Ahojte,mame s ex spolocny byt,on si tam vodí navstevy s ktorymi ja nesuhlasim,ako je napr. jeho matka,ktora štve nase deti proti mne,existuje na to nejaky zakon,ktory by zakazal tieto navstevy?
byvame preto,lebo ex nechce predat byt,resp. ak ja najdem kupcu,on s tym nesuhlasi,je mu to takto vyhovuje,a ja neviem ako dalej
Stara mama vasich deti nema co robit vo vasom byte? 🙂 ....a ak chce proti tebe huckat,bude to robit aj u seba domA, na pieskovisku ci na ulici ;) Skludni hormon - otca svojich deti si vyberala ty, uz to tak bude dozivotne. Pre deti samotne bude najlepsie,ak sa budete snazit vychadzat dobre 🙂 ....a k bytu - kedze je aj jeho,moze si tam vodit svoju rodinu 🙂
takto isto žijem aj ja....čo sa týka rodín, obaja máme rodičov ďaleko, takže ked prídu moji, tak raz za rok na narodeniny dcére, alebo inú významnješiu vec, vtedy sa on odprace preč, lebo sa hanbí, takže byt mám voľný a jeho rodičia sa hanbia chodiť k nám kvôli mne a vlastne sú už starí, takže oni nechodia nikam, ale raz za rok cestujú a prechádzajú cez mesto kde žijeme, vtedy sa stretávajú na chíľu vonku, do bytu nelezú, aj ked ja nič proti nim nemám...inak každý z nás navštevuje svojich rodičov u nich doma, dcéra si vyberie kde a kedy chce ísť a my to s exom rešpektujeme....známosti si nevodíme...(občas sa zastavil môj priateľ, ked ex nebol doma, ale to mi bud doniesol nákup, alebo niečo podobné, nikdy to nebolo ako schválnosť voči exovi alebo tak)
nechcene navstevy 🙂 ja ze si tam vodi stetky
a on chudak mamu 🙂
kolko maju tvoje deti rokov?Snad maju svoj rozum nemoze ich proti tebe postvat..
ked moja babka pindala bez dovodu na moju mamu predomnou som ju ako 11rocna poziadala nech predomnou o mojej mame za jej chrbtom zle nehovori...ze ked neprestane nebudem ju chodit navstevovat...od vtedy som babku nevidela...
natalym....neviem, ja by som to rada poriešila....aj viac takých finančných konfliktov okolo neplatenia bytu z jeho strany bolo, ale ja ho nemám z čoho vyplatiť a hypotéku si brať kvôli nemu nebudem to nehrozí, ani by mi to platovo nevyšlo a on je úplne na dne, takže tiež nie....tak riešenie na to žial, nemám...
jasné že to nevychádza, ved by som prerobila 😀 my sme kupovali byt pred 10 rokmi za super cenu oproti dnešným a hypo treba splácať dalej....minimálne o akési morálne hľadisko mi ide - ved ani jeden z nás nedal na byt nič, plná suma bola hypotéka, tá sa bude a spláca dalej (resp. to je moj závazok) ale chcieť po rozvode jeden od druhého prachy, ked sme obaja vstupovali s nulou na začiatku je smiešne
Ak ste ho kúpili za smiešnu cenu tak máte aj smiešnu hypo? A hypo sa dá prehodiť na druhú nehnuteľnosť nie?
Ale nerýpem, mne by to tiež nevyšlo, keby sme predali a kúpili dva maličké, tie maličké sú tak drahé skoro ako tie väčšie. No tak to Ti teda nezávidím, teraz nech poradie tie múdre čo si sem chodia kopnúť.
Zasa hodnotite preco ze mamu, nevidite do nej tak sa nestarajte, zas urcite pisete tie co mate super vztahy asi s vasimi svokruskami, otazka bola jasne zadana.
@nasta55 ano, otazka bola jasne zadana a dostala aj jasne odpovede - on je vlastnik, moze si tam vodit koho chce a kedy chce a zadavatelka otazky moze byt iba stastna, ze si tam vodi vlastnu matku, pretoze kludne by si tam mohol vodit prostitutky ci bezdomovcom a rovnako by s tym nemohla robit absolutne nic.
A ak jej to vadi - nech sa paci, nech sa navrh na sud - ci na vyporiadanie BSM, ak este nie su tri roky odo dna pravoplatnosti rozsudku o rozvode, alebo na vysporiadanie podieloveho vlastnictva - ak uz tie tri roky presli.
a akoze sorry, ale takyto hysak chytat z ex svokry... totalne emotivne a uuuuplne zbytocne.
@nuvaring byt sa da predat, hypo vyplatit, zvysne peniaze rozdelit... ak po rozvode platis hypo iba ty, 3 roky spatne mas pravo ziadat od ex polovicu splatok ---- lebo splacas aj za neho (((predpokladam, ze platis tu spolocnu este manzelsku hypoteku)... proste natvrdo, pories to... inak to budes mat ako balvan stale pred sebou a nedostanes sa nikam.
a ak teraz vies platit jednu hypo, vies platit aj hypo k VLASTNEMU byvaniu.
kaktusik 😀 joj aká si múúúdra 😀 a si myslíš, že čo by som si asi tak kúpila za 10 tis E po predaji a vyplatení hypo zo zostatku v dnešnej dobe?????? záhradnu chatku???? 😀 miesto terajšieho trojizb. bytu??? 😀 do novej hypotéky by som s dnešným rozumom, s dnešnými cenami nešla ani keby som s exom mala žiť do smrti 😎
@nuvaring neivem kde zijes, ale kupila by si si byt, zila sama s dietatom, a mala by si hypo o 10 tisic mensiu ako ludia, ktori nemaju nic....
ak platis hypo teraz, tak budes platit hypo aj potom...
ale ano, aj s ex byvat do konca svojho zivota je riesenie...... len fakt podobne ako
@sisaha nevidim potom ten dovod rozvodu, ked zvladate existovat v jednej domacnosti spolu uplne v pohode.
@nuvaring čo by si si kúpila? 🙂 pokoj pre seba a svoje dieťa 🙂 zdravý vývoj, keď by tvoja dcéra videla, že žiť sa dá spokojne, že partneri sa neskrývajú a možno časom by mohla vidieť aj zdravý partnersk vzťah medzi svojou matkou a jej partnerom 😉
A ako píše @kaktusik007 nezačala by si na nule...mala by si 10 000 € k dobru 😉
preboha, sa zobuďte! 😀 😀 😀 začo by som si ten nový byt asi tak kúpila????? však z trhovej ceny bytu 600 000 tisíc Sk (vtedajšia koruna) teda 100% hypo mám dnes po 10!!!!! rokoch zbytkovú dlžobu 16 780€ 😎 😎 😎
inými slovami povedané...keby som aj dnes byt predala za terajšiu trhovú cenú, teda 2-3x drahšie ako pred rokmi, vyšiel by mi možno 1-izb. byt, ak nie garsonka, za ešte vyššiu hypo, ktorú by som musela zobrať a platiť snád do stovky 😎 ved je to je choré 😀
@nuvaring ty ho nemusíš predať a ani vyplácať z celej hodnoty bytu, pretože ste byt nebrali v hotovosti, ale cez hypotéku, vtedy sa to ináč rieši to vyplácanie a rozdelenie majetku, ako keby byt bol zdedený, alebo zaplatený v hotovosti, teraz niečo podobné rieši kamarátka, tiež sa rozvádza, tiež majú byt na 100% hypotéku 10 rokov a ide čoskoro bývalému vyplácať len adekvátnu čiastku
@nuvaring mne ta tvoja matematika proste nesedi.... ad jeden -- ak mas hypo s ex a za 10 rokov ste splatili na istine 3140 eur --- to tam mate prebobha aky urok???? alebo preboha ake nizke splatky, ze ti to nestahuje istinu???
a ak dnes predas byt za 2 - 3 nasobok (idem riesit teda 2,5 nasobok, co zodpoveda cca 50 tisic euram) -- a vyplatis hypo 17.000 eur -- ostava vam sa rozdelit 33.000 eur -- cize kazdy ma 16.500.
a neverim, ze ked trojizbak stoji 50 tisic (kedze za to ho vies predat) tak za 40 tisic nekupis na komplet zrekonstruovany dvojizbak.... 16.500 budes mat v hotovosti, ostava hypo 23.500 eur.
co je o 6.500 eur viac ako je zostatok na tej hypo, co mas.... ale byt je IBA tvoj.... a mas POKOJ...
akoze fakt, nech ratam ako ratam..... nevychadza mi to 🙂
skor mi to vychadza ze ty to riesit nechces a nemas zaujem. A hladas dovody ako to nejde, a nie ze ako by to slo.
@kaktusik007 myslim,ze si trafila klinec po hlavicke. Alebo je kocka mozno len financne negramotna a neradila sa so ziadnym odbornikom....alebo....jej toto v konecnom dosledku vyhovuje...
@ola2003 a preco spolu byvate? Vysporiadajte sa a nemusi ta trapit co robi. Takisto ty si mozes vodit navstevy akekolvek.