Viem, ze je to forum povacsine mamiciek, ale neviem velmi, kde napisat aby som si overil jednu skutocnost. Odkedy mame spolu dieta, s manzelkou uz nemame sex. Lekar vravi, ze je uplne v poriadku, napriek tomu rok presiel a nic. Predtym sme absolutne nemali problem sexovali sme vasnivo a casto. Viem, ze moze byt po porode nejaky utlm, ale uz to trva dlho a nechcem sa zmierit s tym, ze uz to nepride. Existuje nejaky sposob, lieky alebo nieco, co funguje alebo ako mozem ovplyvnit situaciu? Snazim sa byt aj nezny, masaze, spolocne vecery, zatial bez vysledku. Je mozne, ze to neupravi?
Normálne je to čo vyhovuje obom.
@juve11 možné je všetko... ale v prvom rade to chce rozhovor s manželkou, nie s nami... zistiť, či má ešte nejaké bolesti, psychický blok, alebo proste nevládze (pojem "materská dovolenka" je výmysel bezdetného chlapa 😀 )....môže byť aj strata libida po pôrode, jednoducho hormóny.... neviem, ako to máte doma podelené, čo sa týka domácich prác, ale kdesi som čítala, že v určitom veku je pre manželku najväčším afrodiziakom, keď chlap umyje riady 😀 a niečo na tom bude 😉 keď ju odbremeníš od domácich prác, postráž drobca a pošli ju prevetrať si hlavu s kamoškami... ale hlavne komunikácia medzi vami dvoma je základom všetkého 😉
niektore maju pauzu aj dlhsie...pevne nervy 😀
Masaz aj vecera su fajn, ale co tak skusit urobit jej volny den... lebo aspon par hodin, postarat sa sam o dieta, manzelku poslat ku kadernicke.....Pripadne ju odbremenit od niektorych domacich prac .... mozno to pomoze.
@juve11 - mne to normalne neprijde, treba otvoreny rozhovor, co ta trapi a zistit, kde je problem... niektore zeny ak beru antikoncepciu, stracaju chut na sex... kludne to moze byt vas problem... rovnako ak je problem zo stitnou zlazou, rovnako znizena chut na sex... unava a vycerpanost.... zasa menej chuti na sex... zisti pricinu... mlada zdrava zena chut na ten sex ma, frekvencia individualna, ale vobec - to je cudne.
Ani riady (mame umyvacku), ani vysavanie nie je problem, ani kadernicka, skor sa obavam psychickeho bloku. 😒
@juve11 urcite by som navstivila sexuologa....
@juve11 ako uz tu bolo spomenute vyssie tych dôvodov preco uz NIE moze byt niekolko.Od vycerpanosti,cez znizene libido,az po strach mozno aj z dalsieho otehotnenia.
Skus si zodpovedat par otazok:
-pomahas jej v domacnosti?
-vas drobec jej nezabera vsetok cas?pomahas jej s babom?mozno potom pada od unavy,a jednoducho uz nema chut na sex
-netlacis na nu prilis?
-vsimas si ju aj cez den,kolko ste spolu?
...ja by som isla na to takto,ak Ti ale ani to nepomoze,najlepsie bude to vypatrat rovno od nej,myslim,ze ak je medzi vami laska ono to pride,popytaj sa jej len na to co ju blokuje momentalne v tom najviac...
Myslim, ze pomaham aj s dcerkou, cez den nie som doma, takze az ked pridem vecer (19:00). Praca skor nedovoli. Ale cele vikendy venujem rodine az na vynimky, ked musim sluzobne prec. Rad by som jej doprial aj cely den volna, ale dcerku este koji, takze sam to nezvladnem. Niekedy dcerku nalozim do auta a ideme prec, nieco nakupit alebo na prechadzku, nech si mamina oddychne.
Rad by som komunikoval aj s nou, ale vacsinou odlahci situaciu alebo povie, ze nevie. Mozno naozaj prilis tlacim, aj ked sa mi nezda. Hocikedy mam k tejto teme pripomienky, co ju mozno este viac odradi. V tom mate asi pravdu. dik
No, je velmi citliva, rodili sme skor ako sme cakali a mala stale stres z porodu odkedy ju poznam, mozno to vytvorilo nejaky blok.
@juve11 vidím to na psychický blok ... možno nepríjemné zážitky z pôrodu, strach z otehotnenia, znížená chuť na sex, hormóny ... možností je veľa, ale odporúčala by som ti určite otvorený nenásilný rozhovor s ňou ... proste inak sa nedozvieš v čom je problém a ako ho riešiť ... my tu môžme len hádať ...
@juve11 ano zeny nemaju radi blbe pripomienky okolo toho,poznam aj podla seba 😉 nooo ale nehadz flintu do žita,ak si kazdy den v praci do 19:00 h aj to moze byt dovod,tzv. jej vycerpanost....byt s dietatom od po-pia od rana do vecera je dost namahave.My staviame dom,partner je taktiez kazdy den prec,povacsine aj na stavbe,a ja som kazdy vecer unavena z nasho syna ako kon,a poviem Ti tiez nemam 2x chut.....
ja si myslím, že to budú skôr hormóny, treba sa naozaj skúsiť normálne porozprávať a nenechať sa odradiť odľahčovaním. Budem držať palce, viem ako s nami, ženami, niekedy hormóny mlátia zo strany na stranu, jeden deň mám chuť muža znásilniť a potom sa mesiac pretvarujem aký je ten sex skvelý 😀 takže žiadna panika - rozhovor, vyberte sa niekam na pekný víkend a uvidíš, že to bude lepšie 🙂
@nevestickaaaa aj mne sa zda,ze to moze byt len tymi nasimi hormonami 😉 1rok po porode,je este zena tak hormonalne rozladena, ze aaaz...
Ak su to hormony, tak snad sa raz dostanu do normalu, to by bol lepsi pripad. 🙂
@juve11 urcite to nie je v poriadku, venuje sa ti aspon inym sposobom? Jdina sanca je si to odkomunikovat, pokial nechce na priamo, napis jej list, vsetko, ako ju lubis, aj ako po nej tuzis, ubezpec ju, ze vsetko bude pod dozorom, mozno sa boji dalsieho tehu. Ak nebude ochotna ani nadalej so sebou nieco robit, nech si este precita par osudov zien, ktore ich manzelia opustaju, lebo sa z nich stali maminky a zabudli byt aj partnerkami a milenkami. Takze ak ma nejaky skutocny problem, psychicky alebo fyzicky, nech to radsej cim skor riesi...
jasne ze to nieje normalne. Mal by si sa s manzelkou pozhovarat ze preco nema zaujem alebo co sa deje. Ked clovek dlhsiu dobu nesexuje rychlo si zvykne. My sme tiez pocas tehu velmi nemohli no potom sme ledva cakali kedy skonci sestonedelie 😀 sex je podla mna v zdravom vztahu velmi dôlezity, inak sa ludia odcudzia. Otvorene sa zeny spytaj kde je problem......
Dakujem Vam vsetkym za rady, keby som to pokladal za normalne, asi nenapisem, takze viem, ze niekde je pes zakopany a urcite mi Vase rady otvorili oci a umoznili vidiet veci z druheho polu. Ste zlate. 🙂 Dik
@juve11 zajdi alebo zajdite za psychologom/psychoterapeutom, vysvetli vam co a ako, nam to v manzelstve velmi pomohlo, zistili sme veci ktore sme robili nevedomky preco ich vlastne robime, lepsie sme pochopili jeden druheho a buduci tyzden asi zaciname manzesku poradnu 😅 nie je to hanba, je to normalna vec, ked nas boli telo ideme za lekarom ak nas trapi nieco na "dusi" tiez treba navstivit odbornika ak si s tym sami nevieme rady ... aj maly problem moze driemat vo vnutri a po case sa z neho stane velky problem ktory sa uz riesi tazsie ...
@juve11 este ma napadlo ze nas terapeut sa o sexualite vyjadril ze ma 2 podoby, psychicku a fyzicku... ked sa zena stane matkou tak tu fyzicku dava detom v podobe dotykov, pohladenia, pomojkania, atd. a preto velakrat uz nema viac potrebu sexu s partnerom, ale o to viac potrebuje citit lasku a psychicku podporu... pocas kojenia je to tiez hra hormonov 😅 vela zien uplne zblbne a zmeni sa 😝
@juve11 možné je všetko 😀 otázka znie, prečo nechce? 🙂