S manželom mi to nefunguje

erka21
27. sep 2015

Prosim vás o radu, som už zúfalá. Manžel ma strasne hneva, jedine plus čo môžem naňho povedať je, že ked potrebujem niekam ist sa postara o deti.Sme maželia 4 roky,zobrali sme sa lebo sme museli..teda nemuseli ja som sa nechcela vydavat ale on, že nechce nemanželske deti tak som suhlasila a zobrala som si ho . Najskôr sme byvali s mojimi rodičmi ale mamina sa mi do vsetkeho starala tak sme si nasli podnajom a odstahovali sa, už vtedy sa o nasu rodinu poriadne nestaral a s toho mala co zarobil si kazdy deň chodil podavat a do krcmi, nechodil domov opity len tam travil cas s kamošmi a minal peniaze. Nieraz som mu povedala ci by za tie peniaze nemohol radsej malemu napr. jogurty kupit. Ja som kupovala naozaj len tie nutne veci pre domacnost a hlavne pre maleho. Potom nam ukradli mobil ktory sme mali len tak za 1€ na smskovanie,posielala som ho na policiu aj do predajne aj tam siel ale este nieco od neho potrebovali ale potom tam uz nesiel zaniest co treba a prišla nam faktura za 600€ to uz bola posledna kvapka mojich nervou..nemali sme peniaze a este toto koli jeho nezodpovednosti. odišla som od neho k mojim rodicom. Ale po pol roku ma nahovoril na druhu šancu,že sa zmenil tak som sa k nemu znova vratila,po par mesiacoch si zmyslel,že chce druhe dieta,ja som chcela ist po materskej do roboty nechcela som druhe dieta..nuz ale mame druhe dieta. ale ako som otehotnela znova zacali problemy a odvtedy do teraz co je rok a pol sme mali 3 exekucie 4 mu hrozi ale je hrozny, kym mu nepoviem co ma doma robit nic nespravi a ked spravi tak strašne šomre..ani okolo domu nic nerobi. Prosikam sa mu nech si najde normalnu robotu na zmluvu aby sme si mohli kupit dom..ale stale len na cierno robotu si najde a na naš dom kasle.ale uz niesom si ista ci ten dom chcem s nim aby nam ho nejaky exekutor zobral..navonok sa tvarim,ze sme štastna rodina ale niesme. Všetko je na mojich pleciach a ja uz nevladzem tsk mi prosim poradte nechcem byvat po podnajmoch a stale sa sthvat chcem mat stastnú rodinu a mat vlastný domček pre moju rodinu, čo asi pri ňom mať nikdy nebudem :( .Ospravedlňujem sa za chyby musela som to rychlo napisat. A dakujem za Vase rady, či s nim mam zostať alebo sa vykašlat naňho už som s nervami v koncoch. Dakujem

mimi1237
27. sep 2015

Ci s nim mas ostat alebo vykaslat sa naneho? boze zeny,to ked ti napisu vykasli sa na neho tak sa vykasles ? ked ti napisu ostan tak ostanes ? To ze existuju rodiny ,kt sa navonok tvaria ze je vsetko ok,a za dverami sa odohrava nieco uplne iné ,nic nove pod slnkom,ty sa rozhodni ci chces ostat ci ist od neho.
Moj nazor,mas doma leniveho ,nezodpovedneho chlapa,ci toto vies zmenit ...pochybujem,neviem aky podnet potrebuje totižto takyto chlap aby sa zmenil,asi mu nepomože nič

nikawero12
27. sep 2015

...ani okolo domu nič nerobí....okolo akého domu, ked žiaden nemáte?

govinda
27. sep 2015

@erka21 no povedať, či s ním ostať či nie, to ti písať nebudem. Dôležité je, ako to cítiš ty. Mne príde nezodpovedný a lenivý, nemôžeš sa na neho spoľahnúť .... 😒 Už ho poznáš, poznáš jeho chyby a je len na tebe, či to dokážeš tolerovať a či dokážeš s tým žiť. Pravda je, že ho nezmeníš 😒 Ak nie, tak potom asi veľmi nie je čo riešiť a myslím, že ty sama to už chceš ukončiť.

tinapa
27. sep 2015

@erka21 Ja sa teda tiež moment. "trápim"...ale toto, čo ty popisuješ, to je už priveľa...exekúcie a pod. by som nezniesla..okamžite by som to riešila- rozhovor, ultimátum, rozchod.. Ľahko sa to hovorí, horšie vykoná, ale keď si to už raz urobila, urob to znovu- tak aj s dvoma deťmi, a hlavne mu už ďaľšie šance nedávaj..

erka21
autor
27. sep 2015

@mimi1237 Snažila som sa ho zmenit no proste sa to neda. Dnes som sa chystala na važnu debatu s nim o nas ale bola som na chvilu sama a nad vsetkým som uvažovala..čo ked ho tak zle vidim len ja? ale ked som to sem pisala a precitala ked som to odoslala, zistila som,ze fakt zle nevidim a je naozaj taky. A vaše nazory ako napr, tvoj ma len utvrdzuju, ze by som neurobila chybu kebu so ho poslala do kelu.

erka21
autor
27. sep 2015

@nikawero12 byvame v prenajatom dome.

nikawero12
27. sep 2015

@erka21 fúha, za rok a pol ste mali 3 exekúcie, ale peniaze na prenájom domu máte 😀 .....nejako mi to logicky "nesedí"....alebo že by to bola na MK dalšia vymyslená téma ???.... 😀 😀 😀

erka21
autor
27. sep 2015

@nikawero12 dom nam dali moji susedia do uzivania lebo ho mali prazdni a aj im sa hodilo aby sa on niekto staral. Dali nam ho do uzivania na tri roky. My sme ho dali naporiadok a platime si len energie. tri roky koncia o rok a preto som ho tlacila do kupi nasho domu aby sme odtialto uz isli do svojho

kale13
27. sep 2015

najdi si opatrovatelku pre dieta, najlepsie nejaku ochotnu mamicku na materskej ( pripadne niektore dni manzel moze strazit) a vrat sa do prace, a tiez zober financie do svojich ruk.. pozri ake mate dlhy a sprav plan ako by ste ich mohli splacat (snaz sa dat vsetky dlhy do kopy a na co najnizsi urok, alebo splacaj hlavne tie s najvyssim urokom).. sprav rozpocet kolko mozte minut na stravu, oblecenie, hracky.. ked to budes mat hotove tak si s nim sadni a ukaz mu plan a kolko od neho ocakavas penazi, aby ti daval.. mozes vydelit dat rovnaku sumu aj pre teba aj pre neho, co mozte minut na seba a zacni ho ucit hospodarit..

erka21
autor
27. sep 2015

@kale13 uz som chodila do roboty. 3 exekucie su vyplatene. maly mal vtedy 5 mesiacov a babka mi ho strazila..stvrta exekucia zatial nieje alebo je len mi o tom nepovedal lebo som mu povedala, ze ked bude este jedna exekucia tak s nim koncim.

kale13
27. sep 2015

tak to je super, ze ste to zvladli, tak potom hlavne riesit preco robil dlhy.. moze byt, ze ma nejaku zavislost a tam idu peniaze a potom neplati co ma? ak hej tak hladaj odobornika, nech sa skusi liecit.. ak boli exekucie za neplatenie uctov tak to sa da zobrat do tvojich ruk, postaraj sa aby bolo zaplatene (mne sa napr. vsetky platby strhavaju priamo z uctu tak nic nezbudnem) ... ak si berie pozicky bez tvojho vedomia tak to je ine kafe

erka21
autor
27. sep 2015

@kale13 robil ako zivnostnik a neplatil. Prvy krat socialna potom zdravotna poistovna. Potom Amslico neviem koli comu. a teraz znova socialna poistovna mu hrozi, mal tam splatkovy kalendar ale neviem, co sa stalo, lebo som mu povedala, ze ja nebudem zanho stale jeho problemy riešit.

jeennyv
27. sep 2015

@erka21 ber to z toho pohladu, co by si ty poradila cudzej babe, keby toto mala doma co ty...no urcite by si jej neradila, aby s nim zostavala, skus sa na svoju situaciu pozriet konecne triezvo a realne, v prvom rade si nerozumiete, v druhom starostlivost o rodinu je aspon z mojho pohladu nulova a dlhjeho dlhy len narastaju a budu narastat a nie su to len jeho dlhy, ale vase a kvazi aj vasich deti, lebo ich to bude ukracovat a o to, co budu po materialnej stranke potrebovat, lebo jest, obliekat, chodit do skoly a zit sa prosto musi....a rada do buducnosti..nikdy neocakava, ze clovek, ktory ma problemy ci uz pije alebo nepije, ale vysedava v krcme a nevie hospodarit s peniazmi, ze sa niekedy zmeni...ano zmeni, ale len k horsiemu, lebo male percento ludi s tym dokaze bojovat, lebo ak oni sami nechcu, tazko hladaju motivaciu....

bonaqa2013
28. sep 2015

taký zostane stále. Nezodpovedný lajdák. Či sa zmení? ťažko.
Moja sesternica mala takého podobného. ešte horšieho. Kamaráti a basa. Zakaždým keď prišiel z basy nasľuboval hory doly a bolo ďalšie dieťa. Mali ich spolu 3. Nakoniec to skončilo rozvodom, deti sú už dávno dospelé, len byt musela predať a polovicu mu vyplatiť. Len na byt jej dali peniaze rodičia - takže žiadna výhra. Prišiel k peniazom ani nevie ako.....

natalym
28. sep 2015

@erka21 Dohnať do roboty, ak Vám hrozí exe tak v tom prípade je lepšia robota na čierno. Všetky prachy zobrať a Ty gazduj s nimi.

erka21
autor
28. sep 2015

Nehovorim,ze nepracuje, pracuje cely mesiac vyplatu mi da, ma robotu za mizerne prachy a ked vyplatim dlh a energie, vydavky zostane mi cca 50€ alebo aj nic. Naštastie chodievam niekedystrihat a coto si privyrobim a potom cakam na moj najkrajši den v mesiaci patnasteho. Ale vpodstate tu ide o to, že nema zaujem si najst normalne platenu robotu. Za posledny rok vystriedal 5 robot. vsetko na cierno. Zakazdym ked mal nieco nove mi narozpraval ako dobre bude zarabat,ze po 3 mesiacoch mu daju zmluvu ked nastupil potom mu povedali, ze zmluvu nedostane. tam vydrzal mesiac a tera od minuleho mesiaca robi zase načierno ale polovicu vyplaty len precestuje ale ked mu poviem, ze sa mu to neoplati povie mi, ze tam aj tak chce zostat lebo robi pre kamarata a zase, ze neskor bude dostavat viac penazi, ale ja mu uz neverim stale mi tlaci do hlavy kaleraby. Uz mi je aj trapne ked stretnem znamych a pytaju sa ci este robi tam a on odvtedy uz dve roboty vystriedal. Myslim, že uz v tom mam jasno. Nechcem takyto život. Pri nom nebudeme mat nikdy nic. Tato diskusia mi len otvorila oci a ukazala, ze je nacase zmenit nas zivot.

mysicka36
28. sep 2015

Ty si fakt myslíš, že keď začne robiť na zmluvu si kúpite dom? 😀 exekútor hneď zistí cez sociálku, že má príjem a v momente mu začnú zrážať zo mzdy 😖 A ty ako pôjdeš robiť možno to isté. Ste manželia, takže majetok aj dlhy nadobudnuté počas manželstva sú SPOLOČNÉ.

jolinka
28. sep 2015

ja na tvojom mieste by som s takym lajdakom a nespolahlivym muzom absolutne neriesila nieco take ako dom. My sme tiez stavali a to maly domcek... nevies si predstavit kolko to zozerie penazi, muz musi byt doslova drac, doniest velmi slusnu vyplatu, po praci este makat na dome aby sa usetrili vydavky za dom a este k tomu uniest velku hypo bez ktorej ani nezacnete stavat / a ozaj z coho by vam ju dali, z tej jeho fluktuacnej prace nacierno?? 🙄 🙄 /

takze na dom ZABUDNI. Vo vasej situacii mas velke oci 😝 😝 Na tvojom mieste kaslem na dom, budete velmi radi ked sa dostanete k svojmu malemu bytiku, zalezi od lokality, kde na SK byvate, ale jemu hypo nedaju, ty ak pojdes do prace, budes rada ked zvladnete ako tak zit v podnajme a este je otazne ci zvladnete platit hypo, plus energie, plus vsetky vydavky, z tvojho platu a z jeho slabej vyplaty... a to vobec nehovorim o jeho dlhoch.. 😕 😕 Zrejme ste aj v nejakom dlhovom registri, takze ziadna seriozna banka vam nepozicia 😕

jolinka
28. sep 2015

@erka21 my tu mame podobnu rodinu o par domov dalej, dvojposchodovy dom je v EXEKUCII ☹ ☹ , neviem ako ho postavili, on mal spociatku aj slusnu pracu, aj peniaze doniesol, rodicia z oboch stran asi pomohli..

ale zacal s alkoholom, preto ho vyhodili z viacerych prac, dnes je alkohol na pracovisku tvrdo trestany, aj na hodinu vypoved 🤐 kadeco cela rodina s nim skusala, dokonca ho miestny podnikatel chcel vziat do prace, ze nebude mat vyplatu do ruky ale pojde to na dlhy.. Samozrejme krasavec nesuhlasil. Dom im zobrala banka cez exekuciu , mali nan zalozne prave, zena sa s nim rozviedla a isla s detmi nazad k mame do jednej izby 😕 😕
On si zije u frajerky v nejakej chatrci, bez prace a trv. pobytu , takze exekucie su nanho kratke, a jeho ex drie v praci a este vyplaca jeho dlhy, zrejme az do smrti 😖 😖

mimi1237
28. sep 2015

@jolinka božinku :(

regina22
28. sep 2015

@nikawero12
nie on robí načierno a narobí dlhy má nepravidelný príjem a nevie si vytvoriť rezervu, takto som to ja pochopila
na neho by som sa vykašľala

maja2005
28. sep 2015

@erka21 ahoj moja odpoved je odist, sice ked roni na cierno nic od neho nedostanes ale aspon nebudes mat na krku takeho chlapa co nic nevie urobit len dlhy po sebe necha. budes to mat tazke ale podla mna radsej sama ako s nim.

eri28
28. sep 2015

@erka21 Boze, zobrali sme sa lebo on chcel ja nie.Druhe dieta on chcel ja nie.Toto ma zabilo.To nemyslis vazne.Ten chlap vie velmi dobre co robi.Utekaj, lebo ho budes mat na krku do smrti a to bude este horsie.Ty si robila ked maly mal 5 mesiacov? Ja som skusila robit ked maly mal 6 mesiacov a to na polovicny uvazok, a tak mi chybalo to babo nezvladla som to no to je o inom.Kazdy by chcel taku zenu ako ty vsak on narobi a ty zehlis po nom.Rozvod a to hned.On ti nasluboval a dala si mu sancu a teraz???? Vsak ta vyuziva ako len moze.Kasli na city, aj ked asi konecne ochladli.Vsak on sa nikdy nezmeni.A predstav si nebyt takych susedov ako mate a take lacne byvanie, kde ste teraz.na ulici???Mama asi vedela preco sa do vas starala tekeho debila mat aj ja by som sa starala do dcery.Vsak ona vidi ze nic nezvladas, a urcite buzerovala aj teba aj jeho.Skus k rodicom ked sa da.A ziadne sluby nic vsak co si Matka Tereza????Aj mi niekedy zijeme z malo, niekedy mame viac ked sa podari, ja som nikdy nebola na bohatych, a nevidim v luxuse pokoj a lasku, ale moj muz mi pomaha vo vsetkom, aj vari, v sobotu upratuje, teraz umyl okna, nemam moc dobre tehu tak robi vsetko okolo maleho,Jasne aj si pospi cez den tak som ja pri malom, ale sorry aby tvoj ani okolo domu nic a to to byvanie mate zazrakom to je uz na mna silna kava.Drz sa nech sa ti co najskor otvoria oci, si sikovna mamina, zvladnes to aj bez tohoto privesku. 😝

erka21
autor
28. sep 2015

@eri28 Dakujem ti za prispevok, nerobila som som dlho, nezvladala som to a hlavne som s drobcom chcela byt doma a starat sa onho, nastastie som mala taku pracu,kde som mohla odbehovat aj domov lebo som synčeka ešte aj kojila,rychlo som ho uriadila a šup ho starkej a ja do prace 😒

evkapio
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
erka21
autor
23. aug 2016

Ahojte žienky, ozyvam sa takto skoro po roku, chcem napísať ako sa mi darí..tak, od novembra 2015 som s nim neni, 17.10 nas čaká rozvod, som bez problemov,s pokojom v srdci a žiadne dlhy nemusim riešiť..mám aj noveho priatela ktory sa o mna a moje deti stara a ma nas rad 🙂 a ja som štastná ako nikdy..samozrejme ešte mi robi nervy, ale už sa nenecham využívať . Pre deti si pride 1x za mesiac na jeden deň, viac asi nepotrebuje..aspon vidno, ako mu nanich zaleži.. a hlavne nemusim ŽIVORIŤ, mame všetko 😉

mysicka36
24. aug 2016

@erka21 držím ti palce. S chlapom, ktorý si len dlhy narobí a nieje schopný to riešiť by si nemala budúcnosť. Som rada, že si sa ozvala.

erka21
autor
24. aug 2016

Nechcela som taky život, je mi o 100% lepšie..sice hadze špinu na mna, ale ja mám svedomie čiste, robila som, čo som mohla.

adel222
24. aug 2016

@erka21 super,ze si sa ozvala. byvate s priatelom?
kedy pretiekol pohar trpezlivosti a kto navrhol rozvod?

erka21
autor
24. aug 2016

nie byvam sama s deťmi v podnajme, priatel mi ho pomaha platiť, sme s priatelom kratko, tak nech si najskor deti nanho zvyknu a aj on nanich, aby si vytvorili nejaky vzťah a potom časom uvidime 🙂