Ahoj baby. Chcela by som vedieť váš názor na moju situáciu a aspoň sa zdôveriť... Som 4 roky vydatá a s manželom sa poznáme už osem rokov. Mám ho moc rada, máme spolu krásneho syna. Všetko by bolo fajn len odkedy som na materskej dosť sa zmenil môj pohľad na všetko. Nemám sa s kým porozprávať, milovanie o ničom. Chcem sa cítiť znova pekná a obdivovaná. Neviem či ma chápete?? Pred pár mesiacmi som si začala písať s jednym mužom na nete. Strašne mi imponovali jeho reči a dala som sa nalákať na stretnutie. Pár krát sme sa stretli ale už som cítila, že sa do toho začínam zamotávať tak som to ukončila. Ale zistila som pri ňom, že všetko môže byť aj krásne, iné. Je aj o niečo mladší a myslím, že som to ukončila skôr z rozumu. Proste bol to chalan, ktorý potrebuje voľnosť a ja musím pozerať hlavne na potreby môjho syna. Ale teraz som z toho aj trošku nešťastná, že ho už viac neuvidím. Doma to máme ako na hojdačke, raz je to úplne super a inokedy mám pocit, že k manželovi už nič necítim. Fakt mám z toho zmätok, nechcem byť nešťastná ale necem ani spraviť nejaké zlé rozhodnutie. Mám pocit, že už ani sama neviem kto som a čo vlastne chcem. Čo si o tom myslíte??? Ďakujem
@rita185 ...tiež si myslím, že je to len "manželská nuda" po rokoch spolužitia...osobne som cez to tiež prešla a myslím, že aj mnoho iných žien...ako "na hojdačke" je to u nás stále... 😀
...raz je lepšie, raz horšie...sú obdobia, kedy by som sa najradšej rozviedla...ale potom prídu obdobia, keď som šťastná, že mám toho svojho...
...nový muž v tvojom živote bude "nádherný" len dočasne...aj s ním by si zažila po ôsmich rokoch rutinu...
...ruku na srdce - myslíš, že iní chlapi sú lepší ako ten tvoj ???
PS : na tých svojich už sme zvyknuté, vieme ako "smrdia", s čím nám pomôžu a s čím nie...
@rita185
presne tak. je to ocarenie.
ale uplne ta chapem a normalne ma laka napisat to tvojmu muzovi nech sa zobudi! 😀 😝
(neboj, neviem jeho adresu!) 😅
nejaky vikend v kupeloch by vam bodol. potrebujete ozivit vztah.
ale tomu ver, ze aj s tym panom z netu by to bolo po 8 rokoch podobne.....zivot sa opakuje.
Kočky moc vám ďakujem za vaše názory a v podstate si myslím to isté len si to nejako neviem/nechcem pripustiť. Ja sa doma ozaj snažím niečo medzi nami zmeniť. Podľa mňa neznamená, že teraz keď sme rodičia nemôžeme byť aj manželia. Ja proste potrebujem cítiť, že o mňa stojí a že sa mu páčim. Lebo celý deň v teplákoch, s plienkou v ruke mi na sebavedomí teda nepridáva 😒 Preto som podľahla tomu chvíľkovému rozptýleniu 🙂 Zrazu po tom celom kolotoči kedy každý deň vyzeral rovnako prišiel niekto kto to úplne zmenil a ukázal mi, že sa dá všetko inak a že som mu sympatická čo mi manžel najavo vôbec nedáva. Konečne sa niekto staral aj o mňa po doosť dlhej dobe. Len ako to doma vysvetliť chlapovi,že chcem zmenu? Veď večer keď príde z práce, naje sa, zabaví s malým príp. ide na pivko a na mňa už proste nezostávajú sily ☹ Je mi už z toho do plaču 😖 Stále mi hovorí, že ma lúbi ale mne slová proste nestačia. Myslíte, že som moc náročná??
rita185 ja prežívam tiež to čo ty, aj myšlienky boli hriešne (napríklad začať si so susedom) ale zostalo iba pri myšlienkach. tiež sa strašne toho medzi mnou a manželom po narodení dcerky zmenilo. ja ostavam akosi bokom a strasne mi chyba muzova pozornost, polaskanie. prestala som sa citit pri nom ako zena a niekedy mam fakt pocit ze ma berie ako sluzku, opatrovatelku......ale su aj svetle chvilky, ale tych je naozaj ako šafranu. co st ym? no neviem , ale vsimla som si, ze ako nahle si zacnem robit svoj program bez neho, zacne byt pozornejsi, trochu žiarliví..Tak mozno to by bola cesta. Zacni chodit cvicit, ak mas moznost do divadla s kamoskami, kozmetika, kaderníčka, vylety s malu a skupinkou dalsich mamiciek a podobne.
Ahojte kočky, a hlavne Rita!
Presne tak je to ak ti baby vravia. Najdôležitejšia je ale úpriomnosť, je u Vás asi potrebný otvorený rozhovor, ktorý možno ani na prvý krát nedokončíte, ale jednoznačne tvoj muž musí najprv vedieť čo ťa trápi a možno nakoniec zistíte že niečo podobné trápi aj jeho! Možno fľaška vínka by tomu dopomohla aby ste sa naozaj otvorili jeden druhému, pretože ste to asi neurobili už poriadne dlhú dobu!
Držím palce!
luckai - práveže ja som manželovi už niekoľkokrát povedala, že v našom vzťahu takto nie som veľmi spokojná a že to podľa mňa ide proste dole vodou. Podľa neho je ale všetko v úplnom poriadku a on si nič také nemyslí a zjavne je takto spokojný. Ja ale nechcem ako sa hovorí držať hubu a krok, tváriť sa že som spokojná pretože v mojom vnútri je to úplne iné...
držím palce, aby si mala dosť síl a energie na zmenu.. je to ťažké, keď on nevidí, že niečo nie je v poriadku a že nie si šťastná.. 😒
Možno by bolo fajn si urobiť taký spoločný víkend - deň bez drobčeka, ak by ste ho mali dať komu postrážiť.. my sme sa doma tiež dostali do niečoho podobného (ale nebol v tom nik iný), len proste moje sebavedomie kleslo na bod mrazu, cítim sa hrozne, celé dni je to o tom istom a ešte sme sa aj presťahovali do cudzieho mesta kvôli jeho práci... stále je v robote a ja sama s malým, som z toho na prášky.. večer sa naje, osprchuje a lahne si na gauč, pustí si tv alebo sa hrá na ps3 či internete.... no vybavili sme si starých rodičov na víkend a boli sme lyžovať, bolo to super, aj keď som volala asi každú hodinu, že čo malý 😀 len škoda, že sme sa vrátili naspäť do "starých koľají" .... 😔
Naozaj sa rto na materskej lahko sklzne do stereotypnach kolaji a hlavne kvoli dietatu je z nich tazko von. Casto si mysloime a dufame ze sa to po materskej zmeni, ale vtedy je este menej casu na vsetko, na druhej strane my maminy uz nie sme take "zakonzervovane" v jednom kolotoci, v jednom byte, len s dietatom. No uvidime co nas caka.
Mamičky,mne velmi pomohla že som začala chodit 2x do tyždna na zumbu.Tak ma to nabija energiou!Byvame v malej dedinke,ani nie je niaká iná možnost kam ist,manžela zaujima iba robota.Takže doma to bolo velmi šedné,hlavne cez zimu,už som chytala depresie.Stále iba deti,domáce práce,to isté dookola.A pred rokom začali cvičit zumbu u nás v dedine,ja som sa pridala pred 5 mesiacmi,no a je to velmi super!Finančne nie sme na tom až tak dobre,ale aspon toto si doprajem,a potom aj k detom,aj k manželovi mám viac trpezlivosti 😀
@rita185 Okrem dietata a domacnosti si najdi aj iny zmysel zivota,ktory ta bude tesit, ja pri mojich troch drobcoch a po 2rokoch travenia doma som si pvoedala dost, a jednoducho som zacala sa vennnovat aj sebe,utorky,stvrtky a piatky som si vyhradila cas pre seba ale vzdy s jednym dietatom- zacalasom cvicit a chodit na plavanie, vzdy zoebriem jednno alebo dve deti so sebou,ale oni maju svojich instruktorov,ktori sa o nich dve hodinky postaraju a ja mam casibapreseba,takze sa dosytosti vyblbnem a hlavne zrelaxujem a oddychnem si od deti,a co je najdolezitejsie pridem na ine myslienky a citim sa skvele,adeti po treningoch sutakeunavene,ze ked prideme ,tak zalahnu a spia a ja si citamknihy,alebo browsjem po nete,jednoducho potrebujes aj ty zmenu nielen sedenie doma s dietatom,tak akniekedy mm pride skoor domov z roboty,tak sachodvyventilovat, nikedezacvicit,alebo len tak sa prejst von 🙂,aby mm videl,ze aj ty maas nieco ine nastarosti a nielen cakanie na neho kedy pride domov,a kedsioobcasniekde vybehnes,tak urcite si vsimne,ze sa deje nejaka zmena a bude ti venovat viac pozornosti
Ahoj,ja som na tom uplne podobne....az na toho druheho chlapa.tiez mam pocit,ze je to ine,az zle. ☹ ked pride muz z tyzdnovej cesty,2dni je super a dalsi 1-2dni je otras.vzdy odbieha na pivo,mame na futbal-tam je cely den,zase pivo.a ja ked niekam chcem ist,povie ze on uz pil a tak.nebavi ma to.inokedy to byvalo skvele,ako u kazdeho.teraz su dni ked sa ma ani nechyti,keby ho ja nepobozkam on to neurobi.trapi ma to,hadame sa.uz som unavena s toho. ☹ neviem co mam robit.staci len kompromis,len nie len s mojej strany,na to treba oboch.............
@rita185 Ahojky...myslim, ze manzelia po rokoch robia stale tu istu chybu a to, ze manzelstvo nechavaju len tak plynut. Z pohodlnosti...su si isti jeden druhym, zeny nemaju potrebu "skraslovat sa" pred manzelom /ved naco a ved aj tak mam kybel inych povinnosti/ a muzi zas nepotrebuju "zaposobit" sladkymi recami, skutkami, pozornostou. Mozno je to klise, ale o manzelstvo sa treba starat. Je milion malickosti, ktore muza potesia a kazdy normalny sa to bude snazit oplatit. Chce to len aktivitu z tvojej strany, pretoze ty si ta, ktora zacina byt nestastna...
Jednoducho bez pozitivnych podnetov /mozu to byt mile smsky pocas dna, spolocny vylet, wellness vikend/ nie je ziadny vztah udrzatelny...
@rita185 ..Akoby si cakala..ze Ta manzel vyzlecie z teplakov...a naplni Tvoje vnutro..😊..Doma mas pohodu..a aj cas na seba..tvoj kamarat by dosvedcil...😊..Ty si nespokojna sama so sebou...ako by to mohol tvoj manzel zmenit?..Ty sama to musis zmenit..nenudit sa...vzchopit sa. Pestovat svoju identitu..spomenut si ..cim si vynikala..co ta bavilo...Manzel Ta moze leda tak podporovat...A ci si moc narocna?..No ano..na manzela..robis mu veci poza chrbat a este stale si narokujes na to..aby urobil to..co mozes len Ty sama...Bré ránko.....😊
rozhodne sa venuj vzťahu k manželovi a k sebe. dopraj si,čo ťa teší, a vzťahu s manželom dopraj niečo nové, cho´dte spolu niekam, žite.. to s tým mladým je len znakom toho,že sa vzťah stal rutinnou a hľadáš niečo nové, hľadaj to vo vzťahu s manželom, prídeš o veľa,ak sa vzdáš dlhodobého vzťahu,rodiny bez toho,aby si trošku zapracovala na oživení vzťahu.