Rozvod a bývanie u matky

suzanah181
22. júl 2017

Baby poradte. Chcem poziadat o rozvod s manzelom to uz dlhu dobu neklape a nezije tak akoby mal... kamarati, alkohol.. s nami je minimalne lebo pracuje v zahranici. Mam s nim 2 deti 3 rocnu a 4 mesacneho ☹ zijeme u mojej mami v rodinnom dome. neviem co a ako teraz? Podat navrh na rozvod a ohladne vyzivneho tiez nejak samostatne sa to riesi ci ako?
mm pracuje v zahranici vacsinou je 3 tyzdne tam a tyzden doma.. za ten tyzden sa nam venuje malo radsej ide s kamaratmi do krcmi.. nie vzdy samozrejme ale je este aj milion inych veci ktore mi na nom vadia.. hlavne je to ze sa nevenuje rodine a po poslednej hadke to tak vyzera ze uz sa ani snazit nechce zmenit co doteraz aspon sluboval.
ja som na materskej s malym.

dagaz
22. júl 2017

@suzanah181 v prvom rade nerozumiem preco mate 4 mesacne babo ked vam to uz dlho negunguje...ale to je tvoja vec. V druhom rade podat ziadost o rozvod a vyzivne ak sa nedohodnete rozumne vy dvaja tak urci taktiez sud. Co sa tika stretavania sa deti s otcom znova dohoda alebo urci sud kedy a ako.

lulula12
22. júl 2017

Vsetko sa ukaze na sude, ci vyzivne, ale aj veci ohladom fungovania otca s detmi. Je to smutne, ked sa rodina rozpadne, no tiez celkom nechapem, preco ste si robili aj to male mimi. Dieta nikdy nespoji rozpadajuci sa vztah, je to len nalepka, ktora po case odpadne

makmitka33
22. júl 2017

@dagaz niekedy žena nemá na výber s deťmi. Poznám ženy, čo žili v rozbitom manželstve, nespali spolu aj dva roky, tak nevrazala do antikoncepcie a každé svoje euro otočila dva krát,aby prežili. Potom prišiel opitý muž a vzal si čo chcel a chudá otehotnela. Nie každá si dokáže dať zobrať dieťa. Toto je blbá pripomienka, že ako môžu mať 4 mesačne dieta

bluka2
23. júl 2017

@makmitka33 Myslis, ze ju znasilnil? Tak to by bolo na trestne oznamenie a tabletku po. Zena si moze vybrat, ci chce dieta v dnesnej dobe a pritom nemusi ani ist na potrat

dagaz
23. júl 2017

@makmitka33 prepac ale toto je blba odpoved. Ak matka-zena ostava vo vztahu kde manzel dojde domov ozraly jak prasa a zoberie si co chce a kedy chce..tomu sa hovori znasilnenie. A presne ako pise
@bluka2 je to na trestne oznamenie a tabletku po. A podla prispevku autorky nemyslim ze zw by nemala 10 euro na antikoncepciu. A ano myslim si ze je nezodpovedne spravit si dalsie dieta s clovekom ako ho opisala a potom rozmyslat co dalej ako sa rozviest. Obcas treba rozmyslat aj dopredu nie len v danu chvilu. Hlavne ak ide o uz nefungujuci vztah. Nevztahuje sa to na vztahy ktore sa rozpadnu az po narodeni deti.

orieska325
23. júl 2017

Boze neukamenujte ju teraz...prosila vas o radu s rozvodom..nie aby ste ju sudili preco ma dalsie dieta atd..ona to bude prezivat dalej vy nie..mozno dalsie chcela...aj ked bez manzela...drzim palce autorke😘

jankalukasova
23. júl 2017

Ved sa nepytala ci mala mat druhe dieta... (no asi nemala...) ale uz ho ma, tak je zbytocne o tom polemizovat.. ved chcela info ohladne rozvodu.. ci to je malo, tak jej este troska nalozime?

bluka2
23. júl 2017

Nie nalozime. Ale ak sa touto temou antikoncepcia este nezaoberala... Urcite sa od ozrana odchadza lahsie s 2 detmi ako s troma, alebo ako s 2 detmi + tehotna - je to teda na zamyslenie sa pre nu. V jej situacii je prva rada antikoncepcia, potom vsetko ostatne (to co bolo hned v 1. prispevku)

sense
23. júl 2017

Nechapem toto riesenie preco mala druhe dieta, aj v dlhsie nefungujucom vztahu moze dojst na zachranu vztahu a aj zlyhat antikoncepcia, a pred viscako rokom im to este ako taj fungovat mohol pripade boli pokusy o zacgranu, keby bols napusala ze zvazuje ootrat hned by tu bolo 10stran o tom ako sa ho nema vzdavat a pidobne kecy a okrem toho otazka znela inak

draik
23. júl 2017

@suzanah181
V rámci konania o návrhu na rozvod sa rozhoduje aj o výživnom, starostlivosti o deti a stretávaní s nimi na čas po rozvode s tým rodičom, ktorý ich nebude mať v osobnej starostlivosti resp. súd rozhodne o striedavej starostlivosti, čo vo Vašom prípade prakticky nepripadá do úvahy. Ak sa na výživnom a spol., teda čo sa týka detí, dohodnete ako rodičia, súd dohodu spravidla akceptuje.
P.S. Ako v každej debate, nielen na tomto fóre, kopa balastu, na ktoré sa zadávateľka nepýtala.

bluka2
23. júl 2017

Ona pise, ze nevie, co a ako a dala to do rodinnych problemov, nie do kategorie rozvody a sudy alebo paragrafy

suzanah181
autor
23. júl 2017

Baby to druhe dieta nikdy nebudem lutovat... my sme ho planovali a chceli obaja.. mozno trochu aj na zachranu ale aj z lasky este.. ved 9 mesiacov som ho nosila a ma 4 mesiace takz e za tu dobu sa moze toho vela zmenit.. ale to neriesim ja som stastna ze mam 2 deti a lubim ich a nelutujem ze ich mam s nim. Skor mi islo o ine... neviem co dalej ci sa chce aj on rozviest nejak sa este nevyjadril. A co potom som nevedela ci ziadost o rozvod a vyzivne sa dava naraz alebo ako.. a ak by sme zili oddelene zatial bez rozvodu ci ziadat aspon o vyzivne ked mi nebude prispievat.

sense
23. júl 2017

@suzanah181 urcite by som ziadala o vyzivne, to mozes aj teraz ak ti nedava peniaze

orieska325
23. júl 2017

@suzanah181 nezavidim situaciu stale mam pred ocami tvoje sv.fotky..tak hlavne nech sa to vyriesi aby si bola spokojna a pokojna😔

iceprincess
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iceprincess
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
suzanah181
autor
23. júl 2017

@sense a ako dokazem ze mi peniaze nedava? Co ak bude tvrdit ze dava? Predvcwrom mi dal 20e lebo som pytala na ploenky pre maleho mam aj blocek

sense
23. júl 2017

@suzanah181 on ako dokaze ze ti ich dava... ja som mala pri malej urcene vyzivne, hoci sme byvali spolu ale neboli sme manzelia, odkladajj si blocky a spis si co hradis s materskej a podajj navrh na vyzivne ako na deti tak aj na seba kao na manzelku a nechajj si predbezne zverit deti do vychovy

ukulela
23. júl 2017

@suzanah181 tvrdit moze. povies, ze ti dava malo. ....ty mozes poziadat o vyzivne na deti aj na seba este pocas manelstva. mas nejake vypisy z jeho uctu? vyplatne pasky? pozhanaj si ... odkladaj si blocky. spisuj si vydavky.
zmaz si fotku, aby ta tu nejaky dobtak/dobracka z okolia nebonzla muzovi.

suzanah181
autor
23. júl 2017

@ukulela vypisy mam.. ale on je zivnostnik stale tvrdi ze v nemecku ma velke vydavky ale pritom plati len cestu a stravu.. urcite vela minie na alkohol. Doteraz mi na moj ucet posielal nejake peniaze a ja som platila jeho odvody aj splatky nejake co sme mali napr tv alebo gauc. Ten mesiac mi dal na stravu 100e vraj viac nemoze zatial.

suzanah181
autor
23. júl 2017

@ukulela inac on dostane cca 2000e ako zivnostnik na mesiac

adriana86
23. júl 2017

Hlavne si vydiskutujte vy dvaja ze co dalej....

hviezda22
23. júl 2017

Pokiaľ vam dava na stravu 100 eur, to tam naco vôbec robi? Hruza.
Požiadať o výživné mozes aj počas manželstva, môžeš žiadať aj výživné na nezaopatrenu manzelku.
Ak by si sa chcela rozviest, podas si na súd Navrh na rozvod a zverenie deti do svojej výchovy. Zároveň aj o výživné. Na deti aj seba. Si na materskej. Ma voci vam všetkým vyzivovaciu povinnosť. Rozvod aj zverenie deti, výživné je všetko v jednom pojednavani.
Avšak zijeme na Slovensku. A sud od podania navrhu byva zväčša az za rok aj viac. Preto ak nemáte z coho žiť podaj Predbežné opatrenie. Konanie by malo prebehnúť do 30 dni!
Co sa tyka jeho prijmu, to sa neboj. On na súd musi doložiť prijem a musi zdôvodniť vydavky. Súd berie do uvahy aj majetok. Hnutelny aj nehnutelny. Drzim palce. Sama sa rozvadzam už vyše roka, mali sme už dve pojednavania, v septembri bude tretie. Nie je to vždy take jednoduche bohužiaľ.

suzanah181
autor
24. júl 2017

@hviezda22 vdaka a mate aj deti? Manzel s rozvodom suhlasi?

suzanah181
autor
24. júl 2017

A este by ma zaujimalo.ake blocky si mam odkladat? Oblecenie? Nafta? Lieky? Aj stravne?

timi1606
24. júl 2017

Podľa mňa je najlepšie poradiť sa s právnikom,on v tom má asi lepší prehľad ako ma na koníku. Určite vie poradiť ő čo požiadať skôr...😊

ukulela
24. júl 2017

@suzanah181 odkladaj si vsetko,nco sa tyka zivotnych nakladov. ,tvoj manzel o tomto vie? ked sa to takto dozvie, moze s tebou vydrbat. preto som pisala, ze zmaz foto

PS: maly mi tu nieco postukal a neviem zmazat toho emotikona, sorry 🙂 nie je to moja praca

suzanah181
autor
24. júl 2017

@ukulela a tato diskusia sa neda zmazat?

ukulela
24. júl 2017

@suzanah181 da sa poziadat admina o zmazanie.

hviezda22
24. júl 2017

@suzanah181 mame tri deti. S rozvodom suhlasi, ale problém je dohodnúť sa na detoch. Sudkyňa nas stale tlaci k dohode. Obaja máme pravnikov.
To predbežne opatrenie na výživné urcite daj!