Ahojte. Nevie mi niekto poradiť okolo rozvodu? Aká žiadosť, čo k nej je potrebné pripojiť, čo treba všetko? Ako dlho trvá rozvod? A ako to prebieha na súde? A ohľadom výživného na 4 ročne dieťa aká suma? Berú do úvahy aj môj príjem? Berú do úvahy keď manžel má hypotéku? Približne akú sumu mam čakať keď manžel tma dva prijmi, jeden 480 eur a druhy cca1110 eur. Hypotéku ma 380eur.Ja zarábam 1200 eur a tiež splácam úver 270 eur. Môžem žiadať, aby platil aj šetrenie dieťaťu? Prosím o radu. Ďakuje
Pozri http://rozvod-rozchod.sk/rozvod-od-a-po-z/ds-51...
Co sa tyka vyzivneho, mizes ziadat sporenie, ale to potom sporte pre syna obaja.
Spis si naklady na dieta - podla toho žiadaj vyzivne.
Jasne, odpočítavajú sa take naklady ako je hypotéka, nájom, ale zas aj tam su limity. Obaja slušne zarábate, bolo by fajn, aby ste sa normalne dohodli este pred sudom a nerobili tam cirkus, vy nie ste príjmová skupina pod 500 e, kde sa ludia handrkujú pre kazde euro.
@pribinak manžel sa chce dohodnúť, ale mne sa zdá ze pri jeho prijme 200eur je malo. Chce jej šetriť, ale aj ja budem. Teraz chce kúpiť dom pre milenku a seba takže hypotéku môže mať vyššiu. Šľak ma trafa,ze sa vykaslal na svoje dieťa aj mňa.
Nevie mi ešte niekto poradiť ako to je keď je také malé dieťa a je dosť naviazané na mňa, či ho musím dávať manželovi aj na nič pripadne na viac dní? Neviem si predstaviť co to urobí zo psychikou dieťaťa keď ma nebude vidieť dlksie.
Myslela som na noc ci musím davat
@rosalinda12345 200 EUR + sporenie je pre male dieta velmi slušná suma. Vies, nepýtaj nereálne sumy, to nevyzerá dobre. Mozes pytat viac napr ked pojde do skoly, bude mat kruzky a viac bude jesť a tak.
Neblokuj kontakt otec a syn, on mu da ine sko ty matka. Syn potrebuje mužský vzor, identifikáciu muz s muzom.
Male deti sa dávaju maximálne na vikend.
200 eur je slusna suma, zase nerob prieky kvoli tomu, ze sa citim ohrdnuta. Dieta, za to nemôže, ma 4 roky, maju urcite medzi sebou vztah. Ak budes robit naschvaly, sud sa potiahne dlho, najlepsie je sa rozumne dohodnut mimosudne a sudim tobdat len odobrit
@rosalinda12345 šľak vs triafa tak chcete ho co najviac podojit.. tak to je rozum nas žien, tlieskam 🙈🙈🙈🙈 Xo niektoré ženy su schopne spraviť, neuveriteľne ...
@rosalinda12345 žiadaj to čo tvojmu dieťaťu patrí , ani menej a ani viac. Dávaj ho otcovi kedykoľvek a aj na dlhšie. 4 ročné dieťa je už dosť veľké aby to zvládlo . Nestavaj sa do role ublíženej chudery , len sama sebe budeš škodiť. Budeš uštvaná , zničená ..nech sa stará aj on . Ty si zatiaľ urob čas na seba , na svojich priateľov a po čase aj na nový vzťah . Toto skončilo , treba odísť so cťou .
@158polica158 vsak nech ho podoji ak opustil rodinu kvoli milenke a ona ostala na take male dieta sama...
Šľak ma trafa,ze sa vykaslal na svoje dieťa aj mňa.......či ho musím dávať manželovi aj na nič pripadne na viac dní? Pises ze sa vykaslal na dieta a zaroven hladas sposob ako zabranit aby dieta moalo s otcom kontakt... A co to spravi s dietatom ked otca neuvidi cely tyzden...??? Vztah otca s dietatom neris, nech sa vidia kedy sa da a ako casto chcu. To by si este videla aky problem by malo dieta ak by si musela vysvetlovat preco otec o nu nema zaujem, preco vsetci maju otca ona nie, ked pride skolsky vek....
@rosalinda12345 dobre tvoja vec, vxpytaj viac. Mozno budes mat šťastie a mizno stretneš sudcu, ktory povie, pýtate viac ako 200, napr budes pytat 300, povie ti, aby si vydokladovala 300 EUR kazdy mesiac. Nezabúdaj, ze ty sa mas tiez podieľať a mas slušný prijem, takze nie 50timi eurami. Cize ty za mesiac budes musiet minút na dieta tolko co minie inde cela rodina
Ako to bude asi pôsobiť ked dietatu kupis vetrovku za 120 e a topanky na 90 e a čiapku za 60 e v MS bude zrazu chodit na x krúžkov aby si vydokladovala 300e mesačne
Fakt nebud vypočítava a rozmýšľaj. Ak ta tak ranil tak chcu vsetko toto vybaviť na 1x nech nemusis chofit na sud a rozoberať vase súkromie a riesit veci ktore ta bolia
@rosalinda12345 ak sa chce dohodnut tak sa skuste dohodnut, je to lepsie ako cirkus na sude
Ja nechcem brániť styk dieťa-otec, len si neviem predstaviť ako to moje zvládne bezo mňa keď na oca nie je tak naviazané. Nechce sním ist ani večer spat a to som vedľa v izbe. Ja chcem aby mali pekný vzťah a urobím preto všetko. To výživné sa pýtam preto, lebo si našiel milenku s deckom. Tak ma dávať peniaze a chovať cudzie decko a na svoje dávať almužnu? To co je. Oni si budú užívať a my počítať každé euro. Nechal nás v sračka ch s vysokou hypotékou a on si bude užívať peniaze ktoré patria dieťaťu?
@rosalinda12345 vykašľal sa len na teba, na dieťa nie, veď s ním chce mať kontakt, tak tomu nebráň - ochudobňuješ len vlastné dieťa. Dohodnite sa, že na to pôjdete pomaličky a postupne v najlepšom záujme dieťaťa. Čo sa týka výživného, dohodni sa s ním. Nad jeho zdrojmi už kontrolu nemáš a nebudeš mať, musíš sa s tým zmieriť. 200 mi príde na malé dieťa ok. Neskôr, keď príde škola a viac výdavkov, sa môžte baviť o zvýšení. Ak nezvládaš vysokú hypotéku, budeš to musieť riešiť sama. On už nebude tvoj manžel a nemá povinnosť sa o to starať. Možno budeš musieť predať a ísť do niečoho skromnejšieho, nie je to koniec sveta, neboj, zvládneš všetko aj bez neho. Mimochodom, možno bude mať ďalšie dieťa s novou ženou...aj také sa môže stať a potom čo? Skočíš z mosta? Bude živiť ďalšie dieťa, ktoré nebude tvoje. Môže ich mať ešte aj päť, na to nemáš dosah.
Nie neskocim z mosta, to by som mu urobila službu, dostal by poistku 🙂 Ja len chcem dobrý život pre svoje dieťa, nechcem mu znížiť štandard pre sebecké ho otecka. Chcel dieťa, tak nech sa stará a nie si ho zoberie len vtedy keď mu to vyhovuje,-to niesu topánky, že keď mám chuť tak si ich obujem a keď nie tak ich odložím, ja som teraz na všetko sama a neuvedomuje si ze s týmto rozchodom nám skomplikoval život. To je to najmenej co môže urobiť, že mu bude platiť. Keď to beriem iba z finančného hľadiska tak nás okradol o 1600 eur mesačne, preto 200 eur sa mi zdá smiešna suma.
@rosalinda12345 znížiť dietatu standart? Vies co je nižší standart? Keby si robila za 600 EUR čistého, vyzivne by si mala 80 EUR a byvala v podnájme
Toto co tu ty pises je nezmysel. Toto na sude ani nehovor, lebo pobavis vsetkych prítomných. Tam su zvyknutí na príbehy s inými číslami
Ze ta/Vas okradol? Prepáč, ty si si ho brala pre peniaze?
Tvoje dieta nepotrebuje vyzivne 500 e ale potrebuje oboch rodicov
Daj si poradiť a nerob zo seba na sude hus.
Vela zdaru
@rosalinda12345 chápem, že ti skomplikoval život, ale tie peniaze, ktoré on zarobí, sú jeho. Nie tvoje a ani vášho dieťaťa. On je povinný prispievať na jeho výživu, čo aj má snahu. Uvedom si, že ty máš prispievať primeraným dielom na jeho výživu tiež. Nie iba tvoj ex. Čím skôr vychladneš a začneš konať ako dospelá žena, tým lepšie pre vaše dieťa, ktorého dobro ti tak veľmi leží na srdci.
Viem, že to vyzerá ako by som chcela len peniaze, ale nie je to tak. Ja by som bola by najradšej nech sa spamätá a nech sme úplná normálna rodina. Mňa šve, že sa na všetko vykaslal a najmä na naše dieťa co taaaaak strašne chcel. Na mne zostane všetko, výchova, starostlivosť keď bude choré, problémy finančné. Ja nemám nikoho, nemá mi kto pomôcť keby som sa dostala do finančných problémov alebo keby ochoriem. Musím myslieť na to, aby sme sa zabezpečili. Preto sa pýtam, či pri voliť alebo dat na sud, nemám s tým skúsenosti. Som rada, že mi píšete.
@rosalinda12345 prepáč ale 4 ročné dieťa je malé? chodí do škôlky? a tam si vari s ním? veď je to jeho otec, nie cudzí človek....200,- eur je dosť, musíš počítať že náklady na 4ročné dieťa nie sú 400eur(200otec+200ty) a životná úroveň bude približne rovnaká(obaja máte kde bývať + plat približne rovnaký ak sa odráta hypo)....na tvojom mieste súhlasím s dohodou a aj mu dieťa dávam, pretože kludne môže žiadať striedavú starostlivosť....ak mu ho nebudeš chcieť dávať alebo budeš žiadať privelké výživné tak sa ti to v budúcnosti vypomstí - spravíš najmenšiu chybu a budeš mať na krku sociálku, kludne si nájde prácu kde jeho oficiálny príjem bude polovičný a bude žiadať zníženie.....že si chce kúpiť s milenkou dom? no musí predsa niekde bývať a jednoducho má nový vzťah ktorý sa musíš naučiť akceptovať, veď ani ty nechceš ostať sama
A ešte, že čo zarobí je jeho. Áno je. Ale moje peniaze su tiež moje. A malého je co? Jemu zostane samému 1200 eur a nám dvom tiež. Je to spravodlivé? Podľa mňa nie. My budeme mat vždy menej nie on a to sme dvaja.
@rosalinda 12345 ano ste dvaja, ale 4ročné dieťa nepotrebuje 400eur mesačne(200manžel+200ty) na jeho úrovni sa máte podielať obaja, nielen tvoj ex. Veď žiadať môžeš aj 500-600,- eur🙂jednak ti to ale zamietnu a jednak počítaj že bude robiť všetko pre to aby dieťa malo striedavú starostlivosť alebo bolo zverené jemu....alebo sa uplne odstrihne od dieťaťa a ver tomu že peniaze mu ho nenahradia...a celá strarostlivosť ostane na tebe - pôjdeš do práce, dovolenka vzhľadom na prázdniny obmedzená, pri chorobe jedine ty na očr-ke, všetko financovať len ty - Vianoce, jeho narodeniny, meniny, škola v prírode....veľa chlapov sa takto vie odstrihnúť a ver tomu, že za nejakých 50-100eur mesačne to nestojí.....ostaneš naň uplne sama a on ti nepomôže....takto budete mať aspom ako-tak korektné vzťahy a viete sa dohodnúť ja na prázdninách, rovnako aj ked ty budeš potrebovať napr.budeš chorá(napr.zlomený noha) alebo v nemocnici sa o malého postará on...
@rosalinda12345 ty si si dieta robila kvoli peniazom?
Véd ja sa sním aj dohodnem, teda dúfam, len potrebujem počuť názor iných. Možno otvoriť potrebujem oči, je to ešte čerstvé a viem, že nemám zdravý pohľad na vec, ešte vo mne bojujú emócie, preto vás žiadam o pomoc. Som vám naozaj vďačná.
@beky1813 nie nerobila, ja som zarábala viacej ako on keď sa nám narodilo. Len som nasrata, že sa vykaslal na všetko a ide si žiť vlastný život. Tie roky co sme boli spolu zahodil. A hlavne bude sa starať denne o cudzie decko a svoje bude vidieť raz za čas tak toto neviem pochopiť. Doteraz sme žili krásne, len mu preplo a vysral sa na všetko co sme spolu budovali.
@beky1813 Keby sa tebe také niečo prihodilo, inak by si sa pozerala na túto situáciu. Pozerala by si aby sa tvoje dieťa malo co najlepšie a najmenej pocítilo že jeho otec je sebecký kreten
@rosalinda12345 ved sama nechces, aby dieťa videl castejsie, sama si protirecis. Fakt sa najprv ukludni a neries veci s horucou hlavou, nech si neskomplikujes situaciu do buducna
@rosalinda12345 ja by som hlavne nebránila stretávaniu, moj otec je vacsi kreten ako tvoj muz a mama problemy v stretavani nerobila, az potom sme zistili, co je zac a prerusili kontajty a to platil 100 korun na obe deti
pozri na to z druhej strany, nechaj mu dieta, ostanes sama, budes mu platit 200 EUR, chodit do prace, vsetko ostane Tebe, dieta uvidis cez vikend, niekedy cez prazdniny.... bral by to? alebo Ty?
@rosalinda12345 je prirodzené že to tak cítiš, je to tvoj pohľad na vec.....ale časom by si nechcela byť s niekým kto ťa už nemá rád, prišli by len hádky pre maličkosti a boli by ste síce spolu ale všetci nešťastní.....takto máš krásneho syna a ktovie čo prinesie zajtrajšok, môžno budeš ešte ďakovať svojmu ex že vďaka rozvodu si stretla nového úžasného partnera ktorý bude mať rád aj teba aj chlapca. Pre 4ročného chlapca je výživné 200eur slušný návrh, keď pôjde do školy a začne chodiť na krúžky môžeš požiadať o zvýšenie....snaž sa odosobniť a chlapca mu dať kedy bude chcieť - hodne ti to môže pomôcť ak to bude vzájomné - aj ty budeš v situácii že nemáš dovolenku a o malého sa nemá kto postarať....
@rosalinda12345 to je strašne vrla otaazok. Robila som na sude... rozvody s deťmi sa vleču.. sudca najprv pošle do manželskej poradne.. aby ste sa snažili zachraniť manželstvo keď mate take male dieťa. Najlepšie by bolo sa dohodnuť s mužom na neakej sume ktoru by bol ochotny platiť. Vola sa to rodičovska dohoda. Sud to len schvali. Ak nie treba spisať všetky vydavky ktore maš na domactnosť aj na dceru. Dieťa by malo zdieľať zivitnu uroveň oboch rodičov... takže ak su oba mužove prijmi dokazatelne a na zaklade vydavkov sa urči neaka suma.. možeš neaku navrhnuť v navrhu aku si predstavuješ ty.. sudca to zvaži. Ohladne deti je samostatne oddelenie, takže sa v tom orientuju. Vidia čo je cca realne....