lauricka
27. júl 2012

neviem, ako fungujes s maminou, pomaha Ti? Alebo partnerova mamina? Mohli by Ti malu viac bravat a zabavit sa s nou, aby si mala viac casu pre seba. Dolezite je nezblaznit sa.

stastnevydatam
27. júl 2012

@matta308 jeej, sak to mas dobre, ja si podobnymi stavmi prechadzam minimalne raz za dva mesiace... mala ma 2 roky, a mne to pripadalo ako keby od 1. rocka mala obdobie vzdoru.. teraz je to lepsie, da si vysvetlitm co moze, nemoze.. aj ked frfot je stale.. ale potom si poviem, musim si to vychutnavat so vsetkym co k tomu patri.. ked to tak leti a potom lutujem, ze som si ju dostatocne nevychutnala.. . snazime sa nekricat, nebit ju.. ( ako myslim baci po rituske, nie ze zajtra dojde socialka 🙂 ) obcas mam fakt na male udrzat nervy, ale manzel je taky pohodak, tak som sa troska naucila od neho..

mne tiez pomaha, vybehnut si von, nemusim disco, ale aspon tak, raz za 2 tyzdne posediet s kamaratmi, alebo len s manzelom..alebo len tak po obchodoch.. a uz po chvili sa tesim domov, co robi nasa princezna.. a ked vidim, ako sa aj ona tesi, ze som doma.. a ze ma moze jedovat 🙂)
aj u nas je to tak, poslem manzela s malou niekam na vychadzku, ze si oddychnem, nakolko v auguste cakame druhe mimi, ale ked vidim, co ma caka, kolko roboty tak radsej makam.. ale su dni, ked si lahnem s nou a kaslem na vsetok bordel.. sak to zas len ja budem musiet odpratat.. ..
Bohuzial, tych problemov ma kazdy dost, kazda rodina nieco.. co uz, este stale nie je tak zle, aby nebolo horsie, otrepane, ale pravdive..
🙂

stastnevydatam
27. júl 2012

Všetko to, čo robia rodičia pre svoje deti, sa nevolá obeta. Ale láska...
pekne a pravdive.. 😉

matta308
autor
28. júl 2012

@lauricka no,s tymi maminami je to trosku zlozitejsie..lebo moja mamina vela pracuje,takze za moze pomenej...a priatelova mamina by aj mohla,lebo nepracuje, len nebyva v nasom meste..😀 ale tak,obcas sa podari..🙂

lauricka
28. júl 2012

@matta308 mno, len to obcas je malo, tak uz len odviezt jej malu domov...ak to nie je moc daleko a ona nemoze tak casto prist...Ale tak, uz si zvladla skoro dva roky, uz to do skolky dako vydrzis. Cim je clovek starsi, tym ma menej energie, to vidim fcul na sebe a my mame za sebou este len osem mesiacov.

matta308
autor
28. júl 2012

@lauricka keby som tak mala vodicak..:D tak tam maju malu kazdy druhy den..:D

perla200
16. aug 2012

@matta308 akoby si mi čítala myslienky....ja tiež som mala podobné stavy....a este k tomu že som bola zavretá v dome sama s malou, manžo furt niekde bud v robote, v škole alebo tak....isla som sa zblázniť....celé to polavilo ked som isla do roboty ked mala malá 1,5 ROKA. a teda odvtedy nemam pokoj vobec ale v práci riesim uplne iné veci ako doma....a dom asa venujem len malej, je v dobrých rukách a strasne mi chýba ale sme si velmi vzácne ked prídem..... síce frčím nejakých 16 hodín vkuse cez den aj tak to stojí za to. ked že dostávame dve výplaty tak si stale niečo kupujem pre radost🙂 a aj to je odmena za tú namahu.....drž sa neboj vsetko to povolí ked malá vyrastie trosku....

eliska3
11. sep 2012

raz mi došiel mail s nádhernými fotkami z vesmíru. Znela k tomu príjemná hudba a na jednej bol pohľad na našu zem a k tejto fotke bol nadpis: "... aké malé a banálne sú naše problémy..." 🙂 😉