Ahojte,
Podala som žiadosť o rozvod, lebo v manželstve nie som šťastná. Muž doma nepomáha, všetko je na mne. So synom netrávi aktívne moc času. Cez deň sa s ním pobesní a ľahne naspäť k telke. Cez víkend mu sem tam vymysli nejaký výlet. Čo bolo horšie, zistila som, že je gambler a urobil nám dlh. Chcela som sa rozviesť už predtým, no zostala som asi kvôli malému. Neviem si predstaviť, že každý druhý víkend budem bez neho. Ako som mu oznámila rozvod, muž sa snaží správať. Uprace, venuje sa malému. Tvrdí, že ma stále ľúbi, ale už ma nebudr presviedčať, aby sme sa nerozviedli. Ja sama cítim, že sa chcem rozviesť, lebo doteraz nenastala takmer žiadna. Hrať prestal a snaží sa dať na poriadok dlhy, to áno, ale v bežnom živote je to po chvíľke zase to isté. Čo si neviem predstaviť je, vzdať sa malého na celý víkend. Je pre mňa celým svetom. Ako ste to baby zvládli?
Ale čo by si nezvládla. Vymyslíš si na ten čas program a zbehne to ako voda.
Tam nejde len o vikendy, ale polku prazdnin, kazde druhe vianoce, kazdu druhu Velku Noc a ked ho napadne, ze chce striedavku, ani nezacinam... kamoska ma deti 8/14 dni, kazdy druhy vikend tym padom rozbity od stvrtka do pondelka ich ma otec atp...
Bohuzial toto je ta odvratena strana rozvodu, syn nikdy nebol len tvoj, bol vzdy vas oboch... Na druhej strane gambler je big red flag, to mas dozivotne riziko, ze do toho padne zase...a aj ty mas pravo byt stastna...
Radšej zvládnuť byť bez syna každý druhý víkend , ako potom riešiť so synom, že nemáte kde bývať a máte spoločné s mužom dlhy. 😔
Ked je gambler, tak v prvom rade by si mala riesit BSM a vsetok majetok aby bol len na Teba, taktiez aby nemal pristup k Tvojmu uctu, toho by som sa bala
Prvý víkend bol divný, divnejaie boli prázdniny keď zrazu 2 týždne nebola doma a potom to bolo už lepšie. U otca je pravidelne 2 dní v týždni. A 5 zydnov prázdnin (nie v kope). Bud som v práci alebo si urobím vlastný program. Sviatky mame tiež po riešené po dohode, takže zatiaľ som každe vianoce resp 24.12 bola najprv so mnou a potom šla k otcovi. Bývame. Od seba 7km takže v pohode. Dcéra si na to zvykla.
@beataxxx ja mám vlastný účet, kam chodí výplata. Podsala som zrušenie BSM, ale skákal meter dvadsať. Zrušil mi finančnú kontrolu nad jeho účtami, ktorú sám vymyslel ako nápravné opatrenie. Myslel si, že ho oberiem o peniaze... preto som pristúpila k rozvodu. Totálne zničil dôveru, ktorú som k nemu mala.
@kristind ked sa nevie o dieta postarat, tak ho nebude bravat ani kazdy druhy vikend. nie je to jeho povinnost, navyse syna mate maleho, je to ina starostlivost ako trebars o 10 rocneho skolaka. vela otcov je hrrr do stretavania a po par mesiacoch ich to prejde, prave preto, ze nemaju po ruke zenu a vsetko okolo dietata musia zabezpecit sami.
@kristind povedal to teraz, len aby mu to aj vydržalo. Poznám pár takých a nakoniec z toho bola striedavka týždeň matka, týždeň otec, resp. 4 dní matka + 3 otec. Samozrejme keď malo byť u otca bolo viacmenej u starých rodičov. Takže sa priprav trošku, že nie všetko čo teraz tvrdí bude aj pravda. Chlap keď sa chce pomstiť je nepredvídateľný
@martul robil by zle malému, keby to chce. Som so synom od narodenia a väčšinu starostlivosti zabezpečujem ja. Teraz má 4,5roka a otca má síce rád, ale prevažne všetko s ním mám na starosti. On by sa mal odsťahovať do mesta 20 km od nás a ja chcem časom predať dom a odsťahovať sa do rodného mesta. Tam si myslím, že by so striedavkou veľmi nepochodil, keď budeme bývať 100km od seba.
@matkahelka však on ho bude vláčiť k svokrovcom, kde sa postarajú oni. To mi v zásade neprekáža, lebo budem aspoň vedieť, že malý sa má ako prasa v žite, len to už tiež to stretávanie s otcom postrada zmysel
@rorino on by robil zle hlavne malému, keby o ňu zažiada, lebo vie, že malý chce byť so mnou. Ďalšia vec, že on kapacitne nemôže mať malého v striedavej starostlivosti, lebo chodí na školenia aj na dva tri dni a prehadzovať si dieťa nepravidelne by bolo tiež zlé len pre malého. Musím sa len spoľahnúť, že striedavu starostlivosť žiadať nebude, nič iné mi neostáva
@kristind malého sa predsa nevzdáš. Chápem ako to myslíš, ale uvedom si , že deti rastú, tiež budú mať kamarátov a ty tiež budeš možno časom chcieť vlastný priestor. Môžeš mať nového partnera, či chcieť ísť s kamoškou do kina, na kávu alebo celodenné nákupy. Ten voľný víkend ti príde určite vhod.
Kamoska to brala takto tragicky,prvy vikend bez deti preplakala.Ale postupne si zvykla.Zacalasa venovat sebe,chodi cvicit, na bicykel,turistiku ide do divadla,do kina.Teraz po roku si to uz aj uziva.Pripadne pozna mamu,ktora vtedy chodi brigadovat,privyrobi si.Moznosti je vela.
Nehrá sa s ním, nevenuje sa mu, netrávi s ním čas. Neverím, že bude chcieť striedavku. Skôr si užije kľud od vás, a začne znova gambliť. Ak vôbec prestal. Nohy na plecia, a bež, čo ti sily stačia
Ďakujem baby. Tak si asi cez víkend poplacem a nájdem si nejaké aktivity pre seba. Žijeme stále spolu, lebo kvôli jeho dlhu ho momentálne neviem vyplatiť (berú mi ho do výdavkov), ale víkendy sme si podelili. Čo sa týka malého, to sme boli za 5min dohodnutí, jeho len peniaze trápia. Ja som mu povedala, že mu nebudem brániť stretávať sa s malým, pokiaľ on k nemu bude chcieť chodiť. Ak sa mu nebude venovať, malý s ním nebude chcieť ísť, je to totiž dieťa veľmi náročné na pozornosť
@kristind pravdu ti poviem, že prvý víkend bez detí bol des. Jeden deň som len a len upratovala (poctivo 12 hodín práce- okná, skrine, hračky, všetko) a večer sme sa išli s kamoškami opiť. Druhý deň som bola rada, že žijem a večer už boli detí spať. Teraz si víkend bez nich "užívam ". Idem na výlet, pospím si dlhšie, venujem sa sebe (teraz už aj partnerovi) a fakt mi dobre padne to, že ich nemám. Je to len a len o zvyku. O to som radšej ak su deti spokojné, zs niekde boli a podobne.
@kristind Je to este velmi cerstve a narocne pre vas vsetkych. Ak si si ista, ze tento krok je dobre rozhodnutie (vyzera, ze je) a obaja spolupracujete, vzajomne stretavanie sa utrasie za pochodu. Syncek je este maly, ale raz ho budes musiet pustit napr. do skoly v prirode, na sustredenie, do tabora... a samozrejme, bude ti za nim smutno. V praxi podla mna to nebude take horuce, nejake vikendy padnu, lebo bude maly chory, lebo ex nebude moct atd atd... Styk s otcom je pravo, ale nie povinnost. Moj muz bol s dcerou realne ovela menej, ako to, co bolo, stanovene sudom, staci, ked ona povedala, ze musi sa ucit do skoly alebo ze idu k druhej babke atd... a muz nemohol nic. Nezavolal policajtov, aby ju nasilu vyviedli pred dom, ved to by nikto sudny tak dieta netraumatizoval.
@kristind ja len k tým prázdninám a Vianociam a tak - som rozvedená 10 rokov a ex nevzal dcéru jeden jediný raz na dovolenku, najdlhšie s ňou bol 4 dni, aj to ju vzal večer, na druhý deň sa prišla naobedovať lebo neviem čo a na štvrtý deň ju doniesol už o 11ej. Vianoce? až raz. A to tiež nariekal, ako veľmi ju miluje a chce byť s ňou čo najviac. Posledné 4 roky ju vidí cca 5x do roka na 1 hodinu, aj to som asi prehnala.
@basska_b tak mal dve šance na zmenu, ale on vidí len to, že ho podľa jeho slov ignorujem. Ale že mám na krku celý dom, malého a psychicky náročnú prácu ho nezaujíma. Ja som chcela, aby sa nám venoval, odkladal telefón a udržiaval poriadok aspoň sám po sebe. Nestalo sa. Kým som bola na materskej, ešte som to tak brala, že som doma. Keď som začala pracovať, začali miznúť peniaze z účtu, tak som pátrala a dopatrala sa ku gamlerstvu a dlhu. Ten ešte medzi dvomi šancami zvýšil. Proste moja dôvera k nemu je v ťahu a stále strážiť či znovu nezačal nejako hrať, už je to na mňa moc. Vytvorilo to medzi nami priepasť a ja som zostala taký studený čumák, aj napriek tomu, že city nezmizli. Cítim len, že nie som šťastná, ale budem mať 32 rokova myslím, že si zaslúžim byť šťastná a hlavne malý si zaslúži šťastnú mamu a domácnosť bez hádok.
@kristind zozaciatku to bol bez dcérky dosť des, ale časom sme si zvykli a spätne si tie voľne víkendy naozaj neviem vynachváliť …
Mohla som sa venovať sebe, som dosť aktívny typ takže bicykel, beh, horská turistika, víkendy na chatách, festivaly, poznávacie zájazdy … To všetko sa samozrejme dá aj s detmi, ale musíš sa im prispôsobiť, škôlkara na Kriváň nevytrepes ani s ním nepôjdeš na výlet do Prahy s prespanim u kamarátov na gauči …
Pozri 4,5 ročný už nieje bábätko, nebude u cudzích ale u vlastného otca ktorý je pre neho rovnako dôležitý ako aj ty.
Jedine co by si si mohla rozmyslieť je to sťahovanie 100 km preč, veľmi vám to skomplikuje život aj vztah otec -syn.
Lebo to nieje len o sudoch určených víkendoch , normálny ľudia sa vedia dohodnut aj na častejšom stretávaní. Pre syna sú dôležité aj také maličkosti, otec pride na jeho besiedku v škôlke, pride po neho do družiny ked mama nestíha, ostane s ním OČR, pride sa pozrieť na jeho tréning či iny krúžok… Ked bude syn starší tak môže za otcom docestovat sam, v puberte veľmi ocení ked bude na víkend u otca ale stále vo svojom meste a bude môcť vybehnúť von s kamošmi…
Baby, ďakujem. Víkend som prežila v zdraví. Mrzelo ma, že som s malým nebola, ale dlho som sa tak dobre nevyspala. Ti ticho bolo dosť ozdravujúce 😃
@lujza123 sťahovanie je možnosť. Tu budem na všetko sama a aj tak nebudeme bývať v jednom meste. Zostanem so synom na dedine a on v meste. Inak na besiedke mu bol za 1,5 roka až 1x,keď som ho už donútila, že na žiadnej nebol. Takže aj to sťahovanie ukáže čas. Ak tu budem mať byť na všetko sama a on si vezme malého len z času na čas, bude pre mňa zbytočné tu zostať. Ale ako som napísala, beriem to tsk, že to sa vykrištalizuje časom