Ahojte,su tu zeny, ktore sa rozvadzali v zahranici a aj tam ostali po rozvode s detmi? Ci ste sa vratili na SK? Ako ste to zvladli Same bez rodiny? Chcem sa rozviest no som tu uplne sama, Par kamosiek ktore maju vlastny zivot, do prace chodim no nezarobim tolko aby som sama uzivila moje deti, najom a zvysok,od manzela cakam podrazy po rozvode. Vyhrazal sa mi uz davnejsie ze ak sa rozvediem ze Bude robit vsetko pre to aby som sa mala zle a od neho nedostavala ani na deti ziadne peniaze. Na Sk od rodiny tiez nemozem ocakavat neaku pomoc, do rodicov uz vobec nie, ani s detmi ani financnu.
Napiste mi Ako ste to zvladli a co Vam pomohlo. Deti su vo veku 13-8, zaciatok puberty u dvoch, treti hyperaktivny.
Rakusko
On ma ake obcianstvo ? Manzelstvo bolo uzavrete kde ?Pri rozvode v rakusku sa skuma, kto je zodpovedny za rozpad manzelstva, je to odlišne od slovenska. Dvovod rozvodu je velmi dolezity a vediet ho aj dokazat. V rakusku su dost vysoke alimenty a platit ich bude musiet to nie je jeho rozhodnutie, to ze sa vyhraza ze ich platit nebude je len vyhrazka. Dokonca ak by sa napr dostal do vezenia dostanes nahradne vyzivne a jemu vznikne dlh voci rakuskemu statu. Plus budes mat vacsie ulavy na daniach ako sama starajuca sa o deti. Z navratom na sk to je komplikovanejsie, musi suhlasit aj on alebo sudnou cestou ale tam to treba odovodnit, predlokladam ze deti maju trvaly pobyt aj skolu v rakusku a maju poroberne na sk rozdielove skusky v sk skole ? Jak sa stavaju deti k rozvodu? Kde by chcely zit ?
On je slovak, brali sme sa Este na Sk, tu sme sli s jednym dietatom, dve sa narodili tu. Rozdielove skusky robia na Sk. Chcu zit tu samozrejme, aj Ja.
On vravel davnejsie ze keby mal platit vyzivne ze sa necha z prace vyhodit,odide niekde do zahranicia, nikde sa nenahlasi a bude pracovat na cierno. Rozpad manzelstva neviem, jeho klamstva, tajnost, Tipovanie a podrazy za tie roky, chcel az za tym vsetkym urobim hrubu ciaru a zabudnem na minulost a co vsetko mi sposobil, vela sme sa nerozpravali, vela ma ignoroval,detom sa venuje, no mne tym vsetkym sposobil ze som ho v posteli casto odmietala, nedokazala som mu odpustit, nedokazem mu uz doverovat a tym s nim mat ani Sex. On sa nikdy nesnazil to napravit, bolo mu to jedno, vzdy ked som mu nieco nasla tak sa zatal a nekomunikoval, iba utokom Ako je to moja vina, moj problem a ja za vsetko mozem. Pred Pol rokom som mu vravela ze uz nevladzem zit v tej neistote, v tej ignoracii a pocite ze som tu sama, ze uz tomu vztahu davam posledny sancu.Pred mesiacom som mu zas nieco nasla, pred rokom chodil na platene zoznamky ( nasla som vypis z uctu),jeho reakcia ze si zato mozem sama a je mu jedno Ako sa citim. Pred rokom kedy som si myslela ze je u nas vsetko v poriadku a vsetko Klapalo. Tak kto moze podla teba za rozpad manzelstva a Ako to Bude vplyvat pri rozvode? Preco je to tak dolezite?
Kľudne sa rozved. Chujenkovi už vysvetlia, ako "nebude platiť". Bude platiť až sa mu za ušami budu gule robiť. S takymito velkohubymi ko*mi sa tu neseru. Bohu vďaka.
Inak, daj si NAJPRV určiť výživné, rozvod stačí potom.
@vroni Ako najskor vyzivne? On vie kolko By mi Priblizne platil…zijeme stale zatial spolu, na domacnost prispieva, naklady mame rozdelene. Vyzivne By som dostala aj tak?Este pred rozvodom?
Keď prispieva tak nie. Ale si si istá, ze vie? Na tri deti to bude pálka ako hrom.
Vie, pred Par rokmi sme to uz riesili. Vtedy By platil Este aj na mna.
V každom prípade môžeš výživné riešiť okamihom podania žiadosti o rozvod (nezávisle) Výživné je určené veľmi rýchlo (je tabuľkové, takže fakt vec preratania) a je hneď vymahatelne.
@vroni a co ak odide a nebude mi platit? Bude mi stat platit tu sumu co mal on platit na deti?ci len minimum? Co ak odide a zamestna sa nacierno alebo bide pracovat len na teilzeit? Vypocitaju mu to Ako?
Vypočítajú mu z platu a suma bude fixná. Jeho problém, ze zmení prácu, da výpoveď alebo niečo podobné. Stačí raz nezaplatit a ma exekúciu. Strhnú mu z výplaty, zablokujú účet, vydrazia nehnuteľnosť, obslúžia sa z dedičstva, budú ho naháňat skoro po celom svete. Tebe to môže byť z celého srdca fuk, tebe vyplatí alimenty v plnej výške štát.
Alimenty vypocitaju ,ked nebude platit dostanes od statu a oni budu vymahat od neho. Podla tvojho platu dostanes mietzinsbeihilfe, prispevok na skolku mam ja napr (tirol) ked vracaju dane mas tam nieco…ak ostanes na AmS mas prispevok k tomu Alleinerziehende (ja mam alleinigeobsorgerecht)
@hennyinnsbruck co je to prosim ta alleinigeobsorgerecht
Výhradne výchovné právo na deti. Nakoľko sa tvoj muž o ne nebije, asi je to zbytočné.
@vroni no nebije, skor mam pocit ze chce od nas odist, dcere nieco naznacil a aj podla toho co robi mam taky pocit ze chce odist niekde do zahranicia. Mne o tom samozrejme nic nepovedal.
To nie je iba tak ze sa zbavi vyzivovacej povinnosti..v Rakusku uz vobec co viem z pocutia..
Ze mala je len v mojej starostlivosti,ziadna strieda ka .neviem ako sa to po svk vola
Tak si s tým rozvodom svihni. Nie ze by si ho nemohla priskripnut aj keď odíde, ale je to oveľa narocnejsie a na dlhé lakte.
@stefi_k Ahoj, je podla teba 5tyzdnova ignoracia Partnera dvovod na rozvod? 5tyzdnov Ma ignoruje a neodpoveda, nevysmeje Ma sudca ze som prisla skoro? Velmi sa toho bojim.
Ignorovanie, klamanie, vydieranie spadá do láskavej kategórie "seelische grausamkeit" a ano, je to dôvodom na rozvod.
@vroni bojim sa ze to Bude dlho trvat kym nas rozvedu…mas prosim ta neake skusenosti? Ako to tu chodi s rozvodom a tak.
Nepriamo pracovne áno. Každý rozvod je iny. Ak vieš jazyk, poradenstvo nie je problém a je zadarmo. Bez jazyka je to potom ťažšie. Ale oproti sk sú tu rozvody bleskovka, nezvyknú sa toľko soplit a pojednávania sú tiež oveľa rýchlejšie. Len výrazne iné zákony, takže by som sa bez pomoci do rozvodu nepustila. Nemusí to byť hneď právnik, niekedy stačí aj Frauenstelle alebo poradenstvo priamo na súde, ale tým treba naozaj začať.
@vroni dakujem🙂 velmi sa bojim ze sa to po rozvode Este zhorsi, ten vztah s detmi a tak. Jazyk viem, len teraz som si citala neake clanky o rozvode a neake slovicka sa musim Este doucit, take co som v zivote tu nepotrebovala. Dakujem Este raz, zajtra si zavolam na Sud a urobim Termin na to poradenstvo.
Držím palce.
Kde v zahraničí?