Rozvod - pre a proti

3. júl 2024

Stretla som sesternicu u babky a pokecali sme si kto má čo nového. No šokovalo ma čo mi povedala.
Ona odišla bývať do hlavného mesta. Našla si odtiaľ manžela, majú spolu 3 detičky. Nežije sa im zle čo sa týka finančnej stránky majú sa dobre.
Lenže doma jej muž nič nepomáha celá domácnosť je na nej. Deti 80% tiez na nej. Majú nezhody s manželom často sa hádajú, občas jej aj vynada.
Som sa jej opýtala prečo sa nerozvedie že je ešte mladá.
Ona že nemôže sa rozviesť lebo majú spolu veľký dom s bazénom, majú nové auto má tu zázemie. Deti chodia do škôlky a školy do BA majú tu kamarátov že by im to nespravila aby skĺzli dolu. Žijú fakt dobre, že co má odísť s jednou igelitkou s deťmi k rodičom do detskej izby..
Že ona to nikdy nespraví, má pekný veľký dom auto financie, vraj by bola sprostá rozviesť sa a o toto všetko prísť.
Som v šoku z toho čo povedala. To vážne niektorý ľudia ostanú v manželstve lebo peniaze a prepych je najdôležitejšie?

crazy_cat_lady
3. júl 2024

celkom nerozumiem tomu "s jednou igelitkou" - ved ak su manzelia, tak dom aj vsetko ostatne maju 50:50 (ak to teda nadobudli uz pocas manzelstva), takze s holym zadkom by asi neostala.. ale inak nechapem tomu, ze zena, resp vseobecne ludia uprednostnia financie, len aby sa mali dobre a nesklzli na nizsiu uroven za cenu inak nespokojneho zivota..

falbala132
3. júl 2024

no ja neviem, ved ked ona je doma a ma a starosti deti a domacnost a on zaraba, tak hadam je to normalne podelene. asi jej nie je pri nom az tak zle.

petamich
3. júl 2024

nie zostat len z financnych dovodov nie je optimalne, na druhej strane ak skutocne ma tu jednu igelitku, tak odist s tromi detmi do detskej izby u rodicov asi tiez nie 🤷‍♀️

autor
3. júl 2024

@crazy_cat_lady On mal dom už pred manželstvom
@falbala132 Sesternica pracuje musí aj ona robiť a prispievat do domácnosti.

crazy_cat_lady
3. júl 2024

@autorka pises, ze maju ten dom spolu, tak manzel ju neuviedol na LV ako spolumajitela? lebo to tiez nie je idealna situacia, zit v dome, ktory je napisany na jej manzela, prispievat tam na chod/opravy a potom ked sa nieco stane, tak ozaj bude mat holu rit

sissy27
3. júl 2024

tak ako sú muži, ktorí sa nebudú rozvádzať len preto, že si našli iný vzťah, lebo sa nechcú deliť o majetky, mať na krku decká každý víkend, platiť výživné a radšej budú v nefunkčnom manželstve, nech je upratané, oprané, navarené, postarané o decká a budú to ťahať na dve strany, tak sú aj ženy, ktoré uprednostnia materiálne zabezpečenie pred láskou a zdravým vzťahom. Podľa mňa nič nové si neobjavila.

vyrovnanaosoba
3. júl 2024

Myslím si, že sa naozaj nemá zle, len chcela poľutovať, alebo pochváliť?? 🤭 Že aká je šikovná, že vsrtko stíha sama. Co sa ma netýka, to neriešim, ich láske nerozumieš, keď chce takto žiť a netrpia deti, tak sa nestaraj. Keď bude chcieť odísť, ver tomu, že ani lamborgini ju nezastaví.

kp7333
3. júl 2024

Obcasne nezhody a hadky su v kazdom manzelstve, no nie je to dovod na rozvod. Starat sa o 3 deti a dom je zahul, zamava to psychikou, aj vztahom. Co by vsak ziskala rozvodom? Ostala by duplom na vsetko sama. Ludia sa rozvadzaju pre ovela vaznejsie dovody.

vanilkovazmrzka
3. júl 2024

Ja ju uplne chapem. Ty zijes v nejakej naivnej rozpravke? Zivit seba a tri deti ked mas len holu prdel to je fakt super moznost 🙂

damian85
3. júl 2024

Len či by jej súd " povolil " presťahovanie. Stačí jedno neodkladné opatrenie a sesternica by do detskej izby k rodičom mohla ísť sama. Keďže majú deti pravdepodobne školu , škôlku v Bratislave , zázemie a i , až tak jednoduché a ľahké by to nemala. Je to len domnienka niektorých že ak sa rozhodne môže odísť kde len chce , kedy len chce .....Jedno neodkladné opatrenie najma BAII je na to " špecifická " a všetka tvoja teória by jej bola k ničomu.

dadka1997
3. júl 2024

Ak by to bolo az take hrozné, odišla by

minenkak
3. júl 2024

Ale to je len uhol pohľadu, každému vyhovuje niečo iné

rorino
3. júl 2024

Veď vidíš,že áno.🤷

yosi
3. júl 2024

Mňa stále udivuje jedna vec, že žena si automaticky myslí, že deti sú jej majetok a berie za samozrejmosť, že si ich zbalí pri odchode

autor
3. júl 2024

@crazy_cat_lady Dom vlastní len jej muž.
@kp7333 a
@vanilkovazmrzka No možno žijem v rozprávke lebo ja som v tom že manželstvo má byť o láske a porozumeni, nie o peniazoch. Čo keď muž jej nepomáha a občas jej vynada ako vidím podľa vás to je v poriadku. No som určite múdrejšia.
@yosi A kto sa stará o deti väčšinou matka. Ukáž mi jedného chlapa čo si nechal deti vo svojej starostlivosti, ja takého nepoznám.

damian85
3. júl 2024

Mám 3 takých na firme - prídi zoznámim ťa.

vanilkovazmrzka
3. júl 2024

Ale prosim ta. A myslis si ze ona mu nevynada? Trochu sa postazovala, trochu zvelicila, trochu zo seba spravila chuderku lebo obcas trochu lutosti dobre padne. Nie je tyrana, nezije v biede. Zije v normalnom vztahu kde sa ludia obcas pochytia. Nestaraj sa do inych rodin. V tamtej evidentne nikto netepi.

kp7333
3. júl 2024

A ty si vydata, mas deti? Podla toho co pises, sa mi zda, ze nie. Vidis zivot prilus ruzovo.

minenkak
3. júl 2024

Ja neviem prečo ťa to rozčuľuje,ty máš teraz iný pohľad na manželstvo ako ona,.Nekrič hop, kým nepreskociš

marca12
3. júl 2024

Vacsina zien ostane v manzelstve,lebo nema kam ist a nema financie. Bohuzial

minenkak
3. júl 2024

Nie pre každého je manželstvo prechádzka ružovou záhradou

kp7333
3. júl 2024

@minenkak Nech sa prihlasi ta, pre ktoru je 😂 Hold, nie je to ako z ruzovej kniznice.

minenkak
3. júl 2024

@kp7333 hlásim sa,mňa manželstvo vôbec neotravuje

yosi
3. júl 2024

Napríklad ja som so svojími deťmi oveľa viac ako moja manželka. Ale o to nejde. Kde v právnom poriadku sa píše, že žena má prednostné právo na deti?

majka99999
3. júl 2024

Preco by mali deti pripadnut jej? Deti maju zazemie u otca v dome, ak to nie su babatka, kludne aj striedavka a bude rada, ked dostane 100 eur na 3 deti, ked ich otec bude mat polku casu. A co myslis, s kym budu chciet zostat, ak maju trebars 13 rokov?
A hlavne, co si teraz Ameriku objavila... Zeny si beru skaredych a bohatych starych muzov starocia, a aj teraz sa najdu zlatokopky, co sa nechaju otlkat, len nech su 3 dovolenky postnute na IG. Wow, zena, co je zabezpecena, ma 3 deti dobrovolne s muzom, a nechce odist, lebo jej nepomaha a nie je dokonaly. Lebo ked ideti bude mat 2 dni zo 14, to uz uplne bude pomahat.. 🤣
My s muzom tiez nezijeme v idylke, ani dom s bazenom nemame, aj sa staram o domacnost ovela viac + pracujem na plny uvazok, doktorov, ulohy+ucenie riesim tiez, a predsa ho neopustam. Hoci kebyze napisem vsetko sem, mozno mi zase polka kona bude radit rozvod. 😁
Len chcem napisat, ze jedna vec je, ze co je zena ochotna tolerovat, a ina, na co sa postazuje inym. Mozno aj maju dohodu, ale nevyhovuje jej. To vsak uz nepovie.

autor
3. júl 2024

Ja som vydatá a mám jedno dieťa. Áno beriem si to inak, moj manžel spolupodieľa na starostlivosť o dieťa aj o domácnosť, nehľadáme sa nenadava. No ako vidím vy by ste ostali kvôli peniazom a komforte, kdežto v inej diskusii som čítala kde je chlap lenivý a nadáva tak radila väčšina rozvod.

prasiatko30
3. júl 2024

je to jej zivot a nevies co je za tym, ano mozu mat krizu, nebudme blahove 3deti a ak chodi aj do roboty tak je toho dost - staci aby chlap podnikal a nebol na vyplatnej paske niekomu a robi od nevidim do nevidim a posledne co chce pocuvat je, ze treba pomahat v baraku a s detmi, ked konecne dorazi domov. A zase ak na tom nie su zle tak si maju zaplatit pomoc do domacnosti a nie sa snazit cistit barak, chodit do roboty, starat sa o deti a este aj zahradnika robit, ale to je ich zivot a ich rozhodnutie - ty sa snaz zit ten tvoj co najlepsie aby si za par fokov tiez nenadavala ako sesternica

kp7333
3. júl 2024

lenze mat jedno dieta a tri je neporovnatelne.

jumama
3. júl 2024

Autorka, skus si obratit perspektivu. Skus si predstav, ze by si teraz v tejto chvili dopadla rovnako. Ze by si sa mala vratit k rodicom do detskej izby s tromi detmi. Predstav si, ze by si dostala co ja viem 500 eur dokopy na deti, pochybujem, ze by si dostala viac, ak steb bezna rodina, ver tomu, ze tych 500 Eur mesacne by sa rychlo minulo.

Ako by si si nasla samostatne byvanie? Mala by si na hypo z vlastneho platu, alebo by si muela mat dve prace? Kto by sa ti zatial staral o deti? Rozumies si s rodicmi tak, ze si myslis, ze by si bola vitana na dlhy cas kym deti dospeju do veku, ze budu sa uz trosku zivit same brigadami a tak? A myslis si, ze by pri byvani s rodicmi nedochadzalo ku generacnym stretom? Predsa len, oni uz svoje deti vychovali, nemusia sa starat o vnucata 24/7 to je ine ako prist na navstevu...

Cize nevies, co hovoris. Ziadna laska netrva vecne, na vztahoch medzi muzom a zenou treba obojstranne pracovat. Pridu aj tazke krizy, aj tazke chvile, treba ich prekonat, nie hned utekat. Vtedy vladne rozum a ta zena si vie rozumovo vyhodnotit, ze nateraz je to pre deti lepsie takto. Aj ked nevidia moc lasky medzi ockom a mamkou a vztahovo ich to v zivotoch dozenie, ale neberie im aspon dostojnost. Ak by boli naozaj nakvackani vsetci v jednej izbe, budu si liezt paradne na nervy, ta matka nebude mat uz absolutne miesto kam sa utiahnut a najst pokoj, alebo ak by nejako inak zacali obmedzovat starych rodicov a narokovat si na viac priestoru, tak z toho bude nepohoda pre vsetkych... mozu sa rozhadat, mozu jej zacat davat najavo, ze je tam nezelana...

Ver tomu, ze ak by sa vratila domov k rodicom, ze by si to tie deti ovela viac odniesli ako takto. Stale maju sancu vztah zlepsit, jej sa mozno ulavi trochu viac, ked uz budu decka viac samostatnejsie.

lujza123
3. júl 2024

Pretože niekto svoju dôstojnosť a hrdost predá veľmi lacno.
Každý je strojcom svojho šťastia. Nasekat si v dnešnej dobe 3 deti a mať pri tom holú prdel je úplná šialenost.
Takto je odkázaná na milosť chlapovi, môže akurát tak potichu šúchat nohami.
Kym jej len nadáva a nepomáha môže byt ešte rada, kľudne ju môže aj mlátiť, doviesť si domov milenku …
A on to očividne vie ze ju drží v hrsti preto je na taký hnusný. Keby vie ze žena sa môže kedykoľvek zbaliť a odísť správal by sa úplne inak. Neváži si ju a nemiluje ju. Je to len domáci spotrebič co mu rodí deti …