Rýpanie rodičov do môjho priateľa

29. jan 2024

Ahojte, prišla som sa len tak vyžalovať, lebo sa nemám komu tak zveriť. Mám priateľa, už snúbenca. Je to milý, pozorný chlap. Nikdy ma neudrel ani nič podobné. Len sa vo voľnom čase hrá viac ako treba. Ja mám tiež svoje keď on sa hrá, takže mi to až tak neprekáža. Keď chcem pozornosť idem za ním a venuje sa mi. Veľa krát príde aj on sám od seba sa mi venovať. No sú tu rodičia (mama a jej priateľ), ktorí vkuse do mňa hustia, že načo mi je taký chlap. Ja už neviem čo im hovoriť. Hovorím im vždy svoj názor že ho ľúbim a podobne. Priateľ ma podporuje vo všetkom. Verí mi vo veciach, v ktorých si ja neverím, povzbudzuje ma proste mi je oporou. Za to rodičia mi ani neveria, ani žiadna podpora od nich, jedine od môjho biologickeho oca, chcem ísť na Vš, nikto ma nepodporil len priateľ a môj biologicky oco. Ich reakcia ma trochu zamrzela. (Že aj tak ko**t z toho) bola reakcia takto do slova.... Pracujem za pásom kde robí aj mama aj jej priateľ tam robil. Chcem sa mať v živote lepšie a oni len chcú aby som robila tam kde som. Ja som mladá, potrebujem sa zdokonaľovat aby som sa v živote mala lepšie. Lenže v tejto rodine sa podpory nedočkám. 😪 Vôbec ma nechápu. Už som im to povedala a nič rovnake správanie ach.. Pred pár týždňami som potratila sú to asi 3 týždne. 2 týždne sa nehral, vždy bol somnou. Potom som ho už poslala že nech sa kľudne ide hrať, no nechcel až na veľa išiel. Lebo už som chcela trošku svoj priestor 🫢😂 veď chápete. Pozerať seriály, ktoré mužov nebavia a podobné veci. Mali ste nejaká takýto problém, že rodičia stále do vás hustili za manžela, priateľa a ste stále v pohode spolu s mužom? Pretože takto to len robí zlú krv aj pre mňa aj pre neho. Samozrejme obidvaja robíme jedným uchom dnu a druhým von. Nechodíme po rodine kvôli tomuto. Väčšinou sme len sami. Lebo nikto nevidí čo sa deje za dverami nášho bytu. Hodnotia len z toho čo majú pred očami... Nepotrebujem to počúvať od nich. Prepáčte za taký dlhý príspevok. Potrebovala som sa len posťažovať... A doma sťažovanie nemá zmysel.

abbey1
30. jan 2024

Prepáč, mne to vyznieva ako príspevok 15 ročného dievčaťa. Si dospelá? Pracuješ ty i priateľ? Riešte vlastné bývanie. Chceš študovať, posunúť sa niekde a napriek tomu si bola tehotná. To nie je veľmi rozumné vo vašej situácii. Určite schvaľujem odhodlanie niečo robiť so svojím životom. Len to musíš myslieť vážne a aj sa tak chovať.
Priateľ sa hrá. Ako? Čo hrá? Hey na počítači, mobile? Koľko času denne. Prepáč, mne je skutočne smiešne, keď posielaš dospelého chlapa hrať sa. Neviem, no mne to príde skutočne ako pubertálny výlev.
Na vysokú chod, keď na to máš hlavu z chuť. V takom prípade však odlož tehotenstvo, keď budete mať vyriešené vlastné bývanie a ty svoju vlastnú budúcnosť. Potom ťa ani nebudú musieť trápiť reči matky a jej priateľa. Ale to chce samostatnosť!

dzejny656
30. jan 2024

Ja nechápem prečo im hovoríte že sa hrá? Môj muž hra(l) tiež veľa, je ITckar, jedna z viacerých vecí pri ktorých relaxuje sú hry. Mne to nevadilo. Nikdy sme to ani jedným ani druhým rodičom nevešali na nos.

anjelicek26
30. jan 2024

Nechapem, na co im vesias na nos, kolko hodin denne stravi vecer na PC a drti hry... svagor je tiez taky, kazdy vecer 2-3 hodiny s kamosmi drtia roky rokuce, ale nikdy neprekroci limit a nedrti celu noc, cez den pracuje, stara sa o vsetko mozne, sestru by na rukach nosil, uzasny otec... vecer si sestra pusti serialy, hudbu, ide skor spat, on je taka sova, on si zapne pc a s kamosmi hraju, ja v tom problem nevidim. Dospely clovek, pokial nie je vyslovene zavislak - sa moze zabavat po praci ako chce, to, ze to tvoji rodicia nechapu, je ich problem... to akoze vecer pasivne zapnut telku je podla nich lepsie? Alebo co oni robia vecer...?

lenicka999
30. jan 2024

Z vysokej školy ťa odhovárajú, pretože by ti ju museli platiť. Pokiaľ študuješ tak ťa rodičia musia živiť a to sa im asi nechce. Pokiaľ chceš študovať, určite choď.
Inak to že tvoj priateľ hrá hry by mi až tak nevadilo. Ale vadilo by mi že pracuje za pásom (pravdepodobne za malý peniaz) a svoj voľný čas neinvestuje do toho aby sa dostal k lepšie praletej práci (kurzy, učíť sa niečo nové atď.).
Musíte pozerať na budúcnosť a pracovať sa sebe, aby ste sa mali dobre, hlavne keď si chcete založiť rodinu.

madeincssr
30. jan 2024

AUTORKA nenechaj si ziadnymi recami (hoci aj najblizsich) vziat svoju tuzbu ist na VS. Lepsie teraz za mlada, ako to potom neskor dohanat, alebo lutovat. Do dietata sa este nehrnte, mate cas. A nenechaj si znechutit svojho partnera, ak sa navzajom milujete a je ti oporou. Ver si a podporujte sa navzajom 👍🍀.

mabenn
30. jan 2024

Jeden z priznakov dospelosti je ist si cielavedome za svojim, bez ohladu na blbe reci okolia a hoci aj rodiny

beata_k
30. jan 2024

Si dospela, tak si ho razne zastan. Zasluzi si to.

breznica
30. jan 2024

@abbey1 veď píše, že bývajú sami

0silvia0
30. jan 2024

Ked chces aby ti dala mama pokoj, staci sa aj jej opytat, naco jej je taky chlap. Ze tebe sa jej priatel tiez nepozdava a neriesis to.

januska12323
30. jan 2024

Veď doma nevykecavajte všetko ako máte doma a nebudú mať do čoho rýpať.

crazy_cat_lady
30. jan 2024

nevesaj im zbytocne na nos veci, ktore potom mozu pouzit proti tebe.. a co sa tyka prace, je super, ze si cielavedoma a chces sa niekam posunut, pokial ta rodicia nepodporuju, samozrejme, zamrzi, ale mas podporu od priatela, tak si hladaj inu pracu a rovnako o tom nemusis hovorit mame..

stanulienkat
30. jan 2024

Mne tiez nepride v poriadku, jed sa dospely chlap hra. Je to znak nevyzretosti. Ked budere mat dieta bude sa tazko zbavovat zavislosti. Nechapem, ci sa hrajuci muzi nezucastnuju domacich prac. Mne sa 3 hodiny denne zdaju aj dost. Ale je to vasa vec a mama naozaj nemusi vsetko vediet.

galganka
30. jan 2024

@stanulienkat sú takí šikovní chlapi, čo zvládajú aj vlastné deti aj vlastnú domacnosť. Ja sa tiež nevzdám svojich hobby, prečo by sa mal on? Ja som na strane priateľa, snúbenca. Ak hrá a vie to vypnúť, čo podľa popisu vie, nevidím problém. Milí rodičia môžu pindať, koľko chcú. 🤷🏼‍♀️

stanulienkat
30. jan 2024

@galganka ved pisem, ze je to ich vec, ale takych chlapov, co hraju a aj pomahaju je ako safranu. Diskusie su tu vacsinou ako sa chlap cele dni hra a nevenuje sa dietatu, ani nicomu doma. Samozrejme, ze mu netreba zakazovat konicky. Ale ani ja nemam konicky denne na 3 hodiny. Ale ved autorka uvidi, ked budu deti....

nika898
30. jan 2024

U nás to tak bolo ocino má odhovaral od môjho terajšieho manžela a dokonca aj svokra 😂. Ja som tvrdohlavá a šla som si za svojim. Tento rok ideme oslavovať 10 výročie svadby. Každý má svoje vlastne problémy no nikdy som ich neriešila s mojimi rodičmi. Nehovorila som im to zle. Sú to tvoji rodičia a keď im povieš niečo zle na partnera tak z toho spravia hotovú apokalypsu. Keď si ty s tým že on sa hra hry tak je všetko v poriadku. Každý chlap má svoj vlastný druh relaxu niektorý chodia do krčmy na pivo, iný pozerajú potajomky porno, další sa hra hry na PC, iný chodí do posilky alebo hrať futbal. Každý potrebuje relax. Čo sa týka VŠ podľa mna záleží od toho aký odbor si chcela ísť študovať (ak je to sociálna práca) tak si naozaj potom budeš môcť diplom zavesiť na stenu že aha mám titul, ak je daky zmysluplný odbor s ktorým si budeš vedieť najst rýchlo a ľahko dobre platenú prácu tak smelo do toho.

galganka
30. jan 2024

@stanulienkat diskusie sú tu o bitkách, o pití, o chlapoch, čo tvrdia, že materská je dovolenka, o ženách, čo sa zaľúbila do kolegov, či chcú odísť od detí... Toto nie je zrovna reprezentatívna vzorka. 🤷🏼‍♀️ A tri hodiny sú podľa mňa nič. Kľudne môže vypnúť úplne s bábätkom, hrat6, keď bude spať... Tri to u nás doma zvládli. A koľko rečí som sa napočúvala od "radi-dajok", aké je to zlé, ako to mám zatrhnút, zminimalizovať... Teraz hrávajú aj spolu, každý slúchadlá na ušiach a bojujú, budujú, akurát minule som sa smiala, že u nás teda test otcovstva ani jedno dieťa nepotrebuje, z každej izby poobede niekto bojoval. 😂

nika898
30. jan 2024

@stanulienkat prečo by si nemohla mat koníček na 3 hodiny denne. Však počas tvojho koníčka sa môže muž postarať o všetko. Ja sa môžem aj na cely vybrať preč a viem že manžel sa postará o deti. Keď sa vrátim tak on sa ide zrelaxovať za PC ako dlho tam je vôbec neriešim, aj keby tam bol celu noc. Dôležitá je dohoda partnerov.

stanulienkat
30. jan 2024

@nika898 Veď v poriadku. Je to každého vec, mne to príde dosť infantilne. To mne sa tiež muž postara o dieťa, od narodenia. Ale som radšej, keď sa venuje dieťaťu a ide s ním na prechádzku, ako keby mali sediet doma všetci na riti a hrať sa hry.

nika898
30. jan 2024

@galganka u nás to iste 😂😂😂. Už vidím že mám doma budúcich IT-ckarov 😂😂😂. A dokonca sa cez víkend jeden deň hráme všetci 4 spolu 😂😂😂

galganka
30. jan 2024

@nika898 ja s nimi radšej nehrám, neviem prehrávať. 😂

nika898
30. jan 2024

@galganka 😂

oblecenie99
30. jan 2024

Myslím si, že to môže byť problém... ja som tiež nepočúvala našich, keď sa im nepozdával môj prvý (a žiaľ aj posledný) priateľ, odhovárali ma. Ale on predsa nebol na mňa zlý, naopak. Tak som sa ho držala, až sa za neho o pár rokov vydala. Už sme boli spolu zo zotrvačnosti, zvyku, aj sme spolu bývali... tak sme sa vzali. Či by som vrátila čas? Áno, a veľmi. Nehodíme sa k sebe, rodičia jednoznačne MALI pravdu. Ty sama musíš vedieť, čo chceš, čo ti vadí, čo si ochotná tolerovať. Teraz, o rok, o pár rokov, o desať rokov, o 25 rokov. Hranie sa, lebo veď aj ty máš v ten čas svoje hobby, je teraz fajn. Hocijaké hobby, relax, únik je fajn a je nevyhnutný. IBAŽE si ustráž vyváženosť. Aby ti to nevadilo aj vtedy, keď tvoj voľný čas sa riadne okreše s deťmi, potom s robotou a súčasne s deťmi a on sa bude naďalej hrať, kedy chce, veď mohol aj doteraz. Mne už teraz vadí strašne veľa vecí, ktoré mi mali vadiť aj predtým. Lebo kým jeden z nás musel zo svojich vecí ubrať, lebo ináč sa nedalo, ten druhý to neurobil. A čím viac jeden neuberal, tým viac musel ten druhý. A hádaj, kto bol na ktorej strane.
Ináč som sa na náš vzťah pozerala očami slobodnej, nezávislej dvadsiatky, ktorá žila s priateľom, mala čerstvo po výške, robila kariéru, a po práci to, čo chce, a večer sme mali na seba čas, koníčky, seriály, posilku, beh, plávanie, kino, divadlo, výlety, vínko, sex, atď. Ináč očami unavenej zúfalej matky s malým bábätkom. A ináč očami frustrovanej pomaly štyridsiatničky, ktorá lavíruje medzi domácnosťou, prácou, akousi na pol ceste zaseknutou kariérou?, materstvom a manželstvom - v tom zozname chýbam akurát JA, s hypotékou na krku a chlapom, ktorý zostal rovnako zlatý, rovnako milý, aj do roboty chodí, len svojho voľného času, SVOJHO priestoru, sa nikdy nevzdal. Ani o milisekundu. ON zostal, JA som sa niekde v tom procese zabezpečenia normálneho chodu celej rodiny a fungovania dospelého života, žiaľ stratila. Niekto totiž MUSEL, aby to nejak fungovalo.
Ty vieš, či je to budúci nádejný IT-čkár, alebo proste chlap, ktorý robí, vie sa o vás postarať, a vie, kedy vstať od tých hier, alebo proste od hocičoho, keď je to potrebné. Môžeš si tu prečítať od iných žien, že je to OK, ja mám kamošku, u ktorých to teda OK v žiadnom prípade nebolo, to je individuálne. Je to jedno, či ide o hry, alebo o iné trávenie voľného času. Dedukujem, že si už dospelá, ale ešte mladá, Nemíňaj energiu na prácu, ktorá ťa nebaví, máš ambície, máš na viac, choď do toho, študuj, pracuj, buď aj s tvojim priateľom, ak je s ním dobre, bývajte spolu, spoznávaj ho, veľmi veľmi dobre ho spoznávaj: sleduj veci, ktoré by ti mohli vadiť, keď sa zmenia pomery. Neupínaj sa ani na neho, ani na rodičov, rieš seba.

nevenka
30. jan 2024

No, moj muz tiez hraval, este ked sa nase tretie narodilo, tak ja maleho na prse, citala som si pro tom a on hral so sluchadlami. Potom ako prisla vojna na Ukrajine, akosi sa mu prestalo chciet tie strielacky, tak mal kus klud alebo auta. Teraz uz cas nema, chodi robit do domu, aby sme sa mohli cim skor prestahovat. Tak raz za tyzden mozno alebo si radsej zapoji gitaru. Ja sijaci stroj. Kazdy ma nieco. Pokial je to v tejto rovine, ked to nezasahuje do beznej starostlivosti o rodinu, domacnost, deti, pracovneho zivota, ci oddychu, podla mna je to zaluba ako kazda ina.

autor
30. jan 2024

@abbey1 sme dospely, a pracujeme. A nemám ani 15 ani 18 ani 20. Dieťa prišlo ale aj odišlo, takže asi to tak ma byť. Bývame sami a som samostatná. A čo je na tom zlé, že som ho poslala robiť to, čo má rád? Samozrejme má vlastnú hlavu ale v ten moment by nešiel, ale už aj ja som potrebovala vypnúť a byt trochu sama. Ja na tom nevidím nič zlé. Ale ďakujem za vyjadrenie 😊 budem určite pracovať na sebe

autor
30. jan 2024

@dzejny656 ja som im to nehovorila, len keď voláme tak vidia že sa hrá, takže z toho asi usúdili 😀😀

autor
30. jan 2024

@lenicka999 asi som zle napísala, ja pracujem za pásom. Preto chcem ísť na VŠ, alebo mať lepšiu prácu. Pretože to je naozaj malý peniaz

autor
30. jan 2024

Ďakujem všetkým za odpovede. Každopádne rodičom už nebudem vešať na nos nič také a bude dobre hádam 😀 ďakujem žienky 🥰

autor
30. jan 2024

@nika898 určite sociálna práca to nebude takže verím v to že s tym diplomom sa budem môcť zamestnat, tam kde chcem

autor
30. jan 2024

@oblecenie99 viem že ked bude niekedy rodina, tak bude sa vedieť postarať. Má veľmi rád deti. O moju malú sestru, keď sem chodí tak sa jej venuje. Keď je s deťmi hry ho nezaujimaju. On túži veľmi po rodine, no ja chcem ísť ešte študovať, tak sme to odložili. Ja som ani netušila že som tehotná, že by sa to podarilo. Lebo sme to skúšali asi rok alebo aj dva a nič, tak som sa rozhodla že si aspoň spravím Vš a na koniec som bola tehotná, no potratila som, tak to tak asi malo byť. Dokonca by išiel aj na materskú aby som ja mohla ísť do práce ak budem mať takú ktorú by som chcela 😂. Vyrastal s mladšími surodencami. Takže tam bolo vždy stráženie, chovanie a podobné veci. A má veľa detí v rodine o ktorých sa dokáže postarať.