Ahojte mám priateľa ktorý má 12 ročne dcérky a popravde som z nich normálne unesená..Ako im ich matka môže dovoliť sa odfarbovať a neviem čo tak sa len pýtam na váš názor či je normálne v dnešnej dobe aby sa 12 ročne dievčatá (deti) farbili upravovali na štýl ombré, gélové nechty atď...Ako keď som priateľovi povedala svoj názor že či sa mu nezdá že jeho dcéry začínajú príliš skoro s týmto a či to vlastné aj dovolia v škole 😄 tak ma hneď odfajkol že ak sa chcem mám sa nafarbit aj ja ✌️😄✌️ keďže riešim blbosti... Takže neviem či som staromódna ale ja som bola v 12 tich rada za bábiku ✌️🤣✌️
@nina24888 Súhlasím asi je to dobou uponáhľanou alebo rodičmi ..No viem dobré že keby mám dcéru ja tak toto nedovolím aby začala tak skoro pretože potom to dopadá tak že už v 16-17 čakajú baby mimčo 🙂
Bohuzial je to o rodicoch. U nas niektore piatacky , siestacky odfarbene vlasy, kratke tricka, brucho hole, mini kratasy... , ale ked im to rodicia dovolia
Nie, nie je to normálne ale treba sa starať o svoje deti a keď ich nemáš tak o seba. Svoje si potom vychovás ako bude chcieť...
u nás na rodičovskom triedna upozornila, že to nie je vhodné ...a to majú dievčatá 14 - 15 rokov
Ani mne sa to nepáči, našťastie moja po tom ani netúži ..posledné mesiace používa špirálu a občas make-up / na prekrytie akné
Pamatam sa ze v roku cca 1999 boli in tricka s holym pupkom mali sme so sesternicami od 10 - 13 a nosili ich boli s dievcatami zo Spise Girls a mesiac na to sme si dali set s Pumbom z Levieho krala... Ked som mala asi 12 mama mi sama spravila melir bolo to krasne dospievanie ziadna hysteria.. Potom faza ruzovych sminiek, potom faza ciernej a lebiek... Nedivim sa ze dnes si 12 rocne daju spravit gelove nechty.. Ak im mama dovoli... My sme si lakovali vtedy gelove neboli
Kazdy dospieva inak a vela robi kolektiv
Po prvé je to u teba len spomienkový optimizmus. Úplne pochybujem, že si sa v 12 hrala s babikou. A po druhé, zakázané ovocie najviac chuti. Nevidím absolútne nič zlé na ombre a nechtoch, ak je to s mierou. Ak to majú baby v triede a jediným to nedovolís, budú po tom akurát najviac túžiť. A nebudú vás rešpektovať ani vo vážnych veciach (cigarety, alkohol,...) lebo vy budete tí, čo aj tak zakazujú úplne vsetko
nie nie je to normalne, je to o tom co deti vidia doma a co im rodicia dovolia (ucim v skole a vzdy sa najde 1-2 dievciny v triede ktore toto riesia hoci skolsky poriadok hovori opak... ja im vzdy vysvetlujem ako chcu vyzerat v 20-30r. ked uz teraz vyzeraju ako .... znicia si tvar chemiou ci makeupom a o 30 rokov budu vyzerat ako stare skatule 😀
Nie je to normalne, okrem ineho si znicia vlasy aj nechty. Nechapem preco musia rodicia vsetko dovolit.
mojim žiadne geláky nedovolíme...ak sa im niečo nepáči ich problém, dnes museli opleť cibuľu v záhrade - s gelakmi by sa im to zle...
Tiež sa niekedy desím, keď vidím fotky synovych spolužiačok na fb-otrcene zadky v minikrataskoch, vymachlené, vlasy prefarbené... nechápem, že to ich rodičom nevadí (majú 11). Hold...zrejme nová doba, ktorej celkom nerozumiem
Moja dcera bude mat 13r, ale toto by som jej este nedovolila...vsetko ma svoj cas.
Moja dcéra má 17,5 rokov. Prvýkrát som jej dovolila nafarbit si vlasy zmyvatelnym šampónom keď mala 16,5 roka. Nechty si lakuje svoje a len na víkend prípadne prázdniny..... Žiadne gély a podobne....
Bez ohladu na to, co si myslim o gelovych nechtoch a farbenych vlasoch na 12-rocnych detoch, zakladatelka si sice moze povedat svoj nazor, ale nie su to jej deti, takze vychovu nech prenecha rodicom a svoje vychovne metody nech vymaka pre svoje deti.
Mojej 12 ročnej dcére som včera urobila asi 4 pásiky svetlejšieho melíru do vlasov a kúpila som je špirálu . Mala nesmiernu radosť a ja s ňou že ona má radosť. Keď sa pozriem na seba na fotkách , tam som mala asi 14 rokov, vyčesané krátko hore zostrihnuté vlasy nagelované asi jediným druhom gelu ktorý bol v rôznych farbách a keď nebol aj cukrová voda bola dobrá a na vnútronom kútiku po celej dĺžke oka som mala čierne linky a na ústach svetloružovú AMIKU. No proste koniec 80 rokov 🙂.
V 12 som sa určite nehrala s bábikou zase tak mentálne pozadu som nebola.Nikto v mojom okolí sa už s bábikou nehral.Max pc hry.Mala som už menštruáciu takže aj chovanie sa zmenilo.
Obliekala som sa chlapčensky.Mala som jemne namaľované mihalnice a na vyrážkach aknecolor.Na vlasoch jemný melír.
Človek by si ani nevšimol, že niečo je na mne iné.
Keď som sa začala maľovať tak som nikdy neprekročila hranicu telového odtieňu.Hnedá, svetlohnedá, ale to až tak 15/16.
... keby mám dcéru... ani nemáš a už hodnotíš, počkaj keď budeš mať vlastné dieťa 😝 a druhá vec - ojojooooj priateľ s dvomi dcérami pred pubertou ktoré kritizuješ a na to ti on odvrkne - no o tebe ešte budeme niekedy čítať 🙊 držím palce vo vzťahu 😉
No síce autorke hovoríte 'nie su tvoje, nestaraj sa', ale zaujímať reakcia jej partnera by ju mala, najmä ak svoje vlastné deti bude mat s aktuálnym partnerom, ktorý má na výchovu evidentne svoj názor (samozrejme mozno ovplyvnený matkou tych dievcat). Aj ked nemusia partneri vzdy zdielat názor na výchovu na 100%, mali by byt schopní sa minimálne rešpektovať a v dolezitych témach tahat za jeden povraz. Za mna je toto na rozhovor, aj ked samozrejme je ho momentálne zrejme velmi vzdialená budúcnosť.
Ahoj tu ide o hodnoty, ake im doteraz matka dala a zasady ake im stanovila...moja od malicka pocuva, ze po 18tke si moze nafarbit a tak ale ze tetovanie nie... Vdakabohu nie je zatial rebelka a ma to na kahu... Nezaujimaju ju chlapci, cigarety, alkohol, a take... Mozno teda. O tych cigaretach som si ista. To neznasa. Teraz sme bolo vonku a kamoske vrvaela, ze preco fajci, ze ci nevie ze ako to skodi, a ze ake skarede zuby z toho su😁😁😁😂😂😂😂a kamoska mi to z uzasom vravela, ze to je uzasne, ze ako tmju upozornila.
Moja sa strasn etuzila malovat... Dovolila som jej spiralu... Aj sa malujem slabo.. Momentalne v lete len spiralu...a uz ju aj to omrzelo. Ja ju ucim milovat samu seba ataku aka je.. A zda sa ze sa aj ma rada a citi sa fajn taka aka je...
Ale napr aj ja som si v 32 prvy krat nafarbila vlasy a citim sa super s touto farbou, lepsie ako s origilom.. 😁Takze je to o tom ako to ty nastavis... Ak mas urcit ezasady toto nie a toto este moze byt tak aj dieta sa musi tam vpratat... Ja mam taky priklad blby🤦♀️🤓... Ze ked dieta najde na ceste psie hovno... A chce sa snim natriet silou mocou lebo chce... Tiez mu to nedovolis. Tak je to zo vsetkym....
A este nieco v 12 sa nafarbi, a v 15tich uz bude poznat vsetko, sexovat nezavazne a aj vselico ine...lrn aby sa priatel nestal dedkom cochvila.
Dnešná doba je celá popredu.. Nerieš ich niesu to tvoje deti.. Keď budeš mat vlastne budeš si ich vychovávať ako ty chceš.. Len aby si neprisla aj o priateľa keď riešiš jeho deti v začiatkoch puberty..
Tak za "mojich mladých čias", mam 27, boli už aj 12 ročné čo si farbili hlavy a mali výrazný makeup, moderné oblecenie... Gélové nechty dáko u nás neficali, resp. Boli dosť drahé. Ja som to nemohla, ale boli aj také dievčatá a nemyslím že ich to nejak poznačilo, proste medzi 15-18 sme sa všetky zrovnali na rovnakú úroveň a bolo. Nejak výchovu na rodičov.
Je to,aj to vzdy bolo o rodicoch.
Aj za mojich mladych cias boli v triede 12r., kt.sa obliekali,ci malovali ako terajsie dievcata. Ale napr.ked narazili na nasu triednu,lak si skrabali dole.
Jasne,je ina doba....urcite je ina mat 12teraz a pred cca 30r.
No urcite by som trosku svoje dievcata tlmila.
Vzdy sa na svoje dievca pozrite nie ocami hrdej mamy,ale ocami cidzich muzov.
Je to super vidiet v MHD ako si ich,sporoodete hnusne prezeraju niektori.
Teraz je niekedy problem odhadnut vek dievcat.
@zazvorka87 inak suhlasim.....ozaj tazko hladat vzor,ked sama mamicka je ako z bordelu alebo na ceste do prace,do bordelu.
Ved zena vie mat aj mini,aj vystrih,aj vsetko....ale nemysi vyzerat vulgarne.
Moja 12 ročná ma teraz skôr taký chalansky štýl, ale keby túži po meliry alebo nechtoch tak jej to dovolím, s mierou samozrejme.
Absolútne neuznávam ked rodicia svojim pubertakom prikazuju ako majú vyzerať, aké vlasy mozu/nemôžu mať, nebodaj vyberaju oblečenie, ved to je smiešne.
Decka niesu blbé, dajú si veľa vecí vysvetliť, radšej nech sa dievča s dôverou obráti na mamu a ta jej nafarbi pramienok vlasov bezamoniakovou farbou ako by si to mala na tajnáša sama kdesi s kamoškou odfarbit celé na blond alebo podobnu koninu.
Nevidím problém. Keď im rodičia dovolia prefarbiť si vlasy a gélové nechty, tak nech ich majú. Áno, mala by som výhrady, keby mi 12 ročne decko chcelo chodiť vymaľované ako veľkonočné vajce s výstrihom po pupok a v opasku namiesto sukne, ale vlasy ci nechty....
Toto nechápem ani ja, ja v 12tich som si ešte ani neobliekala čo som chcela, čo mamina nachystala to som si musela obliecť a nie este farbiť si vlasy a gelove nechty. Ja robím gelove nechty a napríklad ja nezoberiem babu mladšiu ako 16rokov. A nech si mysli kto chce čo chce; príde mi divne aby mi prišla 12rocna zákaznícka a mala by som jej spraviť nechty 😅 to s tebou súhlasím. Tiež sa mi nepáči keď vidím mladučké dievčatá po meste aleho hocikde a sú doobliekane ako šľapky (s prepáčením).