ahojte ženy. s mužom sa rozvádzame a dnes si zbalil veci a odišiel. mame spolu 2,5rocnu dcéru. ako zvládali vaše deti odchod otca? a ako ste to zvládali vy? dakujem
@sunshine1311
za posledného pól roka sme sa hádali často. vždy som ustúpila aby sme mali normálnu rodinu. boli aj dobre obdobia ale veľmi kratke. ja som sa snažila ale on nie. sme obaja mladí a mam taky pocit ze on nie je ešte vyblaznený. po robote stále len kamaráti a play station... doslova sme s malou boli na druhej koľaji. nikdy som od neho nechcela ničíme jeho čas. aby sa nám venoval...
dcéra je veľmi šikovná a vnímavá (o mesiac ide do škôlky) len sa bojim ako to prijme. tatina mala viac menej na bláznenie a aj teraz ked je v robote sa ma naňho pýta... 😥😞
Neboj malá sa s tým vyrovná a časom to pochopí.Deti to vždy berú trošku inak ale ak sa im to vysvetlí primerane ich veku tak by to mohlo byť ok. Vždy jej bude chýbať bez toho to nejde ale akk on bude mať záujem a bude sa s ňou chcieť stretávať tak by nemusela byť ani o veľa ukrátená
@adkabujnova je mi to ľúto, že váš vzťah musel takto skončiť, ale ako píšeš že tvoja dcérka je šikovná tak to určite časom ako bude dospievať pochopí. Síce si myslím že to bude teraz pre ňu ťažké a pre teba ešte ťažšie keďže sa môžeš pripraviť na nekonečné otázky kde je ocino a podobne. Držím palce aby si to zvládla!
a má ďalej záujem sa s dcérkou stretávať? Aspoň tak by som jej to vynahradila, keby s ním mohla byť čo najčastejšie. Cez týždeň pár hodín , príp. cez víkend.
Ale zase ešte stále je tu nádej, že keď sa vyblázni, (pokiaľ tam nie je iná žena,) že mu to docvakne a vráti sa, hlavne, možno o to viac, keď sa bude s dcérkou pravidelne stretávať a bude vidieť, že jej chýba. Niekedy človek príde na to, čo mal, až keď to stratí. Ja by som napriek rozvodu na tvojom mieste ešte v kútiku duše dúfala, držím palce
@adkabujnova mozem ta "potesit", ze taketo male deti beru odchod rodica este vcelku dobre, v porovnani s tymi starsimi. Obrn sa trpezlivostou, lebo pytat sa na neho bude. robte si vela programu mimo domov, aby nemusela cakat na blaznenie sa s otcom. Neboj, bude dobre, lepsie byt same (aj to je len otazka casu, iste neostanete same navzdy), ako ignorovane.
@kverinka75 návrh na rozvod este nemáme podaný. no rozprávame sa o ňom uz od októbra. ja ho chapem ze sa potrebuje vyblázniť a ani som mu nikdy nezakazovala komaratov ale odtiaľ potiaľ. neváži si ma, nerešpektuje a uz straaaaasne dlho mi nepovedal nic pekne. neobjal, nebozkal len tak z ničoho nic. vidím ze malú nadovšetko miluje a chce sa s ňou stretávať a ani nemám v plameň mu to zákazovat alebo nejako ich kontakt nejako ničiť.
šancí mal dosť. milión krat som mu povedala ze vás ktorý trávi s kamarátmi a nie s nami mu uz nikto nevráti, milión krat som mu odpustila a zavrela oči. ale nemôžem to robiť donekonečna.
môj mal 2 roky, keď som odišla od jeho otca. Rýchlo si zvykol. Ešte asi trištvrte roka sa stretávali, potom sa niekde ako vždy stratil na pár mesiacov (gemblér), malý sa na neho pýtal chvíľu, to bolo všetko. Potom už zabudol na neho, berie môjho manžela ako otca,aj ho tak oslovuje.
Aj ja som odsiala od partnera , ked mal malinky 2 roky, zo zaciatku to bolo tazke , pretoze sa stale pytal kde je tsta a kedy pride. Lenze jeho otec sa onho nestatal tak ako mal , daval prednsot inym a xhodil mi domov c noci a xkrat ani nedosiel. Dlhoo som yo tolerovala lebo som nechcela rozbit rodinu kvoli malemu... ale uz ked mi zacal nadavat, urazat ma a nakoniec sa dozviem, ze ma doeta s inou a je starr od nasho len o 6m tak to ma zlozilo.do toho mi este nasli nador ,kde ma poslal samu na operaciu aby som si cestu odsoferovala ...a padla konecna....odisla som a nasla som si muza noveho. Aj ke dma to stslr tahalo k byvalemu nakonirx sme sa po vyse roku dali dokopy.nasluboval mi hory doli ze so vsetkym prestal a nako iec som zistila ze nie. Vtedy padlo def koniec a este aby mi nebolo malo on sa vratil k tej , co ma s nou dieta. Pritom sa na nu vykaslal ked bola v 2 mesiaci, ald aj taky je zivot...hlavu hore a neboj zvladnete to s malinkou spolocnel.moje dieta sa uz na otca ani nepyta a moc za nim nechce ist
Ahoj, to mi je ľúto 😢 Ale všetko záleží od situácie, v akej ste vy dvaja resp. traja.Či si rozvod iniciovala ty, prečo , či odišiel sám alebo na tvoje požiadanie a veľa iných vecí. Od toho aj závisí vyrovnanie sa s takou situáciou.Pre tvoju dcérku v tomto veku bude ťažšie skôr pochopenie celej situácie, sú deti, ktoré sú rady, že rodičia od seba odídu ak boli na dennom poriadku hádky a alkohol, ale tiež je to vekom. Malá sa určite bude stále pýtať, kde je ocko, kedy príde a podobne. Takže treba len pevné nervy a vysvetľovať vzhľadom k jej veku a rozprávať sa až má čo najmenšiu bolesť na duši. Ja som bola v situácií kedy som nebola stotožnená s odchodom partnera,nebol ani alkoholik, ani tyran proste nechcel s nami byť, hoci to bolo strašne ťažké, ale prešlo to a teraz po niekoľkých rokoch viem, že to bolo síce vtedy ťažké,ale to najlepšie čo nás postretlo. Lebo momentálne žijeme presne tak ako sme chceli a túžili a máme vedľa seba muža, ktorý nás ľúbi tak akoby mal 🙂 Veľa šťastia, síl a všetko bude určite dobré 😉