Rozvod, keď ste bývali u rodičov

bejami
10. feb 2017

Milé maminky zakladam diskusiu, pretože sa chcem poradiť ohľadom rozvodu, presnejšie delenie majetku ak ste bývali u rodičov(vašich alebo manželových), tak že ste tam mali prerobené vlastné poschodie, prípadne ste pristavovali. Najradšej by som som bola, keby sa vyjadrovali maminky ktoré takúto situáciu zažili už sa rozviedli a prešlo už aj delenie majetku. Ako ste to na súde riešili, prípadne čo pripadlo Vám čo manželovi.Ďakujem za komenty🙂

mysicka36
10. feb 2017

Čo poznám konkrétnu situáciu tak ten čo bol prisťahovaný, odišiel s holou riťou. Ale ani sa na súde nijako nedožadoval vyrovnania.

zooeynka
10. feb 2017

Ten co je zapisany na liste vlastnictva ma vyhrane. Partner ktory vrazal peniaze do prerabky nie svojho byvania je cvok. Asi je len na dobrej voli druheho partnera/majitela nehnutelnosti ci mu jeho investiciu vyplati.

natalka13
10. feb 2017

@zooeynka to uz napisala.

katriona1
10. feb 2017

@bejami setřenice žila s manželem v domě svojich rodičů, když se rozvedla, manžel si odnesl nějaké části zařízení jejich domácnosti, nábytek a auto, na vyplacení z domu neměl nárok, podobně bratranec vyplatil svojí ex peníze, které zaplatila za novou kuchyn, nic víc, protože dům patří jeho rodičům

grandzero9
10. feb 2017

@bejami to ste byvali u tvojich rodicov? lebo ak ano, tak jemu by som nedala nic, ved ten dom patri tvojim rodicom a hotovo. bolo by ine, keby byvate sami dvaja v dome a ste obaja spolumajtelmi

blevka
10. feb 2017

To, kto čo dostane je vždy veľmi individuálne a závisí to od viacerých vecí... Ak chceš napíš mi bližšie info do ip

katriona1
10. feb 2017

@grandzero9 no toto není tak jednoduché, záleží na mnoha věcech, třeba jestli je dům napsaný celý na rodiče nebo i na manžele, jestli mají na tu rekonstrukci nějakou společnou hypo nebo jestli prokazatelně vložil jeden z manželů do rekonstrukce svoje peníze, další věc je i férovost, ale ta už se dnes moc nenosí 🙂
mám ještě jeden případ v rodině, kdy se manželé báli, aby náhodou dítě z předchozího manželství něco nezdědilo, tak nechali svůj byt napsat na rodiče manželky a při rozvodě neměl potom manžel vlastně na nic nárok a byl odkázaný na to co mu exsvokrovci s exmanželkou dají, samozřejmě to byla malá část skutečné ceny toho bytu 🙂

grandzero9
10. feb 2017

@katriona1 tak to s tebou suhlasimt🙂verim, ze to nie je lahke. ja mam znamu, ktora pri rozvode nedostala nic ani len zo spolocneho nabytku, ale zase ona to od neho ani moc neziadala, kedze jej ublizil az tak, ze chcela mat s nim pokoj

bejami
autor
10. feb 2017

@katriona1
@grandzero9
@mysicka36
@grandzero9 Dakujem zienky za komenty, priblížim situáciu. Bývali sme u mojich rodičov, prerobili sme si poschodie z pôžičiek ktore momentalne splacam už rok sama, a aj v minulosti som mala vacsie prijmy ktore som dala do prerabky. Požičky su napísane na mna, len na jednej je aj od spoludlžník. Moji rodičia, však nepýtali od nás na energie, všetko platili oni. Manžela som po 6rokoch vysačkovala, pretože sa nejak nevedel zamestnat a ja som už nemala nervy riešit všetko sama, samozrejme aj ine nezdhody boli. Momentalne vyše roka žijeme oddelene, chcem požiadat o rozvod, ale on sa mi vyhráža že ma zničí a že mu budem do smrti platit peniaze🙄

bejami
autor
10. feb 2017

@blevka poprosim info do ip ak ste mali podobný prípad lebo fakt neviem na čo tam ma on narok

katriona1
10. feb 2017

@bejami no pokud je dům psaný stále jenom na rodiče a půjčky jsou na tebe a prokazatelně je platíš celou dobu ty, tak nevím z čeho by chtěl vyplácet, určitě bude mít nárok na nějakou část vybavení domácnosti, ale to nebude nic hrozné, asi bych se obrátila na právníka a dala dohromady všechny dokumnety, on má asi jenom silné řeči a chce tě zastrašit

auberggine
10. feb 2017

@bejami kus idiota za co by si mu asi takmala platit 😂 nech ide robit 👍

bejami
autor
10. feb 2017

Tak on to tu zas prerabal robil stierky, onaloval kupelnu wcko spravil a podlahy...raz robotu kal raz nie zivnost mal lenze tam nezarobil skoro nic len same nedoplatky na socialke, na zdravotke...vsetko sme to vyrovnali ale. To uz on nevidi...vidi len ze ja svina som ho vykopala a on chudak nemal kde ist musel ist k mamicke;) mame spolu 1dieta na nu mi dava 50e mesacne a pozicky platim 300e mesacne sama uz vyse roka a stale mu je malo chce az ho vyplatim...

meusicka
10. feb 2017

@bejami pokial je dom na mene tvojich rodicov a ty tam nic nevlastnis tak sa pri riozvode s tzm ani nepocita. Pocita sa len s majetkom nadobudnuym pocas manzelstva, takze ak ste mali spolu pozickz tie sa povazuju za vas spolocny majetok, to ze ste investovali do prerabky na dome tvojich rodicov, sud to vobec nebude zaujimat.

zooeynka
10. feb 2017

@bejami jeho dieta zostalo byvat tam kde prerabal!!! 50€/mesacne na decko je zufalo malo, pozicky neplati a ver tomu ze na nic nema narok. Z akeho titulu by si ho mala vyplacat? Ze robil kupelne/podlahy? Ty si zas varila, o domacnost a dieta a jeho sa starala, pravne nepochodi ... A tym ze tam zostalo byvat JEHO dieta - to moze brat ako svoj prispevok ked uz ti na neho plati minimum.

bejami
autor
10. feb 2017

@zooeynka tiez si myslim ze na sude velmi nepochodi ale vyhraza sa mi kamaratom kt.je pravnik...proste chce az mu platim nejake odskodne lebo som mu udajne " znicila zivot" plati malo ale do navrhu na rozvod si urcite budem pytat aspon 120e teraz pracuje mes.zarobi 1300e a byva u matky nema iny vztah ...tak naozaj by sa mohol viac snazit pre jedone dieta

zooeynka
10. feb 2017

@bejami Pochodil by iba v pripade ak by dokazal, ze do prerabky investoval svoje vlastne uspory ktore mal este pred uzavretim manzelstva.... Ak zarobil peniaze v manzelstve tak su spolocne, a to ze ich vrazil do prerabky cudzieho domu - holt smola pre neho.

katriona1
10. feb 2017

@bejami souhlasím s tím co bylo napsáno přede mnou, soud budou zkoumat jenom váš společný majetek, takže jestli je dům psaný na rodiče nemáte vy s tím nic společné, půjčky jsou na tvoje jméno takže ani tam nemůže chtít něco vrátit a za tu práci na domě taky nemůže nic chtít, i ty se so něj starala, vařila a uklízela, navíc u nás je třeba normální, že manže/švagr pomáhají mojim rodičům na domě a ne málo, nechají si to při rozvodě proplatit 🙂 a to výživné je směšné, kamarád platí 120€ ze 700€ platu, takže klidně žádej i víc, ale jestli on to chce řešit přes právníka, najdi si nějakého i ty, at jsi připravená 🙂

slimstar
10. feb 2017

Takto pokiaľ ste boli manželia, tak bude vysporiadanie bsm. Do bsm sa zarata všetok majetok aj dlhy nadobudnuté počas manželstva. Bude o tom súd a tam sa rozhodne, čo komu zostane a kto čo bude platiť. A tiež by som konala férovo, pretože karma je zdarma.

lubkavargova1
10. feb 2017

odskodne, ze si mu znicila zivot???? - waaaau to aj take je? to ktory paragraf?? ja ho nejako neviem najst v zakonniku..hmmm chcela by som vidiet vyraz toho sudcu keby take dostal :D

stormie
10. feb 2017

@lubkavargova1 mozno myslel 'vyzivne na ex' - neviem presne pravnicku definiciu ale ano aj po rozvode neviem kolko rokov ak sud rozhodne tak musi partner ktory je na tom lepsie platit 'vyzivne'

bejami
autor
10. feb 2017

@zooeynka no prave ze pred svadbou nemal nic,vsetko prehajdakal s kamaratmi na svadbu si pozical po svadbe som to splacala spolu s nim...nejak naivne som si myslela ze sa ti raz zmeni ako sibnutim carovneho prutika ze sa bude snazit zaeobit pre svoju rodinu...no naivne predstavy a dlhy sa len nabalili a len z lasky sa zit neda;) tak to je asi ta karma pre mna zebudem este par rockov splacat dlhy za to ze jemu sa robit nechcelo;) ale tak ste ma tu potesili prispevkami ze mu snad nebudem musiet platit este nejake tazke " miliony" ;)

katriona1
10. feb 2017

@stormie pokud oba partneři pracují tak se žádné výživné neplatí, platí se v případech, že jeden z manželů je invalidní nebo je na MD/RD

bejami
autor
10. feb 2017

@katriona1 inak ked sme sa min.rok rozisli( vystahovala som ho) on si po dvoch mesiacoch kupil auto nie nove ojazdene ale aj tak sa nejak rychlo financne spamatal hmm🙄 na pozicku ho nema pretoze v tej dobe nepracoval a vsade sa vyzaduje prac.pomer min.pol roka

katriona1
10. feb 2017

@bejami tak u takového charaktera ani nepřemýšlej nad tím jestli na tom domě něco udělal nebo ne, jediné tvoje štěstí bude, že vám tvoji rodiče nepřepsali dům, to by ses opravdu nedoplatila 🙂
tak jestli si to auto koupil počas vašeho manželstva, tak se o něj bude s tebou muset podělit 🙂
možná měl nějaké tajné rezervy, které před tebou skrýval

bejami
autor
10. feb 2017

Diky baby za komenty uz len to dotiahnut do zdarneho konca, rozvod, vyzivne a BSM zrusit a budem cela happy samu ma zaujma ako to sud rozriesi;) potom dam vediet

katriona1
10. feb 2017

@bejami určitě to pořeš co nejdřív, hlavně to BSM a vezmi si toho právníka, určitě se to vyplatí a dej potom vědět

klodyka76
10. feb 2017

Presne ako píšu baby predo mnou, nemá na nič nárok ak je dom písaný na tvojich rodičov. Ak by chcel nejaké peniaze, musel by dokázať, že ich do toho aj investoval a keďže pôžičky sú na teba, tak asi ťažko niečo dokáže. A ináč.....presne takého d.... som mala doma aj ja a podobne som ho vyhodila, byt bol môj takže dovi, dopo. Ale mal toľko rozumu, že nič nepýtal, lebo dobre vedel, že prišiel s holou riťou a do domácnosti neinvestoval nič....tak držím palce, nech to dotiahneš do úspešného konca 🙂

katrin21
10. feb 2017

ak do toho nieco on investoval, musel by to na sude preukazat, dolozit doklady a dokazať, ze to platil on.. a aj to je na dlhe lakte.... Ak ste mali prerobene u rodicov a nie vase, tak nie je co velmi vysporiadavat...

mijo53
10. feb 2017

@bejami on sa asi nezamestná a ty budeš platiť výživné ak o to požiada súd