Rozvod v blízkej rodine a narušené vzťahy medzi príbuznými

lulka12
29. aug 2013

Stalo sa vám ,že ste boli nie úplne dobrovoľné zaangažované do rozvodu v blízkom príbuzenstve alebo u priateľov a zaťažilo vás to na dlhé obdobie...

Ja sa s týmto javom konfrontujem druhý rok po rozvode sestry a aj keď prvotná pomoc bola potrebná a vedela som ,že je to háklivá záležitosť mám hnev aj na sestru a neviem si s ňou odkomunikovať... ☹ ☹ ☹ ☹
Rozvod bol ako blesk z jasného neba a po 24 rokoch manželstva sme všetci zistili ako sa problém doma tutlali a navonok rodinka fungovala ako veľmi vzorná...
Keďže sestra je staršia a vždy bola tá čo nás vychovávala a poučovala, veľmi ťažko pripúšťa aj svoj podiel viny....
Položila sa do pozície "mučeničky" a očakáva ľútosť a pochopenie... Manžel je hriešnik , ktorému treba odpustiť....
Deti i keď dospelé a vychované v duchu odpustiť a tak sa stále čaká na návrat ocinka....

Už sa nám spolu veľmi ťažko komunikuje. Zaťažilo to moju rodinu a mojich rodičov , ktorý stále nechcú pripustiť ,že v manželstve to ťahá každý 50% na 50% ...

Tak ak sa aj vám stalo,že rozpad manželstva vás zaradil do nemilej pozície budem rada ak napíšete...

janinah
29. aug 2013

nerozumiem ako to zaťažilo teba a rodičov....sestra zrejme čaká a dúfa,že manžel s avráti a vy do nej hučíte,že nie,že ozaj odišiel a aj ona je tomu na vine..tak? ak áno,tak ju nechajte na pokoji,nerozoberajte túto tému a žite si každý svoj život...

lili_mia
29. aug 2013

@lulka12 Prečo sa ťažko komunikuje? Sestra sa chodí sťažovať, vyžalovať sa a Ty už na to nemáš nervy, bunky? Alebo sa Ti napr hnusí, že sa rozhodli ex švagrovi odpustiť a doma v podstate čakajú s jeho návratom?
Aj ked mám pocit, že si si myslela, že život po rozvode pôjde ďalej, ale tvoja pôvodná rodina sa v tom stále hrabe a vysielajú odkazy a všetko je nachystané na ockov-švagrov návrat?

mummy01
29. aug 2013

@lulka12 mozno si mohla napisat nieco viac lebo takto fakt nevieme ako to ovplyvnuje tvoj zivot. Moji rodicia sa rozviedli ked som bola dospela,je tomu uz veeela rokov a moj zivot to ovplyvnilo velmi a stale ovplyvnuje.Ale treba sa pozriet na zivot tak ze aj to sa stava a treba sa naucit zit aj s takymito vecami,rozhodne nestojim a neplacem ako velmi mi stazilo zivot ze sa niekto v mojej rodine rozviedol...

lulka12
autor
29. aug 2013

@janinah No nechcela som rozoberať len prípad mojej sestry ale skôr si potvrdiť ,že je najlepšie nechať nech si každý vlastné problémy vyrieši sám...
Tak ma veľa ľudí varovalo , ale bolo vážne podozrenie ,že by mohlo dôjsť aj k tragédií , tak sa nedalo nevstúpiť do toho..

Sestra je veľmi naivná a všetko si vysvetlila diagnózami rôzneho druhu ako by triezvo pripustila ,že manžel mal roky avantúry...
Aj by sme si žili svoj život, keby jej nebolo treba nahádzať chýbajúceho člena a pomáhať jej až dodnes 🙂 🙂 🙂
Ex sa vrátil 2x a o mesiac sa oženil... My sme vedeli ,že chystá svadbu , ale neverila ničomu..
@lili_mia No sestra je dosť nesamostatná a o všetko sa v podstate staral jej manžel...
Nakupoval všetko na úradoch vybavoval a podobne... Vedel aj navariť a čo chytil spravil... No a sestra je zrazu sama...
Narieka a zaťažuje mamu po mozgovej príhode a vôbec si nemyslím ,že sa v tom niekto z nás hrabe

Ja sa odvtedy ako ex odišiel a oženil sa o ňom vôbec so sestrou nebavím. Nemôžem, lebo on je chorý a zviedla ho zlá žena..
Má tri dcéry a som sú moje krsné... Jedna extrémne schudla , druhá zas prudko pribrala a vidím ako sa ich správanie zmenilo...
Myslím si ,že najviac trpia práve dcéry .... Nemôžem ale do toho zasahovať.
@mummy01 Nedá sa podrobne rozpisovať ako to zasiahlo náš život, ale nepíšem ani že by som plakala a nepohla sa ďalej...
Ale ak sme mali 25 rokov v podstate dobré rodinné vzťahy, stretávali sme na rodinných oslavách , grilovali a pomáhali si .
Našej malej dcérke som si sestru so švagrom vzala za krstných rodičov a potom prišlo vytriezvenie ,že ich idylka je len ilúzia..
Rodičom som musela veci referovať ja a mama bola práve po mozgovej príhode a otec po zavedení srdcového strojčeka...
Zariadili sme právnika a postarali sa o to aby sestre zostala strecha nad hlavou....

Bolo by toho veľa na rozpisovanie.
Aj ja si myslím ,že i keď sa to stalo ľudia majú oveľa väčšie starosti.
No vznikla medzi nami barjera v komunikácií.
Nemôžme povedať nič čo sestru zasiahne. Napríklad som ja s mm oslávila 25 výročie svadby a zorganizovala som slávnostný obed, ale sestra o tom nemohla ani vedieť.....

Na svete sú choroby , straty blízkych a u nás sa drží stále smútok za niečim ,čo za to ani nestojí... Neviem či mi niekto vôbec rozumie ☹ ☹ ☹

lili_mia
29. aug 2013

@lulka12 Krstňatám môžeš pomôcť ako dobrá teta, ktorá tu bude vždy pri nich. Nemyslím duálnu výchovu, ale ako ich bútľavá vrba, dobrá kamarátka. Naučiť ich samostatnosti a podobne. Čiže majú problém s jedením, dajme tomu, že si o tom nájdeš odborné knihy a dievčatá budeš opatrne posúvať k pravidelnému a vyváženému stravovaniu. Neustále im prízvukovať, že sú to kvalitné osobnosti. Myslím, že v podstate im psychicky nahradíš mamu, budeš ich oporou, aby to zvládli. Rozvod je pre deti ťažký v tom, že ako dôvod dávajú seba, nie rozpory medzi rodičmi, a toto im treba citlivo vysvetliť a opakovať. Ak už majú po 18tke, tak možno aj zaviesť na terapiu, ak vieš, že to ich mame nebude vadiť. Alebo sa sama poradiť s terapeutom, pretože toto si baby prenesú aj do svojich vzťahov s mužmi.
A sestra. Noooo ja som tiež bola po rozchode silne nesamostatná 😀 😀 😀 Pol dňa som presedela na zemi s tým, že k doktorovi mám ísť busom 😎 😎 😎 že on ma už neodvezie. Až som sa nasrala, že ja mu ukážem, čo dokážem aj bez neho a to ma pohnalo vpred. Lenže to bol proces trvajúci viac ako 3/4 roka. Ak má sestra záujem, napr. pomôžeš mi vybaviť si preukaz na parkovanie, ok išla by som s ňou. Ale že radšej nikam nepôjde a zavolá si taxík, proste je to jej štýl života a snažiť sa to ignorovať a nedať jej nič vybavovať, teda že aby niečo urobila za Teba. Či iný príklad, dane za smeti, že si radšej počká bud na výzvu, alebo že niekto z rodiny to predsa pôjde vybaviť, vtedy by som nepomohla. Ozvala by som sa, že ak má dajme tomu nejaký strach, obavy, že nebude vedieť čo robiť, tak ísť s ňou ako podpora, nech kašle na ľudí. No ked funguje štýlom, že obskakujte ma, ja som chúdiatko po rozvode. Ani by ma nehlo.
A k rodičom. Silne a drzo by som jej vysvetlila, že rodičia majú ozaj iné problémy ako jej samotu, týmto už presiahla hranice závislosti na rodičoch. Ale zas, čo ked sa zbalí a odíde ktovie kam?

anatalia77
29. aug 2013

@lulka12 tak teraz ti rozumiem

katren
29. aug 2013

@lulka12 ja ta chapem....tiez sa neviem so sestrou normalne bavit odkedy odisla od manzela...velmi ma nie nahnevala, ale sklamala, pretoze sa tiez tvarili akoby nic, este aj najmensej boli ako krstni rodicia a ani vtedy nic nepovedala....a zrazu zavolala domov, ze sa vracia a s manzelom uz nechce byt...ako najviac nas mrzi to, ze su to krstni rodicia nasich deti.....a este aj 2 mesiace pred odchodom z manzelstva boli schopni prisahat v kostole, ze budu vzorom pre nase dieta a budu ho vychovavat vo viere....a to uz davno vedeli, ze chcu ist kazdy svojou cestou...
tiez ked sme spolu, nemozem sa nic spytat ako riesia manzelstvo, lebo je hned urazena atd....proste viem o com pises....

lulka12
autor
29. aug 2013

@katren No myslím, že mi sme na tom naozaj dosť podobne 🙂 🙂 🙂

lulka12
autor
29. aug 2013

@lili_mia No dievčatá ma majú síce v obľube ale ako nevynášali z domu informácie o tom ako rodičia nažívajú a nabrali presvedčenie ,že tak to funguje asi v každej rodine, tak si žijú uzavreto aj teraz...

Sestra iba keď som jej naznačila ,že je mi ľúto dievčat, lebo si stres kompenzujú každá po svojom už bol oheň na streche..
Ona je zdravotná sestra a tak aj najmúdrejšia.... v oblasti zdravia nemám šancu radiť .
21 ročná neter pri troch šťastia odíde do iného mesta na VŠ a možno sa situácia pre ňu zlepší...

Najmladšia je dosť po švagrovi ,čo sa jej dáva patrične aj pocítiť... No ale sestra je matka a už ju nezmením... 🙂 🙂 🙂

Samostatnosť postupne preberá na seba , ale aj kúpa blbej žiarovky bol na začiatku problém 😀 😀 😀

barbora01
29. aug 2013

@lulka12 aj ja som tajila, dokonca aj pred rodicmi problemy v mojom manzelstve, neviem presne preco, ale som sa pred nimi aj hanbila a tym, ze som svojho teraz uz ex naozaj milovala, tak som nechcela aby na neho mali zly nazor. Ja viem, somarina, ale vtedy som to tak citila. To len k tomu, ze sa hrali na peknu rodinku, moji rodicia mi tiez nechceli verit, ked som jedneho dna prisla, ze sa rozvadzam, lebo to presne prislo z nicoho nic, ale ja som proste nevedela nadavat na niekoho, koho milujem, aj ked som bola nestastna a vsetky tie chyby som videla, nasi to nastastie pochopili. to len k tomu divadielku tvojej sestry o peknej rodinke, k inemu sa vyjadrit neviem

lili_mia
29. aug 2013

@lulka12 To sa teda ozaj ťažko komunikuje tak, aby si dievčatá nenavádzala na niečo, čo by bolo proti tomu, čo povie ich mama. Nech by to bolo akokoľvek pre ne dobré. Viem, že takáto kombinácia je ťažká a ťažko radiť. Jedine počkať si, až sa dievčatá samé ozvú, žeby niečo chceli. Dovtedy len zrejme ich občas k sebe zavolať a tváriť sa ako nič, možno si všimnú rozdiel vo fungovaní Tvojej rodiny.

lulka12
autor
29. aug 2013

@lili_mia Tak nejako sa u nás veru žije ☹ ☹ ☹ Sestru mám rada , ale je mimo reality ,taký snilko večne v knihách a život ju prefackal.... Len viem ,že ja vecí vidím inak a ľahšie by to prežila , keby zišla z oblakov.... Čas to asi ofúka ☹ ☹ ☹

lujza123
30. aug 2013

@lulka12 no zazila som nieco podobne len trosku z druhej strany, ked som sa rozchadzala zo svojim ex. Rozisli sme sa po 10 rocnom vztahu, dcerka mala nieco malo cez rok. Moj ex sa po narodeni dcery zmenil na typickeho blba akych tu na modrom koniku denne zeny rozoberaju...absolutny nezaujem o dceru, o mna, ziadna pomoc,ked mi skoncila celkom pekna vysoka materska a dostavala som rodicak tak zacalo vydelovanie penazi (on zaraba tak je to vsetko jeho jeho jeho, ja mu minam jeho peniaze) a do toho nechutne vulgarne vyjadrovanie.
Moja segra s frajerom boli dokonca svedkom jeho vystupu, ked po mne skriekal ako zmyslov zbaveny ze som sprosta pica a niekolko dalsich stavnatych pomenovani koli tomu ze bola ocurana plienka v kosi na smeti (samozrejme on nikdy smeti nevynasal a nikdy malu neprebalil ale buzerovat vedel)..toto bola jedna z poslednych kvapiek...asi o mesiac po tejto prihode sme sa vdaka podobnemu vystupu rozisli...
Ake bolo moje prekvapenie ked som sa s tymto zdvoverila rodine tak som bola najhorsia ja. Najviac ma mrzela reakcia sestry ktora vedela o co ide a napriek tomu si ho zastavala. Davala my mudre reci o tom ako mala potrebuje otca, aka som sebecka ze rozbyjam rodinu. S mojim ex bola velka kamoska (lebo jej frajer bol jeho kamarat), ja som nemohla na neho nic povedat pred nou, s mojou mamou si pochlebovali o tom aka som nezodpovedna, aky je moj ex chudacik. ....

Pre mna bola reakcia mojich najblizsich uplne nepochopitelna....podla mna do vztahu nadavky v ziadnom pripade nepatria...a ak niekedy niekomu nieco vyklzne z ust tak medzi 4 ocami, nie pred ludmi a dietatom...a slova ako skap ty **** vobec vyslovit pred dietatom na jeho matku. Jednoducho nie, u mna je to na urovni fyzickeho nasilia...toto urcite nieje rodina alebo nejaky muzsky vzor, absolutne nevhodne prostredie a atmosfera pre vychovu deti ...

Moja segra sa mi teraz po 3 rokoch ospravedlnila za to ze sa mi doslova v tej najtazsej chvily obratila chrbtom...ale musela si podobnu situaciu prezit na vlastnej kozi.

lujza123
30. aug 2013

Tym som len chcela povedat ze kazdy rozchod rozvod zasiahne siroku rodinu ci sa to niekomu paci alebo nie. Treba pomoct, vypocut, neodsudzovat. Nikdy nevieme ako to bolo v skutocnosti medzi tymi dvoma ludmi.
Ako pises tvoja sestra ma po rozvode uz dlhsiu dobu ale aj tak si myslim ze by si nemala odsudzovat to jej snivanie o navrate manzela...ano moze ta to hnevat ze je taka naivna ale tym nic nezmenis. Mozno pri rozhovoroch nenapadne nacrtnut nejaku moznost ze by napriklad mohla zase zacat randit, niekam vyrazit, niecomu sa venovat....zmenit temu vzdy ked zacne kecat o svojom ex
Ono to casom vysumi...ano je to zatazujuce pre ostatnych clenov rodiny , moze vas to rozdelit nachvilu..ale po case ked sa veci ukludnia si to mozete vydiskutovat.....viem to podla seba, dlho som nemohla prekusnut reakcie mojej sestry ale je to nastastie za nami

Aj ked na druhu stranu ako citam nepozvat ju na oslavu vyrocia je asi az moc umele chranenie pred realitou. Mozno keby z toho prestanete robit take strasne haloo a temu dna tak prestane aj ona

lulka12
autor
30. aug 2013

@lujza123 Ďakujem za tvoj príspevok a je fajn ,že si naozaj včas odhadla svojho ex a namiesto extrémnej tolerancie si zvolila rozvod.
Tvoje očakávanie ohľadom správanie sa v partnerstve úplne zdielam a dnes sa nikde tie hranice posúvanú a ženy nechajú naozaj so sebou jednať ako keby si úctu a rešpekt nezaslúžili...

No musím ale pre vtipnú zaujímavosť nepísať to čo som mala v úvode , ale vtedy mi to neprišlo na rozum a to že sestre som švagra naservírovala až do domu JA.
Ona ako večný knihomoľ sedela len doma a čakala na princa na bielom koni. EX švagrík mi začal vypisovať z vojny , lebo poznal mojích priateľov a ja som mala iné záujmy 😀 😀 😀 môjho teraz manžela , tak som mu ponúkla sestru...

No ale keď sa vyfarbil nemala som vôbec potrebu ospravedlňovať ho... Na rozvod podal švagor a sestra sa tomu veľmi bránila i keď vedela že žije v trojuholníku....
Veľmi mi prekáža ako formuje dcéry ,že bola schopná aj na kolenách prosiť aby neodchádzal a podobne...

Ani ako veriaca nie som presvedčená ,že manželstvo kde je jeden z partnerov už úplne mimo stojí za to zachraňovať...
Viem ,že sestra si nikdy nikoho nenájde a tajne dúfa ,že raz aj na starobu si muža doopatruje...

Len neviem či deti postupne nestratí ☹ ☹ ☹

anatalia77
30. aug 2013

@lulka12 ja mám takúto kamarátku,žije len robotou,a keď ju po 19 rokoch prepustili...bola rok na psychiatrii.Aj mne málo chýbalo,aby mi z nej preplo,keď som sa z týždnovky vrátila domov,hned som ju mala na krku..a stále len o robote...nedokázala som jej vysvetliť,že je aj iný svet ako ten pracovný.
Ona je slobodná a nemá deti a nemala nikdy ani vztah-len robota a robota.
Doslova ju stade vykopli-však je slobodná,stačí jej sociálka...

lulka12
autor
30. aug 2013

@anatalia77
No tak to musí byť tiež otrasné stále podporovať pesimistu... Ľudia čo vidia len svoje problémy sa veľmi nemilo označujú ako Energetický upíri na a niečo na tom bude ☹ ☹ ☹

lubikan
30. aug 2013

ano,zatiahli ma obaja rodicia do svojho rozvodu...a trvalo to hodne dlho,napata situacia v rodine,sceny,hadky...NEDAJ boh,aby som sa naklanala na druhu stranu..bola som medzi 2 kolesami,neustale otazky..a predstav si,ze by tvoj manzel urobil to a to..,alebo ako by si reagovala ty?

najhorsie bolo,ze ja som mala na vsetky uplne odlisny nazor,nez oni dvaja,vela x som im musela pritakat,aby som este aj ja neschytala,ze som blba,ked nesuhlasim s ich nazorom...

a zatahuju ma aj teraz,po 7 rokoch...mama sa lutuje,tato nadava na mamu.....a ja nemam silu na mamu nakricat na plnu hubu,co si vlastne o nej myslim...tak som ticho a ona si mysli,ze je super ☹ ☹ ☹ ,nedokaze si priznat asapon chybycku

ellahop
30. aug 2013

@lulka12 prepac, ale vsetko co si napisala bolo to, ze ti vadi ako sa sestra po rozchode chova. Ale to ze ti to vadi a prekaza je iba tvoj problem. Rozchod si ludia maju riesit sami a to co sa v nich odohrava my pochopit nedokazeme.. Take to prislovie, obuj si moje topanky a potom ma sud. Ak si nevies rady a je ti jej pritomnost neprijemna tak sa teraz od nej izoluj ak sa da.
Inak jedna baba tu napisala, ze najviac ju mrzelo, ze sestra a jej muz sa rozisli a su krstni jej detom.. Trosku sebecke.. 🙂

anatalia77
30. aug 2013

@lulka12 áno ona je energetický upír
Tiež snívala,že sa dostane naspat,tak bola prosiť,nuž ju vzali brigádne na zastupovanie,ostala štastná 😖 ,medzitým tam prijali nových!ludí na pracovné zmluvy.
V novembri jej končí zastupovanie kolegyne na md,tak ju prepustia..a už sa to začína odznova.Pričom tieto 2 roky ma ani nekontaktovala,lebo zase len žila robotou,ale minule mi telefonovala,že kolegyna sa predsa len vracia...Takže si dáme 2 kolo 😀

lulka12
autor
30. aug 2013

@lubikan 😠 😠 😠 😠 No toto je asi veľmi ťažké ak si priamo v tom "bojisku"

Nikdy by som nechcela takto deťom ublížiť . Deti si to vždy najviac odnesú ☹ ☹ ☹ Prejem ti aby sa tvoj život odvíjal len v pokojných vodách. 😉

lulka12
autor
30. aug 2013

@ellahop No to je vec názoru čo pre koho znamená " krstný rodič " Ja sa s tým stotožňujem ak si niekto zoberie takýto záväzok mal by si byť vedomý aj zodpovednosti...
Izolovať sa snažím a preto som možno aj načala takúto diskusiu , lebo sa potrebujem z toho vykecať...

Viem ,že sa to tu mohlo dotknúť dievčat, ktoré prešli rozvodom... ale ne je nutné aby si niekto bral niečo osobne....

Chcela som nájsť ľudí,čo sa dostali do podobnej pozície ako ja..
Vieš to čo sa u sestry stalo nie je len jej bolesť ale bolí to všetkých .... Mojích rodičov, jej svokru a švagrovcov , súrodencov , deti a priateľov a všetkých ktorý akosi museli zaujať stanovisko...

Ale to hlavný zainteresovaní nevidia. Myslia si veď je to naša vec a čo ostatný... Ostatný však dennodenne riešia veci okolo... A keď mi už aj moji synovia vyčítali ,že riešim len sestru a nemáme už vlastný život tak sa človek musí zastaviť a povedať si "No nenesiem zo to zodpovednosť 😠 😠 😠 "

anatalia77
30. aug 2013

@lulka12 nie nadarmo sa hovorí,že rozvod je malá smrť...

ellahop
30. aug 2013

@lulka12 v mojom okoli je teraz par parov, ktore tym prechadzaju. Hovoria o tom, ale s tym, ze nemame riesit. Sme tu pre nich. Vypocujeme, ale rozhodnutia robia dotycni sami. Dobry posluchac pocuva, ale rady podava az ked je o to poziadany. Ludia ked ich nieco trapi sa potrebuju len vyrozpravat. Nic viac. Ale je aj dolezite komu co povedia. Ja som svojou prchkostou si toto leto tiez riadne zavarila. A mrzi ma, ze som svojim problemom urobila problemy viacerym. Preto som teraz velmi opatrna v tom, komu co poviem, do coho sa zamiesam. Koho vpustim do tajov svojho vnutra a do problemov svojej rodiny. Aj to tutlanie problemu. Teraz si vravim, preco nie. Ak to tym dvom vyhovuje. Lebo kazdy ma potom kopec mudrych reci a rad... Ktore vlastne ten kto sa trapi ani nepotrebuje pocut.

lulka12
autor
30. aug 2013

@ellahop No aj ja som práveže prchká a priama... Tak komunikácia s introvertnou sestrou je zložitá...

Nemyslím ,že niečo ľutujem , lebo viem ,že ani vlastný účet by do dnes nemala, ale položím otázku...
Do kedy sa mám nechať s problémom , ktorý som nevyrobila zaťažovať????
Ako žiť v pokoji , keď nám jej problémy zobrali dva roky pokoja????
Mám pravo povedať dosť????

anatalia77
30. aug 2013

@lulka12 no priznám sa ti,že ja som tej kamarátke nepovedala priamo-dosť!! osobne som to s ňou riešila v predstihu 2 mesiacov a následne celý rok a pol..
ja som už vtedy chodila na týždnovky,mala som problémy s dcérou,mužom-taká tá klasika-a do toho ona.Bola ako pokazená platňa,ja som s ňou viedla niekolko hodinové rozhovory,neraz do pondelka rána,s tým,že som musela ráno o 9 štartovať na vlak,a odrobiť poobednú za pásom.Brala mi aj ona tak veľa energie,že som sa nestíhala regenerovať,až som dostala Bellovo ochrnutie na pol tváre..
Ja rada pomožem,ale niekedy sa to ani nedá.Ona napriek tomu,že vedela o tom,že je len na zastupovanie,tak si nenašla náhradný životný program.Ani len ten počítač sa nenaučila,ani vodičák,prosto nič...zase sa len vrhla do víru roboty.Doteraz bola štastná,lebo dúfala,že sa niečo udeje,a ona tam zostarne. ☹
Viem aké to je,keď máš v blízkosti osobu,ktorej chceš pomocť,ale nevieš ako,lebo dotyčná je v tomto "obmedzená"
Takýto ludia žijú len pre jeden ciel,a ten keď sa stratí,tak sú vystrašené a bezmocné ako malé deti v tmavom lese. ☹
Dva roky je dosť,povedala by som až priveľa.Výjdi z toho lesa,a ju nechaj aby sa rozmyslela,či tam zostane,alebo bude hladať slnečné lúče...
P.S teraz som frajerka,ale počkaj,až tú kamarátku prepustia,potom si poplačeme vzájomne na hrudi 😀