Rozvod - manžel vo väzení

lubkasimi
30. jan 2019

ahojte, nemate nahodou niektora informacie, ako prebieha rozvod pokial je manzel vo vezeni. je tam uz dva roky, este par rokov bude. na rozvod cakam rok a pol, zajtra mam prve pojednavanie, chcela by som aby nas rozviedli hned. mam noveho partnera s ktorym byvam aj s detmi. zaujima ma ci v pripade ze je vo vezeni by to islo na prvom pojednavani. tiez ma zaujima ci tam musi byt pritomny , ci ho tam eskortuju alebo nie... vdaka za kazdu informaciu.

sasa1310
30. jan 2019

eskortujú a určite rozvedú na prvýkrát

flientica
30. jan 2019

Myslim, ze to nebudu natahovat pokial ty uz mas noveho partnera, zijete spolu v jednej domacnosti a stara sa o deti, plus teda manzel je vo vazeni

tanickalab
30. jan 2019

Aj ja si myslím, že si vo výhode kvôli tomu, že tvoj muž je vo väzení. Uvidíš ako bude prebiehať prvé pojednávanie ale taktiež si myslím, že vás hneď rozvedú

lubkasimi
autor
30. jan 2019

Vraj sa za eskortu plati a neviem či on bude schopný to zaplatiť aj keď tam pracuje

lubkasimi
autor
30. jan 2019

Rok a pol som čakala na prvé pojednávanie ...

alenah31
30. jan 2019

@lubkasimi je to súdne pojednávanie týkajúce sa jeho osoby-či mu povolia osobne sa zúčastniť vo veľkej miery závisí od toho kvôli čomu je väzení, v ktorej nápravnovýchovnej skupine je zaradený, ako sa tam správa. Ak mu to povolia žiadny edkort si neplatí. Ci vás rozvedú na prvom pojednávaní - záleží od toho či sa aj z viazania zaujíma o rodinu-hlavne deti, či sa snaží udržiavať kontakt, či ty v tom nebrániš a pod. I keď je tu obrovská šanca, že áno ak žiješ inde a s niekym iným. Veľmi záleží od toho za co sedí - napr. dlhy, neúmyselne ublíženie a pod....... ak viedol pred tým usporiadaný život-neviem či to súd odklepne hneď. Ak sú to napr. drogy, krádeže, bitky-skrátka recidivista-myslim, že do pol hodiny od pojednávania pôjdeš zo súdu ako rozvedená🙂

cawes
30. jan 2019

Ak odmietne ist tak ho neprivezu a bides to mat odrocene na druhe pojednavanie kde vas rozvedu bez jeho pritomnosti.

lubkasimi
autor
31. jan 2019

rozvedena. ale mal tam svojho advokata aj ked nebol osobne a poslal vyjadrenie kde so vsetkym suhlasi... dakujem za vase reakcie. pekny den

alenah31
31. jan 2019
katmi
1. feb 2019

@lubkasimi pri predvolaní na pojednávanie je ústav povinný ho eskortovať.. samozrejme v prípade, ak pojednávanie nebude v BA a on je vo väzení v KE.. vtedy ho k prípadu vypočúva najbližší súd, ktorý sa nachádza v mieste jeho odsúdenia..