Manzel mi dal ultimatum - bud sa odstahujeme alebo rozvedieme (a on pojde sam prec). Ma 2 dovody na stahovanie - aktualnu politicku situaciu na SR/EU a nema rad moju rodinu. Idealne sa odstahovat prec zo Slovenska, niekde daleko. Avsak mame deti, neviem si predstavit stahovat sa niekam prec - kvoli nim a aj kvoli sebe, proste je to pre mna "no go" situacia. Ani nase manzelstvo nie je (uz dlhodobo) stastne. Avsak bojim sa byt zaroven ta, ktora rozbije rodinu. Ktora povie ze ostavame. Necakam od vas rady, nazor, potrebujem to len zo seba dostat von, lebo mi praskne hlava uz...
To on rozbil rodinu lebo sa sprava jak male decko...JA chcem. Kvoli detom by som ostala. A mozno aj on ma len silacke reci a nikam sa neodstahuje.
Ako môžeš byť ty tá, ktorá rozbíja rodinu keď on si postavil hlavu?
Ja by som šla,ak by to manželstvo stálo za to
Ma pre vas ako rodinu plan? Ktora krajina? Ako sa tam pracovne uplatnite? Kde budete byvat? Ako tam funguje skolstvo, zdravotnictvo...?
Ak ma vsetko toto riadne premyslene, tak to stoji za rozhovor. Ak je to len vykrik do tmy, tak nech teda ide.
Ty rodinu nerozbijes on už ju rozbil takéto ultimátum...sama vravíš že manželstvo nie je šťastné čiže by som ani neuvažovala odisst s takým mužom niekam do neznáma buď rada ak pôjde sám deti to časom pochopia a bude lepšie naozaj potrebuješ takého človeka pri sebe?
zeby clickbait? ... neverim tomu pribehu.
A kde bývate teraz? U vašich?
By som sa ho opytala, ako si predstavuje striedavu starostlivost, ked bude byvat v Azii 😃
Tak riešte najprv vás dvoch, ak bude všetko v poriadku, vypočuj si, kde chce ísť, ako si to predstavuje, musí byť zhoda. Neboli by ste prví ani poslední, deti si zvyknú, ak vy budete v pohode.
Koľko rokov majú deti? Do akej krajiny chce ísť? Ovládate jazyk tej krajiny? Možno by som sa skúsila o tom aspon porozprávať, aké máte predstavy. Prečo nechceš ísť? Máš tu rodičov, dobrú prácu, máte tu bývanie? Proste aspon zvážiť všetko, za aj proti. My sme boli v zahraničí a veľmi nás to s manželom zblížilo a doteraz v dobrom na to spomíname. Manžel sa chcel vrátiť, tak sme tu, mne to bolo viac-menej jedno. Ale určite som vedela, že chcem byť s ním.
ty nic nerozbijas, to robi on len elegantne hodil ma teba a ty si to vzala na svoju zodpovednost ale je to naopak. Toto nie je o Tebe. Sebecky pristup manzela pre deti by to bol a v zahranici budes na nom zavisla ako nikdy predtym. Vobec by som sa necudovala keby iba blafoval a ked povies ostavame nikam nepojde ani rozvod nebude. Hod to proste na neho spät
Pokiaľ ma v zahraničí plán, išla by som. Ale to nie je lem tak ako presťahovať sa z Bystrice do Blavy. Že zajednam nájom a časom uvidíme. Mate deti, im treba školu, nejaký jazykový kurz asi pravdepodobne, prácu aj jemu aj tebe. Ak ovládate jazyky a mate dobre vzdelanie tak by sa ešte dalo, ale ak nemáte vôbec predstavu čo by ste tam robili, tak to je extrem, že ako môže jeden dospelý chlap takto nezodpovedne premýšľať, bývanie sa tam tiež nehľadá najjednoduchšie a ak si mysli, že tam na neho všetci čakajú tak je na omyle. Prvé roky budete finančne na tom pravdepodobne horsie, plus je tam stále ten aspekt toho, že budete cudzinci. Ťažšie sa hľadajú kamarátstva, rodina ďaleko, ja som si to skúsila a nedala som to a to som mala stabilnú dobre platenú prácu a bývanie. Ja mám celkovo pocit že ten, čo sa nevie presadiť na Slovensku a mať sa tu dobre než ohľadu na politickú situáciu, v zahraničí sa bude mať len horsie. Mne to cele príde ako že on si zmyslel a zo dna na deň chce a chce a chce. Ale to takto nejde. Príde ako ten typ, čo s nikým nevychádza, všetci su zlí len on je lietadlo a tak si zmyslel, že v zahraničí s ním budú asi ľudia vychádzať lepšie. Súdim z toho že nemá rad tvoju rodinu. Ale to su len dohady.
Takže ak sa rozvedie a odsťahuje, nebudes ty ten kto rozbije rodinu. Bude to on, nech sa ťa akokoľvek snaží dostať do role tej zlej a seba do role obete, nenechaj si to nahovoriť. Podľa mňa je to z jeho strany citové vydieranie. Alebo sa chce naozaj rozviesť a nevie sa k tomu postaviť ako chlap tak si hľadá zámienku, aby si bola akože na vine ty.
A ešte ma napadlo že dosť záleží ako veľké mate deti. Malé deti škôlkarov a prvé roky školy ešte v pohode, tie si na zahraničie zvyknú, ale 12 a viac ročne deti keby odtrhnete od kamarátov v obdobi najväčšej puberty a hľadania sa, skončí sa to katastrofou.
Vyzerá to,že ty to manželstvo umelo udrzujete.Neda sa rozbiť,čo už rozbité je.
@beata_k ked o tom zacal rozpravat asi tak rok dozadu, tak som to brala len ako silacke reci. Avsak uz viem, ze teraz to uz je vazne. Len tak medzi recou mi oznamil, ze uz riesi "vylet" na priblizne mesiac do tej krajiny, mozno i na dlhsie a najde si tam na cas nejaku pracu. A uvidi co potom dalej. Takze u viem, ze ro je zial realita
Ak ťa plánuje izolovať rečami že nemá rád tvoji rodinu, už to je veľmi zlé znamenie a nikam by som s ním za týchto podmienok úrčite nešla. Veď keď aj nemá rád, nemusíte sa hneď sťahovať, stačí keď sa s nimi stretne raz za pol roka. Dospelí ľudia by mali vedieť čo to prekúsnuť kvôli deťom.
povedz mu nech pride s planom, ked uz si tak pekne zmyslel... nech ti povie kde budete byvat, ako je to tam s pracou, kde zapise deti do skoly, kto bude s detmi, ked ochoreju...kto s nimi bude ked skola bude kratsie ako vasa pracovna doba ... kolko tam stoji lekar zubar skola a dalsie sluzby nevyhnutne k zivotu hlavne pri detoch... a ked na vsetko bude mat odpoved, ktora sa ti paci tak uz len sa zbalit
Podľa mňa chce ujsť z rodiny a tebe dal na krk rozhodnutie, lebo vie, že asi nepôjdeš.ved nech ide...keď si nerozumiete tak v novom prostredí bude ešte viac problémov na začiatku.Mozno vám oddych prospeje ok, nájdi prácu sprav zázemie a uvidím či prídeme.Nenechaj sa tlačiť do kuta
Hovoris ze manzelstvo nie je uz dlhodobo stastne. Predpokladam ze tato koncovka je uz len vrchol ladovca vasich problemov, takze ja osobne by som nenadavala iba na manzela ze teraz ide svojimi recami rozbit rodinu, za tento strucny a jednostranny pribeh.
Sama autorka pise ze tam uz minimalne planuje idt sam, najst robotu atd, takze mozno aj nejaky plan ma, alebo by ho rad spravil.
Apropo byvate sami, alebo u Tvojich rodicov? Ste s nimi nejak casto a je padny dovod preco s nimi nevie vychadzat?
Ja skor nerozumiem tomu, ako mozem vobec rozmyslat o niecom tak zasadnom v zivote rodiny, ak vam proste zakladny pilier - manzelstvo - nefunguje. Nechcete si vyriesit v prvom rade toto?
Veď on ju rozbil už dávno, čiže ty nebudeš tá čo to rozbije. Podľa mna to je psychoš, on sa chce rozviesť s tebou kvôli politickej situácii? 😀 to je choré
určite by som nešla - už len kvôli tomu ako sa správa...
horšie ako malé decko.. chcem, chcem, chcem. len ja ,ja a ešte raz ja.
a ty sa prispôsob.
Aké malé sú deti ? Keby to boli malé detičky 3-5 rokov šla by som oni sa jazyk rýchlo naučia … muž môže zatiaľ ísť nájsť bývanie zabezpečiť to tam nájsť si prácu a ty môžeš časom ísť za nim . Vyskúšat .. a časom by si sa aj ty uplatnila … ale nešla by som do veľkých miest skôr niekde na okraj na vidiek kde je pokoj …
My sme s manželom zvažovali takú situáciu. On pracuje aj tak v Nemecku tak by nechodil na mesiac ale na pár dňové výjazdy … syn ma už ale 13 a to by stratil dobre dva roky v škole kým by prišiel do jazyka … ja by som sa zapísala na nejaké večerné školy nemčiny a časom by som si tam otvorila salón ako kadernicka .. čo mám aj teraz vlastne … ale teraz je to už pass , staviame dom, a máme tu už iné zázemie ako keď bol syn malý neváhala by som .
Ale ved nech si panko skusi zacat od nuly niekde. Si mysli, ze ho tam s otvorenou narucou cakaju? Mozno velmi rychlo stiahne chvost a bude rad aj za Slovensko.
stahovanie ma byt spolocne rozhodnutie rodiny a nie jednotlivca.. zbal mu hned kufre a povedz nech ide a hned .. ty sa otukas a date to aj bez neho .. ved on sa hned spamata-si mysli ze v zahranici je to jednoduche? ze ho tam uvitaju s otvorenou narucou a politika je tam super easy .. ja sama som v zahranici a rozhodne to nieje take ako ludia navypravaju ..zije sa tam rovnako tazko ako hockde inde
Hmm bývate s tvojimi rodičmi? V tom prípade ho rozumiem.. aj ja som dala ultimátum, že buď ideme spolu,ale ja sama.. to,že do zahraničia, je iná vec ale ja by som šla.
Kebyže nemám dcéru na základnej hneď by som šla aj ja
No, zase raz otázka na štýl "koľko stojí auto". Závisí ešte od cieľovej krajiny a jej možnosti. Jazyk, praca, byvanie, školy, možnosti, perspektíva... A ešte by som zvážila v prípade muzovho odchodu mimo EU, že zrejme od neho výživné zrejme fyzicky nevymozes.
Odstahovat sa s detmi niekam daleko do cudziny? Realne by som o tom uvazovala ale teda nie ked mam polorozbity vztah, kde si muz dupe a dava ultimata. Tam si musite byt oporou, lebo na zaciatku to bude len o vas ako rodine, nebudete mat hned znamych a kamaratov.
Podla toho co citam si skor myslim, ze tvoj manzel dobre vie, ze ty nikam nepojdes a uz si planuje ako tam zacne novy zivot. On sam…
🤣🤣🤣🤣normalane neverím. Tak po 1.to čo máte za vzťah.... Akože to by ma trápilo viac ,ako to,že kto rozbíja rodinu. 2. V ktorom štáte sa opäť trasu za priselcami s deťmi ,určite s top vzdelaním a jazykovou znalosťou danej krajiny a s obrovským prínosom pre tu ,danú krajinu? Už to začína byť trápne a nie smiešne,ako chce každý druhú odísť pre politickú situáciu,anooo,všetky ostatné štáty,majú všetko top a samozrejme nás slovákov očakávajú s otvorenou náručou,lebo sme proste úbožiaci ,čo musia utekať. A potom cumoa v tých zaslubenych zemiach,čo čo to ku...od nich chcú🤣🤣🤣že dodržiavať systém,nevycociavat systém,existujú pravidlá. Normálne sa dodržiavajú a keď nie,bum prúser. Hmmm
Ale vážne ma zaujíma ,kde sa chce pán manzel presťahovať.
Inak autorka,celkom by ma zaujímalo,akoby si sa v tej,danej krajine rozvádzali a žila sama ....
@maciatkolulu Ja sice napr tiez s momentalnou situaciou na sk nie som stotoznena, tak isto aj konflikt u susedov mi na pohode nepridava. Avsak mam este tolko zdraveho rozumu, ze viem ze nikde nas nebudu volat a otvorenou narucou, najma nie za oceanom. Mozno bez deti by to bolo lahsie, ale s dvoma (zs+ms) detmi nie. A to je ten dovod, preco ma tak brzdi stahovanie sa niekam. Napr mam vs titul + pracujem v tom, ale vyuzitelny jedine u nas (uctovnictvo), takze tam by som mohla robit jedine v obchode alebo niekde v gastre. A to uprimne ruzovo nevidim s dvoma detmi bez pomoci rodiny. No a nas (ne)vztah je dalsia vec, nieco co neklape tu, pochybujem ze bude klapat v zahranici. Necakala som tu ziadne rady, skusenosti, proste som to potrebovala v tom danom momente dostat zo seba von aspon takto, lebo inu prilezitost som vcera nemala.
S tým rečom on rozbije rodinu